Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinczlac
újonc
Üdvözllet Mindenkinek!
A pavilion g7-esemnek megsérült a burkolata-pontosabban a bal oldali zsanér fordul a kijelzővel együtt és nyitja szét a burkolatot.
Próbáltam szétszedni a cikk alapján, de a bal oldalon a CAPS LOCK billentyű alatt nem sikerül, és nem látom, hogy mi rögzíti még ott. Tudnátok-e segíteni.
Köszönettel
VL -
tocsa
senior tag
Ajjajj. A kemeny oldalon ne fujjal semmit, mert pont azzal fujod vissza a port a hazba. Ott maximum szivjal. Fujni a bemeneti nyilasokon fujjal. A szellozes abszolute nem egy zart rendszer: a levego bemegy a bemeneti nyilasokon es reseken, es kifuj mas nyilasokon. Ha zart rendszer lenne, akkor megoldhato lenne a pormentesseg, de sajnos nem az. Ha visszavezetned a kifujt meleg hot a beszivo nyilasokhoz (ergo zart rendszer), akkor megfozned a rendszert.
Leszigetelni a nyilasokat? Haaat... hogyan javitod utana? Hogyan szeded szet ha kell? (pl felesegem laptopjanak a zsanerjat mar tobbszor is csereltem). Egyes esetekben indokolt, mint pl bizonyos extra design-os Apple termek kijelzok tudnak beporosodni ket folia kozott. De amugy en nem szigetelnek. Ha kell szetszedek, takaritok, es ha mar ott vagyok pasztazok is.
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
-
-
ONEFREE
aktív tag
A szellőztetés egy zárt rendszer!!!Minél zártabb annál jobb..Nem megy a laptopba sehová a por...De vannak emberek akik mielőtt összecsavarozzák az első nagy tisztítás után újra pasztázzák és pluszban még le is szigetelik az apróbb réseket tömítettségi hibákat teflon szalaggal.. És utána elég csak kifújni magasnyomású levegővel a kémény oldalon.Sok időt megspórol az ember ezzel és nem utolsó sorban a véletlen rossz mozdulatból adódó meg hibásokat is szépen csökkenti.. Plusz ha használsz GPU hőmérséklet visszajelző gadget et azzal azt is megtudhatod hogy kb mennyire tömődött el a szellőztető rendszer..Ha nagyon lassan hűl le akkor nem árt ha kitakarít az ember ..
Persze rutinosuknak ezt nem kell mondanom..
[ Szerkesztve ]
-
KamuMazsola
őstag
Én egy 3 évesToshiba Satellite a660-ban cseréltem ventit, mert meghalt. Itthon 13-16 ezerbe fájt volna munkadíjjal együtt, távolkeletről freepostával 3200 magyar fizetőeszközbe került, a szétszedéséről a neten kerestem videót, sikeres volt a beavatkozásom, nem törtem el egy pöcköt sem, azóta működik. Tehát nem lehetetlen a házi javítás, egy-egy ilyen cikk jó támasz lehet vállalkozókedvűeknek, köszönet érte!
Üdv.: KamuMazsola
-
tocsa
senior tag
Fujni baromsag, mert aazal mindazt a port, ami ezeken a kepeken is latszik befujnad a belsejebe szerteszet...
Amugy akkora mennyisegu por teljesen normalis egy gepnel 1-2 ev hasznalat utan.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
-
törölt tag
tipp máshogyan is kivehető a billentyűzet.alulról kinyomva egy tompa tárgyal.
-
westlake
félisten
"beszerződött"
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
TK36
aktív tag
"Igazából nem nehéz, bár az egész gépet szét kell bontani " -
ez jutott eszembe: Jól sikerült a műtét, de belehalt a beteg.Köszi a cikket, és a nagyítható képeket is.
-
Winnyóc van rajta. De SSD bármin dob.
@Latza : Legtöbb gépben nem ilyen egyszerű
@alcsa : Érdekes, van pár, ami simán bírja ezt is, venti és gép is. Van, ami nem...
@Mura : Egyáltalán nem különösebb mutatvány szétszedni A legtöbb noti annyi, hogy ha valamit nagyon feszegetni kell, akkor ott még valami fogja.
@ncc1701 : Ez nem öregedett el, simán ilyen gagyi... Éppen lejárt a gari a gépről...
@xmaas : Ha nem rossz, ne javítsd meg; porszívózd ki, aztán ha lesz hibajelenség (melegedés, stb) akkor majd szétszedheted.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Latza
aktív tag
Én is nemrég cseréltem ventit a tesóm G6-jában, lényegében ugyanez volt a baja. De azért durva, hogy külföldről rendelve fele annyiba kerül az alkatrész mint itthon, és akkor még a szerelési költségről nem is beszéltünk. Szóval megéri valamennyire érteni hozzá.
Ehhez képest a korábbi Fujitsu-Siemens laposánál meg egy pár csavar tartotta burkolatelem alatt ott volt közvetlenül a venti. De biztos nem direkt nehezítik meg a házi barkácsolást az újabb gépeknél...[ Szerkesztve ]
Mindenütt jó, de mindig elzavarnak.
-
alcsa
senior tag
Amennyi "porcica" volt azon a bordan, csoda hogy nem melegedett tul az egesz, hogy hol tudta kifujni a meleget, nem tudom. Talan ezert is ment tonkre a venti, mert elorkodve kellett fujja.
-
Apollyon
Korrektor
Az SSD hiánya nem feltétlenül a gép hiányossága. Meg gondolom azt Te is tudod, hogy SSD nélkül linux alatt azért nem olyan rossz a helyzet
Amúgy jó gépnek tűnik ahhoz képest hogy abszolút konzumer kategória.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Mura
csendes tag
Ügyes kéz és türelem, gratula. Nekem főleg a műanyag "karmok" a nagy elenségem, azokat szoktam véletlenül letörni...
Hozzáteszem, hogy ezek a consumer gépek rémisztően rosszul szerelhetőek, valószínűleg szándékosan. A business (különösen a workstation) gépeknél egy ilyen művelet 10 perc kávézással együtt. Kedvencem a 8510w, ott egy ilyen művelet úgy néz ki, hogy csak a billentyűzetet kell kivenni (4 csavar alulról, utána billentyűzet ki - amit nem karmok, hanem elhúzható "pöckök" tartanak), utána már ott is van a hűtő, lecsavaroz, tisztít, pasztáz, cserél - ha kell. Minden vissza és kész is.
Overclocking és vízhűtés csak volt - most már csak a család és stock cooler :)))
-
ncc1701
veterán
A notimat kb 2 hetente átfújom kompresszorral. Nyilván mikor elöregszik a venti, akkor cserélni kell, ezen nem segít. De jobb tisztán tudni.
-
xmaas
őstag
Koszonjuk a cikket jo kis "gepecske " ,lassan lejar az en notimon is a garancia lehet hogy megcsinalom majd ugyan ezt a muveletet otthon finoman elovigyazatosan mert olcsobb mint kifizetni sulyos penzeket valami szervizben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest