Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfwood
csendes tag
Nem is rossz masina, használd egészséggel. A cikk is nagyon tetszett.
Egy pingvin mindenek felett...
-
ViZion
félisten
Köszi az infót. Van nálunk 2 asztali és egy laptop. Az én gépem a legerősebb, nálam van minden fotó, film, etc... Amikor megyek, akkor meg viszem ezeket is... (igen, asztali gépet viszem, mert grafikai munkákhoz szerény lenne egy laptop) NAS kellene, ahová kdobálom a filmeket, képeket, zenéket, és ha nem is az játsza le, de a másik két gépről el lehetne érni... majd nézelődök, láttam a hirdetéseidet is, benézek majd.
Köszönöm.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
The DJ
addikt
Erre a célra tökéletesen megfelel... Mondjuk én sosem filmezésre használtam, de arra is befogható. Persze a processzor miatt a mai HD és társai kiesnek, de egy sima avit vagy divx-et szerintem el kell vinnie gond nélkül.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
ViZion
félisten
Nekem tulajdon képpen NAS kellene. Olyan, amit a routerre rádugok, elérem linux és Win alól, esetleg a filmeket (semmi full HD, csak gyereknek ez-az) játsza le...
Ilyen célra ez elég-e?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
_Oscar
tag
Arra lennék kíváncsi, hogy egy DVD, vagy divx cuccot le tud-e játszani tisztességesen?
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
adalbert1
veterán
Jó cikk. Én egy atom alapu homeserver projekten vagyok rajta, mondjuk már majd 1 éve készül a dolog (vagy időm nincs rá, vagy kedvem nincs épp befejezni)... Koránt sincs végleges formájában, viszont az is teljesen halk (még valami normális miniITX házat kellene vadásznom amiben elfér 3.5-es HDD is, és esetleg egy ultra halk 12-es leszabályzott venti - ahogy láttam a legtöbbször ez a két kritérium nem jön össze, vagy csak nagyon drágán, ill még az oprendszert kellene véglegesre belőnöm).
A cikkben tárgyalt vékonykliensben leginkább az nem tetszik, hogy a csatlakozók elég korlátozottak, persze ez a kora miatt van.
Kíváncsi lennék egy frissebb verzióra (gigabit, sata, usb 2), de gondolom annak az ára majdhogynem verné a házilag épített atomos megoldást.
Viszont az ára feledtetni tudja ezeket a hátrányokat. -
kovy79
őstag
UP, hogy visszataláljak.
Korrekt kis cikk. Nekem Futro S300 van egy kis 60as vinyóval. Tökéletesek arra, amire kitalálták őket.
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
The DJ
addikt
válasz eladohardver #43 üzenetére
A Howtoforge-on rengeteg könnyen érthető és jól használható leírás van a Postfix beállításáról. Azért nem linkelek direkt egyet, mert nem tudom milyen disztróra szánod, de a legismertebbekre tuti, hogy van leírás.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Vegadog
tag
Nekem is bejön ez a cucc. CPU Usage 1% .
-
The DJ
addikt
válasz eladohardver #40 üzenetére
Ezidáig nem ismertem ezt a ClearOS-t, de így a demo alapján egész használhatónak tűnik. Bár igaz, hogy jobban szeretem magam összerakni a rendszerem, de lehet adok majd neki egy próbát. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem
HummeRC: Küldök egy privátot.
-
eladohardver
őstag
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
becuszabi
aktív tag
Jó cikk. Azt hiszem nekem is be kell röffenteni az enyémet, ugyanis van egy ilyen a szekrény mélyén. Meg persze van egy többek által linkelt VXL is, illetve a netezős/letöltős gépem is egy mini itx-re épült cukiság .
Nagyon bírom ezeket a kis gépeket. A nagyot már csak jóformán dvd írásra használom.DSL-lel én is próbáltam ezeket a VIA-s cuccokat, teljesen korrektül mennek. Netezésre, normál filmnézésre, zenehallgatásra, letöltésre tökéletesen megfelelnek.
A telepítést én az UNetbootin programmal csináltam. Ez letölti a kiválasztott disztribúciót, formázza az usb-s tárolót, majd telepít."Aki szívből él, az élből szív"
-
Namelesske
addikt
Miért érzem azt hogy ki kell próbálnom egyet? Még a linuxis tetszik ami rajta van, pedig ubuntus beállítottságú vagyok = csak ahhoz konyítok...
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
eladohardver
őstag
samba 12MB/s 100mbps miatt ugye... a többi meg az internet kapcsi sebessége hacsak nem valami 120 megás neted van... gondolom azt nem fogja bírni bár passz
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
elithun
őstag
Még sosem gondolkodtam ilyen gépen, de ha ilyen olcsó akkor lehet, hogy megér egy próbát. Köszi.
„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”
-
Nemtom, nem én próbáltam, egy kollega mondta. Lehet, hogy ő nézte be.
@The DJ : Ja, telepítve már másképp működik, nem minden megy fel rá, ami a LiveCD-sre igen, és mivel nagyon régi, és nagyon csupasz, .deb csomagokat alig lehet rá tenni...
Azt hittem, hogy ezel használod, mert akkor kérdeztem volna, hogy hogyan lehet rendberakni, mert pl. a P1-es laptopomra teljesen megfelelne.Mutogatni való hater díszpinty
-
wwenigma
Jómunkásember
Űberjó, de pl. torrentnek milyen sebessége van? meg samba, ftp, etc...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
eladohardver
őstag
Az ilyen gépek arra jók h szépen csináljon az ember belőle egy fasza routert.... CLearos-t neki! Oszt lehet mindenféle szervert csinálni mail web mysql Samba ftp stb stb
[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
A Terror Házában láttam Lenovo miniITX és microATX gépeket. Nagyon meggyőzőek voltak.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Archer
őstag
Baba kis gép, anno én is valami VIA-s cuccot akartam, aztán lett egy ilyen, szintén innen a PH-ról. Egy 80 gigás noti vinyó van benne, full passzív az egész (leszámítva a vinyó zaját ami szinte 0) és 10W-nál nem eszik többet az egész cucc. Ezekkel a VIA procikkal talán annyi baj van, hogy a teljesítményükhöz képest picit sokat esznek.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Vladi
nagyúr
Szerintem desktopnak is ok. Ami megfogja az egyedül a flash.
A netboot okos, a szerver úgyis megy egész nap. Onnan indul, hálózati meghajtót becsatol...
Most ahogy hirtelen szétnézek a desktopomon, mi fut:
Böngésző: chromium vagy midori, esetleg dillo.Szól a zene: xmms, xmms2 vagy mpd alapú valami akármi is megteszi.
Megy a mél kliens, meg msn. Ezek simán vannak terminálosak.
il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
Halk és kicsi gép, kevés fogyasztással és linuxszal. Megunhatatlan téma, mindjárt olvasom.
il sole non sorge più ad Est!
-
neduddki
nagyúr
HI!
sajna nem ojjan jo a via csak nagy a hajpja en ugy 18-25w koze sorolnam igy tipre, /de most bezzzeg nemtalalom a 800asra mit mertem, de mint a 38w idlet/
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
The DJ
addikt
Lehet kicsit szerencsétlenül fogalmaztam meg a dolgokat. Az általad kiemelt rész arra vonatkozott, hogy a gép megeszi a 733-as Eden procit is, tehát tuning nélkül is bővíthető.
hcl: Nem merültem még túl mélyen a DSL-be. Bootolt, mindent felismert, egész gyors volt. Láttam telepíthető is, tehát nem csak "live cd"-ként képes funkcionálni. Nem akarok hülyeséget mondani, de azt hiszem Debianra épül és így szerintem a jól megszokott csomagkezelőből mindent fel tudsz pakolgatni, ami neked szükséges. De ha nem felelne meg a DSL, akkor ott a Puppy Linux is, az is tökéletesen működne az ilyen tudású gépeken.
hoffman_: Sajnos ez a HD világ nem igazán az én asztalom, de nem hiszem, hogy szegény kis gép képes lenne ekkora erőfeszítésre.
neduddki: Köszönöm
Egyébként láttam linkeltetek még kis gépeket, ha jól vettem ki, akkor ezek VXL-ek, szintén hasonló tudással, mint az enyém, csak ezek külső táposak. Róluk is csak jót hallottam, bővíthetőek, megbízhatóak. Csodálattal tekintek ezekre a masinákra
Mindenkinek köszönöm, aki elolvasta vagy hozzászólt
-
lapa
veterán
naja, azért 20-30w-nál kevesebből meg kéne álljon, inkább 10w körül.
nekem T21 Thinkpadbe lett egy 8 GB kommersz sebességű CF ilyen átalakítóval beügyeskedve. ubuntu 10.04 simán elfutikál rajta, a tartalmat meg a hálóról szedi. sajnos a hálóról boot nem jött össze, az lett volna az igazi. persze az nem teljes passzív üzemű, cserébe a 10w-ban van egy 1024 x 768 kistévé...
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz tupacamaru #18 üzenetére
Csatlakozom. Egy ilyen gép ossza idehaza a mobilnetet immáron 2,5 éve. Áramszámlán észre sem vettük hogy megy. Remélem még sokáig kiszolgál majd minket.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ha eseleg megferdulsz a kornyeken az egyik fogaystzasmerot szivesen kolcsonadom egy meregfetesre:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
blst
tag
válasz tupacamaru #18 üzenetére
Nekem is ilyen van szintén notivinyóval. Jah és nekem is XPvel. Nagyon jó kis gép!
-
hoffman_
nagyúr
Amilyen oclsó, annyi előnyt préseltél bele, még a végén beadom a derekam, mert nagyon tetszik Ez buta kérdés lesz, fel se merem tenni - - HD filmek lejátszását elő lehet csalogatni belőle a kellő kiegészítők beszerzésével? Mert 40-50 ezret még rá is szánnék 2 ilyen ketyerére a nagygép mellé, hogy legyen egy filmes és egy internetes, megosztható "szerverpark" , amit sok helyről érhetek el, ha kell.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Abszolút kiváló írás. Nagyon szépen köszi!
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
tupacamaru
veterán
Jó kis írás. Nekem is volt ilyen, de sajnos nagyon hamar elhalálozott. Most egy CV860A tipusú gépem van. 533-as VIA procival és noti merevlemezzel együtt 18 Watt-ot fogyaszt. Én XP-vel használom mert nem vagyok egy Linux guru. Nekem tökéletesen megfelel arra amire használom. [link]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Degeczi
nagyúr
biztosan nem kezel nagyobbat?
a CF kártyáknál úgy rémlik, 64 G körül szokott lenni az első kompatibilitási gond, addig simán megy (IDE-hez hasonló felület: a kontrollernek/kártyaolvasónak nem kell tudnia a tárolóeszköz belső adatszervezéséről)fényképezőgépeken is csak olyan probléma a tipikus, h egy-egy régi kamera még csak FAT16-ot támogat, ezért a méretkorlát - de egy ilyen PC-nél ez nyilván nem szempont
-
Boxi88
őstag
Grat, tetszik nagyon! Helytakarékos kis masina!
-
Hát igen, a melóhelyünk is tele volt (leselejteztük) Fujitsu Futro gépekkel, amik hasonló kategóriájú cuccok. Simán jó lenne egy olyan is nekem, azon is akad IDE csati, de belső CF olvasó is (sajnos csak 4Gb-ig kezel kártyát). Én egy laptop HDD-t tennék bele...
Amúgy kérdés, Damn Small Linuxból te hogy csináltál használható oprendszert? Mert én is leszedtem a legutolsót, de nagyon öreg cuccok vannak rá...
@lujó55 : Egy PCMCIA USB kártyával meg lehet támogatni, hogy 2.0-s legyen
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Phvhun
őstag
Processzor: VIA Eden 533 Mhz (bővíthető 733 Mhz-ig,
A procit nem tuningolni lehet inkább ?
-
JanFe
aktív tag
Jo iras es jo kis gep...
"There is nothing permanent except change"
-
hocico
tag
príma!
47 db DVD-nyi xxx képgyűjtemény eladó **** keresek: Dishonored tarot kártya, Quake 3 a Steamen **** virtual-analog szintetizátorok, lego készletek
-
lujó55
addikt
Jó a cikk! Nem tudom, hogy megvenném-e. A kérdés az, hogy melyik réteget akrták vele megcélozni. Esetleg azokat akik állandóan a neten csüngenek és tele van pakolva az asztalkájuk, így egy laptop sem fér el rajta. Lehet, hogy jó és én vagyok maradi, de az 1.1 USB nálam kiverte a biztosítékot a passzív hűtési megoldás viszont értékelendő
-
frescho
addikt
Jo kis cikk. Hasznald egeszseggel.
Erdemes lenne megmerni a fogyasztasat a kis szerkezetnek. Hosszu ideig hasznaltam VIA C600 alapu gepet. Sajnos a fogyasztasaval nem voltam megelegedve, majdnem annyit evett, mint egy teljesen visszafogott Sempron, mikozben a teljesitmenye eleg gyengus volt.
https://frescho.hu
-
popp
aktív tag
Tetszett, köszi.
"A MOSFET-ek karakterisztikája olyan egyenes, hogy attól bármelyik elektroncső sírva fakadna. A csöveké viszont épp olyan mértékben görbe, ami az emberi fülnek kellemes."
-
szombatitomi
senior tag
Köszi az írást, nagyon jó lett!
Hirtelen megörültem, hogy hú dejó HTPC lenne belőle, de ezzel sajnos nem nézek full hd filmet. Sebaj, sok másra jó.
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
HDMI-vel, 1920*1080-as felbontással megremegtetné szívemet. Egyébként gyönyörű.
-
ttt1
őstag
Nu ezt a linux mokát kiprobálom nekem egy esesix wxgl40-es kliensem van abba genode 233 v 266-os cpu van de felépítése hasonló ide-cf átalakító van benne 1 bövítöhely, de vmi elég furi "cucc" bootol most róla..
-
Sonec
tag
Jó kis írás
De nekem inkább a HP kéneLC-Power Tápok Topikja: http://href.hu/x/d1cd
-
Eddie141
senior tag
Jó és hasznos írás, a tőled már jól megszokott stílusban, és minőségben Grat hozzá, és köszönjük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest