Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
Pécsi gyerek #196 üzenetére
Lehet procit letölteni a netről?
-
flanki
aktív tag
Valaki tesztelhetne már egy Intel QHQG ES-t is.
Egyébként jó lett a cikk, hiánypótló! -
pilu85
őstag
Tegnap bf hardlineoztam, érezhetően kevés a g4500 a multihoz, gyanítom h ht-vel is kevés volna sajna.
-
hitvanyalak
senior tag
Köszi a cikket!
Nagyon tetszett a stílusod is! -
zsopu
tag
válasz
cskamacska #187 üzenetére
mit értesz ez alatt?
"Meg a 3x-os memória megkötés is aranyos."
A Triple-channel es memóriára gondolsz? mert megy a dualba is.(elírtam az GHz)
-
zsopu
tag
válasz
cskamacska #187 üzenetére
Ma már kevés az a játék, ami csak 1 szálat használ... (a 2,66 van az 2,93MHz is)
Nálam egy 1060-at visz 60-70% CPU terhelésen. -
cskamacska
addikt
Csak lapot nehéz találni?
4 éve mikor aprón nézelődtem(és még nem kukázták a cégek a Nehalem szervereiket) olcsóbb volt gyakorlatilag bármilyen 1366-os proci, mint az X58 desktop lap alája.
Meg a 3x-os memória megkötés is aranyos. Akkor már a 1156 is jobban megérte, mert nagyobb volt a választék, meg összességében olcsóbbra is jött ki egészben.
Amúgy ha a Kaby Lake Pentium pont a nagyon erős egyszálas teljesítmény miatt nyom le(vagy nem) egy 2400-at játékokban, akkor biztos hogy a 2667MHz-es Nehalem 920 lenne a legjobb választás ellene gamingre?
-
Chaser
legenda
és a lap mennyibe kerül alá? fogyasztás is van a világon
teljesen jó valakinek ha van alá lapja
ez a 2400-es is max azért került bele, hogy látszódjon pár évvel ezelőtti i5 szintet hoz egy pentium "fillérekért", lepkefing' fogyasztással
az hogy használtan ki mit tud összebogarászni senkinek nem mérvadó -
Franklin
addikt
válasz
AxBattler #122 üzenetére
"mutass nekem 1 játékost, aki 800*600-ban, minimális részletességgel szeretne játszani, és ez alapján választ hardvert."
Kb. az összes pro kvéker
+ a CSGO játékosok egy része, bár ott inkább az 1024x768 + full low a divat
BF4 topikban meg az volt az ajánlás, hogy full HD-ban full lowon érdemes multizni (talán csak a Mesh quality-t kellett közepesre rakni, már nem emlékszem pontosan).
-
törölt tag
Azért olyan olcsó, mert rettentően sok van belőle (bontott-szerverek), és e-mellé kicsi a kereslet iránta, mert kevés az üzemképes lap, illetve a rezsije sem elhanyagolható. Platform szinten 1/3 fogyasztással hozza az 5000 pontot a cikk tárgya.
Ugyan az a kutya, mint az LGA1155, akinek van hozzá alaplapja az jól jár az ilyen lehetőségekkel.
-
zsopu
tag
Nekem egy Xeon W3520 van a gépemben, használt piaci ára valahol 2000 forint körül van...
akkor ez hol van ár/érték arányban? -
PuMbA
titán
Ékezetes betűt írtál be Windows felhasználó névnek... ez nagy hiba, hiszen sok program nem szereti
Nézd meg az elérési útvonalat, hogy a Deák-nál mekkora krix-krax-ot ír a program
Javaslom, hogy csinálj másik felhasználót, mert ez sok problémához vezet. Az a különös, hogy eddig még nem találkoztál ebből kifolyó problémával.
-
KRoy19
őstag
válasz
philoxenia #167 üzenetére
Ha nincs semmilyen kompatibilitási probléma akkor igen legalább ugyan így futna ugyan azokkal a beállításokkal 4k-ban.
-
Yézi
aktív tag
Kövezzetek meg, biztosan csak én vagyok ennyire tudatlan, de mégis mivel/hogyan lehetne 'frame time analízist' készíteni?
Ismételten egy CPU tesztbe vágtam bele, ezúttal viszont jóval tartalmasabb cikket szeretnék kiadni a kezeim közül. -
sb
veterán
Ez engem is érdekelne, mert Inteléknél semmi sem biztos.
Nemrég futottam bele, hogy Skylake-en hiába van hibrid gpu gyorsított HEVC Main10 gyorsítás, a G3900-ból hiányzik.A teszt hiánypótló volt. Jó látni, hogy a kis 2/4 proci ennyire jól megy, de nem meglepő, mert a sima 2/2-esek is igen jól használhatóak voltak az utóbbi pár évben.
A "4 fizikai mag alatt nincs élet" usereknek is mutat talán valamit a teszt. -
KRoy19
őstag
válasz
philoxenia #162 üzenetére
Ez nyilván régi játékoknál volt, mert a mai játékok többségénél ez az E5200, HD 4850 páros 1080p-ben kb a diavetítés kategória lenne.. (ha elindulnának egyáltalán, mert ugye ez a kártya csak DX 10-et támogat)
Szóval ha betennél egy mai kártyát az E5200 mellé és kipróbálnád ugyan azokat a játékokat 4k-ban amik neked jól futottak 1080p-ben
(persze ha támogatja ezt a felbontást az a bizonyos régi játék és nincs egyéb kompatibilitási probléma)
akkor ugyan olyan jól futnának. Ebben biztos vagyok. -
Ha már gbors cikkeiből idézgetsz, tedd meg, hogy elolvasod, amiket korábbi elemzéseiben írt, pl. ebben: A Core i3 ereje a játékokban
Már itt is egyértelműen megfogalmazza: "Ezért az i3-as CPU-kat nyugodt szívvel tudom ajánlani a középkategóriás VGA-k mellé, amennyiben a multiplayer játékok nem jönnek be a képbe." -
philoxenia
MODERÁTOR
Számomra ez a mondat azt jelenti, hogy ha van egy VGA-nk ami X teljesítményt tud hozni 1080p-ben és van egy másik sokkal erősebb VGA-nk ami teljesen ugyan azt a teljesítményt tudja hozni 4K-ban (teljesen azonos beállítások mellett) akkor ugyan azt a CPU-t melléjük párosítva ugyan azt a teljesítményt fogjuk kapni mindkét felbontáson.
Ez biztosan nincs így.
Alapvetően például nekem stabilan ment E5200 HD 4850 összeállítással több játék 1080p-ben. (ez volt az akkori 4560 kb.) Nyilván hiába raknám be mellé bármelyik csúcskártyát nem menne a 4k ezzel a procival. -
kromatika
veterán
Jó teszt.Köszi.
-
KRoy19
őstag
válasz
philoxenia #157 üzenetére
"Processornak lényegtelen, a felbontás. 4K-ban is tudja hozni ugyan azt az fps-t mint 1080p-ben, ha megfelelően erős vga van mellette."
Számomra ez a mondat azt jelenti, hogy ha van egy VGA-nk ami X teljesítményt tud hozni 1080p-ben és van egy másik sokkal erősebb VGA-nk ami teljesen ugyan azt a teljesítményt tudja hozni 4K-ban (teljesen azonos beállítások mellett) akkor ugyan azt a CPU-t melléjük párosítva ugyan azt a teljesítményt fogjuk kapni mindkét felbontáson.
Lehetséges, hogy nem jól közvetítem, azt hogy mire gondolok, de tudom hogy igazam van, ebben a kolléga álltal linkelt cikk is megerősített.
De mostmár ráhagyom a témát, mert látom hogy már idegesítek pár embert.
-
Polllen
nagyúr
Ahol cpu limit van, ott előbb utóbb lesz fps drop is. Ezt vagy észreveszed vagy nem.
Multi játékoknál ezért szoktuk a 4 mag 4 szált ajánlani, mert így lényegesen kisebb az esélye.
Ha a mostani konfigod elég és nem akarsz ráfizetni, felesleges a csere. Én pl. csak azért váltottam haswel-ről, mert szerettem volna, ha a gari újraindul. Meg így kevesebb a bukó a használt alkatrészen. Szerintem a második nálad annyira már nem játszik, uh max a gari miatt lenne érdemes. Főleg, hogy csak single miatt kell. Több fps-d lenne egy kaby lake i5-tel vagy ryzen-nel, de ha a mostani is elég, nem lesz jobb a +x fps-től.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szóval ha egy CPU intenzív jelenetben a gyenge processor miatt beseik az FPS 15-re 4k-ban, akkor 1080p-ben is ugyan úgy be fog esni 15-re.
Ez természetesen száz százalékig igaz, csak az eredeti állítás az volt, hogy :
Processornak lényegtelen, a felbontás. 4K-ban is tudja hozni ugyan azt az fps-t mint 1080p-ben, ha megfelelően erős vga van mellette.
A két mondat számomra nem ugyanazt jelenti. -
Pala
veterán
válasz
Pécsi gyerek #154 üzenetére
Használd egészséggel! Ha most építenék új gépet és ekkora keret állna rendelkezésemre, én is minden további nélkül ezt a procit venném, még csak gondolkodni se nagyon kell rajta, mert egyszerűen nincs konkurenciája. Sőt, szerintem az Intel egy kicsit saját magával is kicseszett ezzel az árazással, legalábbis az i3-széria létjogosultsága erősen megkérdőjeleződött. Mondjuk egy 7350K-nak max. 30k-ba kellene kerülnie ha a G4560-hoz viszonyítjuk, de igazából a G4600 és G4620 is túl van árazva (oké, az IGP is egy hangyaf@sznyit erősebb bennük, na de az kb. lényegtelen "többlet"
).
-
Pala
veterán
válasz
Pécsi gyerek #152 üzenetére
Ha 2 ev mulva nem szeretik majd a jatekok, akkor gondolj arra, hogy ez a proci 17k-ba kerult. Nem leszel tole halhatatlan vagy i7-vero, de nem is ez a celja. A lenyeg az, hogy ezert az arert nagyon jo teljesitmenyt kapsz most a G4560 "szemelyeben", mig az elmult evekbol nincs egyetlen processzor sem (uj!!), ami ugyanilyen osszegert akar csak a kozelebe erne.
-
Pécsi gyerek
addikt
Biztos hogy jobb az i5 a maga 4 fizikai magjával.De...én pár napja használom ezt a pentiumot,egy rx 460- al(4gb)+8 gb ddr4.Gta 5,Rise of tomb raider,Dirt rally,stb,fhd 22-es monitoron megy mint az állom.Micro lag?Mi az?Folyékony mint a víz az összes játék.(nincs minden maxon a játékokban,de így is gyönyörüek)Multizni nem multizok,ott nem tudom hogy mi lenne egy 64 fős játékban.Amúgy annyi ,ha van pénz i5/i7,ha nincs és mégis akarsz játszani,akkor ez a penya inkább féláron,mint egy i3 6100 pl.Persze lehet simán,hogy 2 év múlva már nemfogják szeretni az aktuális csúcsjátékok.De akkor még mindig meglehet venni az addigra valószínűleg olcsobbá váló i5/i7-et.Én így gondolom.
-
KRoy19
őstag
Egyértelmű, hogy vannak olyan beállítások, amik hatással vannak az fps-re.
Én eddig azt magyaráztam, hogy ha CPU limit áll fent és teljesen azonos beállítások mellett csak a felbontást állítod nem fog változni az fps-ed.Szerintem nincs olyan rész a cikkben, ahol azt írná, hogy teljesen azonos beállításokkal csak a felbontást állítva más eredményt kapott volna.
De ha mégis, akkor idézd kérlek azt a részt és akkor
leülök egy szövegértés 1-essel a seggemre. -
Tertius
tag
válasz
cskamacska #54 üzenetére
Lehet, hogy rosszul gondolom, de jelenleg cpu-limitem aligha lehet egy 1050ti-vel, nem? Ha feltekerem az égbe, elfogy a gpu, a cpu-limithez a felbontásból 'kellene' erősen visszavennem, nem? Tapasztalataim alapján ez a cpu ezzel a videokarival aránylag optimálisan működik (persze költséghatékonysági szempontokból, új dolgokat elfogadható sebességgel tud nyomni, nem egy 1080-as kategória).
A leggépigényesebb játékom, ami per pil van, az a Rise of the Tomb Raider, de össze-vissza játszogatok (ha épp játszok) azzal, ami felkelti az érdeklődésem, sokszor régebbi cuccokkal. Bár most a Mass Effect Andromeda is érdekel, de annak állítólag nincs akkora gépigénye.
Viszont itt vannak ezek az új Pentiumok, sok helyen írják, hogy single tartalomra erős szálteljesítény kell, ez 3,5 Ghz, az i5 boostolva tud 3,3-at, ami nem sokkal kevesebb, de a kettő között ott van vagy 6 évnyi fejlődés, ami ma már elég sok ahhoz (tesztek alapján is), hogy elvileg akár egy Pentiumra is megérné váltani (mínusz ramár, svájci frank, stb). Utóbbiak miatt új áron ráfizetés lenne egy ilyen Pentium (már persze onnan, ahonnan váltanék), viszont megtolva a keretet, egy i5-re célozva (az amúgy is időtállóbb) már jobb a helyzet, nem? Bár a Ryzenre tényleg érdemes lesz várni, hátha tol valamennyit az árakon.
Ugyanakkor más helyeken / fórumokban / topikokban meg megy az "alap a 4 mag" dolog, meg a mikroszaggatás, meg a "hiába a 2 mag + HT, nem elég".
Nekem nem sürgős (elég jól megvagyok ezzel a konfiggal), csak mindenhol olvasok mindent, és annak az ellenkezőjét is.
, és ez mindig bezavar.
-
Chaser
legenda
válasz
távcsőves #134 üzenetére
miben nem éri el? van amiben meg is veri
olyami mint ez a ryzen, van akinek semmi nem jó, mindenben legyen jó - legjobb - és lehetőleg ingyen is adják ( :
ez a cpu az akkori és mostani i5-ök árának töredéke és a jelenlegiktől sem ég és föld viszonylatában lassabb, áruk közt meg mérföldes szakadék van -
KRoy19
őstag
válasz
Pete55555 #142 üzenetére
Köszönöm a cikket, remek olvasmány volt.
Idéznék is belőle.
"Ha megkérdezzük egy VGA-fórumon, hogy a felbontásnak van-e hatása a CPU-terhelésre, akkor jellemzően olyasféle választ kapunk, hogy "mindenki tudja, hogy a felbontás növelése csak a VGA-t terheli". Az előző oldalakon látottak is erre utalnak - a kriplisített i3-6100 mellett mindkét alapmérésben szinte mindegy volt, hogy a felbontás az 1280x720, vagy a több, mint duplaannyi pixelt felvonultató 1920x1080. Logikus is a dolog, hiszen a platform ugyanazt a képvázat adja át a VGA-nak, az pedig a VGA dolga, hogy ebből mennyi pixelt csinál."
Szóval igazam volt köszi.
-
Pete55555
addikt
Nagyon nem jó a logikád, említettem, hogy olvasd el
bacsisgbors cikkét logouton. (Rosszul emlékeztem a szerzőre, most linkeltem.)
Majd akkor gyere, ha kiokosítottad magad, én nem fogom elmagyarázni - mellesleg Vizion megtette, de részletesen le van írva bacsis cikkében... -
-
Yézi
aktív tag
-
Yézi
aktív tag
Saját tapasztalataim alapján semmivel sem simább/folyékonyabb a játékmenet i3 6100-zal. Microlagokat nem tapasztaltam egyik processzornál sem, pedig ezekre kifejezetten érzékeny vagyok.
-
távcsőves
senior tag
A win7 nem tudd kihalni.
@: Chaser: Dehogynem, nézd csak a kis I3-at. Adj neki cache-t és nem túl alacsony órajelet, máris elég lenne bőven játszani az emberek több mint felének. (Nem rég linkelték, a minimum FPS a különbség.) De akkor ki a tököm venne I5-öt? Sokkal kevesebben , mint most.
-
Nirvanus
aktív tag
Elfilóztam picit a budget jelentésén és az fm2+ platformon...
-
PuMbA
titán
válasz
Pécsi gyerek #101 üzenetére
Arra gondoltam, hogy DirectX 12 alatt 5-10 fps-t is hozhat a Windows 10 CPU limit esetén mondjuk a Hitman játék alatt, hiszen a processzortól ilyenkor feladatok kerülnek át a GPU-ra, ami sokkal gyorsabban és hatékonyabban végzi el dolgokat
-
ViZion
félisten
válasz
AxBattler #122 üzenetére
Írtam, h kevés lesz, de vannak, akik szerint nem az, én elfogadom.
Jeleztem, h nem az AVG a baj, hanem a min fps, ami -minden szupersága ellenére- nagyon beesik/beeshet a penyánál.Azt is furcsállanám, ha pl. 55 FPS-t tud fHD-ban, akkor (VGA limit nélküli VGA-val) 4k-ban is annyit hozna, mert egy halom dolog a procira marad, etetni kell a VGA-t 4k-nál még jobban. De nincs 4k monitorom, tesztelni nem tudom, elméleteket meg gyártanak elegen, abba nem megyek bele.
-
válasz
Viktor77 #124 üzenetére
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nekem is kb. mindegy a frame, ha hozza a minimum 40-et, az nekem már simán elég, ráadásul nem játszom kompetitív FPS-t, szóval a G4560 tök jól megfelelne nekem is. Simán bevállaltam volna, ha nem jutok aprón i3-hoz nagyon olcsón, illetve akkor még nem lehetett 18k HUF-ért megvenni, anno inkább még 22k körül árulták.
Viszont nem csak rólam/rólunk szól ez a dolog, vannak HC játékosok, akiknek kell a sima 120+ Hz, akadásmentesen, nekik kevés már a Penya. Ajánlom bővítsd egy kicsit a látóköröd mondjuk a BF4, BF1 topikokban, főleg frame time, microlag-ok témakörében. Nem fog megártani.
(#127) Viktor77 + (#128) Polllen
Pontosan. Nem mindegy, hogy kinek, és mire kell az adott hardver.Én is sokszor elgondolkodom az i5 upgrade-en, de mindig belátom, hogy kb. fölösleges, inkább NVMe SSD-be kellene ölnöm a pénzem, ha már annyira csíp a kaki.
-
Chaser
legenda
válasz
távcsőves #119 üzenetére
ár/értékben bestbuy, talán a valaha kijött legjobb cpu ebből a szempontból
anno talán az e3xxx dual celeronok voltak hasonlóak, de azokat meg kellett rángatni alaposan, hogy pariban lehessenek nagyobbakkal
lehetne ez a kis csoda 4ghz-es is, min. fps-eken nem segítene, oda i5 kell -
Viktor77
titán
válasz
AxBattler #122 üzenetére
Hanyagoljuk már ezt a Frame Time-ot. Mindig jön valami újabb hülyeség, amit lehet méricskélni. Leszarom. Ez a Frame Time huszároknak van. Te mutass nekem egyet, aki a Frame Timeokat méricskéli a legnagyobb csata közben.
BF multi? Ne röhögtess. WoW, Ashran, 40v40, középen. FullHD-ban is helytáll a 4560.
-
Pécsi gyerek
addikt
-
válasz
Viktor77 #120 üzenetére
"... így a hsz-ed többi része értelmetlen."
Értem. Akkor megyek is a sarokba, büntibe.Ja, várj csak! Nem. Ugyanis a cikkíró úgy von le következtetéseket, hogy nem fogalmazta meg egyértelműen a teszt célját. Magyarul ha "szintetikus" környezetben szerette volna lemérni a procik játékos teljesítményét, akkor teljesen igaza van, viszont a 800*600/minimum beállítások miatt a "real world" eredményekkel adós maradt, így a konklúzió is félrevezető, vagy legalábbis félig megalapozott lett.
Ismétlem: mutass nekem 1 játékost, aki 800*600-ban, minimális részletességgel szeretne játszani, és ez alapján választ hardvert.
[Egyébként szerintem a G4560 1080p-ben is helytáll, de a BF multihoz azért kevés, lásd Frame Time...]
-
ceia
őstag
"I3 6100 helyet G4560 és GTX 1050TI helyet futja a GTX 1060 3gb-ra"
Elsőre jónak tűnik, de nem lehet, hogy inkább egy i3-7100 + GTX1050Ti ugyanúgy hozza a játszható sebességet, de jobb minimumokkal, mint a G4560 + GTX1060 páros? Az i3-6100 és az i3-7100 egy árban vannak. i3-7100 3,9GHz vs G4560 3,5GHz már jelentős különbség. -
távcsőves
senior tag
Akkor majd most megtanulja hergelni, mert nem nagy dolog, ha meg nem, valszeg nincs is szüksége rá. Nem leszólni akartam a kis pentiumot, de az egekbe emelni sem. Jó az ár, tény, de hasra esni végképp nem kell előtte. Már írtam, Intel nagyon szépen grammra kimérte mi elég még. Kicsivel sem kaptál többet. Ez vonatkozik az I3 6100-ra is. Mindkét esetben plussz 2-3 száz Mhz már az igen elég kategóriába emelné őket, ami rendesen elszívná az új I5 vásárlók jelentős részét. De így nem. És ezt most ne csak a nyomorba döntött Forint miatt (többek közt) torz Magyar piacra nézd, hanem a világ boldogabb felére.
-
A G4560 szerintem is szupi, ha nincs keret, vagy nincs szükség i5-re, akkor kb. automatikus választás.
A teszt viszont... Pozitívum, hogy a BF-eket multis környezetben is mérted, még ha nem is lehet kétszer ugyanazt a helyzetet, terhelést modellezni. Ugyanakkor... "Minden játék a lehető legalacsonyabb grafikai beállításokon futott, a legkisebb felbontáson."
Izé... szóval ez helyes megközelítés, ha a procik egymáshoz való erőszintjét akarjuk összehasonlítani, és procilimitet kimutatni, de mutass nekem 1 játékost, aki 800*600-ban, minimális részletességgel szeretne játszani. Ez önmagában kevés, ha valódi játékélményt szeretnél mérni. Oda 1080p/Medium beállításokkal kellene tesztelni + fontos lenne a Frame Time Variance megfigyelése is. -
Shing
őstag
válasz
Silentfrog #115 üzenetére
Youtube-on keress teszteket. Netezés közben kb. 25W. [link]
-
ViZion
félisten
Legtöbb tesztet a procik alap beállításaival végzik, néhol volt olyan, h 4-4,2 esetleg 4,5 GHz-re vették a fáradtságot. A gyakorlatban 4,2 nagyon alap freki ezeknek, közepes lappal, és hűtéssel. 4,5 már jobb lappal és hűtéssel megvan lazán, procitól, VRM-től függően 4,7-4,9 GHz-tól már nem lehet táplálni és/vagy hűteni.
Ebben FX8370 vs i5-6500 is alapon van, erre még jön kb. 10-15 %, jó cuccokkal akár 20 % tuning is, szal. annyira nincs baj, de a Rájzennek már itt volt az idő, sőt. -
Silentfrog
veterán
Esetleg valaki mért fogyasztási értékeket a 4560 alatt? /Alaplap, processzor, egy ssd-vel, integrált vga-val. /
-
carl18
addikt
G4560-tól azért nem várjuk már el hogy GTX 1080Ti-t pörgesse ki! Bőven jó az árába! Új ára 17E körül van most! ennyiért szinten ajándék, most egy budget gamer pc-be tökéletes! I3 6100 helyet G4560 és GTX 1050TI helyet futja a GTX 1060 3gb-ra! Aki ilyen procit vesz úgy se vesz GTX 1060-tól erősebbet.
-
Chaser
legenda
de nincs értelme használt árhoz hasonlítani, ennyi erővel használt 4560 ára sem 17e - nem is, mert valaki használtan drágábban akarja eladni
- , 15-ért láttam legolcsóbban, de reális ára 12-13e lenne
tehát egy sandyhez hasonlítani max annyi értelme van, hogy látszik pár gennel ezelőtti i5-höz képest mit tud, ha árakat nézünk és a g4560 új, akkor a 2500 is legyen új - arról nem beszélve, használt dolgokat levadászni idő - -
-
Redneck
nagyúr
Jó cikk lett, nem gondoltam hogy ilyen erős ez a Pentium G4560. Jó kis processzor.
-
KRoy19
őstag
válasz
philoxenia #88 üzenetére
Pont arról beszéltem, hogy az a véleményem, hogy a CPU-nak ugyan annyit kell számolnia felbontástól függetlenül.(vagy legalább is nagyon minimális az eltérés)
Mivel a CPU olyan feladatokat végez, amire nem igazán van hatással a felbontás.
Szóval ha egy CPU intenzív jelenetben a gyenge processor miatt beseik az FPS 15-re 4k-ban, akkor 1080p-ben is ugyan úgy be fog esni 15-re.
Ha egy kellően erős CPU tud tartani 80 fps minimumot 1080p-ben, akkor azt tudja tartani 4K-ban is, persze egyértelmű, hogy 4K-ban az idő 99%-ban a GPU-lesz a limitáló tényező és nem 80fps lesz a minimum..
#91 Pete55555
Ezzel semmit nem válaszoltak meg, csak azt, hogy a G4560 elég keményen limitálja az 1080 Ti-t amit soha nem is állítottam, hogy nem így van.
Ezért ilyen alacsony a pontszám, mert ez azt mutatja, hogy játékok alatt kb 70%-ban (vagy lehet még több) CPU limit áll fenn ezzel az összeállítással.Nem tudom, nem érthető amit mondani akarok?
-
Chaser
legenda
de legalább fogyasztásban több ( :
nincs az amd-nek válasza erre egyelőreszerk: zsoltdeak17 nyilván ha régóra vár publicitásra a cikk akkor korrigálni kell
van használt ár, van új ár, meg van seftes ár, és az úgy nem működik, hogy random egyik alkatész az, másik meg amaz, ddr3-4 8 gigás modulnál újan 2-3k különbség van, de sajnos közelebb vannak 20-hoz mint 10-hez
új árat hasonlítunk újhoz, hasznűltat használthoz, seftes meg van alternatívának akinek megfelel
cpu pl két napja 17k volt iponban, előtte aquá-nál, ingyenes szállítással, most talán iponban a legolcsóbb 17500 ft-tal -
Pécsi gyerek
addikt
Igen olvastam már én is róla,hogy win 10-en lehet hogy 1-2 fps-el több lenne pl játékok alatt.De most komolyan,mit számít 1-2 fps
Semmit...Amúgy arra gondoltam,hogy maga a win7 hibátlanúl fut egy b250- es lapon,a kaby lake Pentium G4560- on,nem arra hogy a win 10 hajszálnyival jobb értékeket mutat pl játékban.Összehasonlításúl van otthon ugyan azzal a win 7 el
775/771 4 magos xeon-os gép kettő is,azokon sem fut jobban/másképp a win7.Sőt a g4560- on mintha kicsit pattogósabb lenne a rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Új népprocesszor a láthatáron?
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest