Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SLYM

veterán

válasz Sanya #217 üzenetére

helytelen a példád, ugyanis erre is kitaláltak már egy ppp (vásárlóerő-paritás) nevezetű mutatót, abban jóval jobban állunk, mint az egy főle jutó GDP szerinti listában, ugyanis nálunk sokkal olcsóbb az élet, mint tőlünk nyugatabbra:

egy főre jutó GDP 13 023 USD
    egy főre jutó PPP: 19 829 USD

by wiki

de HDI (emberi fejlettségi index) alapján is jobban állunk, mint hinnéd, nem térnék ki részletesen erre, hogy miért, röviden annyi, hogy a mi országunk világviszonylatban a legbiztonságosabbak egyike (alig történik gyilkkosság, vagy erőszakos bűncselekmény a világ többi részéhez képest), iskolázottak az emberek, stb

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Sanya #217 üzenetére

Nemtom ez hogy jött a hozzászólásomhoz, de biztos. Mondjuk ha Kínában lennél orvos, lehet, hogy sírnál a Debreceni Egyetem Sürgősségi Osztályáért, amely az ország legjobban kiemelt sürgősségi osztálya (amúgy egy nagy hulladék).

Mondjuk az igaz, hogy nekünk nem Kínának kellene lennie a mércének, de nem is mondtam, hogy az lenne. Az is igaz, hogy az orvosok fizetése nagyon kevés, főleg egy orvosi elvégzéséhez képest, de ez nem jelenti azt, hogy akkor rendben van az, hogy más országokban állatokként tartani embereket.
    Meg mondjuk orvos, és orvos között is van különbség. Nemrég jártam pár hétig a Baranya Megyei Kórházba, a sebészeti ambulanciára (ami a sürgősségi is :S ). Egy doki sem tartotta a markát, és rendesek voltak. Az ilyeneket tisztelem.
    Amelyik meg tarifát szab, az meg nem orvos, de embernek sem biztos, hogy megfelelne nálam.

A közlekedési jegy meg azért nem annyira fix, mert mondjuk milyen közlekedést kapsz érte?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés