Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
peanar
senior tag
Sziasztok, üdvözlök mindenkit!
Tegnap én is beléptem a mate 9 táborába. Szépen végig mentem a frissítéseken, és nemrég az oreot is feltóltam, nem bírtam ellenállni, mint itt sokan mások 😁
Mivel csak 1 napig használtam az android 7-et, így nincs sok összehasonlításom, viszont egy valamit nem találok a 8-nál, ami nekem nagyon zavaró. Ez nem más, mint a főképernyőn lévő gugli alkalmazás, ami rám erőlteti a híreket, időjárást stb. Ezeket persze egyesével kikapcsoltam, de magát az alkalmazást nem tudtam eltűntetni.
Valaki esetleg megtalálta erre a gyógyírt? -
peanar
senior tag
válasz Acélfarkas #10194 üzenetére
Kikukáztam volna, de nem engedi. Ha összehúzom a képernyőt, hogy mondjuk új oldalt adjak hozzá, vagy távolítsak el, akkor nem is látni a guglit, pedig ott bujkál balra az utolsó oldal után. Ha törlőm balra az összes oldalt, akkor egyből a főképernyő mellett van, ha hozzá adok egy, akár két stb. oldalt, akkor lapozásnál ott van balra az utolsó oldal után.
Most tiltottam az alkalmazást, így eltűnt, de (remélem) ez csak ideiglenes megoldás amíg megtalálom, vagy valaki meg nem írja a választ(#10195) komarci
Megnézem, köszi.
(#10195) komarci
Ez bevált, köszi, de nincs rá esetleg más megoldás?
Megvan, a főképernyő ciklus ismétlése alatt ott a Google hírfolyam kikapcsolási lehetőséd
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Uraim, úgy gondolom felesleges szócsatázni. Szerencsére választható a romok frissítése, így mindenkinek szíve joga hogy melyik útra lép.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a következő frissítésig, hiba javítási ugyan az a rom lesz elérhető a "gyári" frissítő appal, mint ami most a HiCare-n keresztül letölthető (mate előtt honor 8-am volt, ott is hasonló módon ment az android 6-ról 7-re való váltás).
Ne legyen igazam, de ha valóban így lesz, mindenki megnyugtatására, az android rendszer háttérben futó alkalmazások értesítés eltűntetésének hiányán kívül nem tapasztaltam más anomáliát!(#10215) mtm800
Nézd meg légyszíves, hogy 360 vagy 361 a rom Buildszám vége.(#10216) Ferenczi Áko
Annyira még nem zavar, hogy mindent gyaluljak és vissza álljak az előző verzióra 😀
Még csak most laktam be 2napja..de aztán ki tudja, ami késik, nem múlik 😉[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz choco01 #10244 üzenetére
A VIP gari az első egy év, azt követi még + 2.
Lehet, valami zavar van az erőben, azért kaptak páran +1 évet, de bármilyen probléma esetén úgyis kérik a vásárlás napját igazoló számlát vagy gar papírt és nem hinném hogy az lenne a mérvadó, amit a HiCare ír...de ne legyen igazam -
peanar
senior tag
válasz Káposztakuki #10247 üzenetére
A lap alján vannak a hivatalos viszonteladók. Mindegyiknél keress rá a mate 9-re(is).
Az 1 éves bolti garis, nagy valószínűséggel mind kínai verzsön.Ami szerintem visszalépés a mate 10pro-nál, többek között a dual standby, azaz a 2sim nem dual aktív. Persze attól még egy hiper szuper telefon...de mindenki döntse el maga, hogy kinyet mennyit ér meg egy teló
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz #24536576 #10250 üzenetére
Igazad van, bocsi. Az egyik kártyánál azért működött, mert be volt kapcsolva a másik kártyára az átirányítás, mert előtte külön telefonban használtam...de mindjárt megnézem hogy így kijátszható e oda vissza
Viszont így akkor egy kicsit szomorú vagyok, ha az "olcsóbb" honorokba bele tudták tenni ezt a funkciót, akkor a felsőbb kategóriába miért nem
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Mindenkinek Békés Boldog Karácsonyt kívánok!
Ha már karácsony, kisfiam megkapta az ajándékokat és ahogy ilyenkor lenni szokott, teló elő képek katt katt...
Nyugtasson meg az, aki android 7-esen volt, most meg oreon, hogy az android 7-el (sokkal) jobban remekelt a telefon kamerája. Egyenlőre sajnos azt kell mondanom, hogy a jóval olcsobb honor 8 oda vissza veri
Igaz, a matet csak pár napja használom, még képek téren nem sikerült kiismernem, automata módban használtam, de akkor is... Ha valakinek van tapasztalata a hogyan mit kell beállítani, azt kérem ossza meg velem. -
peanar
senior tag
válasz #24536576 #10265 üzenetére
Megszökni nem fogom, ahogy a lehetőség engedi, kicsit több időt szánok rá 😉
(#10266) rdt89
Jogos a tudni a helyén kezelni, mert pro módban klasszisokkal jobb képeket lő 😀... ezért is kérdeztem hogy milyen beállításokkal célszerű próbálkozni.
Összehasonlító képet úgy lenne értelme ha egyszerre, egymás mellett, ugyanazon fényviszonyok mellett készülnének a képek (már nincs meg a H8 telóm, de mivel a rokonságban meg van, megpróbálok majd valamit össze hozni).(#10267) choco01
Reggel gyorsan kellett kattintgatni, így automata módban próbálkoztam. Igaz, azóta megváltoztak a fényviszonyok, világosabb lett, de egyenlőre úgy néz ki, hogy a kijelentésem automata módra vonatkozik. Pro módba lépve, ott tesztelve már sokkal jobbak a képek, így viszont már úgy látom hogy ráver a kistesóra😀.
Mindezekhez azért hozzá teszem, hogy távol áll tőlem a profi fotózás, ezeket pusztán átlagfelhasznalóként mondom😉További kellemes ünnepeket mindenkinek!!
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Sziasztok.
Sajnos nekem is vissza kell vonnom a korábbi kijelentésem, miszerint minden jól működik.
Vannak kisebb anomáliák, amivel tudnék élni, viszont a legnagyobb érvágás a tegnapi nem tudtam az ujjlenyomat olvasóval feloldani a bankos alkalmazást probléma jelentette.
Gondoltam semmi baj, adat törlés, majd újra... igen ám, csak mivel jó ideje ujjlenyomat feloldással használtam, nem emlékeztem a belépéshez szükséges 3 adatra☹️
Ha haza érek, lehet egyenlőre én is megválok az oreo-tól. -
peanar
senior tag
Mindenkinek köszi, aki a bankos témában írt.
Nálam speciel az otp (SmartBank) mondta be az unalmast, ráadásul úgy, hogy már oreon is használtam.
Pont pálya matricát kellett volna vennem és nem tudtam belépni, ezért volt felettébb bosszantó.
Én sem konkrétan úgy értettem, hogy csak az android 8 a ludas, tisztaban vagyok azzal, hogy jó néhány alkalmazás még nincs rá optimalizálva, de azért természetesen még a romon is van mit finomhangolni😉
Másik, amit észre vettem és kicsi furcsa, hogy bár a HiSuit is teljesen hivatalos romnak látja a 8-as verziót (elvileg az is) a Firmware Finder csak MHA-nak érzékeli, így az összes verzióra/régióra lévő romot felsorakoztatja, mint lehetőség...[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10439 üzenetére
Aki még Oreon van, meg nézne, hogy nála a FF milyent telefon nevet/verziót ír ki?
Nekem mikor fent volt, csak MHA-t érzékelt, így mint telepítési lehetőség belistázta az összes régiós romot. AnTuTu-nál még akár ez is okozhatja a "nem indulást".
Az is lehet, hogy a kínai rom lokalizálásakor csuszott valami a gépezetbe.
Pl Honor 8-nál (de sajnos ez a mate 9-nél sincs másképp) az eu romból az adatforgalom beállításainál elmaradt a számláls kezdés napjának beállítási lehetősége, holott az ugyan olyan paraméterekkel bíró (2sim, ugyanannyi ram/rom stb.) kínai verzsönben meg benne van.
Szóval nem valószínű hogy béta ez a rom, inkább még egy csiszolatlan gyémánt 😁 -
peanar
senior tag
válasz bogarfull27 #10621 üzenetére
Igen, az.
Erre írta kicsit visszább egy fórumtárs, hogy kapott erre a romra egy bugfix frissítést. -
peanar
senior tag
válasz bogarfull27 #10695 üzenetére
Mint ahogy már páran írták, erősen téma illetve alkalmazás függő.
-
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10719 üzenetére
Szia.
A FF vagy a gyári frissítő app ajánlotta fel? -
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10724 üzenetére
Köszönöm.
BL-t most nem szeretnék nyitni, de ez azt jelenti hogy nemsokára (remélem) elérhető lesz ff vagy a "gyár" frissítő appal.(#10726) Hzi
Üdv a klubban.[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
-
peanar
senior tag
válasz puskint #10731 üzenetére
Két hozzászólással feljebb írtam, hogy a FF/proxi módszerrel csak az MF-PV végződésű frissítéseket (99%) lehet feltenni, így egyenlőre ezzel a megoldással a B362 rom felrakása felejtős.
Az előbb próbáltam meg ugyan ezt a verziót a HiSuite + Firmware Finder + DNS kombóval, de a telepítés 5%-nál megállt és kiabált hogy nem nem
Így akinek nagyon sos a B362, az (#10724) Leslie1966 fórumtárs által belinkelt módszerrel próbálkozzon.
Ha annyira ki akarod próbálni a csokis kekszet, akkor miért nem teszed fel a Hicare alkalmazáson keresztül, ahogy ezt az itt lévő kollégák nagy zöme is megtette.
Az előző hadművelethez még annyit, hogy én Nugátról akartam a keksz világába csöppenni, lehet hogy ha valaki a B361 romra próbálja dns módszerrel felhúzni....ki tudja, lehet még akár cseresznye is a vége
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10737 üzenetére
Honor 8-nál megcsináltam, de mivel félig meddig munka eszköz is a telefon, ezért váltottam a nagyobb kijelzős mate 9-re (más téren nincs nagy különbség a két teló között). Az munka véget nagyon sok minden van rajta, amit újra rakásnál egy örökkévalóság lenne le, majd vissza másolni 😁
Viszont nagy a kísértés, mert anno csináltam egy install. Zip-et a reklámok ellen (host filet módosít, ugyan úgy mint a fizetős, vagy rootért kiabáló adblock... H6+, H8-nál még jó volt) ami root nélkül felmegy, viszont custom recovery kell hozzá...
Szóval egyenlőre egyedül az idő hiánya szab gátat 😉[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10739 üzenetére
Tudom, csak mivel 2 simet használok, így a mentést is (csak) a telefon belső memóriájában tárolja, amit szintén át kell másolni sz.gépre vagy bárhova, mert gyalulásnál az is távozik.
Nem is azzal van a baj, hanem a rengeted adat/fényképpel amit mint ahogy írtam, le, illetve vissza kell másolni...
Tegnap HiSuital csináltam egy mentést és elvileg át másoltam a temérdek fényképet... de majd még meglátom.[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10741 üzenetére
Te android 7-ről mentél a B362 romra, vagy a B361-ről?
A rom felrakása után eltűnik a twrp, vissza teszi a gyári recoveryt? -
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10748 üzenetére
Köszi.
Twrp maradt, vagy vissza ment a gyári? -
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10750 üzenetére
Hogy sikerült a twrp-t felrakni?
Nekem valamiért nem megy... -
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10754 üzenetére
Már nem tudtam szerkeszteni mert lejárt az idő, de már sikerült
A hwota8_rebrand.zip-et ki kell törölni a mappából, ugye? A német oldal nem írja, de xda-n írták, jobban mondva azt sorolták fel, hogy mi legyen a HWOTA8 mappába és azt nem írták oda..Már megvan
Amúgy van egy Multi-Tool_8_0_2_2 nevezetű pc "program", amivel mindent könnyedén meg lehet csinálni (nekem egyedül a twrp felrakás nem ment).
[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Neo1050 #10757 üzenetére
Pl ha már megvan a BL nyitó kód, akkor 1 kattintással ki, illetve vissza lehet zárni a BL-t, be lehet lépni vele a recoverybe, fastboot-ba/vagy fastboot-ból ki, lehet recovery-t cserélni gyári custom-custom gyári (egyenlőre android 7-ig adatbázisból lehet visszatelepíteni az adott romnak megfelelő gyári recoveryt), tud rootolni stb.
Én ezzel oldottam meg gyorsan a B362 rom felrakásához szükséges lépéseket, majd zártam vissza a BL-t.
Forrás[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10759 üzenetére
Igen, az😁
Az első, ami szemet szúrt a B361-hez képest, hogy javították az android rendszer folyamatos, eltűntethetetlen értesítését ha valamilyen app futott a hattérben. Most ha kikapcsolja az ember az értesítését, akkor valóban ki is kapcsol🙂
Egyenlőre hibával nem találkoztam, igaz, csak éjjel óta van fent a rom.
A BL zárás miatt tiszta telepítés volt mivel ez a művelet gyalul mindent... csak ha valaki kérdezné😉A B361romhoz képest javult a sebesség, gördülékenység és egyenlőre laggolással nem találkoztam.
Üzemidő már most érezhetően jobb az android 7-hez képest, bár ezzel a B361 romra sem lehetett panasz.
Nem játszom a telefonon, illetve nem vagyok egy ponthajszoló huszár sem, így az antutu meg a hasonló appok nem érdekelnek (361-nél antutu nélkül is kiderült, hogy nekem, az én felhasználási szokásaimnak nem jó és vissza is tértem az elődjére).
Menet közben, pár nap használat után úgyis kiderült, hogy nekem alkalmas e a mindennapi használatra...vagy sem 😃[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Tutu7030 #10768 üzenetére
(#10761) choco01
Annyira még nem volt időm tesztelni, de egyenlőre nem tűnik rossznak.Pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy FF-el még nem lehet feltenni.
Két fórumtárs is belinkelt egy-egy oldalt a folyamat leírásáról (androidhilfe.de és xda), miszerint nyitni kell a BL-t, twrp recoveryt kelk felrakni és egyenlőre azzal telepíthető.
Miután megcsináltam, belinkeltem (szintén xda) egy oldalt, ahonnan PC-re letölthető egy tool (adb-hez hasonló program), ami megkönnyíti a folyamatot, le egyszerűsíti a lépéseket. -
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10807 üzenetére
Twrp-vel?
-
peanar
senior tag
válasz Leslie1966 #10832 üzenetére
Lehet, hogy mégsem kellett volna vissza zárnom a BL-t🙂
A 3 zipet FF-el szedted le (gondolom úgy is lehet)? -
peanar
senior tag
-
peanar
senior tag
válasz Láng Tibor #10857 üzenetére
Miután ide leírtam, nálam is de ha ff-ben új eszközként csak annyit írok be, hogy MHA-L29 akkor így kidobja...igaz, hogy ugyan azt a romot adja L09-re is.
-
peanar
senior tag
válasz Szpisti #10859 üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag most nem.
Láng Tibor fórumtárssal egyetemben írtuk hogy egyik pillanatról a másikra eltűnt az oreo az ff-ből, az egyel fentebb írt variációt kipróbálva az ott talált B363 (ugyanazon rom az L09-hez is) hitelesítési hibára panaszkodva nem ment fel.Amúgy meg igen, proxis módszerrel az MF-PV romok mindenféle ahogy te írtad mókolás nélkül felmennek.
-
peanar
senior tag
válasz HollywoodBoy #10863 üzenetére
Ha az Android System értesítést finoman egy picit balra tolod, akkor megjelenik egy beállítás ikon, arra rányomva felugrik egy ablak, ahol különböző lehetőségek ki-be kapcsolásával találkozol (ugyan ide a beállítások menüből is el lehet jutni), esetleg nem arra gondolsz?
(#10861) Leslie1966
Még várok egy kicsit, aztán ha nem rövid időn belül nem lesz elérhető, akkor lehet megint neki ugrok a BL nyitásnak.
Amúgy az említett publikus verziót szintén ff-el szedted le?[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz Szpisti #10867 üzenetére
és (#10865) HollywoodBoy
Srácok, srácok, ha oreo B361-en vagytok, akkor igen, ez bug, de ezt már többször "kibeszéltük" 😉
Írtam is ahogy felvarázsoltam a B362 romot, hogy ezt a hibát javították is, magyarán ha ki van kapcsolva, hogy ne kuruttyoljon az Android System értesítés, akkor nem is teszi🙂[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz velkeibalesz #10877 üzenetére
Ne haragudj, de én sírva nevettem, hozzá teszem együttérzően.
Van 3 üvegfóliam, ezek szerint jobban járok, ha az egyiket feldarabolom és a fogaimra teszem, akkor legalább kiegyenlített lesz a küzdelem: Gorilla Glass - FogPanzerglass🙂[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
Szia. Van az úgynevezett multitool (jó pár hozzászólással ezelőtt emlitettem) azt kellene megkeresned, majd név szerint rákeresni xda-n, mert azzal be tudsz lépni recoverybe, illetve elméletileg a 197 rom recoveryét is tudod vele flashellni. A tool tud unbricket is (nem vagyok otthon, nem tudom most megnézni) meg sok minden mást... Azzal szerintem vissza tudod állítani.
Én hasonló toollal honor6+-t hoztam vissza az élők közé.[ Szerkesztve ]
-
peanar
senior tag
válasz kinghaxor #10904 üzenetére
és brd (#10895)
Itt van a Huawei Multi-Tool, én ezzel csináltam mindent, kivéve a kód kérést illetve a twrp-t valamiért csak adb-vel tudtam felrakni, de ez a tool sokmindent leegyszerűsít.
Persze mindenkinek csak saját felelősségre
-
peanar
senior tag
válasz RECSKA #10914 üzenetére
és (#10915) velkeibalesz
Hiába MF-PV végződésű, ez nem fog (még) felmenni, mivel 3 zip-es (ami felmegy az a 2 zip-es).
(#10909) brd
Nem tudom, most nem másztam bele ilyen részletesen...anno honor6+-nál hazavágtam a telefont, kínai verzsönt próbáltam "eusítani", de nem sikerült, viszont a telefon nem kapcsolt be utána. Ha jól emlékszem, nekem akkor azért volt szerencsém, mert a kínai modellnél nem kellett engedélyezni a fejlesztői menübe az OEM feloldást, így ment a bl nyitás, recovery csere, illetve a felélesztésnél a különféle img fájlok telepítése.
-
peanar
senior tag
válasz Láng Tibor #10958 üzenetére
Melyik romra dobta fel és FF beavatkozása nélkül?
-
peanar
senior tag
Valakinek felment FF-el B362-re?
-
peanar
senior tag
A 362 te is twrp-vel raktad fel?
L29 vagy L09 a telefonod, illetve 1 vagy 2 simmel használod?
meg nézed legyszí, hogy amit az ff fel ajánlott (B362) az 2 vagy 3 zipes?
Csak próbálok rájönni, hogy a telómat miért dobja el hitelesítési hibával...
Illetve ha twrpvel tetted fel a 362 romot, utána vissza zártad a bl-t?
Köszi -
peanar
senior tag
válasz conanabarbár #11088 üzenetére
Ha not approved, akkor ha a fejed tetejére állsz, akkor sem fog felmenni.
Én B362 romon voltam, nem ment fel sehogy, se ff-el telón, se ff-el pc-n, se dns se proxi...
Addig addig b@szta a csőrömet, hogy vissza raktam a B198 romot (BL nyitás /minden gyalu/twrp majd rollback) kíváncsi voltam, hogy így változik e valami ff terén....HÁT? NEM VÁLTOZOTTMielőtt valaki írná, tudom, ha fent volt a twrp, akkor miért nem raktam fel azzal a B363 romot...hát azért mert most nem az volt a kísérlet tárgya
Páran fentebb szócsatába keveredtek a rom felrakás, bl+twrp és hasonló lépések véget illetve ezzel ezen lépések kontra garancia.
Nos, a fentebb említett művelet (rollback) teljes mértékben eltünteti a nyomokat, a BL-nél nem csak az szerepel, hogy relock (ami arra utal, hogy egyszer már nyitott volt) Hanem hogy locked, azaz piszkálásnak semmi nyomaAmi az oreot illeti, most egyenlőre várok türelemmel, habár a gyári frissítő már kiabál a B361 miatt (azon már voltam, annyira nem jött be). Tudom hogy a türelem rózsát terem, de lehet hogy pár nap múlva elfogy és kezdem előröl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Revolut
- Ukrajnai háború
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy 24 Ultra 12/256GB Silver
- iPhone 13 Pro 128GB, sierra blue, független, Face ID off
- Honor 200 Lite fekete 8/256GB bontatlan, független, Garancia 2026.11.
- ÚJ! Aktiválatlan! iPhone 13 128GB - kártyafüggetlen, 1 év Apple garancia
- MOTOROLA EDGE 50 FUSION 5G 512/12+12 ÚJ ÁLLAPOTBAN PÁR NAPOS TELEFON
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest