- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Digitális Állampolgárság Program
- Kis színes abszurdisztánból
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
aktív tag
válasz E.Kaufmann #31199 üzenetére
Mondjuk, ha a kinézet is fontos vannak ilyen elemek [link] , akkor még a vagdosással sem kell vacakolni, illetve ahogy látom a szöge is állítható.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
E.Kaufmann
veterán
válasz koby11h #31195 üzenetére
Nem elég, ha be tudom jelölni, a vágást is jó ha vezeti valami, ezért is tetszett a sablon is, nem vagyok túl ügyes kezű, jó, ha valami vezeti is a műveletet, különben elég lenne a szögmérő/vonalzó is.
Ugyan volt még igazi technika óránk, famegmunkálással, de elég béna voltam, viszont a technika órai befejezetlen hajóból lett az első (és utolsó) maszek erősítőm talpa , merőlegesen rászereltem a próbanyákot, hátul meg egy tápegységből kibányászott ventillátort hűtést segítendő. Talán a hűtőborda is egy PC-s tápból volt. Gondolhatod, milyen fa-szán nézett ki .
A hangfalakról nem is beszélve, amik ilyen ősrégi Philips dobozok voltak, amikben az egyetlen hangszóró le lett cserélve egy-egy piacos három utas egybehangsugárzóra (a kis középmagas? sugárzó és a piezó a központi magon volt) és a jó szigetelés miatt az eleje a hangszóró körül körbe lett öntve liszttel kevert műgyantával (már ne kérdezzétek meg miért )
Na most nem ilyen munkát szeretnék, hanem tisztát, pontost, egyszerűt.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
blp85
aktív tag
válasz F.E.K.. #31196 üzenetére
Én a Holker takaróléc felrakásánál áldottam a régi mestereket, mert pont szögbe vágtam a takarólécet, csak később kiderült, hogy a falnak köze sincs a derékszöghöz..., igaz, hogy egy kis ragasztó és szobrászkodás megoldotta, de akkor sem szeretek más után rendet rakni...
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
F.E.K..
senior tag
válasz E.Kaufmann #31194 üzenetére
'(Csak nehogy a végén pont az legyen a gond, hogy a vágás pontos, csak a fal nem )'
Panelben állítottunk be egyszer egy projektor, precízen kiszintezve a képet... amikor is kiderült, hogy a plafon, no aaaaz nem vízszintes...
Picit kénytelenek voltunk csalni, mert zavaró volt a dolog (pláne, hogy onnantól kezdve tudtuk, hogy ferde a plafon )
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #31194 üzenetére
(szögmásoló)
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
Na igen, én meg nem ilyet szeretnék, hanem olyat, hogyha egy archeológus feltárja, azt mondhassa, biztosan az idegenek vágták ilyen pontosra, mert a kor szakija ilyenre biztos nem volt képes ebben a térségben az óatomkorban
(Csak nehogy a végén pont az legyen a gond, hogy a vágás pontos, csak a fal nem )
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
blp85
aktív tag
-
blp85
aktív tag
válasz E.Kaufmann #31190 üzenetére
Megfelelő hajtogatási technikával a papír is nagyon jó sörbontónak.
-
blp85
aktív tag
válasz mancer7151 #31187 üzenetére
Szerintem itt vagyunk egy páran, akik mindenféle nélkülözhetetlen kincset gyűjtenek...
-
koby11h
őstag
válasz mancer7151 #31187 üzenetére
"Olyan nincs, hogy valami ne legyen jó valamire! Ha másra nem is, hát sört bontani!"
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Pötyi
őstag
Simán megvágtam kis korongos kézi flexxel a kábelcsatorna két végét 45 fokos szögben a sarokban, olyan szép lett, hogy fél mm-es hézag sincs a derékszögben a darabok közt.
QNX is cool!
-
blp85
aktív tag
válasz E.Kaufmann #31182 üzenetére
Ha fűrész, akkor a régi fonalfűrés, aminek finom fogai vannak [link]
" jóleszazmégvalamire felkiáltással"- a büdös életbe nem fogod használni, de megnyugtat a tudat, hogy van olyanod.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Na igen, hiába az internet, ha nincs meg a tudás, hogy milyen néven és hol keressem
Akkor szerintem már nem is keresek tovább, bár az a profil is tetszik, akár vehetek egy ollót meg egy profilt is, jóleszazmégvalamire felkiáltássalLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
blp85
aktív tag
válasz E.Kaufmann #31179 üzenetére
-
Alg
veterán
válasz E.Kaufmann #31179 üzenetére
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
E.Kaufmann
veterán
Szakmai kérdés. Szeretnék kábelcsatornázni, csináltam már párszor rövidebb egyenes szakaszokon, de most lenne több "kanyar". Azt néztem, hogy különféle könyökidomokkal meg lehetne oldani, de ahhoz is kellene szép vágás, valamint olcsóbb kábelcsatornához nem is biztos, hogy van mindenféle idom. Végül arra jutottam, hogy nekem valami ilyesmi kellene, csak olcsóbban
[Löwe 3604]
Van ennek valami kínai másolata itthoni kereskedőknél vagy marad az Ali-n bolyongás? Sajnálok rá annyi pénzt, amiből már új routert tudok venni.
Egyszer kellene nagyon azután meg jó ha szökőévente kellene elővenni. Tudom, lehet vágni kézzel is, de párom lakása, minőségi munka kellene olcsón én meg sniccerrel és vagy fűrészlappal nem vagyok nagy bajnok, próbáltam
Esetleg milyen eszközzel lehet pontosan 45 és 90 fokos szögben vágni kisebb átmérőjű kábelcsatornákat amiben elfér egy-két UTP kábel és olcsóbb is mint ez a csodaolló?.[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
-
koby11h
őstag
Csókolom, jó reggelt! Már miért ne lenne, itthon is szoktak lenni még rendezvények is...
Mi régen "Etesd a rendszergazdát!" napnak hívtuk
Volt is pár kolléganő, aki ilyenkor sütött valami sütit"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
Nem is tudtam, hogy van ilyen
Happy System Administrator Appreciation Day to those in the business! -
KROK640
nagyúr
Sokáig gyűlt ide egy ON, de antiON lett végül ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz TeeBee73 #31169 üzenetére
Jó cucc.
Nekem asrock j5005 van.
Elég sokat túrtam a netet, mire találtam olyan lapot, amin 2-nél több sata van.
Igaz, ezen az m2 csak wifire jó, ssdt nem szereti.
Időnként elönt a vágy, hogy cseréljem, de minden lapon csak 2 sata van.
(Létezik olyan nas lap, amin 6 sata van - szintén 10w-os passzív procival keresem - , de az 80e-100e procitól függően) -
TeeBee73
veterán
-
válasz bambano #31165 üzenetére
Nekem csak 5 winya van a NAS-ban, de az 5,25" helyekre (CM Elite 331 ház, 4 hely) szépen elfér 5db 2,5" winyó Egyik oldalán van csak megfogatva mind, és egy amorf alakú lemezdarabból hajlítottam elé egy ventitartót, amin egy egy ponton fellógatott 12cm venti lóg...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
válasz TeeBee73 #31163 üzenetére
szép megoldás. Legalább nincs gond a szellőzéssel
Jó kis passzív procis lap. Milyen?Úgy látom asztal alatt. Nem akad bele a lábad a kábelekbe?
#31165 bambano : vettem gyári diszk tálcát, amivel az fd házakba lehet diszkbővítést tenni [link]
Burzsuuuuuj![ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz TeeBee73 #31163 üzenetére
azt hittem, én vagyok a fő mekkmester
nálam úgy van most a házi szerver, hogy vettem gyári diszk tálcát, amivel az fd házakba lehet diszkbővítést tenni [link]
ebbe belecsavaroztam a vinyókat a gyári rezgésmentesítővel és csavarral, szóval ez, szerintem, mechanikailag korrekt.
meg vettem egy rack tálcát, és a rack tálcára kötöztem fel gyorskötözővel ezeket a diszk-kereteket. meg kötöztem mindegyik elé egy-egy ventilátort, oszt jónapot.a szervert meg beleraktam egy grandiába, és abból lógatom ki a kábeleket. falura jó lesz
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
frescho
addikt
válasz koby11h #31153 üzenetére
Amikor betörtek hozzánk, akkor a vacsi új gépet nem vitték el, mert szépen egyenletesen szét volt terítve az íróasztalomon. Persze az 1000 éves videót azt felmarták... Nekik tényleg ingyen kellett, nekem meg sokba került, mert egy napig fűtötte az utcát a gáz.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
bambano
titán
válasz TESCO-Zsömle #31135 üzenetére
azé' a csajoknak ne ezzel dicsekedj, hogy 3 lyuk megvan fél perc alatt
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
E.Kaufmann
veterán
-
koby11h
őstag
válasz totron #31152 üzenetére
Akinek még nem volt ház nélkül a lapja hetekig vagy hónapokig, az nálunk vagy gazdag volt és megvette mindenből összerakva a legjobbat vagy nem igazán próbálgatta a hardvereket.
Nem is nagyon van olyan ismerősöm, akinél ne láttam volna valamikor asztalra kicsapva lapot elsődleges gépként, ház nélkül használva...
És nem csak 25 vagy 15 vagy 10 éve, de még most is igaz.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz E.Kaufmann #31147 üzenetére
Ha a nyitott gépház unortodox, akkor a ház nélküli felhasználáshoz mit szólsz?
-
Top cat
addikt
válasz E.Kaufmann #31147 üzenetére
Azért a Thermal Grizzly-től, nem ezt várná az ember.
-
-
E.Kaufmann
veterán
Másik gépben nem mutat semmit a Sentinel. Szépen le tudtam húzni az adatokat róla, most próbálok írás teszteket.
Vagy tényleg a CPU valamelyik PCIe sávja ökörködik, vagy érintkezési hiba, esetleg ez a drágalátos Grizli thermal pad okozott valamit, mert szépen megfolyt belőle egy kis trutyi. Megalkoholizáltam az egész SSD-t mielőtt átkerült tesztelésre, most pőrén, nyitott gépház mellett tesztelem.[ Szerkesztve ]
-
Ez kb. egy XT. (Nem kompatibilis, de 8088.)
Érintőképernyő.
1984-benMutogatni való hater díszpinty
-
opr
nagyúr
Oh, igen, az is zseniális. Pláne, hogy az összes harcinyugger erre úgy reagál, hogy azonnal elkezdi verni a csöveket kanállal. Tisztára mint egy állatkert, amikor az egyik majom elkezd ordibálni, aztán még egy és még egy, aztán végül az egész hely ettől zeng.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Tim82
félisten
Társasházban este 11-kor konyhai csapokat és csöveket érdemes szerelni (ritmikus, fémes hangú csapkodással kísérve), hát még ezt sem tudod?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
opr
nagyúr
Tévedés, a falak karácsonykor és környékén a legpuhábbak. Ha viszont valamiért nem ér rá a dolog addig, akkor a következő legjobb a szombat, vasárnap hajnal 5 meg a péntek, szombat este 11.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
totron
addikt
Megy egy nagyon gazdag ember a limuzinján, amikor azt látja, hogy két férfi hasal az út mellett, és a
füvet rágja. Szól a sofőrnek, megállnak. Megkérdezi az egyik fűevőt:
– Emberek, maguk miért eszik a füvet?
– Nagyon szegények vagyunk, nincs pénzünk normális ételre – válaszolja egyikük.
– Na, jöjjenek, szálljanak be – invitálja a gazdag ember.
– Uram, nekem van egy feleségem és két gyerekem is – szabadkozik egyikük.
– Nem baj, hozza csak őket is nyugodtan.
– Nekem is van feleségem, meg hat gyerekem – mondja a másik szegény ember.
– Nem baj, ők is jöhetnek.
Beülnek, elindulnak. Az egyik férfi hálálkodik:
– Uram, maga nagyon jószívű.
– Nem tesz semmit, a kertemben úgyis egy méteres a fű… -
Tim82
félisten
Hajnali 5-kor, egészen pontosan. Akkor a legjobb fúrni, akkor a legpuhábbak a falak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
BiP
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #31135 üzenetére
azt úgy is oldottam meg, hogy a 3db furat megvolt nettó 30mp alatt.
Mert hát normál esetben nem is kell több mondjuk egy polchoz.
Ezért fura, amikor fél délutánon át ementálivá fúrják a falat. -
koby11h
őstag
Elsőnél - akkor mi nyaraltunk, így csak mesélték - úgy gondolta, hogy senki nem fog szólni. De szóltak.
A másodiknál a közvetlen szomszédai nyaraltak, úgy volt vele, hogy más minek szólna. De szóltak. Azt mi is hallottuk, meg azt is, ahogy jelezték neki. Inkább nem írnám le...
Ez 5-6 éve volt, azóta nem próbálkozott vele
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Akkor arra valamit rá lehetne szabadítani... Aki betartatja.
@koby11h : "Hétkor lehet, de van aki itt is 5:30-kor kezdi... abba is hagyja 5:40-re, mert mindkét szomszédja leüvölti a fejét "
De ilyenkor mi a terv? Hogy nem fognak szólni?"Gyorsan lebeszéltük róla, hogy ezt a saját épsége érdekében (nem azért, mert bántanánk,"
Bántotta volna magát..."Lassan megunom és nem nyírom. Jobbra tőle sem jobb, itt is ez van."
Mondhatod, hogy nem tudsz hozzáférni fűnyírás céljából"az önkormányzat pedig nem segít, mert nem érdeke."
Majd amikor segít, akkor nem lesz jó senkinek@Top Cat : Parlagfű miatt nem szabad hagyni elgazosodni a telkeket.
Mutogatni való hater díszpinty
-
koby11h
őstag
Valahogy úgy vágnak vele, mint régen a kézi kaszával... egy irányba. És amikor visszafelé húzza, akkor kiengedi a gázt. Aztán megint ráhúzza a gázt és vág vele...
Pedig a damilosnál az egyik legjobb dolog, hogy oda-vissza mozgásnál is vág!
Nem érti, hogy így sem a gépnek, sem a szomszédnak nem jó.Tudok kézi kaszával is vágni, volt olyan év, hogy nagyon meleg volt, szabi semmi és egy részét (3-400 m2) kézi kaszával vágtam le, mert mindig 35 fok felett volt a hőmérséklet amikor géppel lehetett volna vágni.
A kézi kasza meg ugye csendes, csak a fenés hangosabb. Így kimentem 5:30-kor és 7-ig kaszáltam, pár nap alatt így is letoltam. Az sem varázslat."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
szebe
addikt
válasz koby11h #31128 üzenetére
de Édesanyám mindig rámszól, hogy ideje vágni, én meg túl jó gyerek vagyok
Pedig megnézném a fejüket, amikor elmennek az önkori felé, hogy nem nyírod a füvet. Aztán kiderülne, hogy ahhoz biztosítaniuk kell a bejárástNálunk a családban is van zártkert, nagyszülők halála óta (cca 3év) nem sok gondoskodást kapott, csodálom is, hogy a szomszéd nem szólt még.
Aztán asszony rájött idén, hogy lehet inkább ott kéne házi veteményest fenntartani, nem a telibe nyugati erkélyen balkonkertészkedni a 40-50 fokban
Kimentünk, elkezdtünk rendezkedni, megjelentek a szomszédok is hogy jajdejó, majd az egyik gyorsan szerzett valaki, aki az 500m2 körüli területet egy 10-esért letolta damilossal. Azóta meg 2 hetente átmegyünk rajta a tologatóssal.
Eladni nem akarták az örökösök, mert 2 utcára van a belterülettől (de már vagy 25 éve...), hátha egyszer, és "akkor majd sokat fog érni"."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
koby11h
őstag
-
koby11h
őstag
Úgy, úgy... mert neki jogai vannak. Joga van hülyének lenni... nekem pedig el kell viselnem.
Top cat: Ezt már én is mondtam, hogy átmászik a kerítésen vagy az árkon átmegy, a kapu kiakasztható és nyírja le.
De mondtam már olyat is, hogy MÉHLEGELŐ és nem lehet nyírni, de Édesanyám mindig rámszól, hogy ideje vágni, én meg túl jó gyerek vagyok...Sajnos a telkek megosztással lettek ilyenek és az önkormányzat ott a szabályozást cseszte el. És utólag, mivel az utca (az a fele, ahol van átjárás az útnak nyilvánított telekrészeken) meglévő része, 18 ház így "rossz helyen" van.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #31122 üzenetére
Szomszédok pampognak, az önkormányzat letojja
Vadkender, ez jó Hathangeres vadkenderes...Bármit akarnék én vele, oda víz kellene, meg bejutni rotációs kapával, meg persze idő is...
Majd egyszer lesz vele valami... addig besoroltam az "immateriális javak" közé"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Lenry
félisten
válasz nullpoint #31108 üzenetére
ANNNYISZOR, de annyiszor jártam hasonlóan
amikor elkezd minden elszaródni, és maár alapvető dolgok sem működnek, hogy "felmásolom ezt a fájlt a pendrive-ra"'mondjuk a cápáking még szerencsére nem jutottam el
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
totron
addikt
válasz koby11h #31121 üzenetére
Hm. Akkor ez a passzus így nem ér semmit törvényként. Az értelme pont az lenne, hogy nem kell semmiért kuncsorogni, aláírásért sem. Sajnálom és szívó így. Nonszensz az árkos átkelés, tutira megtámadnám bíróságon. A gyakorlatban persze nem mindig éri meg nekimenni, értem én, de bah.
-
-
koby11h
őstag
válasz totron #31120 üzenetére
Ahhoz alá kellene írniuk egy papírt, de ők nem. Az a föld az övék, azon senki nem jár át.
Művelni már nem tudják, de az ÖVÉK! Nem értik, hogy utána is az övék maradna, csak útként. Ha majd egyszer az önkormányzat kisajátítja, akkor is csak 5-10000 Ft-ot kapnak majd érte, mert nem telek vagy termőföld, hanem út, de nem fogadják el. Az sokkal többet ér! Utánuk van még 10 telek, közepén az enyémmel. Nem tudtuk egyiken se ezt elmagyarázni nekik. Nem engednek semmit... az önkormányzat pedig nem segít, mert nem érdeke.Ezt már a legtöbb tulajdonos végigjárta, volt hivatalos kérés az önkormányzat felé, feléjük, semmi haszna nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Top cat #31118 üzenetére
Kell a tér a gondolatoknak.
(#31119) koby11h, biztosan összetett, te látod, te vagy benne, én csak azt nem értem, hogy ezt az egész hajcihőt miért nem írja felül az útra, mint olyanra alkalmazott szolgalmi jog intézménye. Mert elvileg felülírja, eleve, de lehet, hogy én vagyok lemaradva.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #31118 üzenetére
Semmire, el kellene adni, de van mellette 2 telek, aki nem akarja megnyitni a végét, hogy ott út legyen, így nem megközelíthető csak gyalogosan, árkon át. Bonyolult...
Telekmegosztások megvannak, úttá van nyilvánítva az eleje és a vége, de a közepén ezzel a két telekkel nem tudunk mit kezdeni, az önkormányzatot meg nem érdekli.
Ez van 7 éve, ők nem engedik át az utat, mi meg így nem tudjuk eladni, de a szájuk jár, hogy nagy a fű, nyírjam le... Lassan megunom és nem nyírom. Jobbra tőle sem jobb, itt is ez van.Egyébként van egy mudink, őt szoktam ide kihozni vágás után és megfuttatni, erre kiváló
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz totron #31116 üzenetére
Kétszer próbálta, mindkétszer díjazták a szomszédai, még ha egyiknél nem is a közvetlen szomszédok, mert ők nyaraltak
De van olyan szomszédunk, aki berúgva, este 9 körül (már nem emlékszem pontosan, hogy előtte vagy utána, de szombat vagy vasárnap volt) fejlámpával kezdett 40+cm3-es fűkaszával méteres gazt vágni
Gyorsan lebeszéltük róla, hogy ezt a saját épsége érdekében (nem azért, mert bántanánk, csak oltári nagy baromság és veszélyes) hagyja abba![ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Nem ő pörgeti, hanem a damil eltérő ellenállásokba ütközik és ez centinként is változhat, a motorhangot változtatva. Kibasznám az univerzumon kívülre én is. Hol van már a jó öreg, egyenletes fűnyíró-hangzat. De tényleg létezik a jelenség amit koby11 is ír, hogy ha már van benne winnyogtatási potenciál, hát van, hogy rátesz a használója. Ahelyett, hogy elmenne tehetséges, érző jazzzenésznek. Munkások ellen meg a 3M-nek vannak kiváló és kényelmes fültokjai, köztük sokáig viselhető is. Sokkal, tényleg klasszisokkal nyugodtabban tudsz létezni ha felteszed, főleg az ébredés utáni mélyrehatásokat tudod érezhetően kiküszöbölni.
(#31113) koby11h, a kétoldali retorzió mellett is újból és újból nekifut az 5:30-as kezdésnek? Feltételez némi mondjuk konstans szellemi tőkét, ha igen.
(#31106) BiP, na jó, de gigádat nyomja a billentyűzetes rész éle olyankor, nem? Vagy hogy? Gondolkodom egy átfordítósban, 14"-os tapi még bele is férne árban is.
-
koby11h
őstag
Hétkor lehet, de van aki itt is 5:30-kor kezdi... abba is hagyja 5:40-re, mert mindkét szomszédja leüvölti a fejét
Nekem erre megy el nyáron 2 nap szabim, mert nem szeretném 34 fokban, így inkább veszek ki szabit és ha egyedül, akkor 7-11:30-ig, ha ketten csináljuk akkor 9:20-ig végzünk is.
És én talán tudok normálisan fűkaszálni, egyenletesen járatom a motort és nem túráztatom meg bőgetem Nem is állítgatom le 10 percenként, csak ha tankolni vagy fejet cserélni és vizet inni kell.
Azt én sem bírom, amikor valaki rángógörcsöt kap a gázkaron..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
Hát ez az, hogy település szintű van. Nálunk pl. 7-19, 9-12 munkaszüneti napokon. Ez szó szerint településenként eltérhet.
Ezért volt nekem pl. 7-től fűkaszálás pénteken, mert 8-tól már esőt jósoltak...
És itt ezért kezdik 7 órakor az építkezéseket is, általában.De akár egy társasház is felülírhatja ezt. Ismerősnél is van olyan, ahol a társasházi szerződésben benne van, hogy munkálatok 8-18, szombat 9-12, vasárnap nincs!
Szombaton 12-kor abbahagytuk, 1 lámpát kellett volna még felfúrni, de ez van."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
nullpoint
őstag
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
szebe
addikt
válasz hobizoli #31105 üzenetére
3 szoba, azt simán kiadja 3 külföldi egyetemistának ~300 eur/szoba + sallangért. Ha normális állapotban van, akkor még kb kapkodni is fognak érte sajnos.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #31091 üzenetére
Én a reggel 7tel nem tudok kibékülni.
Szemközt építkeznek 1.5 éve, rendszeres, hogy fél7kor már jönnek a munkások, akik nyilván csendben osonnak, és egymással is suttognak, nehogy felverjék a kertvárosi övezet lakóit.
7től már dobálják a betontömböket az üres fémkonténerbe vagy épp körfűrésszel kerítéslécet méretre vágnak, térkövet flexelnek, stb.
8kor meg beáll a csend. Hiszen akkor csavarozzák a kerítést, teszik a térkövet, stb.
De egyszer magyarázza meg nekem valaki, mi a jó büdös retkes fszért nem lehet úgy szervezni a munkát, hogy napközbenre essen a zajosabb része, hajnalban meg a csendesebb???7től fűkaszáló sem a barátom.
Oké, le kell nyírni a füvet, akkor van hűvös, értem. Csak a fűkasza nem egy konstans zaj, hanem feltétlenül fel-le kell pörgetni a foedulatot, mert csak, különben még a végén meg lehetne szokni a hangszintet. -
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #31101 üzenetére
Mi is kb. falun lakunk, itt is van zaj, de mi megszoktuk már gyerekkorunkban. Laktam több megyeszékhelyen, Budapesten is pár évig, azt kevésbé szerettem.
itt néha vaddisznóra, rókára, őzre ébredek, hogy rágja a tuját, túrja a földet vagy épp a szomszéd kukoricáját dézsmálja... Néha eltévedt roma karavánra (miénk egy zsákutca, de a telep felé néz), és kicsit nehéz megforulni több autóval.
Volt, hogy szintén rendőr elől menekülő család akadt meg itt. Megnéztük az igazoltatást, röhögtünk, hogy megvárták, amíg elment a rendőr és ugyan úgy mentek tovább...
Amikor Kecskeméten laktam, volt egy eset, a gyerek még kicsi volt és sikerült elaltani, a lakótelepen szembeni tömbből egy srác éppen akkor próbált életet lehelni az 1200-es Ladájába. Először kedvesen jeleztem, hogy ez szombat délután nem éppen lakótelep barát, hogy itt bőgeti a motort, majd kicsit erélyesebben is. Végül jeleztem, hogy a hangok alapján ebből már nem lesz kocsi, ha ad egy ötezrest, akkor kivisszük (akkorra már hárman álltuk körül) a határba és felgyújtjuk. Az egyik nagyobb darab srác közölte vele, ha nem hagyja abba most, akkor már holnap reggel ingyen is!! Itt lett csend. De jött a következő nem normális... szóval szerintem jó helyen a falu jobb. Csak nem minden esetben. Nekem erre szegény szülőfalum a példa, ahogy írtam."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
válasz koby11h #31091 üzenetére
Körbe kell nézni. Beleolvasni a helyi facebook csoportokba, mire panaszkodnak.
Jelenlegi lakhelyem csoportjában a motorosok a téma. Bár engem jobban zavarnak hajnalban a társasház előtt 60-al elrobogó teherautók, pláne ha bukóra van nyitva az ablak, mert egyébként más zaj nincs olyankor.
Valamint volt legalább két hülyegyerek, "sport"autóval és durrogós kipufogóval, de mostanában nyugiban vannak. Csak azt nem tudom miért jó, ha durrog. Mikor a 99-es swiftünk durrogott akkorát, szerelőhaverhez vittem és mondta a gyújtáselosztó rotor vacakszik. De úgy néz ki drága kocsiknál ez nem hiba, hanem "feature"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Path of Exile 2
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gaming notebook topik
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...