Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) 2ofthem válasza GreenGoblin (#1889) üzenetére


2ofthem
aktív tag

Minden évben javul valamit a következő generáció, ezen gondolatmenetet követve nem veszel telefont soha mert a következőt megvárva jobbat kapsz. :D

(#1902) nord_ válasza Lavar (#1895) üzenetére


nord_
veterán

YT + notch: a probléma abból adódik, hogy a Beállítások - Kijelző és fényerő menüpontban a kijelzőnagyítás nem a normálon, hanem a nagyítotton van. Normál nézetben nincs meg ez a hiba.
Nem tudom, hogy ez csak Safariban vagy YT-appban fordul elő; ha mindenképp nagyított méretben szeretnéd használni a telefont, akkor nézd meg mindkét lehetőséget és használd azt, ahol nincs probléma. Reméljük, ezt a hibát majd valamikor javítják.

(#1903) tau_ba válasza bzs73 (#1891) üzenetére


tau_ba
tag

Szuper. koszi szepen a reszletes valaszt, akkor MAGEZ lesz.

(#1904) tau_ba


tau_ba
tag

Fura ez az eladasi statisztika, pedig a legtobb teszten + videoban szenne fenyezik a Mini-t. Sajnos az lehet, hogy az (eleve) magas ar miatt sokan ugy vannak, akkor mar a "nagyobbat" veszik, meg ha nem is igazan kell az. Az akkuido valoban eleg rossz volt eloszor (nekem sem birt egy napot sem kozepes hasznalat mellett), de a 14.4 ota nincs vele gond.

(#1905) tau_ba válasza GreenGoblin (#1889) üzenetére


tau_ba
tag

Szvsz ha nem is hoznak ki 12S vagy 13 Minit, attol meg osszel is siman vehetsz meg 12 Minit. Ha nem surgos en kivarnek a helyedben, hatha abban lesz megint ujjlenyomat. Nekem egyedul az hianyzik belole a hulye maszkozas miatt.

(#1906) GreenGoblin válasza tau_ba (#1905) üzenetére


GreenGoblin
tag

Megvehetem ősszel is ha nem szűnik meg.
Egyre jobban hajlok hogy megveszem amúgy. Most még legalább kapnék valamit a régi telefonomért. Valahogy biztos vagyok benne én ki tudnám hozni a maxot ebből az akkuból hisz elég minimális módon használom a telefonjaim.

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#1907) Lavar


Lavar
aktív tag

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

#1898 Zsolt_72:
14.4-es verzió van fent. Megtettem, de nem változott. Egy alaphelyzetbe állítást is csináltam most. Viszont meglett a megoldás a yt notch problémára nord_-nak hála.

#1899 .Szaki.:
Arra gondoltam, ami összefoglalóban is van, hogy vagy úgy jelez, hogy hang+rezgés, vagy néma (csak a felkúszó értesítés formájában). Tehát csak rezgés formájában nem. De el tudom fogadni.
Köszi, hogy megerősítetted az érintéskihagyást, ezek szerint nem az enyémmel van gond, ez csak ilyen. Nem minden alkalmazásban fordul elő, főképernyőn sincs gond, ezért gondoltam, hogy nem kijelző probléma, hanem szoftveres.

#1902 nord_:
Nagyon köszönöm, eszembe nem jutott volna, hogy ez a baja.
Azért állítottam nagyítottra a rendszert, mert írtam, hogy nem érzékel rendesen a kijelző, többször kell ráböknöm bizonyos alkalmazásokban és arra gondoltam, biztos csak én nyomok félre és nem szoktam meg.
Most visszaraktam normálra és így már jó, azért remélem javítva lesz ez a bug, mert kényelmesebb lenne nagyított módban használni.

(#1908) joey04 válasza tau_ba (#1904) üzenetére


joey04
titán

Mert a szakma nagyra értékeli, hiszen csúcstelefon kis méretben. De ha egyszer erre a kategóriára nincs nagy kereslet, akkor nem fog jó számokat hozni, akkor sem, ha önmagában a termék jó.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1909) tau_ba válasza joey04 (#1908) üzenetére


tau_ba
tag

Csak azert fura, mert eddig mindenki nyigott, hogy nincs emberi meretu telefon nem lebutitott teljesitmennyel. Megcsinaljak, erre nem kell. :-( Talan ha jelentosebb arkulonbseg lett volna a 12 es a 12 Mini kozott, akkor mashogy alakult volna. Mondjuk az Apple-nek mindegy, mert gondolom mindketton sokat keres, nem a gyartasi koltseg alakitja az arat ugysem.

(#1911) HarleyCustom válasza #40993792 (#1910) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Engem speciel nem érdekel, ha nem lesz több mini, akkor veszek mást. Viszont most szuper, hogy van és használom, míg meg nem unom. :)
Ez csak egy telefon.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#1913) domerator válasza HarleyCustom (#1911) üzenetére


domerator
veterán

Én még két évig be vagyok biztosítva az apple care+ miatt, de lehet hogy a végén meghosszabbítom még két évvel. Már csak ezért is megérte.

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1914) nord_ válasza #40993792 (#1912) üzenetére


nord_
veterán

Ha nem lesz több mini, akkor az utolsó szállítmányból veszek még egyet, mint anno az első SE-ből. :)
Aztán ha végleg lőttek a kis méretnek, és a fotós rész ilyen tempóban fejlődik, akkor néhány év múlva megveszem a 12 pro max valamelyik utódját és leváltom a fényképezőgépet is.

Na, most jól előreszaladtunk egy pofátlan clickbait cikk pletykája alapján. :D

[ Szerkesztve ]

(#1915) CrAzY88 válasza nord_ (#1914) üzenetére


CrAzY88
aktív tag

Teljesen jó ötlet :DD
Én is az Apple Care+ miatt megtartom még 2 évig, de aztán nem is szeretnék nagyobbat venni, nagyon remélem hogy lesz még telefon méretű telefon utána is, és ez valami fals hülyeség hogy nem megy eléggé.

Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8

(#1916) joey04 válasza tau_ba (#1909) üzenetére


joey04
titán

Szerintem eddig is a hangos kisebbség hangja volt hallható. :)

Persze nem kívánom, hogy ne legyen ilyen készülék, nem ellenzem, csak azt mondom, hogy a többségnek a nagy kell :D

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1917) xhege


xhege
addikt

Én a magam részéről örültem annak, hogy megjelent a mini. Ez az egyik kiszemelt a feleségemnek. Sajnos azonban szerintem sem lesz hosszú életű a mutatvány. A Xiaomi az MI9 SE-val a Samsung az S10e-vel fürdött be, vagy legalábbis nem folytatta. Pedig gondolom, ha vitték volna mint a cukrot, akkor csinálnak neki folytatást. Úgy tűnik a 12 mini sem robbantott eddig, de reméljük ez változik. Szerintem a nagy tudású kis méretű telefon sajna ma globálisan csak rétegigény. Mondjuk az sem segített, hogy az árazás nagyon közel van a sima 12-höz. Véleményem szerint a 12 mini testébe kellett volna zárni az SE2020 belsejét és azt kidobni új SE-ként olcsón. Az tarolt volna.

(#1918) nord_ válasza xhege (#1917) üzenetére


nord_
veterán

Azért a "globális rétegigény" eladási számokért sok konkurens cég vezérigazgatója a fél veséjét odaadná. :)

Az árazásban igazad van, szerintem is kissé túl közel rakták a 12-höz. :K

Nézd meg ezeket az október-novemberi adatokat; de úgy hogy abból a nyolc hétből csak két hétben volt kapható a mini:

(#1919) xhege válasza nord_ (#1918) üzenetére


xhege
addikt

Valahogy eddig mégsem ültek az ilyen irányú próbálkozások, bár ahogy mondom én nagyon szurkolok! Az viszont érdekes az ábrán, hogy a sima 11 hatalmas sikeréhez képest a sima 12 már nem ennyire egyértelmű és a Pro modellek is szépen teljesítenek mellette.

[ Szerkesztve ]

(#1920) moordavid


moordavid
aktív tag

Lehet a 12 mininek a legnagyobb konkurense az iphone se 2020. Végül is egy jól megszokott forma (Tudom tudom, a régi 4-5-t idéző szögletes formavilágot hiányoltam mindenki, de nagyon sokmindenkinek tetzsik a 6-ossal bevezetett szappanforma) egy kézzel is kezelhető méret, 2019-es csúcshardverrel és fele annyiba fáj szinte mint a 12 mini.

"Like tears in rain."

(#1921) gaben88 válasza moordavid (#1920) üzenetére


gaben88
őstag

5S óta Androidos, sőt Xiaomi fan voltam. De pl engem ez a 12 Mini forma és méret nagyon berántott és váltottam és nem bántam meg. Persze az itthoni táblagép mindig iPad volt, abból azért nem engedtem soha! :D

iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad Pro 10.5, Switch OLED, Steam Deck, Quest 2

(#1922) JociMilan


JociMilan
tag

Sziasztok!

A segítségetekre, illetve véleményeteket kérném a következő témában. Sikerült eladnom a 12 mini előtt használt iPhone 8-asomat, és vele együtt adtam a töltőt is. Ezért most ennek a vásárlásán gondolkodom. Jelenleg egy barátomtól kölcsönkapott i7-hez kapott új Apple 5 wattos töltőfejjel, és kábelével használom, neki jó a régi is. Gondolkodtam, hogy Aliexpress-ről rendeljek Baseus töltőt és kábelt, vagy vegyek eredetit. Visszaolvastam itt a hozzászólásokat, volt régebben egy hosszabb vita erről a töltés dologról, hogy gond-e, árt-e neki a 20 wattal való töltés, vagy jobb, ha 5 wattal töltöm? Közben eszembe jutott, hogy a 12 mini mellé adtak egy USB-C – Lightning kábelt, így akkor elég lenne csak egy töltőfejet vennem. Többen írtátok, hogy bevált az Ikea-s 1500 Ft-os vezeték nélküli töltő, ezen is gondolkodom, olcsó megoldás lenne. Szóval a kérdés, hogy 5 watt, inkább lassabban, vagy nyugodtan mehet a 20 watt, nem lesz komoly baja?

Másik kérdésem: a főképernyő oldalain, ha törlök egy alkalmazást, akkor egy oldalon belül magától átrendezi, hogy ne legyen „lyuk” két alkalmazás között, viszont a következő oldalon vannak még ikonok, nem lehet a telefonon levő összes alkalmazást automatikusan közvetlenül egymás után tenni közvetlenül? Mert így a törölt alkalmazás utáni összes alkalmazást egyesével előrébb kéne hoznom. Tehát pl. a harmadik oldalon van 3 üres hely az oldal alján, de a következő oldalon még vannak ikonok, de azt szeretném, hogy ne legyen ilyen. A sorrenden nem szeretnék változtatni.

Köszönöm előre is a válaszokat!

(#1923) Razor1 válasza JociMilan (#1922) üzenetére


Razor1
aktív tag

a 2. kérdésre: nem tudsz ilyet, csak oldalon belül rendez, lyuk nem lehet. ha túl sok van egy oldalon, az utolsót tolja a következőre, de visszafele nem működik.

(#1924) nord_ válasza JociMilan (#1922) üzenetére


nord_
veterán

Ha gyorstöltőt szeretnél olcsón, akkor a telefon mellé adott kábelt ezzel is használhatod.

(#1925) nord_ válasza nord_ (#1924) üzenetére


nord_
veterán

Összefoglalva a töltő-kérdést:

Ár/minőség:

- ha 100%-os biztonságra és minőségre utazol, akkor az Apple gyári megoldásait válaszd;

- ha költséghatékonyan szeretnél megbízható darabot venni, akkor Ikea. (Nálam a gyári fejek és kábelek az otthoni íróasztalnál vannak; az irodába, utazáshoz az Ikeából vettem a szettet: 8e Ft-ból kijött a töltőfej és a kábelek, amikkel egyszerre tudom tölteni az iPhone-t és a MacBookot. Ennél olcsóbban tuti minőséget nem hiszem, hogy lehet venni.)

- a harmadik megoldás erősen szürke zóna... nyilván lehet spórolni akár egy ezrest is, ha nem biztos forrásból rendel az ember, de eléggé sanszos, hogy a dolog vagy azonnal nem működik, vagy rövid időn belül használhatatlanná válik. Nem múlik el hónap, hogy valaki ne kérne tanácsot, segítséget, mert nem működik az olcsó eszköz. (Legutóbb pont tegnap írta valaki az iPhone topikban, hogy a nem hivatalos helyről vásárolt töltőfej két nap után megadta magát. Majd az is, amit a bolt a rossz helyett adott neki...)
Nem én tojtam a bölcsek kövét, sajnos én is belefutottam már ilyenbe: 7 éve, az iPhone 5s mellé vettem egy jónak mondott GSM-boltból egy töltőfejet: másnap reggel először csak azt vettem észre, hogy a telefon nincs feltöltve, aztán azt is, hogy a konnektorban lévő fej műanyagháza a gagyi elektronika tönkremenetele miatt a nagy hőhatástól megolvadt, deformálódott... Akkor fogadtam meg, hogy pár ezer forint miatt nem fogom veszélyeztetni se a telefonomat, se a házamat. Szóval nálam ez a harmadik pont egyértelműen a "hülyeség, kerüljük el!" kategóriába tartozik.

Töltési metódus:
ha nem akarsz fölöslegesen költeni és az esetek jelentős részében éjszaka, alvás közben töltöd a telefont, akkor bőven elég az 5W-os fej. Ha szeretsz napközben is rátölteni, akkor egy PD-jelzésű gyorstöltő a megoldás.
Vezetéknélküli megoldás: az 1500 Ft-os Livboj (Ikea) töltőnél vedd figyelembe, hogy ehhez külön meg kell venni a kábelt és a fejet is.

(#1926) bzs73


bzs73
őstag

Üdv!
Megjött az xprotector Tempered Glass 0.20 üveg. Hát nem valami jó. Először csalódok ebben a termékben. Körbe1-1.5mm-el kisebb, tehát összesen kb 3mm-el. Nem értem miért. Én még aggódtam hogy a pitaka miatt elfér-e majd, maradt hely bőven. Na mindegy, majd nézelődök még, ami teljes kijelzőt eltakarja. Egyébként hogy a notch nincs kivágva, semmit nem befojásol.

[ Szerkesztve ]

If a second or you are the first to lose.

(#1927) Phülöp válasza nord_ (#1925) üzenetére


Phülöp
addikt

En azert orulok, hogy van elet az altalad felvazolt opciokon tul is.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1928) domerator válasza Phülöp (#1927) üzenetére


domerator
veterán

Pedig nagyon igaza van :K

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1929) btudos válasza domerator (#1928) üzenetére


btudos
veterán

A megbízható, nem Ikeában árult 3rd party opciókról azért sikerült megfeledkezni (Baseus, Ugreen, Blitzwolf, Anker töltők illetve kábelek pl.), de egyébként egyetértek, többszázezres telefonoknál nem szabad a töltőn spórolni.

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#1930) nord_ válasza btudos (#1929) üzenetére


nord_
veterán

Nyilván, volt egy kis sarkítás a dologban. ;)

(#1931) Phülöp válasza btudos (#1929) üzenetére


Phülöp
addikt

Erre utaltam magam is.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#1932) JociMilan


JociMilan
tag

Köszönöm a válaszokat. Átgondolom, mi legyen.

(#1933) Eliott


Eliott
tag

Aki rendelt már a minihez battery case-t, mik a tapasztalatok? Ha jól látom, magyar honban 14k-tól, ali/ebay társaikon 6k-tól kezdődnek. Perpill ebből néztem ki a minire való fehér-szürkét, $21.

Tok érdekelne, nem pedig a hátlapra cuppanó kis cucc.

Metin2 is the best game ever. Change my mind.

(#1934) akos3


akos3
addikt

Látom ki lett már vesézve a dolog a mini eladási statisztikáról. Némileg én is csodálkozva olvastam a hírt, hiszem mindenki csúcsra járatta a megjelenéskor. Az is furcsa, hogy nem fogy a 12 mini (elvileg) akkor hozzuk ki a 13 minit :D
Én magam részéről az első gen. SE-t akarom majd lecserélni, így nagyon megörültem, hogy jön mert az SE2020 nem igazán hozta az elvárható megújulást. Persz még várnék, hogy kicsit jobban igazodjon a pénztárcámhoz az ára.. :))

(#1935) bigdady


bigdady
nagyúr

Ultra vékony tokot tudtok rá? Pitaka magez? Bár úgy látom mintha spigen Air még vékonyabb lenne. Utóbbi van valakinek?
Gondolom uvegfolia nem kell erre az új porcelán vagy milyen kijelzője? Vagy karcolódik?

[ Szerkesztve ]

(#1937) nord_ válasza bigdady (#1935) üzenetére


nord_
veterán

Nekem a régi SE-n volt ez a Spigen. Egyszer kicsúszott a kezemből, leesett a járdára és a tok alatt a telefon sarka behorpadt... Jók ezek a vékony tokok, de maximum a karcolódástól védenek.

(#1938) bigdady válasza nord_ (#1937) üzenetére


bigdady
nagyúr

Akkor inkább Pitaka az valami aramid vagy kevlár vagy mi. Koszi neked is

[ Szerkesztve ]

(#1939) HarleyCustom válasza bigdady (#1935) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Pitaka
Legjobb.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#1940) DonThomasino válasza HarleyCustom (#1939) üzenetére


DonThomasino
veterán

Csak az àra nem tùl zsebpènz baràt.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#1941) bigdady válasza DonThomasino (#1940) üzenetére


bigdady
nagyúr

49.99 EUR hát igen. De 300ezres teló mellett nem durva arányaiban. Nekem nincs baj a fizetésemmel egyébként (csak a hó maradék 30 napjával a következőig :DDD )

(#1942) atirag válasza bigdady (#1941) üzenetére


atirag
őstag

Van ami megéri és sztem ez igen. Mert egy jól használható termék . De azért ez a 3-400ezres telefon gondolat addig jó amíg nem azért drága mert iphone-hoz van, Márpedig sok terméknem azért annyi az ára mert ehhez gyártják.

(#1943) nord_ válasza DonThomasino (#1940) üzenetére


nord_
veterán

Sajnos a jó tok manapság pofátlanul drága... az enyém még ennél is többe került. :O

(#1944) CrAzY88 válasza bigdady (#1941) üzenetére


CrAzY88
aktív tag

Még esetleg nézd meg a Nevox karbon tokját, nekem az van rajta. Német cég, német gyártmány, profi minőség. Anno az S7 Edge-en is ilyen volt.
Én is a telefon árához arányosítottam, ebben az esetben nem is olyan drága... :DDD

Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch S6 LTE, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8

(#1945) bigdady válasza CrAzY88 (#1944) üzenetére


bigdady
nagyúr

Ez még drágább az szép :)
Peel-t néztem még de az meg eu-ban nincs sajnos

[ Szerkesztve ]

(#1946) gaben88


gaben88
őstag

Kozben lett meg valakinek magsafe powerbankja? Ha igen, kinek milyen, milyen tapasztalattal? Nezegetem oket, de az Oisle-t nem merem hasznalni a brutalis melegedese miatt es jo lenne valami kenyelmes megoldas vesz esetere.

iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad Pro 10.5, Switch OLED, Steam Deck, Quest 2

(#1947) domerator válasza gaben88 (#1946) üzenetére


domerator
veterán

Hat nem tudom… az enyém nem melegszik es vesz esetén pont lexarom hogy 2x akkora mint az Oisle. Kétségtelen hogy elegánsabb lenne egy 3k mAh vékony veszakku, de ez is megteszi. :U

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1948) Ganzer válasza domerator (#1947) üzenetére


Ganzer
aktív tag

Nekem 2000 mah kapacitású is jó lenne vészesetre, az én felhasználási szokásaimhoz pont elég lenne. De gyanítom olyan kicsit nem fognak gyártani. Nálam max az online rádió szívja kicsit jobban az akksit néha, amúgy csak safari + youtube.

(#1949) GreenGoblin


GreenGoblin
tag

Lehet pár hónap és leáll a mini gyártása: [link]
:F

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.