Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Pikari #38470 üzenetére

    Na az IRQ-val való sakkozás az ami még nem hiányzik!

    Ebből amit felsoroltál - szvsz ha benne vagy a hardverek világában az elmúlt mondjuk 10 évben, csak annyira mint én - egyedül a bios VS uefi és az ezzel járó GPT/MBR kérdés a nehéz. De szerencsére arra sincs szükségem jó ideje, mivel ez már a harmadik SSD-m amire csak átklónoztam az előző rendszert, és tiszta telepítést másnak se csináltam már harmadik éve. (szóval totál el is felejtettem :DDD )
    A több generációnyi PCI-E VGA lehet még nehéz, mert a régi kártyák nem mennek új lapokban, az új kártyák meg néha régi lapokban, de van amikor mégis, kivéve ha mégse.

    Sokkal inkább kiemelném az Intel 2 éve változó foglalatait, meg használtnál az LGA1150/1151v1-2/LGA1156 időszakot, amit azért könnyű bekeverni. (Legalább az I3-I5-I7 és melyik generációban mennyi mag van 11th genig bezárólag könnyű fejben tartani, utána a hülye E magokkal teljesen elszabadul pokol, és én sem tudom melyikben hány szál és milyen mag van, csak ha utánanézek).
    Régen az AMDnél is kupi volt AM2/AM2+AM3/AM3+/FM2 de aztán az AM4/AM5 letisztult, ma már tudom, hogy semmit nem érdemes ajánlani/venni ami legalább nem AM4.

    Inkább ami még csapdahelyzet a különféle tápok, mert a rájuk írt watt csak egy dolog, de tudni kell melyik mire elég, illetve az alaplapoknál a VRM.
    De ugyanez a szabványoknál ATX, BTX, BTF.

    Bár szerencsére ezen felsorolt neccesebb dolgok javarésze sem probléma nekem :) de mondjuk napi szinten benne is vagyok ebben a témában.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés