- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
attis1990 #5244 üzenetére
Hmm, ez elképzelhető. Bocs, nehéz fejben tartani ennyi mindent...
Problémát jelentene, ha újra kéne kezdeni a telepítést? Pontosan nem tudom mi a gond, ennyire nem vagyok otthon az entware világában, de talán egy rm /opt/* -rf megoldaná a problémád (mivel a szkript is ezt javasolja). De persze azt is megértem, ha nem szeretnéd újra beállítani. Ez esetben kérdezz rá a nas-cetralon Mijzelfnél (javaslom, hogy a screenshotot is csatold), hogy mi lehet a gond. -
válasz
attis1990 #5242 üzenetére
Ok, akkor nézz rá az entware-ng logjára, ami a NASod /opt/var/log mappában lakozik.
Nos, ez úgy gondolom beszédes lehet, de ha nem, akkor érdemes még ezt is kiadni:
/opt/etc/init.d/rc.unslung restart
Nos, ez a szkript fut le bootkor is, ő indítja a csomagokat. Viszont a napokban leveleztem egy úrral, akinek valamiért a két rc fájl hiányzott telepítés után a /opt/etc/init.d mappából...
Elképzelhető, hogy Nálad is hasonló a probléma. Nos, a repómban fellelhető mindkét fájl (etc mappa) és ha tényleg ez a gond, jelzek majd Mijzelfnek.
-
-
válasz
attis1990 #5224 üzenetére
Na, most volt időm feltenni az entware-s mediatomb-ot és bizony egy kicsit bugos a csomag. Mert nem teszi fel az egyik fontos függőségét, a libstdcppt. Ezt nekem fel kellett tennem kézzel, mert különben elhasalt a mediatomb, így:
/opt/bin/opkg install libstdcpp
Majd magában a mediatomb konfigban átírtam az interface-t br0-ról egiga0-ra. Ezek után rendben elindult a webes felülete.
-
-
válasz
attis1990 #5224 üzenetére
Szia!
A DLNA alapköve (értsd alapvető működési feltétele) az UPnP. Ezzel közli a szerver a klienseknek, hogy "hahó, élek, tessék mostantól velem is foglalkozni"
. És egy hasonló broadcast üzenetet küld szét a hálózatban megadott időközönként. Viszont alapból a miniDLNA-nak ez elég sok időre van állítva. Szóval ezért javasoltam a konfigban a notify_interval módosítást. Én pl levettem 60 sec-re, biztos ami biztos alapon. Ugyan zajos lesz a háló tőle, de így legalább menni fog a dolog zökkenőmentesen.
Viszont nem vagyok benne biztos, hogy ez a notify interval paraméter állítja a broadcast interval-t, mert lehet, hogy a mappaszkennelésre vonatkozik (inotify)...
-
-
-
-
-
válasz
attis1990 #5212 üzenetére
Szia!
Kéne lennie ilyen fájlodnak, mert ez az entware-ng része, de ha nincs, feltoltam Neked az én fájlom tartalmát a repómba.
Így tudod leszedni:
wget http://users.atw.hu/mrdini/etc/rc.func -O /opt/etc/init.d/rc.func
Illetve ha nincsen rc.unslug fájlod, akkor add ki ezt is:
wget http://users.atw.hu/mrdini/etc/rc.unslug -O /opt/etc/init.d/rc.unslug
-
válasz
attis1990 #5210 üzenetére
Szia!
Nem tudsz valahogy root shell-t nyitni? Szerintem azért nem fér hozzá a szkript a fájlhoz, mert nincs jogosultsága hozzá... Pl a
su
parancs nem működik?Vagy ha eleve root felhasználóval lépsz be...
De ha így futtatod le:
sh -x /opt/etc/init.d/S90minidlna start
Akkor jobban látszik, hogy hol akad el.
-
válasz
attis1990 #5207 üzenetére
Szia!
Az összefoglalóban találsz egy leírást a MetaRepository telepítésről, ha azt megcsinálod, fel tudod tenni az entware-ng-t, Amihez már csak be kell kapcsolni a webes felületeden az SSH engedélyezése gombot, majd PuTTyból egy
/opt/bin/opkg update
után azt telepítessz, amit akarsz. És nem bugol, mint az FFp.De van lehetőség downgradelni is, ehhez írd meg nekem privátban, hogy milyen fw kéne és hogy most hanyas van fent a NASon. Aztán kapsz majd egy linket, a többi teendőt meg majd leírom privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Everest / AIDA64 topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged