- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
merqree #7399 üzenetére
Szerintem úgy gondolta, hogy azért vitt el kerülőbe, hogy amíg a vonat elhaladt az átjáróban, addig neked ne kelljen ott várakozni, hanem haladjál
Már egy jó pár hónapja csak be-benézek a topikba, mert váltottam másik navigációs programra, de minden egyes alkalommal csak megerősödik bennem, hogy a döntésem helyes volt...
-
Biluxzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Nekem sem adja a pontokat lassan 2.honapja,pedig szinte naponta használom. Látom nem vagyok egyedül vele. Próbáltam belepni az oldalára is, de a jelszónál elakadtam. Facebook-kal jelentkeztem be idáig, de annak a belépési jelszava nem jó, azt írja.
Mi a megoldás? -
Tyer
őstag
Engem néha azzal nyir ki, hgoy kerüli a lámpákat, és rávisz ilyen b@szom kátyus utakra...
-
Kasya
nagyúr
Az miert lehet, hogy az ikonkepem alatt csecsemo ikon van, de a fiokomban kiraly vagyok?
-
Szili17
tag
válasz
cszoli1234 #7382 üzenetére
Szia!
Akkor az a hely, lehet hogy nincs is így jól felvéve. Publikus hogy mi ez a hely, hogy rá tudjak nézni mi is van meg mit csinál?
-
Szili17
tag
válasz
viktorhu #7379 üzenetére
Vagy csak nem akkora mértékűről, ha sokat állsz egy piros lámpánál vagy egy alárendelt útról kanyarodnál ki, akkor is megtörténhet. Csak azt mondom hogy te kívülről nem tudod megállapítani, hogy mit lát a Waze és mit nem. Kicsit hit kérdése, bízni kell benne és tipikusan jól jön ki az ember, mi is azon vagyunk hogy ez így legyen. Ettől persze bármi lehet.
Igen, én meg írtam hogy van temérdek historikus adat az egyes szakaszok átlagos áthaladási idejéről félórás bontásban. Kijelentesz valamit tényként amiben tévedsz.
Azt is elhamarkodott kijelenteni hogy veszítesz. Szerdán mentem a Fiumei út mellett a Baross tér felől és kikerültem vagy 10 perc dugót, mert követtem a Wazet, megállás nélkül jutottam el a Festetics utcától az Üllői útig reggel. Persze ha másik 15-20 autós is arra jött volna, mert használja a Wazet, akkor lassabb lett volna. De ezek kiragadott példák, ebből nem vonhatsz le általános következtetéseket.Nem lehet összegyúrni a kettőt, max a jó dolgokat lehetne "lekoppintani". Azt meg hogy pontosabb a forgalmi infó. Hát ezt lehet mintavételezni ilyen ugyanonnan ugyanoda ugyanakkor két kocsival két navival tesztekkel, de csinálni kéne vagy 1 hónapon át, hogy egyáltalán véleményt mondhassunk együtt a kettőről. Nekem az is forgalmi adat, hogy lehet-e egyáltalán arra menni amerre engem vinni akar, illetve ez maga a tervezés, nincs külön ezen felül tervezés.
-
cszoli1234
újonc
Sziasztok!
Kiválasztottam egy helyet a keresés menüben (POI-st). Ez egy olyan hely amelyet teljesen nem lehet autóval megközelíteni, gyalogolni is kell egy darabon. Azt írta ki, hogy nem tudja megtervezni. Be lehet-e állítani, hogy addig tervezze ameddig tudja (amíg van autós út)? -
Sanyi.mTs
addikt
az mióta van, h a szembejövő oldalra nem tudok jelentést küldeni? (ma az "úton dolgoznak" jelentést akartam küldeni, de nem volt "másik oldalon")
-
viktorhu
veterán
válasz
Szili17 #7378 üzenetére
"Az, hogy hosszabbítja az ETA-t az normális, ez csinálja amikor nem haladsz úgy, mint ahogy elképzelte"
És pont ez igazolja, hogy nem tudott az ott lévő dugóról, és nemcsak kiszínezni felejtette el.
"Tudomásom szerint úgy működik, hogy nem dobál ide-oda 1-1 perc nyereségért"
Pontosan ezt írtam én is. És hogy mivel nem készít statisztikát az utcák átlagos sebességéről, a kis mellékutcák időigényét durván alulbecsüli, így végül nem egy, hanem jóval több percet veszítesz a felesleges kerülővel.
"És akkor felteszem a kérdést, hogy melyik rosszabb, ha ott kell kitalálnom hogy mi legyen, merre is menjek mert olyanokat fog tolni hogy "fordulj vissza" és csak azért is arra visz, vagy eleve nem visz arra, amerre 100% hogy nem lehet menni?"
Ezzel kezdtem a témát, hogy ez a waze előnye, a google-é meg a pontosabb forgalmi infó és tervezés - ezért jó, ha összegyúrná végre a kettőt a Google.
-
Szili17
tag
válasz
viktorhu #7377 üzenetére
Azt azért megjegyezném, hogy az, hogy mit jelöl pirossal és mit nem nem garancia feltétlen.
Ha piros az út = lassú a forgalom, ha nem piros az út =/= "nem tudja hogy ott dugó van". Régen több gond volt vele, hogy kevés úton jelent meg a torlódás így színezve, most már jobb a helyzet, de még mindig lehet ami kimarad tapasztalatom szerint.
Persze ettől még lehet olyan, hogy nem jól ítéli meg a mellékutcát, bár ilyet kevéssé tapasztaltam, mondjuk nem szoktam a csúcsban keresztül menni a városon, ez is igaz, viszont amikor mentem akkor jókat mondott.Az, hogy hosszabbítja az ETA-t az normális, ez csinálja amikor nem haladsz úgy, mint ahogy elképzelte, viszont az, amit írtál korábban hogy leterelt az útról és *közben* megint jobban járható lett és nem terelt vissza. Erről már volt szó, de újra leírom: Tudomásom szerint úgy működik, hogy nem dobál ide-oda 1-1 perc nyereségért, kiválaszt egy útvonalat, amin hamar odaérsz és nagyobb a valószínűsége, hogy tudod tartani az ETA-t (még ha adott pillanatban nem is az a leggyorsabb konkrét időre) és ehhez úgymond ragaszkodik, amíg meg nem halad sebességben egy másik útvonal egy bizonyos értéket.
Sőt, mondok mást is, volt olyan hogy ketten mentünk 1 autóval a Hungárián és az egyikünk Waze-e azt tervezte hogy menjünk rajta végig a Népstadionig, a másik meg hogy hagyjuk ott, menjünk le róla egy párhuzamos útra. Akkor most mit tud a Waze? Vagy hogy van ez?
Gyártsak összeesküvés elméletet, hogy "az enyém mindig belevisz a dugóba" vagy hogy legyen?OFF: De a Google Naviról eszembe jutott ez (tegnap láttam a videót). Csak mondom, hogy a Waze pl ezt tudja. És akkor felteszem a kérdést, hogy melyik rosszabb, ha ott kell kitalálnom hogy mi legyen, merre is menjek mert olyanokat fog tolni hogy "fordulj vissza" és csak azért is arra visz, vagy eleve nem visz arra, amerre 100% hogy nem lehet menni?
-
viktorhu
veterán
Persze, oka van - nem volt hajlandó észlelni a dugót, úgy számolt az áthaladás időigényével, mintha szabad lenne az utca, és ahogy álltam a dugóban, úgy adta hozzá a perceket, de továbbra sem számolt az előttem lévő dugóval, csak úgy hosszabbította az eta-t, mintha csak úgy simán várakoztam volna.
Ez teljesen normál viselkedése a waze-nek, ha kicsit kisebb forgalmú úton keveredsz dugóba. Úgy látszik, hogy 10-20 autónak nem hiszi még el a dugót, ezért csak nagyobb forgalom esetén tudja azt mutatni.
A google látta, hogy dugó van, ezért másik hátsókertes kirándulást tervezett nekem, de arra tudtam is haladni
-
válasz
viktorhu #7375 üzenetére
Az a máshol az hol volt? Mert az ilyennek nyilván oka van. Lehet, hogy egy párhuzamos szegmensre rossz adatok ragadtak be, vagy valaki rendszeresen használja azon az útszakaszon úgy, ahogy Szili is mondta, és máris az fog kijönni eredményül, hogy hol hiába állsz a dugóban, nem lesz gyorsabb. Átmenő rendes forgalom meg nincs, ami ezt a hibás adatot felülírná.
Az újratervezéses dolog pedig elég hektikus. Van, hogy feldobálja az üzenetet, hogy van jobb útvonal, van hogy nincs. Nem tudom mitől függ.
-
viktorhu
veterán
válasz
Szili17 #7373 üzenetére
Nem erről van szó. Mondjuk Thököly-Rákóczi-Kossuth tengely.
Waze szerint ott dugó van, ezért befelé jobbra le a Stefánián, aztán balra, és kis utcákon levisz majdnem a Duna partjáig, és ott visz vissza a Kossuthra, hogy átmenjek a hídon. Tökéletes.
Mire odaérek a Stefániához, elmúlik a dugó, már szerinte is gyorsabb lenne egyenesen végigmenni, mint kanyarogni, de nem, soha nem tervezi újra, mert egy-két percért minek, inkább keringjél. Azt most más kérdés, hogy valóságban nem egy-két perc a nyereség. Ha megszakítod a navigációt, és újra tervezteted, már ő is egyenesen visz tovább.
Más: ma szintén kerülő úton, máshol. Szerinte teljesen szabad az út, szerintem meg olyan szinten beállt, hogy egyesben lehet elindulni-megállni-elindulni-megállni. Csomó jelentés. Sebaj, szerinte szabad az út, és ahogy állok a dugóban, szépen megy fel a várható érkezési idő.
Google térképet megnyitom, azon az egész útszakasz piros, első kereszteződésnél le is visz róla. A waze valamiért nem hiszi el, hogy dugó van, és nem is kalkulál vele sem időben, sem az út színében, hiába ragadt bele egy csomó waze-es.
-
Szili17
tag
válasz
viktorhu #7361 üzenetére
Ez nem igaz, a Bp IV. Garam utca Tesconál mindig megy a reklamáció, hogy miért nem a lámpás kereszteződésnél viszi őket a Waze. Lehet hogy ez ugyanaz a 3 ember aki arra jár, de miért nem? Hát, mert mindenki lassan megy a Tescohoz és olyan ultrapocsék ott az áthaladási sebesség hogy nem visz arra. Ezzel cáfolnám is az első állítást. Úgy számol velük ahogy mi közlekedünk, ha csapatjuk akkor úgy veszi hogy lehet.
Hidd el, hogy elég sűrűn újratervez menet közben, csak 23 másodperc nettó nyereségért nem fog újratervezni, mert 2 perc múlva meg megint ez lenne a gyorsabb és akkor nonstop csak csipogna a sok újratervezés miatt.
Egyszer már beírtam ezt kissé ironikusan, hogy ha kerül az a baj, ha nem kerül az a baj. "Mindig csak a baj van vele."Kétlem hogy lassan venné észre hogy sűrű a forgalom, az hogy nem piros az út, nem jelenti azt hogy nem látszik hogy mekkora ott az áthaladási sebesség. Előbbi egy kozmetikai dolog, utóbbi meg üzleti titok gondolom. A jelentések is számítanak, de nem annyit mint az aktuális forgalmi adatok, ha nincs jelentés is tudja a Waze, hogy mennyi arra a sebesség. Maradjunk annyiban, hogy éjszaka ha kevésbé frekventált utcában megállsz kicsit beszélgetni, miután hazavittél valakit (példának okáért) egyedül lazán be tudod pirosítani az utcát. Akkor most hogy is van ez?
Igen, azért az én szívem is fáj, hogy az alternatívákat nem dobja fel, hogy "figyelj, erre +2km, meg +3 perc" és akkor én tudom hogy jobban szeretem-e azt az utat, mert a rakparton megy és éjszaka piszok szép a város (Budapest) vagy most mivan. Reméljük lesz majd egyszer ilyen.
-
sysrq
őstag
A Dessewffy utca a Hajóstól a Bajcsyiig le volt zárva ma is meg tegnap is, ma rá is nyomtam hogy építik, piros fehér lett de most megint járhatónak jelzi. Persze lehet hogy befejezték, bár kétlem. Járt valaki arra? Egy fix szerkesztést megérne.
-
no01ricsi
tag
válasz
Juditta_56 #7369 üzenetére
Nekem most 1 napot ír utolsó frissítésre, de mégsem kapom a vezetésekért a pontot. (már kb. 2 hónapja, napi rendszerességgel vezetek)
A jelentésekért a pontokat kb két hete viszont megkapom... -
madmike
őstag
Sziasztok!
Nektek frissülnek a pontok? Kb augusztus óta nem kaptam egy árva pontot se, pedig levezettem azóta pár 10000km-t... -
sysrq
őstag
A keresés menüt lehet szerkeszteni?
Ha valamiért (túlmentem, eldobta a hálózatot,) újra kellene terveznem ott van az "otthon" "munkahely" "kedvencek" Terv..." Naptári..." és le kell görgetni hogy hozzáférjek az utolsó címhez.
Pedig szerintem az fontosabb lenne mint a fent nevezett sallangok. -
no01ricsi
tag
Rég volt szó a pontokról
Rendbejött nálatok?
-
F-ECT$
titán
válasz
viktorhu #7361 üzenetére
Amiben még rossz a waze, az a kis utcák dugóinak kezelése. Pl ha itt beáll az út a térig, akkor az alig 200 m, ezt számolja 6 km/h-val kb 2 percnek, pedig sokszor csak 1-1 autó tud kimenni a Rákóczin lévő lámpa váltásaikor, és így akár 5-6 perc is lehet ez a kis szakasz.
-
viktorhu
veterán
válasz
Szili17 #7351 üzenetére
Az a baj, hogy úgy tűnik, nem nagyon csinál statisztikákat magának, ezért a kis menekülőutak (jobbkezes, egész utat eltorlaszolva tolatva parkolós, fekvőrendőrös) időigényét nagyon durván alulbecsüli, úgy számol velük, mintha végignyomathatnád őket 50-nel vagy éppen 30-cal, ami az adott utcában megengedett.
A másik gond meg az, hogy nem nagyon tervez újra menet közben, csak ha nagyon durva dugó alakul vagy szűnik meg. Normál esetben azt mondja, hogy ott a dugó 500 m-en, kikerülöd 1 km-nyi úton, megspórolsz 5 percet - eddig jó. Mire odaérsz, a dugó enyhül, már nincs értelme a kerülőnek, de mivel szerinte csak 1 percet spórolnál a kerülő kiiktatásával, nem fogja módosítani az útvonaladat. És mivel a kerülőket amúgy is rosszul számítja, valójában így még hosszabb ideig tart az utad. Ezt meg csak tippeléssel tudod korrigálni (megyek mégis egyenesen, hátha már nincs akkora dugó, aztán meglátjuk, szerencsém lesz-e).
A másik, hogy nagyon lassan update-el, amikor változik a forgalom sűrűsége, szóval simán belevisz olyan utcákba, ahol már egy ideje totálisan beállt a forgalom, és tud is róla (nem a jelzések alapján számol dugót, de ha már van 6 jelzés, akkor nyilván mentek már arra jópáran, és tudnia kell a dugóról a rendszernek a sebességek alapján), de úgy mutatja, mintha végig nulla forgalom lenne a szakaszon.
Jó lenne összegyúrni a google térkép és a waze előnyeit
A google sokkal pontosabban kalkulál időigényt városi forgalomban, ami segíti a jobb útvonalszámítást (meg mutatja az alternatívák időigényét is, vagyis segíti, hogy te is választhass menet közben), a waze előnye meg a közösségi input (útlezárás, trafi, hibák sokkal gyorsabb javítása - pl. a google térképen előbb előfordulhat, hogy nem megengedett balra kanyarodást vagy visszafordulást tervez az utazásba).
-
-
albandy
tag
válasz
stickermajom #7357 üzenetére
Szia azért mert a szabadkai utcából tiltva van a kanyarodás, javítva lesz ...
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #7297 üzenetére
-
Szili17
tag
Azt hiszem nem sikerült átadni amit szerettem volna.
Ahol ismerem a terepet és ilyen kanyarokat belevisz ott én is okosabb szoltam lenni. (Meg utána ránézek a szerkesztőben is, ha ilyen meredek.)
Viszont van amikor nem ennyire triviális kerülőt javasol és olyankor igaza szokott lenni (tapasztalatom szerint). Sok olyan eset volt hogy hallgattam rá és bejött és volt nem egy olyan hogy nem és a végén rájöttem hogy butaság volt, szóval ésszel kell okosabbnak lenni is.Lezárás kérdés: Ha olyan ami még most is tart akkor utólag is be tudod "jelenteni", ha mondjuk itt megírod, vagy akár a kliensben a következő sarkon dobsz egy térképhibát (ott meg megbeszéled a szerkesztőkkel hogy mi volt amit láttál). De persze a legjobb ha ott a helyszínen te fel tudod tenni.
-
Salex1
őstag
Mit lehet akkor tenni, ha egy lezárt úton akar vinni? Múltkor így jártam, de már elkanyarodtam a másik irányba, és újratervezésnél vissza akart vinni ugyan oda, egy nagy kanyarral. Az istennek sem jöttem rá, hogy lehet megadni neki, hogy az adott útszakaszt kerülje el.
Gondolom más még nem jelentette, én meg már nem tudtam kirakni a lezárás jelet...az megoldás lett volna egyébként? Akkor másfele visz? -
Szili17
tag
Ha meg nem csinál ilyet akkor meg megy a "belevitt a dugóba, mert nem vette észre, pedig 42 dugó jelentés volt az úton. Én is jelentettem és akkor 30 méteren piros lett az út."
De viccet félretéve én ilyenkor szemrebbenés nélkül megyek tovább egyenesen, majd újratervez, aztán meglátjuk a saccolt idő.Ide tartozik hogy volt olyan, ahol a partizánkodásommal megszívtam, hogy "nem megyek arra ott nehéz kikanyarodni meg mindig áll a sor". Végig döcögtem a dugóban és nem volt senki amerre hozott volna.
You win some, you lose some.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Waze, a közösségi “mindennapi” navigáció bemutatása.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest