Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
illjo
senior tag
-
illjo
senior tag
Itt a megoldás, bár lustaságból a hivatkozás hivatkozásának hivatkozása.[link]
Le kell cserélni a google play szolgáltatások (services) appot, az okozza. Sajnos az új verziói már figyelik a play protect certification meglétét. Ami valakinél már android auto nál okoz is problémát, mert a régi gps appot, amire cserélünk, az autó fejegységén levő aa
nem fogadja el. -
illjo
senior tag
Igen, akkor egyre gondoltunk.Viszont ha a google play szolgáltatások megmarad a mókkal feltett verzión és nem kerül frissítésre, elvileg nem jön elő a play protect hitelesítés hiba. Hiszen a mókkal egy régebbi verziójú gps kerül fel és csak ezen a héten kezdődött ez a hiba, mivel frissült a gps app. Akkor cseréld le, ha előjön a hiba
-
illjo
senior tag
A pontos folyamat csak annyi, ami le van írva..Letöltöd az apk pakkot, majd google play szolgáltatások app eltávolít, utána pedig a pakk utolsó, 7-es sorszámú apk ja felteleoít. Újraindítás nélkül is megjavítja a problémát. De ha belekutyultál a mókolt fájlokba, az tud problémát okozni, valóban.
-
illjo
senior tag
válasz
szabzoltan1 #1946 üzenetére
Ha az LZplay app hibát jelez, azt jelenti, nem jó a downgrade fw. Ha rászánnád magad újból, ezt a firmwaret használd:[link]
-
illjo
senior tag
Persze, az is jó, ha nincs otg stb. Csak azzal kicsit veszélyesebb is, mert force ba megy, szóval ha rosszat választ ki az ember, akkor szívás is lehet. Én pl anno még csináltam a firmfinder elődjével a firmware finderrel, csak úgy próbaképp. De a firmfinder annál egyszerűbb, jobban automatizált.
Dload, azaz pendrive meg kb annyi, hogy dload mappa pendrive-ra másol, kóddal telón elindít és már megy is.Főleg, ha megvan hozzá már a fw, nem kell letöltögetni, mint pl nekem lite ra is
De Emui 11 en már nem megy dload, szóval P40-pro ha fel van frissítve, már csak firmfinderes megoldás van. Mert a rollback visssza 10 lehetőség is megszűnt hisuiteban. Volt is egy átmeneti időszak, mígy ki nem jött firmfineder, firmware finder meg már nem volt, hogy nem ment a downgrade -
illjo
senior tag
válasz
szabzoltan1 #1942 üzenetére
Őszintén szólva, amit linkeltem, arra passz a rövid válasz. Én ezzel a dologgal csak úgy,hobbyból foglalkozom, utóbbi időben egyre kevesebbet. Nekem fent van a mók, fagyasztással pushok, meg főleg érintéses nfc fizetés miatt. Így nem próbálgatok ki mindent, ami új, max megosztom amit mások mondanak.
Amúgy nrmrég mókoltam pont egy p40 lite ot, valamiért már nem ment olyan simán, mint pl féléve. De lehet, csak kijöttem gyakorlatból. Szóval elvileg megy az. Hol akadtál el? A downgrade sikerült? Lzplay kínai app nem mutatott hibát? Portugál srác videóját ajánlom a B pontnál, az elég részletes. De akinek az nem megy van a nem googlefieres mók, ahol a metódust manuálisan kell csinálni. Az A) pont tutorial videojának a második része az, csak le kell hozzávlassítani teljesen a videot. Van, akinek csak azzal ment fel a gms. Az első része a videonak a firmfinderes downgrade, de egy lite nál nem érdemes azzal vacakolni, pendrive al gyorsabb és kevesbé lehet ekqrni -
illjo
senior tag
válasz
#07614208 #1899 üzenetére
Ha jól emlékszem, nem.Gms képes telefonokon mutatja azokat az appokat is,,amikhez gms kell, eltérő a tartalom,mint amit hms alól mutat.
De attól, h valami nincs fent ag ben, még nem jelenti, hogy nem lehet máshonnan letölteni és nem fog futni.hms alatt.Mint ahogy a gms hiány sem csak azt jelenti, hogy nincs play áruház. Az csak egy tünet éx pótolható. De gms t igénylő appokat bárhonnan telepítünk, nem, vagy korlátozotran fog futni. Az összefoglalóban említem az aurora store app áruházat is. Ami nincs fent ag ben, arra kiváló. Nem petal search, apk pure aptoide meg ilyen marhaságok. Aurora tul képp play áruház csak alteenatív klienssel, de play szervereket éri el -
illjo
senior tag
válasz
#07614208 #1897 üzenetére
- Gmail app nincs, böngésző, vagy más levelező app. De a gms hiány egyik velejárója, hogy pushok sok appnál késnek, elmaradnak.Ez levelező appoknál, főleg akik azonnali értesítést várnak, probléma lehet. Gyári mail appnál is 15 perc, míg megjön a push. És pont levelező appoknál (is), hiába nem igényel a futásuk gms t, fejlesztők a,google firebase re fejlesztik (azaz inkább nem fejlesztik) a pushokat, így gms hiány mégis releváns lesz. Ugyanígy pl banki appoknál. Ami miatt hms alatt mók nélkül nincs nfc érintéses fizetés lehetőség
- youtubra kiválómegoldás a youtube vanced. Ez másnak is ajánlott, aki.előfizetés nélkül szeretne lezárt kijelzős zenehallgatást és reklámmentességet.Hms alatt viszont sxinte kötelező, hacsak nem akarja valaki böngészőből használni app helyett a yt ot.
- messenger megy, de appgalleryben nincs fent. Viber is megy, whatsapp is sztem
Waze is műkődik, de csak bejelenkkezve, regelni csak gms telefonról lehet. Maps megy, de bejelentkezni nnem lehet.
Tiktok megy
Bkk app passz...
Van mók lehetőség stabil kissé munkásabb felrakással és egy app telepítéses, elég instabil, általam férc gms nek hívottmegoldások pl gspace ami appgalleryben is fent van. Összes gms megoldásról, hms alatti életről az itteni topik összefoglaló helyére linkelt topikom összefoglalójában olvashatsz bővebben -
illjo
senior tag
válasz
#07614208 #1895 üzenetére
Árban mindenképp, az ahhoz kapcsolódó érték arány is kiváló. A gms hiány ami egyénenként eltérő problémát okozhat.
Harmonynak személy szerint nem tulajdonítok jelentőséget, főleg, hogy kérdéses a gms mókom megmaradása. Elvileg megmaradna, de nincs rá bizonyosság, hogy feltelepítéskor nem tűnik e el. Ahhoz meg, hogy visszategyük, downgradelni kell, ami ugye 22 es csapdája.
Egyébként elvileg harmony képes, de semmilyen info nincs arról, hogy valóbanmegkapja e. -
illjo
senior tag
válasz
BigManus #1892 üzenetére
Nézd meg a my huawei ben, hogy a támogatás/előnyök részben eltér e a garancis és a kibővített jótállás dátuma 6 hónappal. Ott kellene látszania. Van akinek kiírja az aktiváláskor, hogy nem fogadja el, de a kibővitett jótállásnál mégis látszik.Nekem a rosszabbik verzió van: elfogadta, de mikor megnéztem, ugyanaz a dátum mindkettőnél. Ami amúgy így is már 6hónappal több, mint 2 év, de egyszer már mindenkinek meghosszabbították 6 hónappal. Live chaten az ügyintéző azt mondja, látja, hogy aktiváltam, és LEHET, 2-3 nap múlva látni is fogom. Mikor rákérdeztem, azt ismételgette, hogy a garanciám a vásárlás időpontjától számított 2 év 6hónap jelenleg. Hiába írtam, hogy ezzel a mostani, plusz előző hosszabbítással már plusz 1 év lenne összesen és már most mindkét dátum fél évvel több, mint a vásárlás időpontjától számított 2 év, nem tudott rá érdemi választ adni. Majd a szerviz látni fogja..Persze..amit az ügyfélszolgálat nem lát, biztos szerviz látni fog. Szerintem én buktam..
-
illjo
senior tag
válasz
diablo1984 #1889 üzenetére
My huawei/támogatás/előnyök
-
illjo
senior tag
6 hónapos garancia hosszabbítási lehetőség van! Menjetek bele a my huawei (volt támogatás) appba, nyissátok meg a 'huawei szervizfesztivál' nevű akciót, ott lehet igényelni a hosszabbítást.
-
illjo
senior tag
-
-
illjo
senior tag
válasz
Portás_Jakab #1869 üzenetére
Szerintem meg a kategóriájában,főleg jelenlegi árán egy jó kis telefon. Lassan egy éve használom minden gond nélkül. Ráadásul stabilan gms képesre mókolva. Még az sem befolyásolja az akadálymentes működést.Elég sok olyan egyedi.eset lehet, amik szolgáltató oldali hibák és felhasználói hozzá nem értés okoz, de a telefonokra fogják. Pl hívásoknál sokan panaszkodnak a volte ra, ami az helyett, hogy javítaná a minőséget, inkább rontja. Sokan azt sem tudják, hogy egy volte hívás problémamentes felépülése sajnos a hívó és hívott fél hálózati körülmémyeitől is függ. Pl telekomnál telefonbeállításokban is ki lehet kapcsolni, míg többi szolgáltatónál csak a szolgáltató tudja. Úgy, hogy pl telenornál közlik, attól függetlenül, hogy ők kikapcsolják, vissza fog térni. Ebben a telefonban egy korrekt hardver van, és elkentétben sok hasonló kategóriájú telefonnal, a firmware is stsbil. Ami sokaknak gond, az a gms nélküluség.
Pl az, hogy bizonyos sms ek megjönnek, míg másikak nem, hardver hiba biztos, hogynem lehet, de szoftver hiba sem igazán -
illjo
senior tag
válasz
Pendragon911 #1833 üzenetére
Szívesen. Nem elrettenteni akarok senkit, a célom az objektív tájekoztatás, megoldási lehetőségek felkínálása. A 'minden IS megy helyett.😃
Mindamellett ami a telefon mellett szól, az ára, legalábbis vételi oldalról nézve. VERHETETLEN ezeken az árakon (telekomnál már csomagfüggően elérhető 21.000 ft körüli áron!! Stb..)a kategóriájában a hardveres specifikációival, és a szoftveres (bár gms nélküli) megbízhatóságával. Pörgős, akadás és bug mentes.Ha a gms nélküliség miatt még ezen az áron sem éri meg valakinek, akinek van egy kis érzéke, affinitása telefonokhoz, szinte kihagyhatatlan ajánlat. Hiszen, mint ahogyan az enyémen is megtörtént, a leírt problémák egytől egyig kiküszöbölhetőek. Én is otp s vagyok, nfc vel fizetek, gmail appot használok, otp béta appja is működik, jönnek.a pushok stb. Csak hogy helyezzek a mérleg másik oldalára is valamit. -
illjo
senior tag
válasz
Pendragon911 #1830 üzenetére
Ha megnézed, ide is ide van linkelve, fent a topikösszefoglaló helyén, a gms megoldásokról szóló topikom, ahol az alább leírtak szerepelnek nagyjából. És még sok minden más is,aurora, youtube vanced is stb linkekkel..Az ottani topikösszefoglalót kell lenyitni..
-
illjo
senior tag
válasz
Pendragon911 #1828 üzenetére
Én előre tervezetten nem akartam élni gms (google szolgáltatások) nélkül, ezért használatbavétel előtt stabilan gms képessé mókoltam, mivel előtte meggyőződtem róla, hogy lehetséges.
A mate 20 lite ot a legtöbb specifikációjában veri, de pl szelfi kamerában itt nincs mélységérzékelő, illetve fő kamera ugyan többet ad elvileg, mint a mate-é, de gyakorlatban nem. Pl nincs elektronikus stabilizátor. Szóval akinek fontos a kamera, az előrelépést ne várjon, sőt.. Valamint nincs a lite ban giroszkóp.
De a pörgősebb,jobb processzor jobb több tárhely, több memória, gyorsabb töltés miatt összességében hardveresen jobb telefon.
Az általad felsoroltakból egyedül a spotify ról tudom, hogy biztos fut rajta. De nem hinném, hogy a többi app alapvető működéséhez gms kellene. Viszont ezekre is vonatkozhat a gms képtelenség okozta egyik fő hiányosság: hms telefonokon, sokszor még ha futnak is az appok a fő funkcióikkal, gondot okozhat a push üzenetek érkezése. Sokan nem is tudják, hogy a google mennnyire bűvkörébe vonta a fejlesztőket azzal, hogy a firebase cloud ra csábítja őket az egyszerűség, saját szerver mellőzés lehehetőséggel a pushok és backupok tekintetében. Ez főleg mail appoknál (nem, vagy csak késve jönnek pushok), játékoknál (pl google fiókos bejelentkezés lehetőség megszűnik, push hiány) érhető tette, de az amúgy futó banki apppoknál is. Pl otp banki appjainál (az új béta app, ami lehet egy idő múlva leváltja smartbankot, már nem is indítható el gms nélkül) határozottan így van.
És az előző témával öszze is köthetjük a másik, sokak által hiányolt, hiányzó szolgáltatást hms telefonokon: az nfc érintéses fizetés problémáját:
k&h ügyfelek kivételével, akik még június közepéig, amíg ők is át nem állnak a náluk jelenleg párhuzamosan futó saját és google pay lehetőségről az utóbbira, saját appban használhatják az nfc fizetést,,csak két megoldás van az nfc fizetésre
1.Icard, ami euro alapú feltöltéssel, de működik, appgalleryből ből is letölthető,
2. Mókolás
Teljesség igénye nélkül a fő appok:
- A google fiókos mailekről nem kell lemondani, hiszen bármelyik más mail appba felvihetö, de az azonnali pushok a fent leírtak szerint problémásak
-waze megy, de csak ha be vagyunk jelentkezve waze fiókkal, regisztrálás azonban, ha előtte nem volt fiók, csa
k gms képes telefonról
- chrome, google térkép megy, de bejelentkezés nélkül
- facebook, messenger, instagram, viber megy. Vibernél megcsinálták a beszélgetések huawei cloudra mentését, de a gms es verzió backupjai, amiket addig google drive ba mentett, jelenlegi tudásom szerint nem vihetőek át.
-Netflix megy, hbo go megy, de csak alacsonyabb felbontással, mivel az amerika widevine technológiát is mellőzni kénytelenek.
Youtube csak böngésző, vagy a youtube vanced, ami a legjobb opció (még annak is, akinek megy a gms telefonján, de nem akar prémiumra előfizetni), mert prémium opciók érhetőek el benne ingyen, azaz lezárt képernyővel zenehallgatás és reklámmentesség.
Az appokat régi telefonról, még ha az nem is huawei , érdemes phone clone al átvinni.Aztán amik mennek, mennek a hms alatt, amik nem, azok nem. Utána a frissítésre vagy új appok letöltésére aurora store t ajánlom, azokhoz az appokhoz, amelyek nincsenek fent appgalleryben. Vagy ha phone clone nem lett valamiért használva, szintén innen ajánlatos letölteni az appgalleryben nem fentlevő appokat. Mert a sokak által, varázsszerként emlegetett petal search KERESŐ (amit már appgallery keresőjébe is alapértelmezetten beépítettek és esetleg annyira nem hozzáértő emberekneknek azt a hamis illúziót adhatja, hogy még mindig a megbízható appgalleryben vannak egy app találat esetén, pedig petal, ha appgalleryben nincs fent, máshova visz. Vagy aki tudatosan külön petalt használja is hiheti, hogy az egy önálló áruház, huaweies, ezért megbízható),ami innen onnan, de legtöbbször apkpure ra és aptoide ra visz a találataival. Nekem több valós hír alapján ezek az app áruházak a nem túl biztonságos kategóriába tartoznak. Főleg aptoide az, ami egy app frissítése után egy percre rá már jelzi ugyanannál az appnál a következőt. Felvágják rá az adott appok összes létező régióverzióját, amiből nem képes válogatni, ezért sok appnál az a minimum, hogy angolnyelvű lesz frissítés után. Csak ennyi, ha szerencsénk van és nem sikerült letölteni egy moddolt appot benne valami rosszindulatú dologgal. Mert sajnos náluk nem egyedi, hogy ilyenek is átmennek a biztonsági ellenőrzésen. Végszükség esetén persze lehetnek opciók ezek is, de az ritkán van. -
illjo
senior tag
Sajnos mostanában egyre kevesebb telefon támogatja az mhl t, ami szükséges lenne ahhoz, hogy type c -hdmi átalakítóval tükrözzük a telefon kijelzőjét tv re, mióta itt van nekünk a jó kis vezetéknélküli megoldás.
Vannak neten ilyen varázsprogramok, de szerintem eleve, még ha usb hibakeresés be is van telefonon kapcsolva, elbukik a csatlakozás akkor, mikor telefon rákérdez, mit akarsz? Töltés fájlátvitel stb.És te nem látod kijelzőt. Már ha jól értettem és teljesen sötét, nem csak az érintés vezérelhetőségét vesztette el.
Pl itt és számos más helyen is vannak leírások, de szkeptikus vagyok..
[link]
Helyedben megjáratnám kérdést p40 pro topikban is, ott sokkal nagyobb az élet, hátha valaki tud valamit. -
illjo
senior tag
Hát passzolom, hogy megy e, véletlenül akadtam rá.Igazából inkább,mint tudod, mókkal voltam elfoglalva. De eszembe jutott ez a microg és nézegetni kezdtem, mivel anno nem láttam teljes gmsmegoldásnak,mint ahogy.nem is az. Esetleg aki kipróbálja, megoszthatná a tapasztalatait. Pl.nem lenne rossz, ha firebaset használó mail appok rendesen kapnák a pushokat. Meg az is érdekes.kérdés, vajon így pl simple is megkapná a feedback pusht és menne e az nfc re regisztrálás fagyasztás nélkül.
-
illjo
senior tag
Akinek nincs mók, de bizonyos alkalmazásokról nem igazán jönnek push értesítések hms alatt: [link]
-
illjo
senior tag
válasz
tomcat1987 #1821 üzenetére
Szívesen! Használd egészséggel..Főleg manapság értékelődött fel az utóbbi frázis😃
De amúgy én minden platformon továbbra is aurorat fogom ajánlani, apkpure, aptoide stb helyett. Főleg a petalsearchtől kapok idegrángást, ami bárhonnan összeszedi az appokat a gyanútlanabb júzereknek. -
illjo
senior tag
Szerintem elég sok találgatás félreértés van garancia úgyében, ezért rákérdeztem huawei supportnál. Hogy itt ne foglalja a helyet a hosszú válasz, linkelem:
[link] -
illjo
senior tag
válasz
Gordiann #1815 üzenetére
Csak közben a fizetős dolgokkal kapcsolatban eszembe jutott még valami, csak hogy tényleg tűpontosak legyünk.😃
Ha van egy saját fiókból megvásárolt appod és auroraba azzal a fiókkal jelentkezel be (új verzió már nemcsak a névtelen bejelentkezést engedi), akkor az letölthető onnan. De érdemes utána kijelentkezni és egy olyan google fiókkal vissza, amit nem sajnálsz, akár külön erre a célra létrehozottal. Ha most akarsz vásárolni, meg lehet tenni play store webes felületén, bejelentkezve egy olyan fiókkal már, amit írtam, majd auroraból letölteni, oda is azzal a,fiókkal bejelentkezve.
Igaz, még nem vásároltam azóta,hogy hms telefonom van és fizetős appjaim sincsenek, de elvileg működik. -
illjo
senior tag
válasz
Gordiann #1815 üzenetére
Nem vettem annak, és így pontosítottunk közösen😃
Én szolgáltatól hoztam ki két ilyen telefont. Nem is akartam váltani, de nem tudtam ellenállni az ajánlatnak, 0 ft befizetés nélkül, 22 havi kamatmentes részlet,a két telefonért ÖSSZESEN kb 48.000 ft a végén.
Pörgős,nem rossz kamera stb.Ráadásul mókolva úgy használom, mint egy gms telefont. Szerintem verhetetlen..😃 -
illjo
senior tag
válasz
tomcat1987 #1812 üzenetére
Nem is hallottam eddig erről a 'kis' malőrről.Hát, bármi lehet, meg az ellenkezője is, hogy mit tud csinálni az a trójai. Elvileg gyári vírusirtónak észlelnie kell, de ha nem nyugtat meg, mivel kaspersky találta, keress kaspersky mobilosvírusirtót és nézd meg.
Hogy mi a megbízható? Kivett simkártya, nulla netcsatlakozás😃
Hogy ki mikor miért állít valamit megbízhatónak az sokmindentől függhet. -
illjo
senior tag
válasz
Gordiann #1811 üzenetére
Ok, akkor módosítom, mivel auroraban fizetős app megvásárlására valóban nincs lehetőség, de azokon kívüli appokhoz szerintem a legjobb. Én chrome ot használok,mivel gms mók van fent és be is yudok lépni. Valamiért chrome ot nem frissíti egyedül, de arra meg az evozit használom. Aki nem ismerné, webes felületű play store letöltő. Csak be kell másolni a webes play storeban megkeresett app címét és szépen letölti. [link]
-
illjo
senior tag
válasz
tomcat1987 #1809 üzenetére
Ezért (is) érdemesebb aurora store t használni, mivel abban azokat az appokat éred el,mint play store ban, már ami nincs fent ag-ben.
És úgy nem kerül káros, modolt app a telefonra. -
illjo
senior tag
válasz
feloman #1801 üzenetére
Csupa feltételes mód..Lehet, nem kapják meg 11 et, majd: nincs megerősítve, de lehet harmonyt megkapják. Szokásos HC nesze semmi fogd meg jól. Mondjuk még mindig jobb, mint az a súlyos tárgyi tévedésük, amikor anno a már béta tesztelés alatt álló (!) Emui 11 et android 11 alapúnak írták. Szezont a fazonnal keverők azóta is azt a HC baromságot, meg a szakértő huawei blog ezen alapuló baromságát linkelik 'bizonyítékként' hogy de igenis emui 11 az android 11 alapú. Szóval ennyit a HC hitelességéről.
-
illjo
senior tag
válasz
Portás_Jakab #1799 üzenetére
Szívesen, sok sikert!
-
illjo
senior tag
válasz
Portás_Jakab #1797 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy írj az üfszolgnak, lehet rugalmasabbak, mint a szerviz.
mobile.hu@mail01.huawei.com -
illjo
senior tag
válasz
Portás_Jakab #1793 üzenetére
Próbáltad pl volte t kikapcsolni, ha nem telekomos vagy, akkor pedig szolgáltatónál letiltatni? Inkább tűnik nekem is hálózati eredetű problémának, mint hardware eredetűnek. Persze nem kizárt. Én írnék huawei ügyfélszolgálatnak is, leírva hasonlóan súlyos szavakkal a mizériát, szerviz elutasító hozzáállását stb. Hátha presztizsből találnak megoldást rá.
-
illjo
senior tag
Mondjuk.ez lehet app bug is. Egy app rendellenes működéséből ilyen messzemenő következtetéseket levonni, hogy másra nem jó, mint tartaléktelefonnak, hát..inkább nem is írom a békesség kedvéért.Amúgy meg, ha sem wcp sem fr nem oldja meg és a frissítés lett összedobva (ezért másra nem jó csak tartaléktelefonnak!!???Most akkor frissítés a hiba, vagy hardware?)Akkor rollback egyel viszza.
-
illjo
senior tag
válasz
Takiatika76 #1759 üzenetére
Hms alatt, mivel a fejlesztők többsége saját üzenetküldő szerver helyett a google firebase cloud message re fejleszt pushoknál és backupoknál, általános probléma a push értesítések megkapása.Tehát, bár sokan nem tudják, rengeteg olyan app van, ami amúgy nem gms függő a futásában, de áttételesen így mégis. Pl szinte az összes mail app, banki appok sokasága, stb.Gms Mók megoldja, kivéve gmailt, de arra is van megoldás.
-
illjo
senior tag
Én is nemrég kaptam meg decemberit. Írtam is supportnak, hogy ezmiez? Erre letolták a sablonválaszt, hogy az én készülékemre ez a legaktuálisabb. A viszontválaszomra, hogy akkor ez:[link] csak ígérgetés-e, nem érkezett válasz. El is küldtem most nekik pár kérdőjelet. Ennél még az ajtótámaszték gyártók is jobban állnak frissítésügyileg. Akkor majd köv. biztonsági frissítésnél megint felsorolják, milyen súlyos biztonsági réseket tömködtek be, amik több hónapig úgy voltak?
-
illjo
senior tag
válasz
jencsikdani #1737 üzenetére
Nekem is tegnap jött meg.
-
illjo
senior tag
válasz
jencsikdani #1732 üzenetére
Mondjuk úgy, első negyedéves tervben nincs benne sajnos. Szerintem most a harmonyt tolják, lehet azért. Persze ahhoz kellene 11. Mondjuk én nem hiszem, h mók miatt feltenném harmonyt, ha lehetne. Nem hinném, hogy megy rajta. Bár az is android, illetve aosp alapú, ahogy mondják. Meglátjuk, sztem meg fogja kapni 11 et
-
illjo
senior tag
Szívesen!
-
illjo
senior tag
Google (GMS) megoldások, akit érdekel.
Miután megkaptam a GMS topikomban a Topikgazda jogot, elkészítettem topikösszefoglalót, ahol végre egy helyen, rendszerben láthatóak a megoldások. -
illjo
senior tag
Jaaa..Hát ha már jön teló, mindegy,illetve van 14 napod meggondolni magad online rendelés esetén. De majd csak kitalálunk vmit😃
-
illjo
senior tag
Nem vagyok egy chromecast szakértő (sem), de szerintem chromecast működtetése eléggé igényli a gms meglétét, mint google cucc.Nekem mókolva van rá gms szinte elejétől,,szóval néha zavarban vagyok, mi fut rajta, mi nem,mivel így minden is megy😃. Pl chrome alternatív helyekről (play áruház nincs) letölthető, de google fiókodba nem tudsz bejelentkezni sztem. Youtube vanced al mondjuk sztem lehetne csatlakozni, ott beléptet g fiókba. De
-
illjo
senior tag
Gms mók vs. garancia: [link]
-
illjo
senior tag
Megtalálták a huaweit maguknak páran:
[link] -
illjo
senior tag
válasz
Cyrusgrissom #1701 üzenetére
Gondolod, hogy tételesen nekiáll itt, akinek kell a gms, neked magyarázkodni?? Akinek kell, kell, akinek nem, annak nem kell. Én azt nem értem, minek kell itt erőszakoskodni, meg értetlenkedni.
-
illjo
senior tag
válasz
Cyrusgrissom #1692 üzenetére
Hát lassulás nekemkülönösebben nincs,bár igaz szinte semmit nem használtam gms nélkül. Nyilván a háttérben futó appok akksit is merítik annyival jobban. De nekem elég gyors így is. Youtubera nyilván én is vanced ot használok.Kinek hogy...Csak egy lehetőség, nem térítő vagyok😃
-
illjo
senior tag
A gms megoldásoknak, push-nfc fizetés megoldásnak, gmail app szinkron megoldásnak csináltam ebben a hsz-ben egy új kiindulópontot, mivel sajnos még nem tudok topik összefoglalót csinálni, várok a topikgazda rangra, hogy megtehessem.
[link] -
illjo
senior tag
válasz
Cyrusgrissom #1689 üzenetére
Bár lehet, nem fogalmaztam első örömömben tűpontosan, azért nagyjából benne van😃
De összefoglalom, bocsánat, ha nem sikerült elsőre jól érthetőre.
A telefonomat eleve úgy vettem meg, hogy tudtam, van megoldás gms képessé tenni. Nem mindenki igényli, van aki simán elvan google szolgáltatások nélkül. Biztos én is meglennék valahogy. De ismerem magam, tudtam, hogy frusztrálna, hogy nem tudom a megszokott appokat, szolgáltatásokat használni (pl google asszisztens stb), vagy olyan appokat amik időközben esetleg megtetszenek.Anno iphone 6 nál, ha más módon is, akármennyire szerettem, bennem volt a hiányérzet google cuccok miatt. Szóval ahogy előre terveztem, felmókoltam rá gmst. Ok is lett vele minden, de amit nem láttam előre, az az egyik kedvenc funkcióm, az nfc érintéses fizetés, ezzel sem működött a simple appból. Továbbá a gms mók sajátosságai miatt szintén nem tudja megoldani a hms telefonok push problémáit. Sajnos a google az egyszerülűségével olyan appok fejlesztőit is magához vonzza a google firebase kínálta lehetőségekkel backupoknál és pushoknál, amely appok futásához amúgy nem is kell gms. De így a push üzeneteik hms alatt problémásak. Ez amúgy az akadálya simple nfc fizetésnek is (kártya érintéses fizetés regisztráció során nem jön a feedback push, ezért reg megszakad) Ezért csináltam meg az,ott leírt módszert. Így már minden (is) majdnem megy.EGY kivétel van, a,gmail szinkron, ami más okból kicsit rapszodikus, késik, de azt meg macrodroid makróval orvosoltam, bombabiztos 15s os frissítésre Így röviden...😃😃😃 -
illjo
senior tag
Megosztom itt is az örömöm, GMS mókhoz!
Akit érdekel a menete, bővebben itt: [link]Heuréka! Öröm és bódottá..! Bocsánat az érzelemkitérésért, de 3 hónap ínséges nfc fizetés nélküliség után sikerült otp simple appban beregisztrálnom a bankkártyám, tehát elvileg már megint tudok mobil érintéses fizetést használni, miután novemberben hms telefonra váltottam, alig várom, hogy kipróbálhassam élesben is
.
Az elsődleges tesztek szerint g maps bepozicionál, appok mennek, de gmail app pushok, miután kikapcsoltam az eddig frissítésre használt macrodroid makrót, ugyanúgy nem jött meg az e-mail érkezésről a push. Szóval ez több push problémánál sajnos, de makroval ismét helyreállt a rend. Természetesen play aruház nem megy, de az természetes, végre igazi hasznát vehetem az aurora app store-nak. Már ha remélhetően működik, utóbbi időben tudjuk hogy rapszodikus volt ismeretlen okból. De mivel maga a fagyasztási aktus nem vesz több időt igénybe ha már be van járatva, 5 percnél többet, ugyanez igaz a gsf feloldására is a fagyasztásból. Van egy "push notification" elnevezésű, playben (aurora) fellelhető checker app, azza bárki le tudja ellenőrizni, hogy van e neki elérése pushokhoz. Miután a fagyasztás megtörtént, az apptól pipát kapott a push is.OTP új banki appja is megy már így, és küldi a pushokat szépen vásárláskor, bye bye sms..
A funkció elérése a push értesítések visszahozatalával történt, fagyasztásos módszerrel, amelynek során lefagyasztjuk pc-ről a minimal adb, hisuite és icebox app segítségével a google services framework-öt.Köszönet az úttörésért, video-ért FingR86 fórumtársnak, aki gms mók után nemrég megcsinálta ezt a mókot is.
-
illjo
senior tag
válasz
tomcat1987 #1672 üzenetére
Szívesen😃
-
illjo
senior tag
válasz
tomcat1987 #1666 üzenetére
Eddig chrome és chromium alapú böngészőknél jeleztek sokan hibát. Mondjuk én nem használok gyárit. Töröld a gyorsítótárát, adatait.
-
illjo
senior tag
Azt lehet beállítani, hogy legyen alapértelmezett hívó sim, vagy ne. Első esetben, ha nem akarod máshogy, az alapértelmezetten indítod a hívásokat. Azaz van lehetőség másikról is természetesen. Ha nem állítasz be alapértelmezettet, mindig ki kell választani, melyik sim ről akarod indítani a hívást. A te esetedben a 2 ik megoldás a jobb, ha sokszor kell váltogatni
-
illjo
senior tag
válasz
jencsikdani #1655 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyent, nem tudom, mi lehet.p40 pro topikban is felteheted, nagyobb az élet és van jó pár ember aki ért telefonokhoz
-
illjo
senior tag
Csakhogy ne üljön le az Otp-s ügyünkb(sem)😃
[link]
Kérem az érintetteket és szolidárisakat az ottani kommentem megerősítésére.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Black Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
- iPhone 16 Pro MAX 1 TB Black Titán - - Apple Garancia Warranty: 2025-11-10
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB White Titán - - Apple Garancia
- ÚJ - iPhone 16 Pro MAX 256 GB Natúr Titán - - Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest