Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
az ha minden igaz más téma, a jelenlegi email infrastruktúra egyszerűen nem biztonságos. ha nem kérdez vissza a fogadó szerver, akkor gyakorlatilag bárkitől (bármilyen nem létező domaintől) kaphatsz emailt. ez level 1 spamszűrés. a baj ott van, hogy ezen kívül csillió szájt engedi az open relayt, tehát ha létező domainről jön a levél akkor nem tudod kiszűrni. meg hiába kérdezel vissza a feladóra, nem tudja, hogy azt a levelet nem ő küldte...
-
caprine
senior tag
Nekem rengeteg spam jön a freemail-es címemre, de én ezért használom, mindet kijelölöm a magyarokat átnézem a többi viszont kuka. Elég sok volt viszont benne 2007-ben a valamilyen angol név @freemail.hu- szemét, ebből gondolom, elég sokat beregisztráltak.
A feltörésre egy példa, tavalyi eset. Egy rövid jelszót használtam sokáig az első LCD monitorom márkáját a neovo-t. Rövid, és mivel létező bár kevésbé ismert márkanév meg volt az esélye a feltörésre. Egyik nap ahogy nyálazom át a leveleket látom hogy kaptam egy levelet amit erről a freemail-es címről küldtem saját magamnak, de erre emlékeznék. Tartalma csak egy szimpla smiley volt de tanulságnak megfelelt, rögtön jelszócsere.
-
Hujikolp
őstag
véletlenül a barátod nemvolt tagja a hunclicker.why.hu fórum tagjai között? mert ott volt egy adatlopás, ahol a jelszavakat megszereték, lehet h az övét is, ha regizett ott.
-
Charybdis
csendes tag
Meg is érdemli a freemail hogy feltörjék, rohadt egyszerűen meg lehetne oldani szerintem, de javítsatok ki ha tévedek:
1. Https login (kötelező legyen)
2. captcha (azaz véletlenszerűen generált kép, amiken látható betűket, számokat be kell ütni a loginhoz), de ez nem is muszáj, csak extra védelem
3. A rendszer figyelje, hogy hányszor próbálkoznak egy user name-nél, és tiltson le egy időre 5 próba után
Egyébként meg lehet használni olyan progit, ami mindenhova más jelszót generál, aztán ha visszamész az oldalra, akkor gombnyomásra kitölti az adott formot, jelszóstul login nevestül. Persze ahhoz hogy ilyet használj rendben kell hogy legyen az egész géped biztonsága, ami sok embernek már eleve nem teljesül.
A brute force módszer minden freemail biztonsági szintű loginnál működik. -
knajf
senior tag
[ON]Csak a freemailen működik a brute-force, és precedens részemről csak 1× volt hogy törtem akkor csak bosszúból -jogos-[/OFF]
höhöakinek kell gmail invite szóljon
-
dr42
tag
en a nyar elejen megvaltoztattam freemail jelszavamat, es sikerult 2x elutnom az ujat. ergo megvaltozott valami olyanra, amirol fogalmam sem volt, csak a betukre kb. irtam a freemailnak, hogy segitsenek. kedvesek aranyosak voltak, de nem adhattak meg a jelszot. mivel tudtuk h kb milyen betuk vannak benne, telneten keresztul egy linuxscript segitsegevel 10 perc alatt vegigneztuk a varoaciokat, es meg is volt a pass. na es a vicc most jon. kb 2 honappal kesobb, a masik cimemre, ahonnan kertem a segitseget, jott egy mail a freemailtol, amiben leirtak a jelszavamat
igaz mar a megvaltoztatottat, de vmi miatt megis akartak segiteni
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Konzol Screenshot
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AI-tól roskadozik a polc a Honor 400-ak kam(e)rájában
- Sorozatok
- Jogász topic
- Subaru topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest