Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Szia!
Van még egy nézőpont, amit érdemes figyelembe venni, ha segítőkészségről van szó.
Korábban én is hozzád hasonló cipőben jártam, de egyetemen az oktatók a tárgyak követelményeinek ismertetésekor mindig hangsúlyozták a csoportos munka értékelését. Ez azt jelentette, hogy a félév végén leadott - érdemjegybe beleszámító - csoportos (3-5 fő) munkáknál meg kellett határoznunk, hogy ki mennyiben járult hozzá a feladat elvégzéséhez. Természetesen a csoportban mindig akadt valaki, akinek "fontosabb dolga akadt" a közös munkába történő besegítéskor. Mivel a hozzájárulás meghatározása pozitív irányban csak minimálisan tudta módosítani a kapott érdemjegyet, ezért általában mindenkit ugyanolyan súllyal tüntettünk fel.
Negyedévre jutottam (ill. jutottunk néhány évfolyamtárssal) el arra a szintre, hogy egy srácot - akit csak a legelső és az utolsó szemináriumon láttunk (egyébként e-mailben tartottuk a kapcsolatot) - közös megegyezéssel "kinulláztunk" a csoportos munkában. Ki kell emelni, hogy nekünk ettől lényegesen nem lett jobb az értékelésünk (neki viszont annál rosszabb), korábban és később sem találkoztunk vele.
A srác félév közben azzal mentegetőzött, hogy dolgoznia kell egyetem mellett, ezért nem tud bejárni szemináriumra, és besegíteni a csoportos munkába.
Miért nulláztuk ki mégis? Mert megértettük, miért tartották az oktatók fontosnak az egymás közti értékelést:
- nem kötelezte senki arra, hogy egyetem mellett dolgozzon (ha tényleg időhiányban szenvedett, választhatott volna másik, kevésbé "melós" tárgyat),
- amíg mi az egyetemi tárgyainkra készültünk, ő a szakmai karrierjét építette,
- de az is lehet, hogy egyszerűen csak lusta volt és inkább az egyetemi bulikat preferálta.Ami viszont a legfontosabb: kapott egy olyan leckét, amitől talán valamelyest pozitív irányba változott a hozzáállása. Biztosan szemétládának tartott minket, de az ilyen embereknek muszáj néha koppanni, különben azt fogják hinni, hogy nekik mindent lehet.
A túlzott segítőkészség egy altruista viselkedésforma, azt jelenti, hogy mások feladatát végzed el, saját szabadidődet csoportosítod át másokhoz. A te erőforrásaidon élősködnek, amit csak a legritkább esetben viszonoznak. A "köszönömök" is mehetnek a padlásra...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- XPEnology
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3324
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest