Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1252) csacsi67 válasza #40993792 (#1251) üzenetére


csacsi67
addikt

Köszi

(#1253) joey04 válasza GAPZC96 (#1246) üzenetére


joey04
titán

Az álláspontod érthető, de ez a dolog nem érhetett meglepetésként. Ha ez nem megfelelő, akkor nem ezt a márkát kell venni.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1254) atirag válasza #86564352 (#1249) üzenetére


atirag
őstag

És azért is az apple a felelős ha meg fogja lépni!! Mert addigra még inkább elfogadottá válik.
Persze lehet mondani,hogy tájékozódjanak az emberek. Mikor én megvettem a kollegáimnak akkor derült ki,hogy nincs benne töltő. Hidd el az emberek nagyon nagy része nincs tisztában vele.
Ezt csak azért mondom,hogy nem elég ,hogy ezt meglépte még több profit miatt az apple ,de ezek után ha valaki leírja egy fórumon akkor akkor még olyan válasz reakciókat kap amivel még ő kellene rosszul éreznie magát mert kiírta magából.

Joey04: Azért érhette volna simán meglepetésként! mondjuk ha rendelsz egyet a telekomtól.

[ Szerkesztve ]

(#1255) Hanok válasza CharlieDrop (#1244) üzenetére


Hanok
senior tag

Köszi! :R

vdavid96: Köszi, ezzel azért már talán lehet mit kezdeni, érdekesség képpen.

atirag: mindenképp azt szeretnék, bár szerintem egy-két hetes modell még tudja azt amit az új. Valóban nem kimagasló viszont nekem általában elég, és ha ezt hozza a mini akkor szerintem el is megyek megvenni január elejéig bezárólag.

Még egy kérdés bár éritőlegesen elhangzott már hogy pl. az X-em az istyle vásárlás szerencsére akkor látta utoljára az üzletet, viszot ugye elég nagy a felár ha ott venném.
Ha bármilyen másik opciót nézek, akár itt az aprón akkor a garanciáztatás terén milyen hátrányokal találkozhatok? Illetve milyen előnyökkel ha hivatalos viszonteladótól? Nem viszonteladósnál a garancia érvényesítés hogy működik? Csak számlával?

(#1256) joey04 válasza atirag (#1254) üzenetére


joey04
titán

Le van írva a honlapon, és ezer cikk is lejött, hogy pontosan mi van és mi nincs a csomagban. Előre kell készülni töltővel, ha nincs. Erre persze lehet azt mondani, dugd fel apple a telefonodat, veszek mást. De akkor tegye azt. Azt meg tudja az ember, hogy van-e otthon olyan kábel/töltő ami kell. Sosem értettem amikor valaki vásárlás után hőbörög olyan miatt, ami teljesen egyértelműen tudott dolog. És de, érezze rosszul magát. Ettől még nem védendő az apple hozzáállása, de ez van, tudott dolog, ha megveszi, akkor elfogadja ezt.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1257) #86564352 válasza atirag (#1254) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ne viccelj, a Samsung magáért felel. Egyébként az Apple és a Telekom honlapján is oda van írva a doboz tartalma. Én elhiszem az emberek egy része rendeléskor el se olvassa mit vesz, user error, majd legközelebb megnézi és nem éri meglepetés. Személyes vásárláskor pedig az eladó szól, mert nekik az érdekük még ott helyben vegyél tőlük. Az pedig nem marhaság, hogy USB-C Lightning kábel van benne, hanem logikus.

(#1258) atirag válasza joey04 (#1256) üzenetére


atirag
őstag

Te tudod én tudom. És le volt írva ezer helyen. Ettől még igenis sok olyan ember van aki nem tudja. És le van írva a honlapon amelyiken le van. De néztem weblapokat ahol külön meg kell nézni. És mivel ez még nem megszokott dolog így sokan nem gondolják. Megrendeli főleg most karácsonykor és túl van a dolgon.
Nekem más a véleményem erről. És le is írtam miért gondolom ezt!

twofatcat : A samsung megy az apple után. És mivel látja,hogy semmit nem csökken az eladás. Így kipróbáltan vág bele egy újabb másolásba amivel csak mi járunk "jól"
Tehát azérrt igen az apple tehet eről. És azokról akik követik. Hisz senki sem a pénze ellensége.

[ Szerkesztve ]

(#1259) csacsi67


csacsi67
addikt

Ilyen vagy ehez hasonlo börtokot nem látattok valahol ? [link] köszi elöre is

(#1260) CharlieDrop válasza joey04 (#1256) üzenetére


CharlieDrop
veterán

egyetértek, én is utálom, hogy nincs töltő hozzá, még ha van 6 is itthon.

És az Apple nem most kezdte.
Amikor piacra dobta a 4. generációs Apple TV-t abban sem volt töltő, pedig a távirányítónak nem árt néha egy kis töltés...

@#1247FIREBLADE78
Nem mindegy mire használod közben. Pl én szoktam Asphalt 9-el játszani, az azért eléggé eszi az akku-t...

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#1261) Silenzio


Silenzio
addikt

Nagyon-nagyon szemezek a minivel. Ahogy itt a kommentekben olvasom, az SOT is elég rendben van. Én naponta kb. 2 órát nyomogatom a telefont, így biztos elég lesz. Remélem, 5G-n se lesz majd ergya. Viszont sehol sem találom, hogy mekkora szenzort kapott a mini. Gyanítom, hogy 1\2.55 inch, mint tavaly, csak fejlettebb képfeldolgozással, magasabb fényerejű lencsével. Eléggé mániám a filmezés, és erre szeretem a telefonokat is befogni, viszont nincs kedvem másfélszer annyit kiadni a Pro Maxra, és az Androidos konkurenciához képest azért annak a szenzora sem nagy szám méretben. 1\2 és 1\1.8 közé teszik. Valaki tudja esetleg, hogy mekkora a 12-ben\miniben?

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#1262) bigrock


bigrock
addikt

Sziasztok,
szeretnék vásárolni egy 12-es modellt (még nem döntöttem el, hogy a Mini-t, vagy a 12-t)
Mindenképpen cégre vásárolnám, ha jól értem, felesleges is megvárni a januárt, cégek részére marad az 1 év garancia?
Ha ez igaz, akkor viszont mi a lényegi különbség a 269.000 Ft-os (gyorsbolt) és a 299.000 Ft-os áron áruló boltok között? Mindkettő gyártói garanciával hirdeti a terméket.

(#1263) #86564352 válasza Silenzio (#1261) üzenetére


#86564352
törölt tag

(#1265) Silenzio válasza #86564352 (#1263) üzenetére


Silenzio
addikt

Köszi. Az a másodkamera, az ultrawide. A főkamera mérete minden új almánál hétpecsétes titoknak tűnik...

https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR

(#1266) Speedy7 válasza Silenzio (#1265) üzenetére


Speedy7
tag

A specifikációk szerint a max kivételével ugyanakkora a pixelméret a főkameránál, mint a 11-es sorozatnál. A max érzékelője valahol 1/2.1" környékén lehet, ha jól számolom. (1.4um/1.7um)

(#1267) Ganzer válasza Silenzio (#1261) üzenetére


Ganzer
aktív tag

Én meg abszolút nem videózok, de ez a mini (számomra, laikusnak) olyan minőségi felvételeket csinál, hogy kezdek rászokni. :K

(#1268) bigrock válasza #40993792 (#1264) üzenetére


bigrock
addikt

Értem, köszi. Ezek alapján cégként bármelyik himihumi GSM boltban megvehetem, ugyanannyi garancia lesz rá mint például ha a MM-ban vettem volna. Nem is lehet rá vásárolni extra garanciát cégként? Viszonylag nem rövid időre tervezném...

(#1269) Sgr_A válasza bigrock (#1268) üzenetére


Sgr_A
addikt

Megveheted de a himihumi céges vásárlásnál a himihumi cég intézi a garanciális javítást rosszabb esetben a bolt hátsó felében Józsi bácsi mókol valami utángyártott alkatrészt a telóba
céges vásárlásnál kérdés hogy az apple foglalkozik-e a szürkén behozott telók garancián túli fizetős javításával
régebben a xiaomi csak a hivatalosan értékesített telót javította bár lehet ez már változott

[ Szerkesztve ]

(#1270) Tibee86 válasza Sgr_A (#1269) üzenetére


Tibee86
veterán

Mivel világgarancia van az iPhone-re így megveheti bárhol, 1 évig arra Apple garancia lesz.
Józsi bácsi esete jövőre lesz érdekes, mikor változnak a jótállás szabályai itthon.

(#1271) Sgr_A válasza Tibee86 (#1270) üzenetére


Sgr_A
addikt

Én az egy év gari utáni javításról beszélek
bár a céges vásárlásra 21-től is csak egy év garancia lesz

(#1272) Tibee86 válasza Sgr_A (#1271) üzenetére


Tibee86
veterán

A második bekezdésedben igen, amit már utólag szerkesztettél bele, de itt nem, én erre valaszoltam:
" a himihumi céges vásárlásnál a himihumi cég intézi a garanciális javítást rosszabb esetben a bolt hátsó felében Józsi bácsi mókol valami utángyártott alkatrészt a telóba"

(#1273) joey04 válasza atirag (#1258) üzenetére


joey04
titán

Még a nem tech oldalak is tele voltak vele. Még az is mindegy, hogy balos vagy jobbos vagy, mert mindkét oldalhoz tartozó oldalak lehozták :DDD még a covidot is lenyomták a címplapról :D

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1274) atirag válasza joey04 (#1273) üzenetére


atirag
őstag

Nem szeretném tovább vinni ezt a dolgot . Nekem valóban sok ismerősöm van akinek fogalma sem volt. Mikor látta milyen alacsony a doboz először még érdekesnek is találták.
Aztán jött a fekete leves. Ráadsául a cég 90 százalékának iphone-ja van.Szóval ami a lényeg,hogy ha valaki aki leírja itt vagy mondja bárhol ,hogy ez mekkora szemétség és ezért le van hurrogva azt nem tartom elfogadhatónak. Minél többször van leírva elmondva annál inkább mondja több ember. Kicsi az esély ,de hallatni kell ha valami nem jó.
És említem ez az én véleményem És kíváncsi leszek mi lesz a jövőben.

[ Szerkesztve ]

(#1275) joey04 válasza atirag (#1274) üzenetére


joey04
titán

elfogadom a véleményed, de nem osztom. egyrészt az ember nézze utána mit vesz, cégnél pláne, másrészt nem hőbörögni kell, hanem nem megvenni. azzal lehet szavazni.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1276) domerator


domerator
veterán

Megérkezett a minihez egy hátlapi hydrogel fólia. Kicsit elcsesztem a felrakást, nem néztem meg a videót, de így is meglepően jó lett. Sose láttam még ilyen fóliát, nagyon vékony, olyan, mintha nem is lenne rajta semmi. Viszont eléggé tapad és nem tudom, hogy a kijelzőre téve mennyire lenne kényelmes (mármint nem ezt a hátlapi fóliát a kijelzőre, hanem rávalót) :DDD
Van valakinek ezzel tapasztalata? Használt ilyet kijelzőn (akár másfajta mobilon)?
Hátlapon pazar.

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1277) koxkids válasza domerator (#1276) üzenetére


koxkids
őstag

Tudnál linket adni a hátlapi fóliához? :U
Én ma tettem fel a kijelzőre a Nillkin üvegfóliát, pazar lett. :K

(#1278) Lozi8


Lozi8
tag

Üdv Mindenkinek. Csak1 kérdésem lenne , h szerintetek érdemes lenne 1 10 hónapos xs-t lecserélni erre? Valakinek tapasztalat? Előre is köszi.

(#1279) Razor1


Razor1
aktív tag

bő 4 év SE használat után én is beléptem a klubba egy piros 64-es minivel. egyelőre nagyon tetszik, bár a régi SE-vel sem volt gondom, sebességben és kijelző minőségben azért más világ. külön örülök, hogy visszahozták a szögletes formát, nekem mindig is ez jött be jobban.

(#1280) domerator válasza koxkids (#1277) üzenetére


domerator
veterán

[hátlap hydrogel]

Egyébként jött kijelzővédő üveg is, 3 db-os, az se a legjobb (csak az aktív kijelző részt takarja, szóval nem faltól falig), de legalább 0,2mm-es és a face id rész (a notch) ki van hagyva.
Rendeltem még pár dolgot a minihez, jön majd ugyanilyen hydrogel de első-hátsó fólia, ezért is kérdeztem, hogy kijelzőn használ-e valaki hydrogelt, mert a hátlapon elég bejövős.

Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)

(#1281) GAPZC96


GAPZC96
csendes tag

Túl lépve a töltő mizerian egy technikai segítségre lenne szükségem. Képernyő nagyított módra van a telefon beallitva de sajnos így nem lehet a Youtube videókat illetve online tv adasokat teljes kijelzore kinagyitani. Ha vissza lépek normal módba akkor viszont engedi. Sajna a szemem már nem a régi így hiába állítom a betű méretet nagyobbra jó néhány alkalmazás a megnyitás után normal módban marad és hát az elég apró.
Kérdésem az lenne hogy nagyított módban hogyan tudnám a videókat teljes képernyő méretűre varázsolni?

(#1282) -secret- válasza Lozi8 (#1278) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Nem.

(#1283) nord_ válasza Lozi8 (#1278) üzenetére


nord_
veterán

Kizárólag akkor, ha kényelmetlenül nagynak érzed az XS-t.

(#1284) Ádám16


Ádám16
addikt

Nem tudom, volt-e már szó róla, de kíváncsi voltam, hogy fogynak a 12 mini-k.
Szerintem nagyban befolyásolja azt, hogy tervez-e majd az Apple ilyen készüléket a jövőben, és azt is, hogy más gyártók fogják-e ezt másolni.
Én biztos voltam a sikerben, de [elég nagy buktának tűnik eddig]

(#1285) joey04 válasza Ádám16 (#1284) üzenetére


joey04
titán

Igen, pár napja volt már téma. Picit még korai leírni, de azért sejthető, hogy nem lesz nagy durranás. Nagyon pici az a réteg, akiknek ekkora telefon kell. Persze vannak, ahogy az a topikból is látható, de globálisan elenyésző. Ami megnyomhatja picit az eladásokat, az az újdonság varázsa (ezért nem is csinál az Apple minden évben ilyet), meg az, hogy ez a legolcsóbb iPhone.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1286) Ádám16 válasza joey04 (#1285) üzenetére


Ádám16
addikt

Talán az is benne van, hogy aki ennyit képes és hajlandó kiadni iPhone-ra, az képes és hajlandó 100$-ral többet is költeni. Cserébe nagyobb kijelzőt és jobb üzemidőt kap. Ráadásul ott az SE is, ami sok szempontból más liga, de fele ennyibe kerül, kompakt, fluid, és a legtöbb user számára mindenre elég.

Tényleg kevesen vagyunk, pedig hittem, hogy óriási az igény a kompakt csúcsmobilokra.

Mindenesetre, mint végfelhasználót nem érint ez a téma. Ez 5 évig simán telefon lesz még, támogatva is lesz, ennyi időn belül pedig hiszem, hogy újra felüti a fejét egy újabb készülék a méretkategórián belül.

[ Szerkesztve ]

(#1288) CharlieDrop válasza nord_ (#1283) üzenetére


CharlieDrop
veterán

így van

én is ezért cseréltem, amúgy az XS még mindig nagyon jó.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#1290) moleculez válasza domerator (#1280) üzenetére


moleculez
veterán

Imádom a kínai termékleírásokat: flexible hydraulic film :DDD 500D :DDD

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#1291) nord_ válasza #40993792 (#1289) üzenetére


nord_
veterán

Gyerekek erre sajnos a csak szemüveg az egyetlen, hosszútávú megoldás. :D
Ha a nicknevedben szereplő szám az, amire gondolok, akkor egykorúak vagyunk, és bizony lehet próbálkozni a kinyújtott karral, nagyítgatásokkal, és péklapát méretű telefonokkal, de egy idő után az is kevés lesz... Nálam akkor jött el a multifokális ideje, amikor már a Mac is kezdett homályosodni. :)

(#1293) joey04 válasza Ádám16 (#1286) üzenetére


joey04
titán

5 éven belül tuti. :K

(szerk. az előző kommentemhez: természetesen az új széria legolcsóbb tagja, a régebbieket nem vettem most figyelembe.)

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#1294) TODI1111 válasza GAPZC96 (#1281) üzenetére


TODI1111
addikt

"Sajna a szemem már nem a régi így hiába állítom a betű méretet nagyobbra jó néhány alkalmazás a megnyitás után normal módban marad és hát az elég apró."
Igen ezt én is észrevettem. Ha növelem a betűméretet akkor például a telefonkönyvben lévő nevek nagyobbak és olvashatóbbak lesznek de például ha a vibert nyitom meg ott a csevegőlista ugyan olyan apró marad mint eredetileg. Ilyen szempontból eddig a samsung a legjobb. A méreteket és olvashatóságot ott lehet a legjobban testreszabni. Ott viszont az akku és készenléti idő optimalizálás szinte 0. :)

(#1295) #86564352 válasza Ádám16 (#1284) üzenetére


#86564352
törölt tag

Ki kell várni az egy teljes év globális statisztikát. USA carrier adatokból nem meglepetés, hogy havi pár dollárért a nagyobbat választják az amerikaiak, ott mindenből nagy a divat. :D
Ár szempontból SE vitte a pálmát, olcsó és kicsi is, ez a tábor szeretne minit viszont indulóáron még drága nekik. (én is ide tartozom) Akinek nem drága a mini, akkor meg kicsit többért a normált veszi? Ha lenne egy még gyerekcipő felesleges 5G nélküli változat, mennyivel lehetne olcsóbb? Túl sok cikk volt, hogy mmWave 5G zabálja az akkut és talán ez is tereli az embereket a nagyobb felé?

Alapvetően aki kompakt méretet keres, annak nem a mobilja az elsődleges tartalomfogyasztó eszköze, így valóban manapság már rétegigény ez a méret. Viszont az "iPhone 12 mini" név azt jelzi talán lesz iPhone 13 mini is, a kínálat része lesz ez a méret. Különben egyedi nevet adtak volna neki, ha csak egyszeri kiadás.

Az Apple biztosan kiszámolta, tudják a kínálatból ez fog legkevésbé fogyni, mégis jó van ilyen kínálat. Olcsó SE, mini, normál 12 választhatunk, a vevő pénze az Apple-nél köt ki nekik ez számít. És olyan statisztika is kellene, akik direkt keresik a kompakt iPhone-t, mert nem az a fő tartalomfogyasztó eszközük, azok jó eséllyel vesznek erre a célra iPadet, Macbookot, amivel összességében több pénzt hagynak az Apple-nél, mint akik vesznek egy nagy iPhone-t fő eszköznek. Ki van találva az ökoszisztéma, Pro Max vevőknek is mondják, zavaró néha zsebből előcibálni a tepsit egy értesítés miatt? Vegyél órát is!

(#1296) Navaren válasza joey04 (#1256) üzenetére


Navaren
aktív tag

+1

iBalu // Ordo Ab Chao //

(#1297) bigrock


bigrock
addikt

Sziasztok, Boldog Karácsonyt!
A mai nappal az EMAG-nál 10K kedvezmény van, ha megrendelem. Utánanéztem, elvileg hivatalos viszonteladó. Szerintetek érdemes innen venni a Mini-t ?

(#1298) -secret- válasza bigrock (#1297) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

Persze.

(#1299) vdavid96


vdavid96
kezdő

Üdv!

Ha a Telekomnál vásárolok egy 12 minit, az Telekom-függő lesz vagy független?
Vagy ott helyben lehet-e esetleg függetleníteni?

Előre is köszönöm! :)

(#1300) adamklark


adamklark
senior tag

elvileg van olyan törvény hogy függetleníteni kell nekik (talán pár ezer forintért) meg nyilván csomag függő. de ha eleve függetlenként veszed nem egyszerűbb média Markt vagy más helyen venni?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.