Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Én hülye, most értettem meg mi a problémátok. A gép 60 hz-es jelet küld, a tv-nek meg 50 kéne. Letöltesz egy powerstripet, belövöd 50-re a frekit és Működik!
És most jöttem rá, hogy mire gondoltok.[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
neilszab
őstag
Hát nézd...nem tudom...amiket a cikkrói írt,én azokat máshogy tapaszaltam...lehet más széria, más gyárból, más alaktrészekkel. Nálam a 9 pin-es RGB kimenet Scart-tal bekötve meglepően igen szép képet adott, mint élességben, mind színekeben.
Viszont én csak filmekkel teszteltem, játék csak azért került kipróbálásra, hogy utána járjak a nálam járt készülék akadásának...
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
neilszab
őstag
Szia..amit én ajánlottam, az egy a topiktól teljesen független eszköz volt, mivel a kérdező is "eltévedt" kicsit...
A Grand Hand View II-őt én nagyon jó szívvel ajánlanám monitor jel (D-SUB) TV-re kötéséhez, a 9-pines (RGB) kimenttel Scart kábelre kötve gyönyörű képe volt a TV-én, jobb, mint a DVD-nek (asztali DVD lejátszóból) ha HD filmet néztem vele hagyományos képcsöves TV-én. LCD TV-én nem próbáltam, de ott úgy is HDMI-t használna az ember már...
Viszont az én készülékemmel akadt egy picit a kép, elsőre nem észrevehető, de ha egyszer rájössz, akkor már nem bírod nézni. Viszont a cikk írója kérésemre letesztelte az övét és nem tapasztalt ilyesmit. Lehet hogy csak én voltam peches a termékkel, vagy Ő neki van mázlia...
-
stev65
tag
Hali!
Akkor elmondom nekem mire kellene. Van egy 80-as évekbeli arcade játékgépem aminek a belsejét kidobtam, és egy pc-t pakoltam bele, + egy televiziót. (a pc-n MAME emulátor fut de ez most mellékes) A lényeg az hogy a tv-n az rgb jeleket szeretném megjeleníteni mert az ad igazán szép képet. Igazából eddig is így használtam, mivel sikerült rákényszerítenem a vga-t hogy megfelelő rgb jelet adjon ki magából, és kábelt is szerkesztettem hozzá, csak sajna a képernyő a felső széle 'begyűrődik' és így nem az igazi. Ezért gondoltam, hogy ez a készülék erre megfelelő lenne, de a tv tuner amit ajánlasz hogy többet tud, szerintem erre nem alkalmas. Ezért írtam, hogy nem igazán lehet összehasonlítani a két készülék tudását.
Üdv.
ui: Az rgb kép tényleg akadozik, és ha igen akkor milyen felbontásban, vagy ez febontástól független?
[ Szerkesztve ]
Ne ess pánikba!
-
neilszab
őstag
Ne értem a kérdésed...
Egy TV-tunert miért kéne a TV-re kötni, amiben már elve van egy (vagy több) tuner? Az általam ajánlott eszköz PC képernyőhöz való, Monitoron tudsz vele TV-ézni a gép bekapcsolása nélkül.
De egyébként ez a cikk eredetileg ennek pont az ellenkezőjéről szól, egy olyan eszközről amivel a hagyományos TV képernyőt tudsz monitorként használni... elsősorban filmezésre jó és azt elég jó képminőségben tudja, azt tanúsíthatom.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz ljungberg #17 üzenetére
Sztem ennyi pénzért ez jóval többet tud...
Items ITV901Tde ne offoljuk szét a témát szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
ljungberg
tag
T-s volt, de meg lett véve anno, h ne fizessem az idők végezetéig a 900-at havonta.
Van egy Hama scart-vga átalakítóm, amit direkt úgy árulnak, hogy monitorra átviszi a jelet, de az nem működik. Az amazon-on vannak róla vélemények, kb 9 emberből 3 v 4-nek működik.Pont az lett volna a lényeg, hogy ne keljen mennie a gépnek, ha tv-t akarok nézni, bár az a heti 1-2 nfl meccs nem számottevő.
Akkor lehet ilyenre lenne szükségem, bár húzós az ára kicsit.
Grand Video Console Plus TV-VGA konverterBemenet:
- S-Video
- Kompozit
- VGA
- PC AudioKimenet:
- VGA
- Audio (RCA és Jack)Mindenesetre köszönöm a segítséget!
-
neilszab
őstag
válasz ljungberg #15 üzenetére
Hát akkor neked vmi olyasmi kell, ami a S-video, vagy kompozit jelből csinál digitálisat. Erre jó lehet egy TV Tuner kártya, vagy egy digitalizáló kártya (ezek ára 5-6 rongyról indul), illetve lehet kapni külső TV tuner egységet is, ami egyből a monitorba küldi a jelet és nem kell hozzá számítógép (ez már drágább).
Lehet van más megoldás is ezeken kívül, de talán beszélhetnél a szolgáltatóddal is, hogy hogy kaphatnál egy újat dobozt, amin már minden bizonnyal van HDMI kimenet is
-
ljungberg
tag
Jövő héten hoznak egy ilyet kipróbálni.
Set top box-ot akarom rákötni a monitorra.
Ezzel menni fog szerintetek? -
neilszab
őstag
a forgó autó a legjobb teszt... erre akkor jöttem rá, mikor egy hétvégém és az idegeim is rámentek arra, hogy a végére járjak, hogy csak behaluzom, vagy tényleg ott van az akadás és egy rakás filmmel végigpróbáltam, több gépen és több TV-én is.
Végül ez volt a legegyszerűbb és legtutibb módszer leleplezni
-
addikt
Nem volt ilyen problémám.
Tény, hogy elfelejtettem letölteni, helyette CoD-oztam, de allergiás vagyok rá ha alacsony az fps. (bár S-Videóval csináltam)
Szóval nálam nincs ilyen probléma.
Meg youtube-on videót néztem, Dirt 2 gameplay-t, és ott se érzékeltem semmi hasonlót.Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
neilszab
őstag
Hát pedig elvileg az a legjobb minőségű kimenete, csak alul is át kell kapcsolni azt a pöcköt RGB-re és rányomni egy FINE TUNE-t....ha jól emlékszem
Nah, érdeklődve várom, hogy nálad folyamatosan forog-e a kocsi a TV-én is... (azért ügyelj rá, hogy legyen elég FPS neki a forgáshoz)
-
neilszab
őstag
Nekem is volt egy ilyenem, viszont pár hét után visszavittem, pedig kezdetben nagyon jónak ígérkezett...
Alapvetően netbook-ról való filmnézésre vettem, de nem vártam tőle túl sokat, pont ezért lepett meg, hogy kompozit és S-Video kimenettel is egész elfogadható képe volt, viszont én a 9 pin-es RGB --> SCART módszerrel használtam és úgy nagyon nagyon jó volt a kép, lazán hozta a DVD minőséget!
Örültem is mint majom a farkának , viszont valahogy sosem tudtam élvezni a filemeket vele, de csak pár nap alatt jöttem rá miért... Sajnos akadt a képe . Ráadásul elég piszok és alig észrevehető módon, a kamera oldalirányú mozgásainál lehetett kiszúrni, de nálam konkrétan egy F1 futamon bukott le. Ezzel sajnos ellőtte magát a kis cucc nálam, pedig kár érte...
Cucuska2 , megnéznéd, hogy nálad mi a helyzet? Filmeken nehezen tetten érhető, de ha valami a képernyő közepén folyamatosan forgó alakzatot vetítesz ki vele, ott egyértelműen látszik az akadozás. Én az rFactor nevű autós játék demójával teszteltem, amikor az kocsiválasztásnál forog középen az autó a showroom-ban, ott látszik a turpisság. A monitoron szépen forog a kocsi,a TV-ben meg már nem teljesen full-os a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
Hiaba ugyanaz a chip, nem ugyanaz...kifejtened? Ez is kinai bovli, csak dragabb. Munkara kell (vizualizacio szorakozohelyen), es a GHV 3 ora alatt meghalt egy melegebb nyari napon, a "kinai vacak" meg rohogve megy. Sot, ha zsinorba 2 kinai vacak halt volna meg, meg akkor is elorebb lennek. IMHO 12eFt arcpirito a cuccert.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
XmoD
senior tag
Istenigazából ezt az eszkoszt nem monitor helyetesitesre találták ki .Hanem tv-out nelkuli laptopokhoz/ gépekhez ideiglenes megoldásra illetve prezentációkra.(Vagy mint a Te esetedben játékra.)
Anno egy jopar darab átfutott a kezemen ebből az okos kis kütyüből, mivel egy értékesítő brigád rákapott hogy hú de jó otthon a "parasztnál" több ember összehívásával tudja mutogatni a gyanútlan áldozat tv-jen az esetleges hasznot és hasonló sz@rokat.Hogy legyen egy kis ON is : szvsz jó választás ez a kütyü. Kicsi , egyszerű és relatíve olcsó.
En a kínai 3ezer forintos bóvlit nem vennem. Hiába az a chip de mégse ugyanaz Na meg nem beszelve ez egy aktív eszköz...... -
addikt
A kábelek mennyisége kicsit javít a helyzeten, de csak ezt az egy típust találtam, amit meg tudok venni Magyarországon.
Ellenben az egy év garancia mindenképpen pozitívum.Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
zdanee
őstag
A cikk rendben van, de sajna ezzel a cuccal szerintem atbsztak. 12eFt nagyon sok egy ilyenert, az enyemen ugyan nincs Grand Hand View felirat, de ugyanezzel a tudassal es kabelekkel 3eFt-ert vettem. Grand Hand View-m is volt, most nyaron tulmelegedett es tonkrement 3 ora alatt. Raadasul kinyitva megbizonyosodtam rola, h a 3eFt-s kinai csodaban es ebben ugyanaz a chip dolgozik.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- DIGI Mobil
- Trollok komolyan
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest