- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
rayoliviero #8098 üzenetére
1-2 napja írtam, h nekem h sikerült
-
dreta
tag
válasz
rayoliviero #8098 üzenetére
Ugyanezen "problémán" nekem a #8027-es hozzászólásban leírt módszer segített. Próbáld ki!
-
rayoliviero
veterán
-
válasz
rayoliviero #8089 üzenetére
A kameráról ennyi információnk van, a tesztben eléggé kivesézték.. Széleslátószög nincs, egy RGB és egy monokróm van. Ha jól értem a kérdésedet, akkor ez a válasz
"A két kamera továbbra is hasonlóképpen viszonyul egymáshoz, egy RGB színszűrős rendszer dolgozik együtt egy színszűrő nélküli, monokróm képek rögzítésére alkalmas, rendkívüli részletgazdagsággal kecsegtető megoldással. A kevesebb fényt befogadó színes kamera 12 megapixeles, a szürkeárnyalatos pedig 20, ettől függetlenül színes képeket is rögzíthetünk 20 megapixellel, köszönhetően az algoritmusnak."
A gariról nincs infóm, számla vagy valamilyen vásárlást igazoló papír szokott kelleni, erről érdemes megkérdezni a Huawei-t, vagy a szervizt.
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #8089 üzenetére
Ebben tud valaki segíteni?
-
dptrsk
addikt
válasz
<Adamsky> #8093 üzenetére
Kicsit sarkítva Ha 7kor kelsz és 9től dolgozol, akkor 7:10kor ne jelezzen hogy hívnak munka miatt, mert még csak a reggeli híreket olvasod.
Szerintem így működik jól.
Ha kell arra szerintem tudsz erobot/tasker stb szabályt beállítani, hogy ébresztő után néma módból hangos módba tegye a telefont.
-
<Adamsky>
nagyúr
Egy UP a DND-s kérdésemre. Engem ez eléggé zavar. Egyedül lennék vele?
-
pcnet
addikt
válasz
rayoliviero #8091 üzenetére
Köszi, akkor nem erőlködök vele!
Nyomtam egy factory resetet. Varázsló végén feldobta, a Telekomos frissítést. DT.HUN 8.0.0.303(CT) Optimalizált hálózati együttműködést ír. Múltkor feltettem, de ugye lehet pont emiatt dobálta el a 4G-t.
-
pcnet
addikt
válasz
<Adamsky> #8087 üzenetére
Automata fényerőt hiába kapcsolom ki mikor megjelenik a "bug". Manuálisan maxra húzva se változik a fényerő.
Zoz: VoLTE nem aktív, így ki is kapcsoltam menüben. Mikor az elállás miatt hívtam Telekom ügyfélszolgálatot, azt mondták, minden Dominos ügyfélnek (én is az vagyok) automatikusan bekapcsolták. Másik ügyfélszolgálatos azt mondta, még csak havidíjas előfizetőknek elérhető a szolgáltatás. S7-ben most egy szintén novemberi Telekomos SIM van. Mindkét telefonon bekapcsoltam a VoLTE-t, csináltam egy újraindítást, felhívtam P10-ről az S7-et majd fordítva. Azonnal visszalépett mindkettő 2G-re.
Köszi az infót, azért ezt is kipróbálom, hátha!
-
rayoliviero
veterán
Telekomnál jelenleg nem működik a VoLTE. Hiba van náluk hetek óta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vettem egy ilyen telefont. Két kérdésem lenne, hogy ebben a telefonban van széleslátószögű kamera?
A másik a garancia. A Huawei IMEI ellenőrző oldala szerint érvényes garancia van a telefonomra 2020-ig, csak sajnos nincs számlám, sem garancia papírom. Akkor ezek szerint anélkül mégsem az? IMEI szám alapján nem lehet gariztatni?
-
Zoz
őstag
Lehet, hogy egyáltalán nincs köze a dologhoz, de hátha...
A VoLTE (Telekomos nevén 4G Hang) be lett-e kapcsolva az előfizetésedhez? Ha még nem akkor az ügyfélszolgálaton kell kérni, és aztán persze engedélyezni a készüléken (és utána egy újraindítás).
Pár hónapja volt itt többeknek különféle 4G gondja, és ez megoldotta.Nekem több mint féléves tapasztalatom azt, hogy atomstabil a 4G, nagyon le kell menni a térképről ahhoz, hogy visszább váltson. Én már októberben rögtön a vásárlás után bekapcsoltattam a VoLTE-t.
-
<Adamsky>
nagyúr
Most értem vissza egy kellemes kis sétából
Tapasztalatok a következők: mikor kiléptem az utcára elkezdtem videózni (FHD, 60fps). Kinn tűz a nap, de volt egy kis kellemes szellő. Nem sokkal a felvétel elkezdése után lementem egy aluljáróba. A telefon levette a kijelző megvilágítását, de miután a túloldalt kijöttem, nem emelte vissza.Na, mondom ...
Kamera app-ból kiléptem, és ha nem is pikk-pakk, de kb. 3 sec alatt magára talált. Indítottam egy újabb videót. 5 perc (addig végig napon, minden gond nélkül) elteltével az utam egy árnyékos részen vezetett át. Fényerő le, és nem is jött vissza.
A végén megnéztem az akksi hőmérsékletét (Elixir2) és 43 fok volt (szvsz. nem vészes). Szerintem szoftver bug lesz, amit valahogy jó lenne jelezni a Huawei-nek. Tapasztalatom szerint tehát nagy külső fény + meleg + fényváltozás = aut. fényerő megbolondulás. Lehet meg kéne próbálni kikapcsolt aut. fényerővel. Na, majd legközelebb.ui. az aut. fényerővel egyébként se OK valami, mert érzésre az autóban is túl gyakran, és túl sokat állítgat (legalábbis az előző telefonomhoz képest)
-
pcnet
addikt
Novemberben jöttem Blue Mobiletól Telekomhoz számhordozással. Akkor kaptam új SIMet. SD kártya van a telefonomban, megpróbálom anélkül is. Erre nem is gondoltam. Köszi a tippet!
Drill***: Balázsék rádió műsorában pont múltkor nyilatkozott egy szóvívő a fogyasztóvédelemtől, Ő is azt mondta, hogy bontatlam csomagolású terméket köteles visszavenni az eladó. De ha nem csomagolom ki, akkor honnét tudjam, hogy megfelel e az igényeimnek/elvárásaimnak? Ezért nem értem, személyes, bolti vásárlásnál miért nincs lehetőség elállásra? Ott sem engedik kicsomagolni. Sőt ha még van kiállított darab, esetemben abból se derül ki a fényerő csökkentés, GPS pontosság, hálózati stabilitás. Se Ingresst nem telepíthetem fel, se SIMet nem tehetek bele, se boltból nem vihetem ki a kiálított darabot, meg ugye nem állok neki a kiállíttot telefont Oreora frissíteni.
. Akkor, hogy döntsem el, élesben hogy fog teljesíteni? Csak a specifikációkra hagyatkozhatok.Telekom ügyfélszolgálatán azt mondták, sérülés ne legyen a készüléken, mert azt meg kell térítenem. Ebből arra következtetek, hogy nem bontatlan csomagot várnak vissza. Viszont a doboz bal felső sarkán volt egy apró horpadás mikor futártól átvettem. Kibontást végig is fotóztam. Esetleg ebbe bele köthetnek elálláskor.
-
wdx
őstag
Lehet hogy nálad homokszem került a gépezetbe. Nem kéne eldobálja a 4G-t, ha az fullon van. SIM kártyád nem sérült? Ha van benne SD kártya, esetleg próbáld meg anélkül is... Ilyeneket érintkezési problémáknál és reset nélküli android frissítés után csinál egy készülék. Vagy hibás, sérült, koszos, zsíros, régi SIM esetleg SD kártya. Valamint ha a belső GSM antennája kontakthibás.
-
pcnet
addikt
válasz
<Adamsky> #8081 üzenetére
Csináltam egy gyors tesztet. Nem tudom eddig miért nem gondoltam rá, hogy alkalmazásváltóban lockoljam Ingresst (lakat) Így most nem driftel, igaz a sétát most sem követi. Mikor feloldom a kijelzőt, szépen az aktuális pozíciómra kúszik, nincs drift, 2 utcányi ugrás. Kipróbáltam Google Mapst is, azt nem lockoltam, sétáltam vele 300 m-t, mikor az uticélhoz értem, szólt, hogy megérkeztem. Végig kikapcsolt kijelzővel mentem. Galileo holdat is talált most. Hihetetlen! Nem akarja, hogy visszaadjam!
Viszont full térerős 4G-t eldobta, 2-es térerős H+-ért, majd vissza váltott edgere. Edgen 0-ás térerő, ezt sem értem, 2G-nek kellene elvileg a legjobb lefedettésgünek lennie. Majd vissza ugrott fullos 4G-re. Mi a bánatért dob el fullos 4G-t 2-es H+-ért majd 0-ás edgeért?
Fényerőt most nem tudtam tesztelni, mert 70%ban fák alatt sétáltam, de a 20 perces teszt alatt nem vette vissza a fényerőt. Mondjuk alig volt bekapcsolva a kijelző, mert pont arra voltam kíváncsi, hogy kikapcsolt kijelzővel követ e a GPS.
Szerk: Na tessék, screenshoton pont nem fullos a 4G. De ott ahol a screenshot készült, végig 4G volt. Érdekes!
-
drill***
csendes tag
A helyedben én rákerdeznék a Telekomnál (vagy Fogy.védelem), h a 14 napos elállás milyen feltételeknél jogos? Pár éve nekem is volt egy (netes) vásárlástól való elállásom és akkor csak olyan terméknél lehetett az elállási jogot gyakorolni, amit nem lett használatba véve. (Így tájékoztattak.)
-
<Adamsky>
nagyúr
Hál' Istennek nincs nagy pörgés, úgyhogy szerintem fogom tudni tesztelni 3-ig
Egyébként nálam sem fenékig tejföl az első pár nap ... egyik szemem sír, másik nevet.
Viszont eléggé körbejártam ahhoz a témát, hogy tudjam - számomra - perpillanat nincs jobb telefon. Nekem, ha jól számolok, ma jár le a 14 nap, de úgy döntöttem, marad (pedig sokáig nagyon nem volt egyértelmű...)Más: DND (Do Not Disturb): srácok, tényleg nem lehet a DND-t úgy beállítani, hogy a beállított ébresztő deaktiválja azt? Pl.: DND beállítva reggel 9-ig, de 7-kor szól a "vekker". No, ekkor szerintem az lenne a normális, ha az ébresztő kinyomásával a DND kikapcsolna (hiába nincs még 9). Na, itt - nekem, Oreo alatt - nem így működik.
-
pcnet
addikt
válasz
<Adamsky> #8076 üzenetére
"OK. Akkor, ha két percet bohóckodok a kamerával, lövök pár képet, az elég kéne, hogy legyen?"
Igen. De úgy vettem észre, az se mindegy mikor teszteled. Érdekes, hogy csak 11 és 15 óra közt jelentkezik. Nem tudom, lehet abban az időintervallumban süt olyan erősen a nap. Hétfőn Ingressel ezt vettem észre. Reggel mikor megérkeztünk, (8 órakor) nem tudtam reprodukálni. 10 után kezdte visszavenni a fényerőt, délután 3 után viszont megint nem csinálta. Egész délután nyüstöltem pedig.
Hívott Huawei ügyfélszolgálat. Azt hittem szervizből fog hívni egy technikus, így nem sok mindent tudtam meg sajnos. Azt mondta az úriember, hogy a szervizt megkérdezték, van lehetőség Nougatra vissza állni. Azt nem tudta megmondani, hogy ingyenes, garancia keretében megy, vagy fizetni kell érte. Annyit mondott, mivel a telefon rendeltetésszerű használatában akadályoz, így szerinte garancia keretében ingyenes lesz. Mondtam Neki,hogy időközben GPS-el is van gondom, nem látja a Galileo holdakat és a hálózat váltás is túl agresszív. Erre nem tudott mondani semmit, annyit mondott, hogy ha már úgyis szervizbe küldöm, akkor tüntessem fel ezeket is mint hibajelenség. Nem tudom mit csináljak. Ugye írtam, hogy az már világos, hogy 700 nit feletti kijelzős telefonra van szükségem. Viszont piszkosul tetszik a P10. De mi van, ha a GPS és az agresszív hálózatválasztás marad Nougaton is? Mondjuk az, hogy csak nekem nem látja a Galileo holdakat, eléggé hardver hibának tűnik. Szerintem hálózat váltogatás se normális, Huawei híresen erős hálózatban. Nougattal biztonsági frissítéseket bukom. Ez világos. Ha szervizbe küldöm, kifutok a 14 nap elállásból. És ha Nougattal sem felel meg, akkor 22 hónapig fizetem a részletet, a telefont meg nem fogom tudni használni. Nem egyszerű a döntés!
-
<Adamsky>
nagyúr
OK. Akkor, ha két percet bohóckodok a kamerával, lövök pár képet, az elég kéne, hogy legyen?
"Szerk: Ma indult el a Galaxy S7 Oreo frissítés. Egyből tiltottam is le ... " - ennyire ne légy paranoiás.
Do Not Disturb: ez 99%, hogy nem telefon probléma, ill. se sem lövöm, hogy szerintem mi a rossz, csak annyit kérdezek, hogy szerintetek mi kellene akkor történjen akkor, ha:
A DND be van állítva 22:00 - 8:30 -ig, és interrupt-nak engedélyezve van az ébresztés? -
Kovaratis
senior tag
Vodás ki van még rajtam kívül? Más lenne a kernel hogy az enyémen nincs ilyesmi? Nem hinném. Tegnap is órákat naviztam a napon, töltőn. Semmi...
-
pcnet
addikt
válasz
<Adamsky> #8073 üzenetére
Bár nem tőlem kérdezted, de nekem egy stopper appal 3.5 perc után kezdett csökkenni a fényerő, 5 perc után már semmi nem látszott a kijelzőn. Ingressel vagy kamerával talán 2 percet se kell várni. Egyik nap teszteltem autóban szélvédő mögött napsütésben, futott kamera, Ingress, Discord, Mesenger Lite és böngésző. Alig letettem a telefont, már el is sötétült a kijző. Azt hittem fél percre van állítva a kijelző kikapcsolás, de a melegedés miatt fogta vissza olyan hamar. ~30 mp alatt. Szóval nem hiszti, nagyon is valós és zavaró jelenség.
Szerk: Ma indult el a Galaxy S7 Oreo frissítés. Egyből tiltottam is le az automatikus frissítés letöltést.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
dualcore #8072 üzenetére
Én korábban bl. nyitás témában értekeztem a magyar Huawei support-al, most pedig azt tervezem, hogy pár hét teszt után újra "billentyűzetet" fogok ragadni...
(#8071) gabikiraly2
Holnap elég meleg és napos idő lesz. Megpróbálom tesztelni a telefonom. Neked hány perc után jelentkezik az elsötétülés? Másképp: hány perc használat után mondhatom azt, hogy az én telefonom nem érintett? -
dualcore
őstag
Az oké, hogy kisebb hangerőn indul el, nem is lenne gond, de viszont akkor még nagyon halk, mintha a master volume nem követné a százalék értéket ( értsd úgy, hogy 50% felett hirtelen növekszik a hangerő, nem arányosan a % növekedéssel).
<Adamsky>
Nem jeleztem még a Huawei felé, de már érik bennem egy levél, amiben taglalom a jelenségeket.
Ahogy linkelted is, másnál és más készülékkel is vannak gondok, most hogy ez a Google cseszi szét vagy szabvány protokol miatt van ezt nem tudom. A BT hangminőségére meg nem is teszek jelzőt annyira siralmas. Szinte visszafelé fejlődünk. Cserébe nekem nem sötétedik a képernyő ilyen vészesen mint másoknál. Vicc ez a sok anomália. A Sony-tól is azért pártoltam el, mert kezdett sok hülyeséget csinálni, nehogy már a Huawei is ezt kezdje el. -
<Adamsky>
nagyúr
Az alapján, amit eddig találtam a neten, nekem úgy tűnik, hogy van egy kis (?) kavar (pl.) bluetooth ügyben. Most vagy a szabvány nem egységes, és/vagy változik Android verzióról verzióra, vagy nem tudom, de az biztos, hogy sok gyártó szvsz. kicsit korán száműzte a jack-et.
Egyébként míg mi itt a képernyő sötétedésen pörgünk addig az XDA-n a gyatra bt. hangminőség a sláger, azzal a különbséggel, hogy - legalábbis úgy tűnik - ez nem csak a P10-et érinti. -
wdx
őstag
válasz
dualcore #8063 üzenetére
Nálam ilyen probléma fel sem merül, hogy 50%-ról indul. Mindig megjegyzi az utolsó beállítást. Bárcsak így lenne nálam is, ahogy írod, hogy halk üzemmóddal indít... De eddig eddig egyik telefonnál sem volt, kivéve a fülhallgató hangerőt, aminek semmi köze a bluetooth-hoz.
-
<Adamsky>
nagyúr
Én nagyon rászoktam a Viper4Android-ra. Annál egyszerűen nem láttam (hallottam) még jobbat. Csak sajnos root kell hozzá ...
Most összeszorított fogakkal használom így, de a könnyen lehet, hogy nem bírom sokáig, és sutba vágom a 3 év garit ...(#8063) dualcore
"Én már rég írtam, hogy a BT része nem klappol a telónak ... "
Nem lehetne ezt valahogy jelezni a Huawei-nek?
Én egyébként az agyon-custom-izált rendszerre gyanakszom. A Miui-ban is voltak ilyen agyament dolgok. Már csak azért sem úgy működött, mint ahogy azt a Google kitalálta.(#8064) gabikiraly2
Bocs, de mi a gondod a 365-el? Illetve mit vársz a 7-esre való visszatéréstől? -
törölt tag
válasz
gabikiraly2 #8064 üzenetére
Nézd meg a hisuite programot pc-n. Nekem felajánlja hogy visszatérhetek 7-es droidra
-
Hory84
tag
válasz
gabikiraly2 #7992 üzenetére
Simán.
Van rollback az ff-ben. De töröl minden adatot. -
gabikiraly2
aktív tag
Erre esetleg valaki? #7992
-
dualcore
őstag
Én már rég írtam, hogy a BT része nem klappol a telónak, se 7-es droiddal és 8-as sal sem. 4 készülék van itthon, egyikkel sem normális a kapcsolat. Nekem pl a hangerőt semmivel nem szinkrinizálja, mindig 50%-ról indu a teló.
Tesztelve Tecsó-kínai mono bt-vel, Pionner autós rendszerrel, Onkyo HM rendszerrel, és JBL Boombox-al.
Csak jelzem, a Sony mobil tökéletes mind a 4 készülékkel.De ez nem ide tartozik
-
wdx
őstag
válasz
<Adamsky> #8061 üzenetére
Kicsi... Relatív. 4x akkora mint a telefon. 2x akkora, mint a készülék hossza, 1.5x a szélesség, 3x a vastagság... Philips BT3600. Én is így gondoltam, hogy univerzálisnak kéne lennie, de örülök, hogy nem így van (meg nem is). Azt sajnálom, hogy a P10-el nem úgy szól a házimozi, ahogy az tud. Cserébe van rá megoldás. Létezik ehhez alkalmazás a play áruházban... Bluetooth eq vagy valami ilyesmi... Már pár hónapja nem használom.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... van a külső hangszóró, ami együttesen használja a telefon hangerejét, plusz amit a hangszórón beállítok ... "
Ez vm. kicsi, hordozható, BT-s hangszóró (mint az enyém)?"Azt észrevettem, hogy más készülékkel ... mindegyik másképp viselkedik."
No, ez az! Nem értem, hogy miért van ez, és miért nem lehet ezt a "viselkedést" jobban testre szabni.(#8058) pcnet
Köszi, előre is! -
wdx
őstag
válasz
<Adamsky> #8050 üzenetére
Most csak egyszerű választ tudok adni... A telefon és a kapcsolódó eszköz működési elve vezérli a hangerőt. 3 van itthon: házimozi, külső hangszóró, headset. A headset direkt hangerő-t alkalmaz, mert nincs rajta külön hangerő szabályozó, a házimozi 4 féle hangerőt kever (telefon küldött hangerője, beállított input hangerő (kompenzáció), fő hangerő, dinamikus hangerő), és van a külső hangszóró, ami együttesen használja a telefon hangerejét, plusz amit a hangszórón beállítok. Azt észrevettem, hogy más készülékkel (nem P10, hanem az Asus tablet), mindegyik másképp viselkedik.
-
Peter.70
addikt
Na teszteltem nap sütésben, szélvédő mögött, navigálásnál. 7.0 van rajta, töltő nem volt rajta, auto fényerőn, néha kicsit vissza vette a fényerőt, de nem vészesen. 50 km-es úton
-
pcnet
addikt
-
törölt tag
Nem tudtam már szerkeszteni. Idén március 14.-én vettem.
-
<Adamsky>
nagyúr
Hmm... hát akkor ez vagy nem csinál semmit, vagy nincs hatással az "elsötétedésre". Azért azt majd írd meg kérlek, hogy a szervizbe mit mondtak erre a hibára. Jó lenne valami hivatalos állásfoglalás.
Nálam - az ablakon kihajolva (Gödöllőn) - most ez látszik.
... mondjuk a Beidou-t hol látta, hol nem (értsd: ugrált) de a többi "stabil" volt.Nincs vm. BT-s hangszóród, fülhallgatód, amivel meg tudnád nézni azt, amit a 8050-ben írtam?
-
Dorian
félisten
válasz
Clarence7 #8043 üzenetére
Most én is ellenőriztem, nekem is van vmi gubanc!
Euronicsben (hivatalos forgalmazó) vettem 04.24-én. (vagy 04.25)
HiCare-en keresztül regisztráltam, nekem ezt írja:
VIP arany tagság érvénes: 2019.04.25.
Garancia: becsült (?!?) lejárati dátum: 2019.12.22.
Kiterjesztett garancia: 2020.12.22.
Képernyő garancia: 2018.07.24.Szóval vki felvilágosíthatna, h most mi a fene van...
-
<Adamsky>
nagyúr
"A bluetooth hangerőt pedig a "direkt hangerő", vagy direkt vezérlés működteti." - hát, nálam nagyon nem.
Három BT-s eszközöm van, amivel tesztelni tudtam.
1. Xiaomi BT (4.0) speaker: ez egy nagyon alap cucc. Csak bekapcsoló gomb van rajta. Itt minden OK (szép is lenne, ha nem, mert akkor nem tudnék rajta hangerőt állítani)
2. Egy noname, de jó minőségű BT 4.1-es (mono) kínai headset. Itt a beszélgetésnél ha állítom a hangerőt, akkor a "blutooth volume" állítódik, és - úgy tűnik - szinkronban van a készülék és a headset. Mondjuk visszajelzés nincs (nem ugrik fel a volume slider). Ha zenét hallgatok róla, akkor totális az asszinkron ...
3. Anker SoundCore 2: kínai, de abszolút nem gagyi kis bt-s hangszóró. Itt ugyanaz a helyzet, mint a "2." esetben. A média hangerő nincs szinkronban. Elvileg tud kihangosítást is, de ezt még nem teszteltem. Tartok tőle, hogy ugyanaz lenne a szitu, mint a headset-nél.
Ez így szerintem gáz. Ja, próbálkoztam a developer options alatt a "disable absolute volume" bekapcsolásával (igaz csak az Anker-nél) de semmi.És, akkor, hogy tovább bonyolítsam a dolgot...
Van egy - szintén Kínából származó - 6-os Android alapú (stock vagy ahhoz közeli) Lenovo tablet-em, amin tökéletesen (az én elképzelésem szerint) működik a hangerő állítás. Olyannyira, hogy mikor összekapcsolódnak, akkor megtörténik a "szinkron". Vagyis a hangszórón korábban beállított hangerőt veszi át a tablet. Tehát meg tudom pl. azt csinálni, hogy előbb bekapcsolom a hangszórót, lehalkítom majd csatlakoztatom a tablet-hez (így nem kezd el majd üvölteni, hiába legutóbb mondjuk max. hangerőn hallgattam)
És, akkor van Édesanyám 5-ös Android alapú Teclast tablet-je, ami ugyanúgy viselkedik, mint a P10.Nem tudom, hogy egy minőségi / drága sztereó BT-s fülhallgatóval mit csinálna, de én tuti lábrázást kapnék, ha ott is így külön-külön kellene állítani a hangerőt. Valahogy mintha ez az egész bluetooth hangerő dolog nem lenne egységes.
Kinek, mi a tapasztalata (akár más eszközzel is)?
Más: a developer options-ban nézelődve akadt meg a szemem egy ilyen kapcsolón: "increase readability under sunlight" (alapból be van kapcsolva). Aki könnyen elő tudja hozni az utóbb sokat emlegetett "kijelző sötétedést", az esetleg nézze / próbálja meg, hogy mi történik az előbb említett kapcsoló kikapcsolására.
Elnézést a kicsit hosszúra nyúlt monológért
-
wdx
őstag
Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésedet a készülék, kicsit lehet, hogy elkéstél a vétellel, és a frissítés hibája miatt, illetve a kívánt alkalmazás mellett nem nyerte el a tetszésedet. Remélem, megtalálod igazi zseb-társad!
Mondjuk nálam, itt a minden mögött, viharban ablakon kihajolva 4-6 méter hibát mutat... -
-
törölt tag
Néztem nekem a HiSuite engedné hogy 360-ról visszaváltsak 7-es droidra.
-
Clarence7
újonc
sziasztok
2 napja vettem a páromnak is egy P10-et (auchan akcióban 99.999ft), hicare-ben regisztráltam vip-re de még így is csak 2020.06.16-ig érvényes a kiterjesztett, a sima gari pedig 2019.06.16.ig
az én p10-em tavaly szeptemberi és kiter.gari 2020.09.09-ig jó
hogy lehet ez? a srác előttem bontotta ki a dobozt..
-
pcnet
addikt
Ma volt alkalmam élesben tesztelni a telefont Ingressel. Reggel 8-tól este 6-ig nyüstöltem, haverral elmentünk kiruccanni egyet. Sajnos nagyon csúnyán elvérzett. Kb 10:30-tól 15 óráig kézzel kellett árnyékolni a kijelzőt. Semmit, érsd semmit nem láttam belőle. GPS piszok pontatlan, kijelző feloldás után utcákkal ugrott odébb, majd körbe driftelve úszott a valós pozicióra. Teszteltem "csak készüléken" és "nagyon pontos" helymeghatározás módban is. Stabil 4G-t is sűrűn eldobja és átvált 3G-re ott, ahol S7-en stabil 4G van. Sajnos úgy döntöttem elállok a vásárlástól. Ha szerviz vissza is teszi Nougatot, a hálózat váltogatás szerintem túl agresszív. Bővem stabil 4G-t is képes eldobni. GPS sem győzött meg Galileo ide vagy oda. Nagyon kár érte! Nem rossz masina, csak az én felhasználási szokásaimnak/feltételeimnek nem felel meg.
Egyelőre maradok S7-nél és majd meglátom. Azt tudom, nekem 7-800 nites kijelzős telefon kell.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Minden jót! Sziasztok!
-
<Adamsky>
nagyúr
"1. Kikapcsolt készülék mellett mit értesz?" - pontatlan / félreérthető voltam.
A képernyőzárral lezárt, kikapcsolt kijelzőjű telefont."A közelségérzékelő is működik, hiszen zseb üzemmód működik ... "
Nem tudom, hogy a P10-nél hogy van, de a Mi2s csak a csörgéskor kapcsolta be az érzékelőt. Anno sokat játszottam a Tasker-rel, onnan tudom. Lezárt képernyőnél (erre a Tasker is felhívja a figyelmet) a közelség érzékelőt bekapcsolva hagyni, energia pazarlás. Utóbbinak akkor van értelme, ha az ember "kézrátétellel" akarja vezérelni a telefonját. Pl. a Tasker-rel meg tudtam csinálni, hogy lezárt képernyőnél a kéz közelítésre megállította, majd - újabb közelítésre - elindította a zenét.Ennek a "zseb üzemmódnak" egyébként hogyan kellene működnie?
Pl. 15% beállított csengőhangerő esetén, ha úgy érzékeli, hogy zsebben hordom, akkor elkezdi növelni a hangerőt 100%-ig?(#8040) LadyBoy
Köszi az infót!
" ... a firmware finder-rel tette fel de az külső alkalmazás és nem hivatalos ... "
Gondolom ennek használata is gar. vesztéssel jár. -
wdx
őstag
válasz
<Adamsky> #8038 üzenetére
1. Kikapcsolt készülék mellett mit értesz? Kijelző sötét, de egy érintésre azonnal használható, vagy meg kell várni, hogy beinduljon (fél perc mondjuk). Ha az első, akkor nincs kikapcsolva a készülék, csak alszik, de nem túl mélyen. Ergo, NFC, és társai működnek. Tehát érdemes kikapcsolni. A közelségérzékelő is működik, hiszen zseb üzemmód működik (hangosabban csörög, mégha le is halkítottad). Ez természetes, és ilyeneket a segédprocesszor működtet.
2. A bluetooth hangerőt pedig a "direkt hangerő", vagy direkt vezérlés működteti. Ez minden készüléknél azonosnak kell lennie, kivétel, ha kikapcsolod a fejlesztői beállítások alatt.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
donjohnson #8032 üzenetére
Én is a 360-on "ragadtam" (független, dual-SIIM). Nekem még nagyon új a telefon, szóval nem tudom, hogy mit várjak tőle...
A héten - ahogy ígértem - nyüstölöm majd egy kicsit kocsiban, és - ha olyan lesz az idő, - napon is.Más:
1. Szerintetek érdemes-e az NFC-t kapcsolgatni? Másképp: bekapcsolt, ill. aktív NFC, kikapcsolt készülék mellett aktív-e? Fogyaszt-e áramot? Vagy olyan mint pl. a közelség érzékelő, ami csak bizonyos esetekben )pl. telefonálás) működik?
2. Mitől függ az, hogy egy bluetooth-os hangszóró hangerejét adott készülék direktben tudja-e vezérelni vagy sem? Nekem van egy pici Anker bt--s hangszóróm, amin van külön hangerő állító gomb. Ez a Lenovo tablet-emmel szépen működik is. Akár a tablet-en, akár a hangszórón állítom a hangerőt, az mindig "szinkronban" marad. A régi telefonom (Xiaomi Mi2s) ezt nem tudta. Ott előbb fel kellett tekerni a hangerőt a hangszórón, majd a telefonról tudtam "adagolni", hogy mennyire legyen hangos. Akkor ezt betudtam a Miui-nak.
Sajnos ez EMUI is ugyanígy viselkedik. Van erre valamilyen beállítás / trükk? Ti mit tapasztaltok?(#8034) LadyBoy
Akkor OTA-n még másnak sem jött meg a 365?Autós használat: Én minden telefonomat eddig úgy használtam autóban, hogy rá tudtam irányítani az egyik szellőzőt. Anélkül szerintem az korábbi készülékem nem élt volna 4+ évet. Egyszerűen az üveg mögött mocsokmód fel tud forrósodni. Anno még a régi PDA-mal tapasztaltam ezt. Az sokszor nyavalygott, hogy melege van (ilyenkor a töltést le is kapcsolta). Akkor fogadtam meg, hogy készüléket soha többet nem teszek így ki direkt napsütésnek.
-
gabikiraly2
aktív tag
Mai tapasztalat: HERE navi, 70 kilométeres távon, meleg ablakban nincs fényerő csökkenés. Néhány fénykép készítése elő -és hátlapi kamerával, úgy hogy a telefon még langyos sem volt, össze-vissza fényerő ugrálást okozott. Ez eléggé leverte a biztosítékot nálam, mert mi van ha segítséget kellene hívnom, de semmit sem latok a kijelzőn....
-
wdx
őstag
válasz
Peter.70 #8035 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem venné vissza a fényerőt. Kipróbálni, persze, nem tudom, mert szombaton kiment a kuplung nyomó térdem, egy rossz mozdulatnál... Ergo most pár napig nincs autózás, de itt kihajolva az ablakon úgy, hogy mozog a szél, és csak félig direkt napfény van a telefonon, így semmi gond. Ez mondjuk nem vigasz.
-
törölt tag
-
wdx
őstag
válasz
donjohnson #8032 üzenetére
Nem is lesz frissítés, míg el nem telik jópár nap/hét esetleg 1 hónap... Türelem... Vagy ott az FF. Nálam mindenhol hivatalost ír a B365-re, ha ez vigasztalás, majd az lesz, ha mindenki megkapja a hivatalos frissítésen keresztül. Sok dolgot javít a B365. Igazából nálam minden tökéletes, ha óvom a túlzott napfény+hőtől. Műszerfal egy Honda Jazz-nél elég meleg dolog (óriási a beeső napfény, mert nagyon kis szögben helyezkedik el a szélvédő, ergo mindenhonnan napfény éri + üvegházhatás).
-
törölt tag
Azért az is durva hogy ami a hivatalos frissítést jelenti mi leragadtunk a februári biztonsági csomagnál míg a többi huawei kapja a frissítéseket. :/
-
Dorian
félisten
Egyelőre nem találtam ilyen mappát.
Az a megoldásom amíg nincs jobb, hogy rányomtam a legfrissebb full verzió keresésére, ilyenkor eltűnik a VTR-L29 8.0.0.360(C432) ekkor kikapcsolom mindkét jelölőnégyzetet, és nem lépek be többé a rendszerfrissítések - menüpontba. Ha belépek, azonnal keres és talál, onnantól pedig tukmálja az embere, de ha nem lépek be, nyugton marad.
Most már csak azt remélem, hogy B185-ön nem áll fenn a hő-fény hatására a sötétedés. Most kipróbálni nem tudom, mert borús, kicsit lehűlt az idő.Amúgy a sima környezetifény-érzékelő által szabályzott képernyő sötétedés-világosodás nem valami tökéletes, sokszor kell után-állítani. Bár ezt betudom egyéni érzékenységemnek, mert még egy telefonéval sem voltam elégedett (munkahelyen a monitor kontraszt-fényerejét is állandóan állítgatom nap folyamán).
-
Dorian
félisten
Na srácok, hibáztam. B151-en voltam, gondoltam letöltöm a B185-öt és max nem frissítem rá. De a telefon állandóan feldobálta, hogy frissítené, vagy elhalasztom-e, 2x nyomtam halasztást, de úgy tűnik utána vmikor mégis frissítette, szóval most B185-ön vagyok.És persze rögtön letöltötte az alábbit:
VTR-L29 8.0.0.360(C432)
És persze erre is mindenáron frissíteni akarja. Van valami lehetőség arra, hogy kikapcsoljam azt, hogy felajánlja a frissítést? (Frissítések keresését és aut. frissítést már kikapcsoltam, de ez már késő, hiszen itt van letöltve a telefonon) -
PACSA75
őstag
Nos ma fényképezgettem a jó melegben, és jelentem nálam is jelentkezett az elsötétedés, tehát ez mindenkinél jelen van, csak a megfelelő (ha lehet így nevezni) meleget kell megtalálni
.
-
gabikiraly2
aktív tag
Ma tettem egy próbát. Igaz csak ötven kilométeres távon, de nem jött elő a probléma. Igaz a klíma ment, de nem a telefonra fújta a hideg levegőt. Autóstartóban volt cafele szilikon tokban és sütötte a nap. Hárombetűs navi Pal verziója futott.
B365 van a telón. -
wdx
őstag
válasz
Viktork800 #8017 üzenetére
Ezt a kernel csinálja. Nem gondolom, hogy felülírhatja egy alkalmazás. Root jog esetén sem. Kernel csere oldaná meg, de az végeláthatatlan dolgot okozna: Ez nem működik, az nem, stb. Nem akarok mókolni. Egyelőre várok. Annyira nem vészes még nálam a dolog, de ha lesz időm ezzel foglalkozni, akkor utánanézek.
-
Viktork800
csendes tag
Próbáltatok külső alkalmazást használni a fényerő vezérlésére ? Nougaton vagyok, eddig nem tapasztaltam semmilyen hibát, a telenor meg nem kapkodja el a frissítést.
-
drill***
csendes tag
válasz
gerenda110 #8011 üzenetére
Én ugy vettem észre, h 2 fajta sötétedés van. Ami árnyékban, vagy sötétebb helyen is előjön, az az automata miatt van. Olyankor a sötétedés nem olyan nagyfokú és ha kiveszed az autót, akkor a manuális beállítást megtartja. Ami napfényben jön, annál a kijelzőt sem lehet látni (persze nyilván a nap is rátesz) de a lényegi különbség, hogy hiába állítanád manuálisan, nem tartja meg.
-
PACSA75
őstag
válasz
gerenda110 #8011 üzenetére
Egyébként ez valószínűleg egy feature, de nem nagyon tetszik a felhasználóknak.
-
wdx
őstag
Megértem, hogy védi az akkumulátort, meg a telefont. Vegye vissza a teljesítményt, amit meg is tesz, de a kijelző nem hinném, hogy annyi hőt termel. Egy egyszerű huszárvágással megoldották, hogy melegben ne fogyasszon annyit. Ennyi erővel ki is kapcsolhatna, mint régen a samsungok.
-
gerenda110
aktív tag
Hello. Nekem is elojott ez a sotetedes de meg regebben. Csak most lettem figyelmes ra... Eddig azt hittem feature.... De nekem arnyekban is elojon...
-
drill***
csendes tag
Igen, a 3 pöttyösben. Nekem ott egy 185 FULL-t ajánlott fel. Én tényleg csak alap dolgokra használom a telefont, de sem ezzel a verzióval sem az előzővel semmi hibát nem tapasztaltam. A Te helyedben tuti, h semmire sem frissítenék, ha most minden patent. Szerettem volna rá navigációt letölteni, de minek, ha nem látom?
Ráadásul ez még csak a nyár eleje, ha valamit nem csinálnak ezzel a dologgal, akkor a későbbiekben csak rosszabb lesz. Én 32 fokban és napsütésben szó szerint pár mp.-ig láttam a kijelzőt. Hiába tettem el és vettem elő, újra és újra produkálta a kijelző sötétedést. ...és ezt nem értem, mert a melegebb, naposabb országokban teljesen használhatatlan lenne a telefon. Pedig ott is eladják.
Szakisoft, ez így rendben van szerintem. Bőven jó.
-
Peter.70
addikt
Na vissza tettem a 7.0-át, majd tesztelem navi közben
-
szakisoft
csendes újonc
válasz
drill*** #7995 üzenetére
Mondjuk az hogy milyen arányban jön elő a hiba soha nem fog kiderülni. Hogy van, az tény. Szervizbe kell küldeni, vagy vissza kell térni nougatra. Most délelőtt kimentem a napra hogy teszteljem én, vagy negyed órát tartottam a nap felé, fényképezés közben, de nem tapasztaltam a hibát. Most még bedobom a szélvédő mögé és úgy is meglesem. Mondjuk nekem nem volt semmi visszaállítás frissítés után. Ami miatt jobban merül, hogy a füles mellett az órával is állandóan kommunikál és vagy másfél-két órát beszélek naponta. Így megbocsátom neki, hogy estére csak 40% körül van.
-
drill***
csendes tag
válasz
PACSA75 #8003 üzenetére
Jó érzés, hogy van olyan fórumtárs (akinél nincs a hiba), hogy nem kötekedni, hanem segíteni akar.
Nálam sincs letöltve semmi szir-szar, (viber, egy játék) és mégsem okés. Tényleg nem arról van szó, h a habot akarjuk verni, sztem minden panaszosnak könnyebb lenne az élete, ha napsütésben is látná a kijelzőt...
-
Peter.70
addikt
Oreon nekem is fennál a képernyő sötétedés autó szélvédőjénél, navigálásnál, akkor is ha nincs töltőre dugva. B185- re való vissza állásnál minden törlődik a telefonról?
-
PACSA75
őstag
válasz
szakisoft #7987 üzenetére
Én még nem tapasztaltam ezt az elsötétedést (B365), de valószínűleg csak azért, mert nem kerültem azon körülmények közé amik ezt előidézik. 100% hogy ha ennyien írjátok, fennáll ez a probléma, hiszek nektek, és beállok a panaszosok sorába (ezt azért írom hogy érezzétek, azok is veletek vannak, akiknél nincs gáz - egyelőre).
-
PACSA75
őstag
válasz
eszement24 #7979 üzenetére
Én Lite verziót sosem hasonlítanám egy "nem" Lite készülékhez, még ha a régebbi kiadás is az. Egyébként állítólag a P20 Lite is produkálja ezt az elsötétülést, de a döntés a tiéd.
-
Dave920117
tag
Az akkuidő az Oreo óta nálam is rosszabb. Merül akkor is ha nem kéne. A mobiladat nincs bekapcsolva, csak ha kell, wifi szintén. Helymeghatározás sincs belőve. Szóval nem tudom. Valószínűleg az alkalmazások amik szívják, pedig használat után azokat is kiszedem. Tegnap például voltam túrázni, 90%-on mentem el 30%-al jöttem haza. Igaz ott azért használtam becsülettel (fotózás, térkép stb.) Viszont nagyon tud melegedni a készülék.. Néha muszáj volt eltennem, mert féltem, hogy ott robban szét a kezemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia