Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MichaelSD

őstag

válasz FTeR #39 üzenetére

Egyezzünk meg, hogy nem értünk egyett.

Ha az FF olyan jó és annyival jobb, akkor miért csak 1x%-a van? Mert az IE annyival jobb?

Az MS-nek nem kell perelnie, mert egy-két cégtől eltekintve senki nem mer ringbe szállni vele. Elég ha azt mondja dada (pl.: Total Commander néváltása) Vagy proxikkal dolgoznak, pl. SCO. Ez mind nem baj, de senki állíttsa, hogy azért mert altruista jó fejek. Ezen kívül a MS is perel rendesen...

Intel és AMD rossz példa szerintem. Mindkettőnek megvan a pica. A Dell az egyik PC forgalmazó a sok közül de van más hasonló is (pl.: HP). MS viszont nem ad bul retailt, ha más oprendszert is raknak a PCre Fujitsu BeOS esete), iletve nem engedélyezi a Dual OS-eseket sem OEMre.
    PS: a Dellt is figyelmezette a versenyhivatal, hogy problémája lesz ha csak Intel procikat forgalmaz

Vádolásról MS se az utolsó a sorban, épp aktuális: [link]
    Mint tudjuk: sokkal egyszerűbb a másikat vádolni, mint belátni, hogy nem elég amit nyújtani tudunk.

[Szerkesztve]

• MichaelSD

őstag

válasz FTeR #33 üzenetére

Hát biztos más körökben mozgunk, mert egy Linuxost se ismerek, aki ellenezné ha elterjedne a Linux.

Ez nem válasz, hogy miért nincs 3rd party támogatás Linuxra. Az én válaszom: majd ha lehet más OSeket telepíteni OEM PCkre, annálkül, hogy a MS befolyásolná az bulk árat akkor érdemes megint beszélni róla. Addig a piac zárt.

Hogy a Linux használata és fejlsztése nehéz , azért merész így kijelenteni. Az átlag user nem nagyon fog különbséget észrevenni egy KDE meg W***e felület között. Meg akarják nyerni a fejlesztőket, akik 100%-ig a MS filozófiát követik, de mást nem (ez nem biztos hogy baj, de MSék azért szelektívek, ezt lássuk be). Nem hiába balhéznak az EUba az APIk miatt, nézd meg hányan nyujtottak be panaszt a MS ellen. Az MS-el nem lenne semmi gond, mert biztos jó standard-jaik (végül ''egy kéz'' tartja össze a dolgokat) vannak, csak mivel MS-en kívül nem tudja senki nehéz csinálni vele valamit. Ha meg megadják akkor válotoztatják, amikor akarják. Meg van a maga helye, de nem vagyok meggyőződve hogy 2006-ban a MS a legjobb alternatíva.

Szerencsére mindenki azt használ és arra költi a pénzést ami neki tetszik. :)

• MichaelSD

őstag

válasz FTeR #25 üzenetére

pl. az igazi fanok nem is akarják, h elterjedjen. ha belép egy nagy tőke, azt meg kifügyülik.

Ez nem igaz. Beléphet a nagy tőke (miért, a Canonical nem az Shuttleworh személyében?), amíg nem akarjék megakasztani a fejlesztéseket. (Amire számtalan példa volt.)
    A Linux nem azért nem elterjedtebb, mert jobb vagy rosszabb a W****e, hanem mert nincs rendes támogatása a 3rd party oldalról (multifunkciós készülék linux alá? Pedig van driver, scanner interface, stb!).

Az tény hogy az OS soha nem lesz olyan fokuszált, mint egy nagy cég fejlsztése. Ez az OS természetéből akad. Ennek ellenére szerintem kis ár, azért, amit cserébe kap az ember.

Új hozzászólás Aktív témák