Új hozzászólás Aktív témák

• Nimda

addikt

Nos, még egy utolsó, átfogó hozzászólást szeretnék írni a sok készüléket érintő wifi problémával kapcsolatban.A tegnapi nap átnéztem a hozzászólásokat a fórumban és bizony azoknak volt igaza, akik a routerüket okolják a hiba miatt.Hogy miért?
    Tegnap firmware frissítésen esett át a routerem (TpLink WR841N V8-as hardver).A firmware 2013.06. hó kiadású, ami a changelog szerint, biztonsági protokoll frissítéseket is tartalmaz.Nem tudom van e összefüggés, de a wifi kapcsolat a telefonnal, jelentem stabilnak bizonyult a mai nap folyamán.Korábban naponta szinte perceként dobta a jelet, de ennek már semmi nyoma.Tehát valójában nem a telefon hardverével van a baj, ez már szinte biztosra vehető.Sokkal inkább egy inkompatibilitás, a telefon és bizonyos routerek között.Én azt javaslom mindenkinek, akinek hasonló problémája van, hogy mindenképpen frissítsen firmware-t a routerén, ha még eddig nem tette meg.A frissítés után erősen javallott egy factory reset a routeren, hogy életbe lépjenek a változások.A telefonnal pedig annyi a teendőnk, hogy előzetesen felejtessük el a kapcsolatot, hogy tiszta lappal indulhassunk.
    Azt nem állítom, hogy minden router-telefon kapcsolat ettől megjavul, hiszen ez nagyban függ az adott router típusától és a hozzá kiadott firmware-től.Viszont a telefon hardver hibáját így már kizárhatjuk.Nyilván és talán a rom-ban is lehetne még mit javítani, de elsőkörben a routerünk legyen naprakész.

Egy-két régebbi bejegyzés itt a fórumon, ami szinte biztosan router hibára utal:

jegenye77

TP-LINK TL-WR740N egyszer se dobta le viszont,
    TP-LINK TL-WR940N-nél nem egyszer előfordult,hogy megszakadt a kapcsolat.
    Egy ilyen FRITZ!Box 6340 routerrel is sikerült tesztelnem és ezzel sincs semmi gond.

racerx

Nálam is tökéletes a teló (111, 119, 125). Semmi gondom se volt vele. (bár most a wifit eldobja néha, de lehet h a router szarakodik, mert 2 laptop se megy mindig, megszunik a net meg egyebek..)

rone003

A wifivel kapcsolatban leírom tapasztalataimat. B107-es sw. Otthon upc wifi modemmel minden gond nélkül megy. Nem szakad nem dob le. Tmobil üzletben a nyílt wifi ok. Munkahelyen ledob rendszeresen. :( úgyhogy szerintem nem a telefonnal van a gond és nem a szoftverrel. Valószínű router beállítás lehet a háttérben vagy a router teló párosítás lehet.

espista

Beadtam szervizbe, két hétig ültek rajta, fektették u.a. B111-et oszt' jónapot! Közben lecseréltem a routerem és jó lett minden.

danjeee

Nos srácok már nézem egy ideje ezt a wifi mizériát ,de már most leszogezem nem oldottam meg,illetve mégis,és nem tudok rá magyarázatot.
    Elotte Belkin n-es router folyamatosan eldobálta a netet,utána át a TP-Linkre 1043nd-re fw frissítés és nincs eldobás 2 hónapja

Duvi kolléga meg hamarosan jön egy felméréssel, ami az általatok használt routerekről szól.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés