- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
A legújabbakban van, de a régebbiekben csak mpeg2 gyorsítás van, vagy még az se (csak egy bizonyos hw-es yuv->rgb konverzió, és overlayes megjelenítés, nagyítással). Új hw esetén is fel kell tenni hozzá a megfelelő codeceket, stb. De úgy vettem észre, egy kb. 2GHz-es Athlon64-en pl. már jobban megy egy jól optimizált szoftveres codec, ami a h.264-et illeti (coreavc).
-
nn687
tag
Hú igazad van, ezt benéztem, pedig már régóta használom (m,ióta a bsplayer mindenáron fel akar telepiteni valami szart magával) h.264ben is jó a 720p, de 1080pvel már akadnak gondok
de ennek sztem főképp a vidkari lehet az oka, manapság meg a legagyibbakban is hardveres hd támogatás van nem?
-
djculture
félisten
Azé jó látni hogy azért mindkét rivális fejlesztőmérnökei végre rájöttek a hatásfokuk is számit már ezeknél a prociknál.Jó lenne ha ebben az energia kimerülőfélben lévő világba azé evvel is jobban törödnének...
-
dezz
nagyúr
A k8l alapú, am2+-os X2-k is belemennek majd, csak nem tudod majd kihasználni a HT3.0-át, de ez legyen a legnagyobb gond...
Most nem tudom, hogy már az am2+-ban, vagy az am3-ban lesz lehetőség a memvezérlő és a core külön táplálására (más fesszel), ami által magasabb órajelek érhetők el. Valamelyik mostani hasonló hírtopikban voltak linkelve infók erről.
(player témához: meg ugye az sem mindegy, milyen codec - lassú codeckel nem csak a wmp lesz lassú, hanem a többi külső codec alapú player is [mpc-ben persze vannak beépített codecek, de nem mindenhez]) -
poffsoft
veterán
talált süllyedt. tutira mpc, más kérdés, hogy alapból wmpc-nek nézi az egyszerű júzer
Akkor most ha jól látom, tökhiába újítottam am2-re, mert mire x2 proccot ültetnék bele, éppen elavult lesz? vagy azért még kihúzom vele néhány hétig....
És procit is csak féléves fórumolvasás után merek majd venni
bocs, mod: off
bocs, mod2: smiley
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Vannak fogyasztóvédelmi törvények. Ha nyilvánvalóan hazudnak, vagy téves információt erősen sugallnak a reklámozók, az orrukra koppintanak. Na persze épp ezért cselesen csinálják. Néha mondjuk nem eléggé.
Tényleg elő kellene ásnom az az Inteles anyagot, ami nagyon erősen azt sugallja, hogy az AMD átveri az embereket, mert nem a valós órajel van feltüntetve, stb. stb., és azt is erősen sugallja, hogy az órajel a sebesség fokmérője. Azt persze már elfelejti közölnil, hogy ez architektúrán belül értendő. Azért ez legalábbis határeset... -
biga
őstag
Már bocsáss meg, de én nem érzem az átverést az Intel részéröl, amiröl írsz. Azt állította, hogy neki magasabb az órajele a procijainak: igaza volt, az órajele valóban magasabb volt, mint a konkurens gyártóé. Napi szinten találkozom a különböző gyártók sajtó és reklámanyagával, és soha egyik gyártó nem mondott olyat, hogy gyorsabb lenne a másiknál! A marketing ennél jóval kifinomultabb valami: általában kiemeltek egy-két rájuk nézve kedvező tulajdonságot, vagy értéket, és azt kihangsúlyozták, ezzel fordítva maguk felé a potenciális vásárlókat. Lényegében ugyan ezt csinálja minden mosóporreklám stb. is. Bizonygatja, hogy hatékonyabb más hasonló megoldásoknál (mindenféle nevesítés nélkül), vagy olcsóbb más termékeknél (megint csak név nélkül).
Az AMD PR számozása nagyrészt annak köszönheti kitalálását, hogy a más architektúra révén kisebb órajellel értek el hasonló teljesítményt. Sajnos ennek az lett az ára, hogy a laikus célközönségnek nem volt egy konkrét mérőszám, illetve mértékegysége a kezében, amivel számolni tud, ezért kitalálták az addig használt mérőszámhoz való hasonlítgatást. A nem laikus közönség tisztában volt a valódi értékekkel, és azzal is, hogy az az érték önmagában nem ''sebességtényező''. Csakhogy ők vannak kevesebben! Puszta öngyilkosság lett volna az AMD-töl, ha ezt nem lépi meg. (De ezért ne az Intel legyen már a hibás!)
Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mintha egy traktort akarnál pusztán LE-vel összehasonlítani egy személyautóval. Valószínűleg vita nélkül elhiszed, hogy egy 40LE-s Zetor minden gond nélkül elhúz egy 100LE-s bármilyen személyautót, ha ő belegebed is. Mégis elfogadott ''mértékegysége'' a traktoroknak is a LE (még ha hülyeség is) -
DigitXT
félisten
Én csak a cikk címével vitatkoznék, mint oly sokan... Marketingtrükk? Kitől is?
Magas órajelű Celeron rulez volt anno, tán még ma is, ha vki nem ért hozzá. -
dezz
nagyúr
''Semmiféle megkárosítás nincs a PR számozásban.'' -- Persze, hogy nincs (legalábbis csak minimális a pontatlanság miatt). Mondta valaki, hogy van?
Ezzel szemben, az Intel azt mondta: nézzétek milyen szuper-magas az órajele a procijainknak (P4, meg ugye Celeron), az AMD-é meg milyen alacsony, butaság lenne nem a miénket venni!... (Tehát, nem csak kihasználták a tudatlanságot, tudatosan szították is.) Aztán eladták kb. ugyanazt 2-2,5x annyiért. Vagy ha úgy vesszük, adott összegért fele teljesítményű procit. Számomra ez közel áll a félrevezetés+megkárosítás kettőséhez.
Apropó, valaki itt írta, hogy kiszúrás, hogy az X2-k PR száma ugyanakkora órajelnél nagyobb, mint az A64-nél. Nos, az illető csak azt felejtette el, hogy a Pentium-D-k, amikkel ez konkurált korábban, jóval kevésbé hatékonyan működtek együtt. Valami 140% vs. 185%, vagy ilyesmi... Tehát kb. helyén volt a PR szám itt is.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
biga
őstag
A megkárosítás más tétel. Az bőven az általam említett dolog felett van, és természetesen nem tisztességes. Itt nem erröl volt szó.
Bgs: Azért ugye érted, hogy mit is akartam mondani ugye?(Megjegyzem - ha nyomatékkal meg egyéb ''jelentéktelen'' tényezőkkel nem számolunk, akkor ugyanabban a kocsiban a nagyobb kerék törvényszerűen nagyobb sebességet is jelent. Szóval szó sincs átverésröl
Semmiféle megkárosítás nincs a PR számozásban. Eleve csak akkor értelmezhető, ha van hozzá viszonyítási alap. (ebben az esetben ugyebár az Intel ''valós'' órajele és az AMD valós órajele a két viszonyítási pont (tudom, a hivatalos AMD vélemény szerint nem az Intelhez mének vele....). Ha valaki szerint átverés van a dologban, akkor pusztán csak nézőpont kérdése, hogy melyik oldal a nem tisztességes. Ez ugyebár innentöl kezdve nem lehet objektív vélemény egyik oldalra nézve sem.
Véleményem szerint egyébként semmi értelme sebességértékként tekinteni a (mostmár) mindkét oldalra jellemző újfajta számozásban, inkább egyszerű tipuszámként kell felfogni, ami valamilyen módon meghatározza a termékpalettán elfoglalt helyét. ( a Polski Fiat 126 sem 126 LE)
[Szerkesztve] -
Bgs
senior tag
A ket fajta ''tudatlansag'' nem egeszen ugyanaz. Az egyik arrol szol, hogy nem tanulhat meg minden ember minden szakmat. A masik pedig kozonseges atveres. Ez utobbi csak buvesz eloadason megy el penzszerzesi cellal ;)
Ha az auto kereskedo azzal probal meg eladni autokat, hogy azoknak nagyobb a kereke, tehat gyorsabb is, azt csalasnak hivjak. Ha fizetsz egy szakertonek, hogy a te szempontjai alapjan segitsen kivalasztani a neked megfelelo autot, azt tanacsadasnak hivjak. Az utobbit szandekosan kerik az emberek. Az elobbit... -
biga
őstag
Én (meg szerintem az emberek túlnyomó többsége) a tudatlanságbol élek. Olyan dologgal foglalkozok, amihez az emberek többsége nem ért. Minél kevesebben értenek az én szakmámhoz (értsd: minél nagyobb a tudatlanság az adott szakterületben), annál jobban keresek én. És ezzel szvsz minden szakmát ismerő dolgozó ember így van. (Pl. az asztalos is az én tudatlanságomat használja ki, mikor nekem barkácsol valamit) Szóval bűn-e a ''tudatlanságot'' kihasználva haszonra szert tenni?
-
dezz
nagyúr
válasz
FehérHolló #72 üzenetére
Már hogy ne lehetne ellenőrízni?? Tele a net ''ellenőrzésekkel'' (gy.k. procitesztek).
Minden alkalmazásban eleve nem felelhet meg pontosan egymásnak a kettő, mert eltérő architektúrák. De átlagot számítva nagyjából megegyezik.
Ja, ami meg a BIOS-t, meg POST-ot illeti: ez azért volt, mert akkoriban volt a csúcspontján az Inteles órajel-propagandahadjárat.
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
válasz
Andre1234 #71 üzenetére
Tudod, olyan egy vackok voltak, hogy a csalafinta PR számozással kellett félrevezetni az embereket...
Jut eszembe, egyszer (kb. 3 éve, tehát nem is olyan rég) tanúja voltam, amint egy üzletben az eladó (halkan, mintha titok lenne) ''beavatott'' egy érdeklődőt, aki egy P4-et és egy neki megfelelő A-XP-t nézett ki, de nem tudott választani, hogy ''az AMD igazából csak 1xxx MHz-es!'', mire a vevő meghökkenve: ''JAAA!!! Hát akkor az Intelt!'', erre megvette 2,5x annyiért (és a kereskedő zsebében is annyival több jutalék marad...).
Ja, M***álban még mindig ilyen szöveg van az AMD procik leírásában:
''Tényleges sebessége: 2000 MHz''
Meg valahol talán még meg is van egy Inteles komolykodó marketing-anyag, amiben az AMD alacsonyabb órajeleire hívják fel a kedves vásárlók figyelmét, nehogy bedőljenek az PR számozás ördögi trükkjének... -
FehérHolló
veterán
A véleményedet osztom.
''...de speciel a PR rating egy vedekezesi reakcio volt...''
Nem azért mondom, de szerinted AMD nem számozta felül a procijait? Leellenőrizte akárki, hogy egy 2200+ valóban 2200MHz-s intelnek felel meg minden alkalmazásban (és itt a minden alkalmazáson van a hangsúly), nem próbálta megtéveszteni ő is a vásárlóit? Úgy sem tudta/tudja senki sem leellenőrizni.
''AMD even made sure that motherboard manufacturers conspicuously showed the PR number of the microprocessor in the motherboards' POST and not include the processors' clock speeds anywhere except within the BIOS.'' - Ez véletlen nem a vásárlók/''tudatlanok'' megtévesztése?
Ne érts félre, nem intelt védem.
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
-
Tiggr
tag
Épp a minap gondolkodtam, hogy az AMD modellszámozás nem az igazi, mert egy X2 3800+ azért ugye nem azonos két db 1900+-szal (szerencsére)! Nem tudom, mit fognak kitalálni, de én azt díjaznám igazán, ha a két gyártó cuccait nagyjából össze lehetne mérni a modellszám alapján. Persze érthető, hogy ha más az architektúra, akkor a két gyártó procijai más progiknál erősebbek. De ez eddig sem volt akadály! Csak félek, hogy ez nem érdekük, most, hogy igazi vetélytársak lettek... De mit mond a két proci viszonyáról, ha az egyik mondjuk Q6800, a másik meg FX-74? Semmit...
Olvasgatom a teszteket, de ha már modellszámból lehetne következtetni, mégiscsak kényelmesebb lenne, nem?
-
Bgs
senior tag
válasz
FehérHolló #64 üzenetére
Pontosen tudom mirol a kapitalizmus es a 'fogyasztoi tarsadalom'. Viszont attol, hogy egy rendszer elterjedt, meg nem menti fol az erkolcsi feleloseg alol az embereket. Vagy szerinted a Hitler es Sztalin alatt elkovetett bunok nem bunok hiszen az akkor rendszer nemhogy megturte, de meg is kovetelte? (Direkt irtam szelsoseget, de az lenyege ugyanaz...)
Amugy, amikor veszek valamit, a lehetosegekhez merten megnezem mit is veszek... tudom hogyan keszul a kolbasz, a parizsi, etteremben a brassoi, a kakaos ital meg az egyeb hulladek ujrahasznosito 'termek'. Tudom mi van a csapvizben, mert evek ota nem is iszom, ha egy mod van ra. (Mondjuk inkubatorban sem akarok elni...)
Az pedig meg a kapitalizmusban sem igaz, hogy tudatlansag nelkul nem lehetne eladni. A tudatlansag egy olyan dolog, amit technikailag ki lehet hasznalni a jobb eladaso kerdekeben, de nem szukseges feltetele. Es hacsak nem helyezzuk a profitot az emberi erkolcsok fole, akkor bizony minel jobban kihasznalja valaki a tudatlansagot es minel jobban arra epit, annal rosszabb dolgot tesz .Szoval az Intelt semmi sem menti fol a MHz hype miatt. Az AMD-nek is vannak trukkjei ok sem szentek, de speciel a PR rating egy vedekezesi reakcio volt, amivel a tudatlansagbol fakado esznelkuli vasarlast probaltak ellensulyozni (termeszetesen onos uzleti erdekbol...). -
dezz
nagyúr
válasz
FehérHolló #64 üzenetére
Azért lehetne (eladni)... Persze így könnyebb. Nem mindenki csinálja egyébként. Ha úgy vesszük, hogy mindenki csinálja, magunk is hozzájárulunk.
-
dezz
nagyúr
Na hát azért attól, hogy Otellini így fogalmazott, ez jóval több volt, mint egyszerű marketingtrükk... Inkább az Intel P4-es órajel-hajhászása volt marketingtrükk, nemde? A PR jelölés ennek közömbösítése volt végülis.
ps. a K8L arch. először a Q02-ben megjelenő új Opteronnal fog debütálni, nem? -
FehérHolló
veterán
Szerinted máshol mi megy a kapitalista világban?
Ennél a mekidonáldzban, ha tudnád, hogy miből van a kaja? - tudatlanság
Vásárlonál a T*scoban (=bevásárlóközpont/multi), ha tudnád, hogy mikor jár le pontosan az adott élelmiszer szavatossága? - tudtalanság
Ennél/vennél párizsit, gyári kolbászt, vagy akármilyen felvágottat, ha tudnád, hogy mi van benne? - tudatlanság
Innál csapvizet, vagy egyáltalán kezet mosnál benne, ha tudnád, hogy hogy tisztítják? - tudatlanság
stb, stb...
A tudatlanságra igenis nagy szükség van a kapitalista világban (most nem politizálni akarok), különben semmit nem lehetne nyereségesen eladni. A rekámokkal meg elhitetik veled, hogy mindezekre nagy szükséged van. Most hogy egy cégre ráfogja az ember, hogy kihasználja az emberek tudatlanságát, akkor a cég hűderossz, de mindenki más is ezt csinálja ebben a (mocskos) világban. -
Bgs
senior tag
Mekkora geci az intel, hogy a procik ekkora frekin jarnak !!
Te sem vagy semmi
Azert mert hulyek (najo tudatlanok) az emberek az az Intel hibaja?
Az hogy milyen frekvancian jaratja es az emberek mennyire ertenek hozza az egy dolog. Ha viszont egy ceg az emberek tudatlansagara alapozva probal penz szerezni az mar mas teszta... -
Bgs
senior tag
belátható időn belül szakítanak a négyjegyű számsorból és egy „+” -jelből álló modellszámozással
Azzal igy is ugyis belathato idon belul szakitaniuk kell, mert ok is kidobjak a negymagos procikat es ugyebar az 5000+ -on mar jocskan tul jarunk -
Male
nagyúr
-
törölt tag
A dupla L2 cache jelenleg 200-at jelent pluszban (3500+ vs 3700+; 3800+ vs 4000+). Az OPN-t meg azért mondtam, mert abban benne van minden. (Athlon XP esetén lehetett számolni a PR-t a proci jellemzői alapján, K8 esetén nem.)
ftc: Melyik K8-as chipsetben van/lesz memóriavezérlő? Ha egyszer az IMC a prociban van. Amit ''bukik'' az ember az AM2-vel, az a HT3.0 (és később a DDR+). Kérdés egyáltalán szükség lesz-e rá egyprocesszoros rendszerekben.
[Szerkesztve] -
joghurt
addikt
Az egész teljesítmény-méréstől és az eredeti jelöléstől is függetlenül: Lehet, hogy az emberek nagy része nem konvertál HD DVD-ket éjjel-nappal. Tény, az átlagjúzer még az extracsicsás Vista + Office2007 + IE7 használata során sem használja ki a procija nagy részét. Viszont amikor csinálna valami komolyat, akkor azonnal szeretné megkapni az eredményt.
Vagy mondjuk az én esetemben: Az időm nagy részében kódot írok, amihez egy 300-as PII is túl sok. Sokat böngészek még, amihez AdBlock használatával szintén egy fél giga körüli proci bőven sok. Néha nézek videókat, 1 giga még mindig elég. Node amikor le akarom fordítani, amit kódoltam, az még egy dual Xeonos gépen is túl sokáig tart. -
LSL1337
őstag
válasz
yakuza.tora #51 üzenetére
és mi játsza le a drága jó (HT)PC-n kívül a HD cuccokat, még max az xbox ami jó alternatíva lehet... de kiváncsi lennék annak a procija hogy boldogul egy 1080p.s x264-el...
-
biga
őstag
Ezzel egy kicsit vitatkoznék: pl az eddigi talán legjobb mem. vezérlő a 875-ös chipsetnek volt. Dual-ban PAT-tal még ma is elég komolynak számít, pedig közben már volt egy-két újabb chipset. (Szinte csak az aszinkron dual az, ami hiányzott belőle) Bár a 875-nek volt még egy-két olyan tulajdonsága, amit (sajnos) elfelejtettek a későbbiekben.
A 965 és a 945 között közel sincs ilyen különbség (valójában gőzöm nincs, hogy minek dobták piacra, főleg olyannak, akit nem érdekel a tuning semmi pluszt nem ad, csak elvesz: -1 IDE vezérlőt az ICH8 révén.
Ja, nem, egy plusz van: 800-s RAM támogatás. Na akkor kb egálban van a 945-el
Szerk: OFF-osítva...
[Szerkesztve] -
-
Daweee
őstag
''a lapkákat földrajzi nevek helyett csillagok után keresztelik majd el.''
Akkor mégsem lesz Budapest mag
Egyébként nem értem miértt pont most vált az AMD amikor az Intel épp most igazodott hozzá LSD: E6400 és tsai -
edeleny
őstag
Igazábol mindkét procigyárto számozása kökemény P.R.
Az Intel jogosan srofolta felfele a megaherzeket,és tüntette fel,hogy milyen gyors,az AMD ugyan azért igazodott valamelyest ugyan ehez a számozáshoz.
Igazábol az Intel sokminden mellett azért is váltott,mert egy 3000 A64,már jobb volt mint egy 3000 Pentium D.
Valojában egyik skálázás sem jo.
Az AMD-nél van 4 fajta 3000-es proci,4 fajta teljesitménnyel,4 fajta árban,pedig ugye ami 3000 az 3000,az az ugyan annyi.
Az Intel számozása sem jobb,ott ugyan is még a nem teljesen laikusok sem nagyon tudják mennyi teljesitményt rejt egy 850-es proci,pláne mennyivel másabb mint egy 650-es,pláne ha ezt egy Tesco gazdaságos elado hadarja el.
Valojában sose lesz igazságos.
Kellene egy független tesztprogram,ami megizzasztja,majd pontozza a procikat,és ez a pontszám lenne a modell szám is,mind a két procigyártonál. -
Male
nagyúr
PR volt ott is, de a K6-nál az megegyezett a valós órajellel. (legalábbis amik nekem voltak PR166 166MHz-en ment, a PR233 pedig 233MHz-en).
A K5-ben nem vagyok biztos, ott lehet, hogy eltért... K5 PR75-öm volt (meg van is még egy), de az lehet csak 60-on ment... ezt most nem tudom kipróbálni -
LSL1337
őstag
válasz
Andre1234 #34 üzenetére
a procicsaládon belüli teljesítményt...
kiakadtam amikor oylat láttam GS-ben hogy a 3Ghz-es celeron erosebb mint az 1,6Ghz-s c2d ugye? akkor sztem celeront veszek emrt zaz olcsóbb is...
szóval AMD számozása jobb, de +200 a cache maitt az tényleg NC... szerintem csak javítani kéne a számozást... -
Sotho
őstag
válasz
yakuza.tora #35 üzenetére
A hétköznapi user is simán ki fog hajtani egy 3ghz pénégyet ha meg akar nézni egy hd filmet.
[link] -
yakuza.tora
addikt
Azért nem féltem egyik NAGY MOGULT sem!
Elég okosak ők, ki fognak találni valami jól hangzó okosságot! (lásd, az INTEL 2-4-8-16 magos verzióit, amit az AMD már procipárokkal próbál megfejelni.)
Ahogy a Hofi mondta: ''Tiszta őrültek háza! Nem?''
Most őszintén! Miközben szépen lassan mindneki Core2Duo lázban kezd égni, a hétköznapi felhasználók még egy 1.7-es Celeront se biztos, hogy teljes mértékben ki tudnak használni...(itt most nem a video digitalizálással és a brutális játékok futtatásával foglalatoskodó pc felhasználókra gondoltam!) -
Andre1234
aktív tag
Mért?
A e6600 és a e6300 mire utal a kórónál?
ez milyen számozás? -
REDeath
őstag
hmm hát igen, a mostani helyzetben értelmetlen, de amíg nem volt c2d addig nagyon jól megállta a helyét.
Spica--> Picsa -
Kobaljov
senior tag
válasz
oettinger01 #25 üzenetére
bocs lehet, hogy félreérthető volt, viccnek szántam, lehet nem jött le (Pali: Paul Otellini)
[Szerkesztve] -
kpb
csendes tag
Pontosan az volt a lényege az AMD számozásának, hogy legalább megkérdezzék. Az intel P4-es stratégiája arra épült, hogy az emberek megnézték a Ghz-eket, aztán amelyik nagyobb volt, azt vették. Nem volt semmiféle dilemma. Amikor az AMD bevezette a számozását mindenki elkezdett variálni, hogy akkor most melyik a gyorsabb és pontosan ez volt az egész számozás célja.
Az egy más kérdés, hogy most, hogy már nincs értelme az egésznek, milyen variálás van a számozás körül. -
Ribi
nagyúr
Igy is megkerdeztek hogy mit jelent a 3000+ szal baromira mindegy. Viszont hogy a 3800+ megy 2,4G-n az X2 3800+ meg csak 2G-n az mar az igazi kibaszas szerintem.
Most is kerdezgetik, hogy hogy lehet gyorsabb az 1.8Ghz-s core2 mint a 3Ghz-s p4. Igyis ugyis el kell magyrazni, de az amd megteveszti az atlagjuzert. -
kpb
csendes tag
Abban mondjuk igazat adok, hogy ha már marketingtrükk, akkor az Intel megahertz mániája sokkal inkább az volt. Ha az AMD nem áll át a ''trükkös'' számozásra, akkor vajon hogyan magyarázták volna el az átlagusereknek, hogy a 3Ghz P4 nem feltétlenül másfélszer gyorsabb, mint a 2Ghz Athlon?
-
nap
addikt
Jó lesz, ha az új procikat nem xp 3200+ -nak fogják hívni, hanem e6400+ -nak.
Csak a tisztánlátás kedvééert. -
orbano
félisten
Igazából egyik számozási rendszer sem kusza, csak a gyártók termékpalettája túl széles ahhoz, hogy 3, vagy 4 jegyű számokkal logikusan leírhatók legyenek. Ha havonta jön egy spéci termék, ami beékelődik másik 2 közé, akkor előbb utóbb zűrzavar lesz. Intel Core-os elnevezése is jó volt, de elkezdtek bejönni a LE verziók mindenféle 50-es végződéssel, E végződéssel, stb, azóta itt is bonyolódik a dolog. És még csak kb. egy éve használják...
A videokártyákról meg már ne is beszéljünk -
Male
nagyúr
Mondtam én ilyet?
Viszont simán lehetne, hogy kb maradnak a mostani számok (azért nagyrészt legalább teljesítmény szerint sorban van), viszont az azonos órajelű, de duplázott cache-ű verzió mondjuk egy 50-essel kap nagyobb számot csak...
(jó lenne, ha nem egy Intel féle 805 meg 920 és hasonlókat vezetne be, mert az tiszta zűrzavar volt, ennél sokkal tisztább még a jelenlegi AMD-s számozás is) -
xuldar
addikt
Már a Thunderbird előtt, a K6-nál is használta az AMD a PR-t, az is Performance Ratinget jelentett, de akkor még tényleg a Pentiumokhoz mérték a teljesítményt. Ezért maradt a köztudatban, hogy a az Athlon XP-ket is a Pentiumokhoz méri a gyártó.
Már tudom is, mi lesz a következő procim: Arcturus
[Szerkesztve] -
Kobaljov
senior tag
Hmm érdekes a hír kicsengése, nem is olyan rég még az Intel verte a nyálát a GHz-ek mindenhatósága felett, aztán most meg hirtelen az AMD a bűnös, hogy egy ideje már átállt másra, amire az Intel csak nemrég. A számításokat lehet frissíteni, de az elvek alapján érdekes ez a ''lejárt marketingtrükk'', ki írta eredetileg ezt a főcímet, az Intel?
-
joghurt
addikt
Fenetuggya. Jó lehet egy más számozási rendszer, de legyen benne valami könnyen követhető rendszer. Most egy laikusnak esélytelen, hogy kiigazodjon pl. a Core-ok között, amikor a ''nagyobb szám'' nem feltétlenül jelent nagyobb teljesítményt is.
Az is igaz, hogy az AMD számai sem igazán követték a valódi teljesítményt. Lehetett tudni, hogy a fele cache mennyi PR levonását jelenti stb. -
Csapi007
veterán
Hello
Hát, már ideje volt a 6000+ után. -
ftc
nagyúr
Amikor a +256,512 L2 200+ -t ért az már fájt holott ők is tudták nem ér semmit sem..
-
Mackósajt
senior tag
Ebben nagyon egyetértün k. Már egy csomó processor van, amit csak az tud megkülönböztetni, aki ismeri a teljes kódsort, és megnézi a dobozon. Ha annyi szerepel csak a konfigon, hogy AMD Athlon X2 xxxx+, azt szinte bármit jelenthet lassan. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az átlagjuzer még akkor is zsákbamacskát vesz, ha egy bizonyos szintig megpróbál utánanézni.
-
Male
nagyúr
Szerintem nyugodtan megtarthatnák az eddigit... mondjuk tényleg jó lenne, ha egyéb tulajdonságok is közvetlenül kiolvashatóak lennének a számsorból... (cache méret, stb.)
-
fLeSs
nagyúr
a mostani jelölésrendszer egy káosz, soxor értelmetlen és érthetetlen, már régen le kell volna váltani.
-
Mackósajt
senior tag
Azért azt meg kellene jegyezni, hogy hivatalosan a PR nem a Pentium processzorokhoz vizsonyít, hanem egy alap Thunderbird-hez. Az AMD persze érthető módon nem nagyon kapálódzott a másik értelmezés ellen, sőt, de akkor sem kellene eleve úgy venni, mintha hazudnának, és csak a népszerű verziót közölni.
-
shteer
titán
tyűűűű, lesz ám káosz az újabb magok, kódnevek és teljesítmények körül
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viccrovat
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!