Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mate 20 pro témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
spider80
őstag
Euronics?
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Fifi
őstag
Most nézem a fenti hozzászólásomból a link lemaradt az utódra vonatkozóan.
#10662 Pardise: Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
Zototh64
őstag
Szia!
Teljesen biztos vagyok benne.
Évente 1 alkalommal, négyszázezer forintig, Mobil, TV stb műszaki eszközök vannak benne.
Generali-nál van. Szombaton érek haza nyaralásból, majd lefotózom és privátba elküldöm Neked.
A telefon miatt kötöttem én is újat,merz az előző nekem is kb annyit adott ugyan azért a pénzért, mint Neked (semmit).[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23 Ultra 5G, Huawei Mate 20 Pro, Garmin Fenix 7X Pro Sapphire, Garmin Instinc 2X Solar ez eladósorba került a Fenix miatt, Garmin EDGE 1040
-
hito
nagyúr
Bár nem vagyok túl jártas a témában, de én úgy tudom, hogy TWRP nem igazán működik, mert BL-t kéne nyitni hozzá, amit a Huawei jó ideje nem támogat.
Van valami nem hivatalos BL nyitási lehetőség, de horror áron ha jól tudom (valami 50eFt körüli összeg).
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Hááát, szerintem itt mindenkinek élhető a készüléke root nélkül De kinek mi. Én biztos nem rootolnék, hiszen nem is nagyon van miért. Ellenben számomra akkor lenne élhetetlen a készülék, ha rootolva lenne => banki appok.
-
őstag
A root már rég nem releváns. Pedig imádtam nyitogatni a telokat. Tavaj nyáron zárta be a Huawei a BL nyitáshoz való hivatalos hozzáférést. A M10pronál még lehetett nyitni hivatalosan. Elég volt egy gyári romot visszatenni és vissza is zárt. Újra hivatalos lett. Viszont amint le kérted a kódot már ferde szemmel néztek rád . Egy helyről lehet még kódot szerezni de az nem túl olcsó és már rootolni sem érdemes. Ja és a banki appok sem fognak működni. Ez 100%
-
Sumptuous
senior tag
Szia! Az ikon a huawei sms alkalmazásához van társítva, de neked a google féle üzenetküldő van. Amit tehetsz, megkeresed a huawei/themes mappában ezt a témát, átmásolod a gépedre, 7zip-el megnyitod és az icons fájlban a "com.huawei.message
.png"-t átnevezed "com.google.android.apps.messaging.png"-re.
(Vagy kimásolod az asztalra és a másolt fájlt nevezed át, majd rakod vissza).Aztán a tenefonra visszamásolod a szerkesztett témát (felülírod), majd alkalmazod.
-
Sumptuous
senior tag
Pedig ott van. Kösd rá a telefont a gépedre, MTP-ként, engedélyezd a windowsban a rejtett fájlok megjelenítését, és a Huawei/Themes/.payed mappában ott figyel a vásárolt téma. Random számok és betűk a fájlneve. Ha többet is vásároltál, a mérete alapján be tudod azonosítani. [kép]
-
Sumptuous
senior tag
Elvileg ha kitörlöd, akkor nem írja felűl a gyárit, így a gyári lesz ott. Nem szükséges berakni azt. Maga a témázás úgy működik, hogy minden a gyári témaértékén marad, míg nem írod azt felűl a téma.hwt-ben. Tehát ha mondjuk nem akarod lecserélni at értesítésisávot, akkor egyszerűen a systemui-t nem rakod bele a témába. (Persze ilyenkor előfordulhatnak hibák, amit javítani kell/lehet)
Nem igazán találtam semmit a témakészítéssel kapcsolatban, pedig amikor nekikezdtem, elég nagyerőkkel kerestem.
Én ilyen autodidakta módón, mint ahogy most te is, szépen apránként mindent megtanultam/felfedeztem. Csak Notepad++-t és 7zip-et használok a témakészítéshez. Meg nyílván az android studio, amiben van 9patch png editor is és a ps, illustrator van még a gépen, amit szoktam használni de az nem magához a témához kell, hanem az ikonok, hátterek stb.-hez.
Sajnos semmi segédlet nem áll rendelkezésre. Vagyis ez egy kicsit hazugság, mert a huawei developers-en elérhető egy pdf, ami a nagyon alapokat "oktatja" de kb. ennyi. Vagyis monstanában nem néztem, de 1 éve ez volt a helyzet.
Ha folytatod így, és van hozzá lelkesedésed, türelmed akkor elég sok mindent meglehet valósítani. Főleg most, az EMUI 9.1-el, kb. 3 fájlt+ikonokat kell szerkeszteni egy full scope témához. Nagyon egyszerű rá témát írni, csak sajnos néhány dolog bugos, amit a huawei-ék elszúrtak. Ilyen pl, hogy már nem lehet állítani a statusbar színét. Ami fekete témánál egyszerűen beleolvad a háttérbe. Sajnos.
Hátha majd az emui 10..:)
Az utolsó kérdésedre. Én előtte android romokat(is) készítettem, így az abból rámragadt adb-vel kinyertem az összes fáljt a telefonról, (amennyit csak lehetett root nélkül :( ) system/app, priv-app, framework mappák, meg pár másik, ami igazából nem is kell a témázáshoz, csak érdekességképpen néztem bele. :D Amiket így kapsz .apk és .(od)ex fájlok azokban van a lényeg. Mindegyik gyári app rendelkezik alap témával, illetve egy nova témával, és egy sötét témával. Ezeknek a stringeknek az összeollózásával lehet a színeket egy theme.xml fájlban felűlírni -röviden- A képekeket szintén.
"Nagyjából ennyi", így is egy regény :D
Szerk: Az app nevét ezzel az appal a legkönnyebb megnézni. Vagyis én ezt használom.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Észre se vettem
Igen, az. De lehet, hogy csak placebo volt. Újraindítás után visszaállt és ugyanolyan jó a FP. Picit jobban rá kell nyomni az ujjam a képernyőre (már-már ijesztően erősen) és majdnem mindig felold.
-
-
nebancsa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest