- Hóban vigad a ló
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyberius
aktív tag
Ha valóban békés célú az az atomprogram, az irániaknak annyit kéne tenniük a konfliktus elkerülése érdekében, hogy beengedik a NAÜ ellenőreit. Az izraeliek nem fognak hinni a becsszónak, és én igazából nem is tudom ezért elítélni őket, mert én nagyjából nyugodt lehetek afelől, hogy holnap nem fog atombomba potyogni a fejemre - ők ebben nem lehetnek olyan biztosak.
Még azt is meg tudom érteni, hogy a perzsák büszkeségből nem engedik ellenőrizni magukat, mondván, hogy ha a zsidóknak lehet, akkor nekik is. Én mindenesetre magyar lévén hozhatnék példákat, hogy a politikai realitások helyett elvek mentén történő gondolkodással egy ország (illetve annak vezetősége) könnyen a saját vesztét okozhatja. -
Tyberius
aktív tag
Na azért ekkora véletlen, hogy a sivatag helyett Teherán belvárosára potyogjon valami, a világon nincs. Már a második VH-ban is ennél jobban céloztak a bombákkal. Egyébként már maga az akció természete is katonai GPS-szintű precizitást követel (a kiszivárgott tervek szerint egy vagy több hagyományos bombával ''fúrnának'' le a bunkerig, aztán küldenék be az atomot, hogy az bent robbanjon), tehát minden bombának pontosan ugyanoda kell mennie. Mellesleg ha az idézett cikknek igaza van, akkor azt valszeg Teheránban is tudják, és kétszer meggondolják majd, indítsanak-e euróalapú olajkereskedelmet. Persze ha a cikknek igaza van, pontosan ez volt az USA célja Irakkal is: példát statuálni.
Az meg valószínű, hogy az izraeliek nem fogják tűrni, hogy a perzsák csak úgy dúsítgassák az uránt, ellenőrzés nélkül. Én csak remélni merem, hogy az izraeliek nem vetnek be atomfegyvert. -
Tyberius
aktív tag
Való igaz, ám hacsak nem a 20 méter föld, szikla és beton alá süllyesztett urándúsító egyik használaton kívüli hasadóanyag-tárolójában tervezi Irán elindítani ezt a nyüzsgő üzleti központot, a kettő meglehetősen diszjunkt projekt.
Egyébként külpolitikai öngyilkosság lenne már a katonai célpont elleni atomtámadás is, még akkor is, ha máshogy tényleg nem lehet kifüstölni azt a finomítót onnan. Egy polgári célpont elleni atomtámadás (amit a világon semmi nem indokolhat katonai szempontból) garantáltan olyan láncreakciót indítana el (okés, talán a láncreakció pont ide nem a legjobb szó), aminek következtében hamarosan kisebb gondunk is nagyobb lenne annál, hogy lehet-e euróért olajat kapni, vagy sem. -
Tyberius
aktív tag
Ez a ''szomszédok majd megvédik'' csak addig működik, amíg nem a szomszéd nagyhatalom akarja rátenni a kezét az olajra. Ha mondjuk Oroszország hirtelen úgy gondolná, hogy holmi halott diktátorok és félig-meddig magáncégek közötti szerződés helyett valami erősebb kötelékkel akarná biztosítani magának a türkmén földgázlelőhelyeket (mondjuk szabad köztársaságok szövetségbe forrasztásával, nagy Oroszország kovácsolta friggyel ), nem hiszem, hogy sokan sietnének Türkmenisztán segítségére. Lenne egy kis rinyálás európai oldalról, persze nem túl hangos, mert hát mégiscsak az oroszoktól vesszük jó áron a földgázt. De a NATO nem lépne közbe, és a kínaiak sem, mert ők meg atomtechnológiát vesznek a ruszkiktól, más meg nem merne, ugye. Irakot sem védte meg az olajfegyver.
-
Tyberius
aktív tag
Én csak attól tartok, hogy az olaj hamarabb elfogy, mint várnánk... a szakértők által hangoztatott évszámmal az a baj, hogy még egy évvel ezelőtt is azt hallottam, hogy a szakértők meg vannak lepődve a kínai és az indiai gazdaság gyors fejlődésén. Ezek ketten a Föld lakosságának több mint egynegyedét adják, és akkor még a többi fejlődő országról nem is beszéltünk. Az olaj iránti igény dinamikusan nő, és ezt nem egyszerű 50 évre előre kalkulálni.
Azonkívül nem is kell, hogy elfogyjon az olaj az utolsó hordóig: elég, ha csak eljut odáig a helyzet, hogy már nem tudják olyan mértékben növelni a kitermelői/feldolgozói kapacitást, ahogy az igény nő (itt inkább a kitermelői kapacitáson van a hangsúly, új finomító bármikor, bárhol építhető, új olajkút meg csak ott, ahol olajmező van, ráadásul a régi olajmezők hozama folyamatosan csökken, azokat is kell pótolni).
Ha ez bekövetkezik, az egész világpiac átalakul, az olajra lényegében licitálni kell majd, ami a drágulás mellett egyéb problémákat is fog okozni. Legegyszerűbb csak arra gondolni, hogy mi lesz, ha a nagyhatalmak rá akarják tenni a kezüket a megmaradt olajforrásokra...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest