- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
I_Am
veterán
válasz
parandroid #56 üzenetére
Én integrálnám a gyermekemet, látva a jövőt. Sőt naponta vinném szoliba is, ezzel megkönnyítve a beilleszkedését. Különórákra is járatnám a megfelelő nyelvi nehézségek leküzdésére és lehet én is inditanék egy káromkodjunk minél többet tanfolyamot.
nooffense tényleg, de hülye kérdésre csak hülye válasszal élhettem.
szerk: és nyitnék egy susogós nadrág boltot is. -
I_Am
veterán
Megtalálni a helyét a társadalomban.
Nagyot akarnak ugrani és legtöbbjük egyből, azonnal, sőt már tegnap akarja. (direkt nem írom a szeretné szót)
Tudod egy baj van. Semmilyen módon nem lehet beláttatni velük, hogy az önértékelésük reális legyen. Kubikusmunka? Hát azt Ő kérem szépen a 4 általánossal nem fogja elvégezni, mert Ő vagy többre hivatott, vagy nem elég neki kezdetnek a 3-4k napi munkabér.
Itt a probléma, a hozzállás. Egyből armani kell neki, meg szolgálati autó, mert ezt látja a tv-ben (már ha van áram és tv) és mindehez persze neki csak saját magát kell adnia. Mindegyik elsőnek lehetőséget akar, nem szépen járni az úton ahogyan mások. És ezt a nézetet csak belülről lehet megváltoztatni. De ott meg ki? Mert ahogyan egy előttem szóló is leírta, azok közül akik úgymond képviselik őket nagyon kevés az aki ezt nem a megélhetés miatt teszi, hanem elhivatottságból és mert tényleg változtatni szeretne. Nem véltelen, hogy minden romaparlamenti választáson van verekedés. Mert mindenki a kondér közelébe akar kerülni, és meg merem kockáztatni azt is, hogy sok értelmiségi roma is azért tanult tovább mert volt annyi esze, hogy meglátta a jelenlegi helyzetben a pénzt a dologban. Persze ugyanez leírható a többi hazánkban élő értelmiség nagy részéről is, de sokkal sarkallatosabban látszik a romáknál, mint nálunk. -
I_Am
veterán
És akkor eljutottunk a probléma fő okához szerintem.
Mégpedig, hogy nincs nevelési szándék és határozottság a felsővezetésben. Nevelési szándék nem ajádnékozással kell, hogy kezdődjön, hanem szigorral. Ebben a helyzetben mikor új kormánynegyedet épitenek 100 milliárdért a mi pénzünkből (kérdem én mire fel a megszoritások, ha ezt a pénzt csak ugy elherdálhatják a megkérdezésünk nélkül).
Minket tudnak szorongatni, azt nem értem oda miért nem tudnak határozottságot mutatni? Mert ez kell. Egy ingyenélőnek, akinek jó a mocsok is soha másképpen nem lehet az életszinvonalát megváltoztatni. Mert már beleszokott a ''szemétbe'', gettóba, stb. Annak ez egy karácsony, addig amig el nem kopik a kapott játék.
Egy dolog dühített csak amugy a hirekben mikor megláttam az ajándékozásról készült riportot. A családfő full matta részeg volt, ahogyan mutogatta végig mekkora szobák és konyha van, meg hol lesz a gyerekszoba.
A másik kérdés hirtelen most merült fel bennem. Születésszabályozás? Miért kell 8-10 gyerek egy nulla alatti életminőségű családba? Miért engedik egyáltalán? Nagyfaterom igy került nevelőszülökhöz, pedig Ők csak 3-an voltak testvérek, de sajna édesanyja nem tudta eltartani Őket. Állambácsi közbelépett és megoldotta. Jó, becsületes és szorgalmas családszerető ember lett belőle, és kitartó.
Miért nem lehet ezt megtenni nevelő szándékkal a kissebbséggel szemben is? -
I_Am
veterán
Ezzel nem is nagyon van probléma, sőt okos dolog.
Viszont szerintem az a nagy probléma, hogy a dolgozó romák, cigányok, nevezzük öket kissebbségnek ezentúl, nem keresnek meg annyit az állambácsinak, mint amennyit az összességük visz. Most is mit lehetett valamelyik nap látni a tévében? Olyan fullos kérókat osztogatnak és épitenek nekik, hogy ha az egész családom összedobná minden vagyonát sem vehetnénk olyat, amit Ők alanyi jogon kaptak. Kérdem én, hányszor szólnak arról a hírek, hogy egy nagycsaládos, szorult helyzetben lévő fehér ember (mindennemű rasszizmustól mentes a hozzászólás ezen része) kap egy házat, mert rászorul?
Aktív témák
Hirdetés
lo Az olaszliszkai gyilkosság ismét beszédtémává tette a magyarországi cigányságot. Persze...
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS
- KIndle 10. gen. 8gb (háttérvilágítás, Wifi, Bluetooth), reklám mentes, Amazonon regisztrálható :
- Új Asus Zenbook Duo 2x14" WQHD OLED 120Hz Touch Ultra9 185H 16mag 32GB 1TB Intel Arc Win11 Garancia
- Oppo find x7 ultra 512/16+12 új állapotban
- Silvercrest hátmasszírozó párna + nyakmasszírozó párna
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest