Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz MongolZ #48 üzenetére

Nyilván igazad van, de azért elég jellemző mentalitást írtam le sok-sok cég részéről. Ismerek elég ilyet sajnos. (Hány magyar kiskáefté fizet túlórát? Hány magyar kiskáeftének van legális winnyóza? Hény myagr kiskáefté fizet pl. IT supportért, akár úgy, hogy ismerős magánvállakozó elvállalja, "jön ha kell" rendszerben? Aztán amikor baj van, akkor megkérnek, hogy te jó haver vagy, tegyél már rendbe hirtelen mindent ingyen...)

Ha valakinek ez találkozik a mentalitásával, az oké, csinálja - nekem is találkozott az előző munkahelyemen a melómmal, hogy lehetett kreatívnak lenni, változatos volt, és jól fizetett, még a szakmámba is vágott. De ha megfelelően kevesebbet fizetett volna, akkor a franc vállalta volna el, mert valamiből azért élni is kell, és nem biztos, hogy a munkaadóm gazdagítása örömet okoz, miközben azon gondolkodok, mit eszek holnap :)

• Exian

addikt

válasz MongolZ #48 üzenetére

Pontosan erről van szó, nagyon jól megfogalmaztad a dolgot :)

Itt látszólag az én munkaköröm is full unalmas: látszólag sokszor csak itt ülök a gép előtt, felveszek egy-egy telefont, szaladgálok ki a gépekhez egy-egy nyugdíjas néninek-bácsinak segíteni neten valamit, vagy épp nyakig lógok valamelyik gépben :)

Ugyanakkor a következő pillanatban meg más ugrik a helyemre, én meg megyek fel pl. egy nemzetközi konferencia fotódokumentációját elkészíteni (mivel fotózom is régóta, volt több kiállításom is már házon belül, meg kívül is). Utána meg pár órán keresztül szórólapot, meghívót, plakátot, akármit készítek, aminek szintén csak annyi látszata van kívülről, hogy bámulom a monitort :D Ilyenkor persze szólni sem lehet hozzám, hiába, az alkotó munka az alkotó munka :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés