Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Amúgy miért kell felülvezérléssel állni az avatár kérdéshez?
Ezer másik barebone fórum megoldotta a szabad uploadot és nem történt semmi.
Nem biztos hogy ebben a században ezt a tulajnál kell tartani, lehet, a userbase megoldja magának, hogy nézzen ki a fórum ahova jár.
Vagy indultok valami fapad versenyen?
Persze annyi még oké hogy ne legyen logó, de ezt on-the-fly lehetne szűrni a meglevő moderátorokkal, preapproval nélkül.
Amúgy is túlbuzgó kocsonya a legtöbb, szerintem imádnának intézkedni avatár ügyben -
nagyúr
Hááát...belegondolva éppen lehetne az arányokon változtatni picit, mondjuk 8/12 belegondolva talán még durva is! Ha nem felejtem el, többnyire úgyis Prémium vagyok, de nem is ezért javasolnék arányeltolást... főleg a hosszabb szerkesztési idő érdekel.
Kimondva talán érzékletesebb lenne:
- ingyenes 8 hirdetés
- fizetős 12 hirdetésKicsit rossz az arány szerintem...
Simán levenném 4-re az ingyenest, már bocsi, de akinek ez kevés, az vegyen Prémiumot. De akár 2 is lehetne az a 4.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Apollyon
Korrektor
Egy olyan esetben ha egyszer mondjuk X év múlva minden part szakad, a fórum megmaradna valamilyen korlátozott formában?
Ha régen meg tudtátok hobbi projektként oldani feltételezem otthonról, akkor valami lebutított fórum a kemény magnak még megmaradhatna valami donatelhető szinten vagy valami hasonlóra gondolok.
Jah anandtech bezárt és valszeg átment a megmaradt közönség a konkurenciára, de azért van egy marginális különbség, hasonló esetben akkor az itt lévő közösségnek nem lenne hová mennie. Nincs már egy kézzelfogható magyar tech fórum se rajtatok kívül.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
Sajna hufilter ide hufilter oda, a bosszantó jelenség mégis megmarad...kifejezetten olyat választottam, ahol egyszerű lenne a dolog, mert egyetlen olvasatlan hsz van:
, ...de mégis 4 hsz-szel előbbire ugrik. Amúgy teljesen random, van mikor 15 hsz-szel feljebb dob, de olyan is van, amikor pontosan az utolsó olvasatlanhoz navigál! Életemben nem tapipadoztam ennyit még le/fel, mint utóbbi napokban.
uBlock origin nyilván inaktív az oldalon
[ Szerkesztve ]
-
-
Vesa
veterán
Egyébként milyen "milliárdos cégek" vannak pariban a PH-val? Egyetlen másik portált sem ismerek, ami ehhez fogható. IGN? Az csak game téma, és annak is rettenetes. Az oldal, a szerkesztők írásainak színvonala, a kommentelés megoldása, mind katasztrófa. HWSW? Azt is hagyjuk, bár nem tudom kik állnak mögötte, aligha milliárdos cégek. Pont azt szeretem a PH-ban, hogy nincs még egy ilyen. Azt persze én is látom, hogy az új generációk már nem olvasnak kilométeres cikkeket, csak pörgetik a youtubereket, tiktokkereket...tehát a formátumok fogyasztása valóban változik, és ezzel gondolom nehéz lépést tartani. Fel lehetne futtatni a videós tartalmakat is, de ahhoz megfelelő emberekre van szükség, akik érdekesek, mert sajnos aki jó írásban, az nem biztos, hogy jó videózásban is. Nem egyszerű...
A tudomány a valóság költészete!
-
-
MODERÁTOR
-
mzso
veterán
ha vannak nagyon könnyen megvalósítható, apróság ötletek, amik komfortosabbá tennék a nagyon retrós emberkék számára a használatát, írjátok meg, gondolkodni rajta még ingyen van.
Engem zavar, hogy a statikus sáv eltajara a HSz-t amikor anchor-höz görgetés történik.
De leginkább a hszek elvesztése fáj ha elnavigálok, vagy bezárom a böngészőt. a régi rendszerrel simán megmaradt mindkét esetben. (Talán kombinálva is, de erre nem veszek mérget)
Most épp a szerkesztőben az zavart, hogy miután megjelőltem idézetnek a beírt szöveget, nem tudtam normál szöveget írni.
Meg még jó lenne, ha lehetne 15 percig (vagy tovább ) szerkeszteni mint a régi rendsz
-
-
opr
nagyúr
Nem akarsz ingyen dolgozni meg csődbe menni? Pfejj már, milyen ember az ilyen? Szégyelld össze magad de azonnal. Mocsok vadkapitalista az ilyen, az...
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
7
addikt
A víziót (azt hiszem) értem, ezzel együtt törlés visszaállítását (vagy legalább az írás rejtésének lehetőségét) én is javasolnám. A korlátlan szerkesztéssel (amire egyébként szükség is van) úgyis meg tudja oldani a felhasználó a bejegyzése nullázását, akkor meg már jobb ezt is biztosítani.
Én pl. nem örülök annak az érzésnek, hogy a cikkeim fölött, amivel esetenként órákat is bíbelődtem, ennyire korlátozott fennhatóságom van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hufilter? Ez valami hirdetésblokker része lehet, gondolom!
Köszi, ez akkor lehet segíteni fog, mert valamiért bekapcsolva maradt itt az oldalon, pedig erre figyeltem eddig, ez most viszonylag új Linux... Értelme se lenne itt hirdetésblokkert használnom a sárgacsillag miatt! (néha gondolhatnék arra is, hogy én vagyok a balfac)
-
nagyúr
...ha a userek teleszemetelik a logoutot, majd jön a bánhammér
Atyám, törpenyuszi kiugrott karmára eskü, hogy ezt a mondatod dél körül láttam előre!Tényleg jó látóasszony vagyok na, léci nem kaphatnám vissza a Látóasszonyos topikomat?
-
Az meg is van de:
1) Attól még ha valaki az oldalamra látogat akkor látja a bejegyzést.
De most kajak miért nem lehet törölni?
2) Ha egyszer kiválasztottam, hogy nem lesz a címlapon utána miért nem lehet azt visszaállítani?
Én egyszerűen nem fogom fel a kis agyammal, hogy lehet valamit így "lebutítani".
Mondjuk nem meglepő ilyen játék megjelenések mellett ha egy két weboldal is csak félkészen jelenik meg.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
totron
addikt
Most mit mondjak erre? A régi felületen több hsz. elfért. A 16:9 csak rátesz, mint korjelenség, a gond az, hogy e kettő összegződik. Ez az összeg meg messze túlmutat az alap - és jogos - vertikális vs. 16:9-vekengésen. Felfogni nem tudom hogy jó ez másoknak, továbbra sem, még akkor sem, ha az a többség. A 4db 9-est erősnek érzem, a többi nem hallatja a hangját. Meg egyébként sem a fórumozás van fókuszban egy mai neten - a FB lenyitogatós hétszentsége se semmi.
De végül is telefonon is nézhetjük a fekvőre forgatott videót álló helyzetben...: A lényeg az lenne, hogy ne szúrjuk magunkat tökön 2x, ha már 1x kénytelenek vagyunk is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nálam az ablak mérete nem nagyon nő és ha berakok egy ilyen terminal kimenetet egy szakmai hsz-be, tizedannyira sem áttekinthető a dolog, mint a régi válaszablakban: (szerintem jobb lenne, ha nem a csak a képernyő tizede lenne a válaszablak, nyilván sokan egy-két mondatokat írnak, úgy bőven elég ez is)
ubyegon@Mint-C-22-Latitude-5520:~$ inxi -Fxxx
System:
Host: Mint-C-22-Latitude-5520 Kernel: 6.8.0-44-generic arch: x86_64 bits: 64
compiler: gcc v: 13.2.0 clocksource: tsc
Desktop: Cinnamon v: 6.2.9 tk: GTK v: 3.24.41 wm: Muffin v: 6.2.0 vt: 7
dm: LightDM v: 1.30.0 Distro: Linux Mint 22 Wilma base: Ubuntu 24.04 noble
Machine:
Type: Laptop System: Dell product: Latitude 5520 v: N/A
serial: <superuser required> Chassis: type: 10 serial: <superuser required>
Mobo: Dell model: 063MV5 v: A00 serial: <superuser required> part-nu: 0A21
uuid: <superuser required> UEFI: Dell v: 1.36.0 date: 03/22/2024
Battery:
ID-1: BAT0 charge: 16.1 Wh (45.9%) condition: 35.1/62.3 Wh (56.4%)
volts: 16.0 min: 15.2 model: SMP DELL 75X1611 type: Li-poly serial: 239
status: charging
CPU:
Info: quad core model: 11th Gen Intel Core i5-1135G7 bits: 64 type: MT MCP
smt: enabled arch: Tiger Lake rev: 1 cache: L1: 320 KiB L2: 5 MiB L3: 8 MiB
Speed (MHz): avg: 882 high: 1225 min/max: 400/4200 cores: 1: 630 2: 400
3: 518 4: 966 5: 1092 6: 1145 7: 1225 8: 1087 bogomips: 22118
Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx
Graphics:
Device-1: Intel TigerLake-LP GT2 [Iris Xe Graphics] vendor: Dell
driver: i915 v: kernel arch: Gen-12.1 ports: active: eDP-1
empty: DP-1,DP-2,HDMI-A-1 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:9a49
class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.11 with: Xwayland v: 23.2.6 driver: X:
loaded: modesetting unloaded: fbdev,vesa dri: iris gpu: i915 display-ID: :0
screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1920x1080 s-dpi: 96 s-size: 508x285mm (20.00x11.22")
s-diag: 582mm (22.93")
Monitor-1: eDP-1 model: LG Display 0x0683 res: 1920x1080 hz: 60 dpi: 142
size: 344x194mm (13.54x7.64") diag: 395mm (15.5") modes: 1920x1080
API: EGL v: 1.5 hw: drv: intel iris platforms: device: 0 drv: iris
device: 1 drv: swrast surfaceless: drv: iris x11: drv: iris
inactive: gbm,wayland
API: OpenGL v: 4.6 compat-v: 4.5 vendor: intel mesa v: 24.0.9-0ubuntu0.1
glx-v: 1.4 direct-render: yes renderer: Mesa Intel Xe Graphics (TGL GT2)
device-ID: 8086:9a49
Audio:
Device-1: Intel Tiger Lake-LP Smart Sound Audio vendor: Dell
driver: snd_hda_intel v: kernel bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 8086:a0c8
class-ID: 0403
API: ALSA v: k6.8.0-44-generic status: kernel-api
Server-1: PipeWire v: 1.0.5 status: active with: 1: pipewire-pulse
status: active 2: wireplumber status: active 3: pipewire-alsa type: plugin
Network:
Device-1: Intel Wi-Fi 6 AX201 driver: iwlwifi v: kernel bus-ID: 00:14.3
chip-ID: 8086:a0f0 class-ID: 0280
IF: wlp0s20f3 state: up mac: e0:2b:e9:f4:6c:d5
Device-2: Intel Ethernet I219-V vendor: Dell driver: e1000e v: kernel
port: N/A bus-ID: 00:1f.6 chip-ID: 8086:15fc class-ID: 0200
IF: enp0s31f6 state: down mac: 34:73:5a:ce:5f:3b
Bluetooth:
Device-1: Intel AX201 Bluetooth driver: btusb v: 0.8 type: USB rev: 2.0
speed: 12 Mb/s lanes: 1 bus-ID: 3-10:3 chip-ID: 8087:0026 class-ID: e001
Report: hciconfig ID: hci0 rfk-id: 0 state: up address: E0:2B:E9:F4:6C:D9
bt-v: 5.2 lmp-v: 11 sub-v: 20f9 hci-v: 11 rev: 20f9 class-ID: 6c010c
Drives:
Local Storage: total: 715.41 GiB used: 23.22 GiB (3.2%)
ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Toshiba model: KXG50ZNV512G NVMe 512GB
size: 476.94 GiB speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 tech: SSD serial: 681B70GKKAWP
fw-rev: AADA4105 temp: 32.9 C scheme: GPT
ID-2: /dev/nvme1n1 vendor: SSSTC model: CL1-3D256-Q11 NVMe SSSTC 256GB
size: 238.47 GiB speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 tech: SSD
serial: TW0TN2CC9DH0011E01QR fw-rev: 22301116 temp: 22.9 C scheme: GPT
Partition:
ID-1: / size: 48.91 GiB used: 23.21 GiB (47.5%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p4
ID-2: /boot/efi size: 511 MiB used: 10.4 MiB (2.0%) fs: vfat
dev: /dev/nvme0n1p1
Swap:
Alert: No swap data was found.
Sensors:
Src: /sys System Temperatures: cpu: 42.0 C mobo: 34.0 C
Fan Speeds (rpm): N/A
Power: 12v: N/A 5v: 5 3.3v: N/A vbat: N/A
Info:
Memory: total: 32 GiB note: est. available: 31.09 GiB used: 2.44 GiB (7.9%)
Processes: 280 Power: uptime: 20m states: freeze,mem,disk suspend: s2idle
wakeups: 0 hibernate: platform Init: systemd v: 255 target: graphical (5)
default: graphical
Packages: pm: dpkg pkgs: 2005 Compilers: gcc: 13.2.0 Shell: Bash v: 5.2.21
running-in: gnome-terminal inxi: 3.3.34[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Az volt már, hogy az egy szerzőhöz tartozó "sorozat" korábbi bejegyzései nem érhetőek el az adott cikkből, ahol linkelve voltak, mert azok linkje megváltozott?
Pl. korábbi:
https://logout.hu/bejegyzes/plevips/epitkezunk_4_resz_2024.html
Új link:
https://logout.hu/blogbejegyzes/plevips_epitkezunk_4_resz_2024.html[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Archttila
veterán
ha vannak nagyon könnyen megvalósítható, apróság ötletek
Nekem lenne: mobil nezetben a felso menusav alulra helyezese, vagy legalabb opcionalisan valaszthatova tenni.
Illetve picit off de dark mode alatt a kodreszletek olvashatatlanok, igy kvazi hasznalhatatlan a sotet tema.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
DeFranco
nagyúr
Ezzel nem tudom hogy tudtok (vagy akartok - lezsoidő - ) kezdeni valamit, de ami engem az új nézetben legjobban zavar, az az, hogy mobil nézetekben nincs meg a háromsávos elrendezés.
Fent vannak a felső sávon a 'kedvencek' és 'itt szóltam hozzá' listák, de azokat a telefonok mérete miatt egy kézzel nehézkes elérni, pont a gördülékeny kezelés veszik el, ami eddig a jobbra húzom, végigfutom módszerrel megvolt.
Esetleg arra lenne mód, hogy ezt a sávot alulra, vagy alulra is lehessen rakni (legjobb esetben össze is vonni, egy egymás alá szervezett listában mint az asztalin, de külön is élhető)? Nem értek hozzá de ez talán csak egy placement beállítás, ami teljesíti azt amit írtál.
Tudom, hogy korábban is írtad, hogy nem cél, hogy a mobil nézet kiváltsa az asztalit de ez így konkrétan nyögvenyelős, egy kezes használatra csak zongoristáknak kényelmes. Alternatíva lenne az asztali nézet, de ott meg tényleg mikron méretűek a betűk, belenagyítani pedig kényelmetlen minden alkalommal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest