Új hozzászólás Aktív témák

• HummeRC

senior tag

Én alapjában véve elégedett voltam mindig is a Nokia telefonokkal és szolgáltatásokkal. Igen, voltam. Ugyanis az elmúlt 5 évben egyáltalán nem volt rá szükségem és nem tudtam, hogy ennyit romlott a szolgáltatás szinvonala azóta.

Kb 5,5 éve vettem a Westend Nokia mintaboltban egy új, gyárilag független, dobozos, legális papiros, magyar nyelvű, hivatalos első verziós N-gage telefont. Szép is volt, jó is volt, tetszett is, amire nekem kellett, bőven kiszolgált.

A dolog ott kezdődött, hogy 2008-ban a nokia beszüntette a teljes n-gage családot és létre hozta az ngage virtuális játszóteret az új telefonok részeként, valamint mint fizikailag nem létező dolgot, természetesen nem is supportálja a régi telefonokat. Volt-nincs. A régi driverek, programok, stb-k nem elérhetőek tovább és a honlap is átalakult az új virtuális célra. Tehát nincs hivatalos, működő és elérhető Nokai PC-Suite sem a telefonomhoz. Így hiába éreztem hogy kellene egy mentés az adataimról, nem lehetett megoldani.

Aztán most télen (2008. decemberében) egy lemerülés utáni bekapcsolásnál az alábbi kedves üzenet fogadott a telefonomon: "A készülékindítás sikertelen, forduljon a márkakereskedőhöz."

Mivel többszöri ki-be kapcsolásra sem változott a dolog, így felhívtam a Párom telefonjáról a Nokia ügyfélszolgálatot, hogy mitévő legyek. Kedves női hang: vigyem be bármelyik nokia mintaboltba és természetesen megnézik nekem, mivel náluk vettem anno.

Bevittem a Westendben lévő Nokia márkaboltba, ahol némi várakozás után megkérdezték, hogy "mit adhatnak?". Mondom segítségre lenne szükségem, a telefonom azt írja ki magából, hogy forduljak önökhöz, mármint a márkakereskedőhöz. A válasz az volt: "A telefon hazudik, és egyébként is ők ilyenből nem kérnek!" (Egy pillantást sem vetett a kikapcsolt telefonomra.)

Mondom a boltosnak, hogy dehát a telefonos ügyfélszolgálatnál is azt mondák hogy jöjjek be és megnézik a telefonomat. A válasz: ez olyan ritka telefon és annyira kevés van belőle magyarországon, hogy nincs hozzá szervízkábel, így a szervizül nem is tud vele mit kezdeni. (Egy Nokia márkaszervízben?! Ráadásul abban, amelyikben évekkel ezelőtt vettem azt a telefont egy kisebb vagyonért?!) Mondom azért ha lenne olyan szíves és megkérdezné a szervizes kollégáját, hátha tudja mi a válasz a kérdésemre. Bemegy az ajtó mögé és kihallatszik a kérdés: "Akarsz foglalkozni engédzsel?" Ezután kihallatszik a válasz is: "Jajj, dehogy." Ez a hivatalos szervizes hozzáállás. Szép.

Kérdezem, hogy akkor mit lehet itt tenni? A válasz: "Vegyek másik telefont, ez már régi és ócska! Nincs rá hivatalos támogatás sem." De mondom én szeretem ezt a telefont és egyébként is mi lesz a benne lévő adataimmal? A válasz: "Ha nincs pénzem másik telefonra, akkor minek megyek márkaboltba? Az adataimmal meg egyébként sem lehet mit kezdeni, azokat elbuktam."

Mivel nem láttam értelmét egy eleve vesztes szájkaraténak, így megköszöntem a szíves segítségüket és eljöttem, majd ismét felhívtam a Nokia ügyfélszolgálatot, elmondva a történteket.

Ott elnézést kértek és közölték, hogy "tudják hogy nem a legjobban kommunikálnak a kollégáik és talán menjek át másik márkaboltba és próbáljak szerencsét ott, hátha máshol segítőkészebbek lesznek." Mondom és mi erre a garancia? A válasz: "Semmi, sajnos nincs kedvük dolgozni, pedig ha akarnák meg tudnák csinálni." Ekkor dühömben inkább elköszöntem, hisz a telefonos nő aztán végképp nem tehetett a dologról, nem lett volna értelme rázúdítanom amire gondolok...

Persze a problémám azóta is fennáll, megoldás pedig nincs.

Vélemény, ötlet, hozzászólás?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés