- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
Mint írtam, nem vonom kétségbe a szakértelmedet elméleti szinten semmiképp. De a több éves gyakorlat, és néha a saját káromon szerzett tapasztalat azt mondataja velem, nem mindig úgy van az ahogy a füzetedben le van írva. Mint ahogy ebben a konkrét esetben sem. De nem megyek ebbe bele, végülis nem az én dolgom, mindenki úgy moddol ahogy neki jól esik.
-
forgonati
őstag
Leírva rendben van ez, komolyan. De a gyakorlatban néha kissé másképp néz ki. Lehet hogy az elméleti fizikát kened-vágod, de tuti nem készítettél még fel pl. autót, hangnyomás versenyre. Akkor tudnád, hogy 10cm nem kellő keresztmetszetű kábel mennyi galibát tud okozni. Brutális impulzusoknál elveszti a szuflát az erősítő, csere után pedig szárnyal. Ismétlem, 10cm kábel. Én sok éves gyakorlatról beszélek, amit a szememmel látok, abban hiszek. Mondom, elméleti fizika egy dolog, de láttam,, tapasztaltam már, ami az általad leírtakat cáfolja, hiszed vagy sem. Béke.
-
forgonati
őstag
"Ha meg annyira szakinak érzed magad, akkor csináld meg utánam, csak jobban és tedd közzé. A lehetőség adott. Abban is lesz hiba, abban is fog más kivetni valót találni."
Miért csináljam? Nem látom értelmét. Időm sincs rá. Illetve ha lenne, és bevállanék egy komolyabb moddingot, és esetleg kiraknám, akkor arra mindenképp ügyelnék, hogy legalább ne rossz példát mutassak. Mert egy-két megoldásod minden, csak nem korrekt. Sorry.
-
forgonati
őstag
"Fizikát tetszik-e tanulni? Ha 3 méter vezetékből a középső 1 métert vastagabbra cseréled akkor is csökken az ellenállás"
Nem tetszik, hanem inkább tetszett mert már rég túl vagyok a sulin.
Viszont Te úgy látom tényleg nem "tetszel" tanulni fizikát, mert akkor nem írnál hmm, már megbocsáss de orbitális hülyeséget. Szóval szerintem máskor gondold át.
Amúgy meg, ha egy 3m hosszú és mondjuk 1 collos cső elejére beraksz egy fél méter 0,5 collost, akkor ott lesz a szűk keresztmetszet, és hiába a 3m vastagabb cső, a szűkebb cső úgyis visszafogja az áramlást, és azon ha megvadulsz se préselsz át annyi folyadékot, mint a vastagabb csövön, ugyanannyi idő alatt. Ugyanez van a kábelvastagság és az elektromos töltés esetében. Hiába a vastag drót, ha van benne egy darab cérna, ott töltéstorlódás lesz. Teccikérteni?
Előbb gondolkodni kéne.
"A zsugorcsövet valóban használhatta volna, de ezt is elég sokan mondták már, ezért kár volt hozzászólást írni.
"
Ez egy fórum. Nekem nem volt kár.
"mert te ugye a hozzászólásod stílusával jó példát mutatsz?"
Nem nagyon akarok senkinek semmilyen példát mutatni, leírtam a véleményem. Ha valakinek azért nem tetszik mert negatív, sajnálom. Csak néha rossz nézni hogy valaki mit művel "moddolás" címszó alatt. Szakértelem nulla. Nem egy ilyen cikket láttam itt az elmúlt hónapkban.
dudika10:
Igen, a tüskékre gondoltam. Konkrétan arra, hogy hiába a 10x vastagabb és jobb minőségű kábel, ha van 1cm hajszálvékony, és rossz minőségű, össze-vissza szennyezett cérna a jel útjában. Minden rendszer csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszeme.
-
forgonati
őstag
Őszintén szólva nem igazén értem, minek ebbe a dobozba ilyen vastag kábelt forrasztani. A hallható minőségugrás gyakorlatilag zéró, ilyen árfekvésű hangfalak mellett. Másrészt meg teljesítményben ez a cucc közel sincs ahhoz hogy ilyen vastag kábel kelljen. Ráadásul úgy (ezt egyébként azt hittem rosszul látom először) hogy az eredeti kb. 0,5mm hajszálvékony drót benne van hagyva, és annak a végére ráforrasztva a vastag kábel. Ennek mi értelme könyörgöm? A szűk keresztmetszet megmaradt, akkor mivégre a vastag kábel? Tökre értelmetlen ez a félmunka. És arra a forrasztásra nem lehetett már legalább valami zsugorcsövet húzni? Kb 2mm hiányzik ahhoz hogy totális zárlat legyen.
Bírom az ilyen kirakott cikkeket ahol az ember a gányolást látja, ezzel totálisan rossz ötleteket és irányt adva az amatőröknek
Új hozzászólás Aktív témák
lo Genius SP-HF 1250x tuningolás: forrasztás-ütés-vágás egyszerűen, olcsón.
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Xbox Series TMR analóg és PS5(DS5) Hall effect analóg csere
- Dell Latitude 5421 - i5 11500H/16GB/256GB SSD/Windows 11 ÁFÁ-s TOUCH
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest