Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HuMarc

veterán

válasz beleszólok #112 üzenetére

Létezik 100%-ig könyvhű film? :F Szerintem aligha. Muszáj tömöríteni, csonkítani, átalakítani, elhagyni. Egy sorozat lehet könyvhű, mert erre sokkal több ideje van, de egy 2-3 órás filmben erre egyszerűen nincs lehetőség. Én imádom a Harry Pottert (könyvet), és szerintem a film is bőven elmegy. Na jó, a Hobbit lehetne könyvhű (bár több jelenet is van, ahol nem az), ugyanis a a filmtrilógia első két része hosszabb, mint hangosan felolvasva az egész Hobbit.

Visszatérve a gondolatmenet elejére, szerintem nincs is szükség arra, hogy egy film teljes mértékben könyvhű legyen, ugyanis ebben az esetben azoknak, akik olvasták a könyvet, nem nyújtana semmi pluszt, azoknak, akik pedig nem olvasták, azoknak elnyújtottnak tűnne (muszáj annak lennie, ha semmit nem lehet kihagyni). És ahogy a többiek mondták, az utóbbi időben az HBO-sorozatok NAGYON jók, pl. Trónok Harca (szerintem leginkább ehhez lehet hasonlítani az Alapítványból készülő sorozatot, hiszen könyvadaptáció + jelmezes mindkettő), True Detective, szerintem a Newsroom is nagyon jó.

És még egyszer, az Alapítványból nem film lesz (mondjuk ha lenne, akkor azt olyan Felhőatlaszosan tudnám elképzelni), hanem sorozat, szvsz teljesen más.

Új hozzászólás Aktív témák