Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Insolent
aktív tag
Értem, én is tervezem majd kihasználni ezt a részét a kártyának, de most jelenpillanatban 5méter VGA kábellal csatlakozik a tv-mhez és külön egy genius home theater 5.1-el küldöm a hangot. Ezentúl még megy egy sima sztereó hang a tvre külön ha netán nem akarnám koptatni a hangrendszert.
Még azt nem tudom hogy ha HDMI kábellel oldanám meg a dolgokat akkor hogy tegyem
hány csatorna jön ki a kártyából? azt mondjuk tudom a hogy a geniusszal már nem tudom öszekötni,, oda már profibb erősító kell meg falak.. -
-
1. az intel (ilyen nincs is) és az nvidia dedikált kártyáinak DVI/HDMI kimenetén nem tudsz sokcsatornás LPCM hangot kiadatni. nvidia dedikált kártyáira az spdifet lehet rákötni, ami ekkor a HDMI-n át mehet a tévébe, erősítőbe. semmiféle meghajto nincs egyébként hozzá! az integrált videokártyáikra pedig ugyan ugy az alaplapi hangkártya (joesetben realtek) viszi a hangot, mint ATI esetén ... (ATInál meg az integrált cuccok szutykok és ott nincs LPCM 7.1)
2. megnéztem az ATI megoldását, egy szabvány realtek chippel van megoldva és hibátlanul működik, nem kell kötözgetni semmit, sehova. felrakod a catalystot, ami felrakja az ehez valo drivert és megy
3. mi az a nativ/nem nativ HDMI ?
4. meg is válaszoltad a kérdést magadnak: a pécés káoszban jobb, ha nem bizod a dekodolást mindenféle "jöttment" kodekre, oldja meg ezt az ERRE KITALÁLT eszközöd, az erősítőd. ha kicsit utánaolvasol a pécés hd formátumok dekodolásának, rá fogsz jönni, hogy ami el lehet cseszve, az ezen a vonalon el is van! és minden kodekkel más bajok vannak, 24->16bit, 96khz->48khz, 5.1/7.1 kavarások, csatornafelcserélés, hibás dialog normalizálás... mindez tetézve az OS és a hangkárta tipusával, driver reviziokkal. nagy pécés p.ö.c.e.g.ö.d.ö.r. az egész, ugy ahogy van! az a lényeg, hogy addig mentsük ki a modositatlan hangot, amig még nem barmolta el valami pécé szoftver ...
-
janos666
nagyúr
Mondjuk, mert a másolásvédelmi szabvány nem engedi meg a software-es dekódolást?
Hiába, hogy réges rég lehet már bluray-t rippelni a korongról, attól még továbbra is követelmény a lejátszóknál a másolásvédelmi szabványok követése. Pl. ha otthon lemásolsz egy másolásvédett bluray lemezt (1:1-be mindent, még a menüt is), akkor is kell a Protected Audio Patch-nek megfelelő hardware (ami épp azért kellett, nehogy minőségvesztés nélkül lemásolhasd a tartalmat
), hogy lejátszhasd. 
Az, hogy az nvidia képes volt drivert írni, az nem csoda. Az, ha az ATI képes lett volna, na, az lenne a csoda.

De viccet félretéve: Ettől még áll a dolog, hogy a digitális audió bitstream már nem is annyira audio, mint inkább adatátviteli technika.
Nincs kódolás/dekódolás, vagy effektezés, egyszerűen rárakja a kimenetre ugyan azt, amit a lemezről olvasott be a lejátszó. Bármiféle feldolgozás vagy módosítás csak az AV receiver elektronikája révén történhet. De igaz ez az LPCM-re is, tulajdonképp az is passthrough, csak tömörítetlen jelet küld, nem kódoltat, de bitről-bitre megy át a PC-s hangeszközön, csak az erősítő értelmezi, és alakítja analóg jellé.
Innentől kezdve a driver dolga csak is annyi, hogy megjelenítsen egy csatornát a lejátszó és a kodek felé, amire küldheti a jelet, átvigye a hardware-rel, és csókoltassa az erősítőt, mert ő mossa kezeit, hogy mi ment át, csak átdobta, amit kapott a software-től.Egyébként belenéztem most a 9.12 hotfix csomagba, az inf is tényleg úgy fest, mintha saját driver lenne. Persze ennek ellenére a legújabb Realtek driver-ben is ott vannak az AMD féle deviceID-k. Nem lehetetlen, hogy egyszerűen csak kigyalulták a realtek féle software-t, és átnevezték a dll-ket. De az is lehet, hogy saját drivert írtak. Mindegy, mert vagy működik, vagy nem, nem tud rosszul működni, ez a szép a digitális jelátvitelben.

-
janos666
nagyúr
Tuti?
Szerintem ha az AMD csomagból csak a VGA drivert rakod fel (mondjuk eszközkezelőből), aztán felrakod a Realtek honlapjáról az alapvetően alaplapi cuccokhoz készült HD Audio csomagot, akkor az is megtalálja magának a VGA-val megjelenő eszközt.De ennek örülni kell! A Realtek-hez van Creative féle host-based OpenAL renderer, ami CP-n számol EAX5-t, ha azzal ugyan úgy össze lehet hozni a TrueHD bitstramet, akkor minden meglesz 1 eszközzel 1 kábelen át, a játékok térhangzása is.
Más hátulütő sincs. Ki csinálna jobb cuccot nekik, a VIA vagy a SoundMAX?
A sok gagyi alaplapi cucc után beletanultak már valamennyire a digitális hangátvitelbe, minthogy az analóg kimeneteik az esélytelenek nyugalmával indulnak, itt eleve nincs is DAC vagy hardware-es DSP, csak rá kell ültetni a jelet a HDMI csatira bitről bitre, ez így nem is hangchip, csak jeltovábbítás, elméletileg nincs is kifejezhető effektív minősége. (Persze véletlenszerű hibák becsúszhatnak, de az már kérdés.) -
"Volt a kezedben kartya?"
Á, csak összeszedtem az infókat, ami a témában jelenleg fellelhető.
"XP alatt azert van HDMI driver?"
Ha van is, ez a dolog nem fog menni vele, True-HD és hasonló nem fog kimenni.
"Ugye mar nem a Realtek szallitja a hagchipet? Ha jol gondolom a driver is az ATI-tol jon?"
De, ha jól tudom, Realtek van rajta. A driver terén ATI driver kell hozzá.
"Hallottal mar inkompatibilitast valamilyen eszkozzel vagy vegre 100%-os az ATI HDMI?"
Nem hallottam eddig olyanról, hogy bizonyos eszközökkel ne állt volna szóba. A gond inkább az, hogy a PC-n belül nincs még meg a teljes hardver-szoftver összhang.
peron:
De az egy médialejátszó, nem PC.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- Samsung kuponkunyeráló
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple iPhone 17 - alap
- Trollok komolyan
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- 2013 Late 27 iMac - 1TB HDD i5 core4 24GB RAM 2GB GTX
- Bomba ár! Toshiba Portege R930 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Portege X30-E - i5-8250U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Dynabook A40-G - Intel 5205U I 4GB I 128SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4042
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), hogy lejátszhasd.