Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hito

nagyúr

válasz Silenzio #4932 üzenetére

"Biztosan nem kevered az élesítést az optikai tulajdonságokkal?" De, bizonyára :P A mélységélességet és a optika torzítását miért kevered ide? Semmi köze ahhoz amit írtam. Mellesleg nem értem mit értesz kövérít alatt.
    A közösség érdekében szerintem ne offoljunk tovább. Ha nem látod a különbséget a két egység által felvett képi világ között, akkor azon nem tudok változtatni. De elmondásod alapján a Black Magic és a P30 Pro között sem látod...

Meg arra is, miért olyan jó a k*rva Samsung, mert őszintén érdekel most már, így, hogy implic módon lehülyéztél és levakoztál.

Egyik se történt meg. Utóbbit Te vetetted fel, én csak csipkelődve, viccelődve sugalltam, hogy lehet benne ráció. Csak vitatkozunk, nincs ebben semmi ördögtől való.

Végezetül a kedvedért teszek be majd 1-2 screenshot-ot jövő héten. A hétvégén elutazok. Remélem majd látható lesz, mire gondolok.

Ixion77: na és ez az, amit a Samsung-oknál az említett módszerrel tökéletesen ki lehet iktatni (4-es pontra). :K

1-esre: de még a komolytalan kamerák és mobilok között is. Nem kell ide GH5, elég egy RX100 Mark IV, ahogy írtam.

• Ixion77

addikt

válasz Silenzio #4932 üzenetére

Bocs, de itt olyan sok a tárgyi tévedés, hogy kénytelen vagyok megszólalni:

1, Bármely telefon videofelvétele és egy komolyabb kameráé (Pana GH5, Sony A73, stb.) közt fényévnyi a különbség.
    2, A mélységélesség ilyen kicsi érzékelővel még 135mm-en sem lesz elképesztően kicsi.
    3, A nagyobb fókusztávolságú kamera nem kövérít. Pont hogy az mutatja rendesen az arányokat, azért használjuk portréhoz. A széles látószögű obik (mint pl. az ekv. 26-os alap kamera a mobilokon) torzítanak, szélesítenek.
    4, Az "élesítés" amiről hito beszél digitális, és nem az obi tulajdonsága. Mellesleg én is rühellem, telenyomja halo artifact-okkal a képet. Bár a Huawei még nem is annyira mint a Samsung. A borzalom netovábbja meg általában az LG telefonok produkciója.
    5, A "képi világ" alatt pedig szerintem hito a színeket, kontrasztot érti, nem a kompressziót. Vito: Még normál obik "képi világa" közt is van különbség, ilyen miniatürizált műanyaglencsés bigyóké közt meg főleg.

Új hozzászólás Aktív témák