Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Szedjétek le ezt, ez kicsit alaposabb: Sennheiser fülesekhez
-
zazahoho
őstag
szerintem van benne valami,bajt nem lehet vele csinálni.nemsokára veszek én is ,és kipróbálom
-
siriq
őstag
Ez a bejaratas igaz is. A baratom aki mar igen csak regen foglalkozik ezzel mindig javasolta ha uj hangszorot rakok be az autoba. O szimpla zenevel es nem nagy hangerovel ajanlotta ugy, hogy 4-5 napig csak szoljon a zene. kesobb mar mehet a nagyobb is. Megkerdezem majd a "zaj" bejaratasrol is. Bar ritkan erem el.
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis cikk, majd esetleg én is kipróbálom!
-
dudika10
veterán
És égess fahéj illatú gyertyát ha a bejáratás a holdtölte előtti hétre esik, de csak este 23:12-től másnap reggel 05:48-ig mert különben kezdheted elölről a bejáratást.
Ez az egész egy hitvita. Bejáratásnak értelme van, meg kell mozgatni a membránt de én az utolsó mondatoddal értek egyet, a zene is tökéletesen megteszi szvsz.
-
m1sk4r
aktív tag
Hoz ez valami javulást a Samsung telefonomhoz kapott gyári fülesen? Amíg nem tudok jobbat venni, addig megteszi ez is.
-
baluka26
veterán
Egy kis kiegészítés:
-hat óránként hagyj hat óra pihenőt a membránnak
-hallgatási hangerő alatt terheld
-legalább 100 órát járjon (van, amelyiknek 200 óra is kell)
-pink noise egyedül is lefedi az egész frekvenciatartományt
De amúgy kb. felesleges az egész, a zene ugyanannyira megtornáztatja a membrán, mint a zajok, csak akkor van értelme, ha gyorsan akarod megváltani a világot. -
veector
senior tag
Na mönt a könyvgyelzők közé
-
Napfénysüti
nagyúr
Hasznos kis írás.
Ha legközelebb veszek fülest biztos kipróbálom.
-
VS461
tag
Üdv!
Köszi a cikket, erről még nem hallottam; de a K331-em talán egy próbát megér
Cs! -
korpicschess
veterán
Köszi a cikket!
Tényleg érezhető a különbség bejáratást követően. -
hemaka
nagyúr
Én úgy vagyok vele, hogy majd bejáratódik a fülemben.
-
kingabo
őstag
Bejáratás után pedig lehet használni: kép
-
themebuilder
senior tag
Köszönjük ezt a hiánypótló cikket neked!
-
psyho85
aktív tag
Hiánypótló cikk, tiszteletem!
Apró megjegyzés: a barna/rózsa/fehér az nem hang lesz, hanem zaj, ahogy egyébként az mp3-akban is írva vagyon. Tudom, a zaj is hang, de a "noise" azért elég egyértelműen fordítható.
-
czanga
őstag
Akkor most 3-4 napig éjszakánként fogom járatni, 10 órás műszakban. Napközben nem fogom használni semmilyen célra sem.
Már csak az a kérdés, hogy a lejátszási listát milyen sorrendben állítsuk össze?
-egyszerre több egymást követő pink noise pl, majd digital silence, majdpedig jópár brown noise, és így tovább?
-esetleg egyesével állítsuk össze, közöttük pedig digital silence-ekkel?Ezzel arra próbálok utalni, hogy az adott bejárató hangból egy éjszaka alatt milyen hosszú legyen 1 periódus, illetve utána "digital silence"-et érdemes e betenni (a periódusok közé) szünetnek?
-
ko9
addikt
Üdv!
Teljesen ajánlott megoldás, én is CX400 II-n csináltam meg. A fennt említett linkekről összeszedett FullPack, én ezzel járattam be:
[BurnInWave - FullPack]Első nap, első lejátszási lista, második nap a második, harmadik nap a harmadik, és aki akar mégegyet az rakja be a harmadikat mégegyszer
Én konkrétan hallgattam a bejáratások között zenét, hogy tudjam mi lesz a különbség
De téleg érezhető volt a első és a harmadik kör után. VISZONT azt megjegyzem, hogy jártam úgy, hogy azthittem tönkrement a füles, recsegett össze-vissza. Ez csak múló állapot, beraktam egy zenét ami jobban megjáratja a füles, durva basszus-riftekkel, és abbamaradt a recsegés
Sok sikert mindenkinek! -
mhorvat
senior tag
válasz
DemonDani #14 üzenetére
Talán sokan ismerik a South Park ide vonatkozó részét, a barna hangról.
Egyébként, nem városi legenda, elméletben lehetséges a dolog.
-
patex1983
őstag
válasz
Feruendios #9 üzenetére
jah....South Park...
-
DemonDani
addikt
válasz
Feruendios #9 üzenetére
ez csak legenda
beképzelésen múlik
-
mhorvat
senior tag
Örülök, hogy ennyire népszerű a dolog, nem hittem volna. A hangok minősége kevésbé meghatározó, az eljárás során kivételesen alkalmazható a "hangminőség hiányát hangerővel kompenzáljuk" elv, legalábbis szerintem ez lényegtelen. De természetesen akinek jobban tetszenek a linkelt letöltések, azzal is el lehet érni ugyanazt a hatást!
A köztes használattól természetesen elvben semmi baja nem lesz, csupán két okból javasoltam:
- ha már egyszer ennyit szól a füles, azt a 3-4 napot bírjuk ki, hogy nem használjuk zenehallgatásra
- ha közben is hallgatod, nem lesz olyan drámai a hatás az eredetihez képest (míg ha 30-40 óra után hallgatod meg először újra, várhatóan észlelhető hangminőség javulást fogsz tapasztalni) -
Cannabis7
senior tag
én is egy cx400 II-t járattam be, valóban 30 óra után sokkal jobban szól, megéri bejáratni
-
czanga
őstag
Pont ma hozta a postás a CX300 II-met.
A "köztük ne használd másra" részt hogyan értelmezzük? Tehát ha éjszaka járatom a fülhallgatót, akkor másnap ne is használjam normál zene hallgatására?
-
geezer
aktív tag
Vagy itt:
Bur-in wave -
Feruendios
tag
Bakker ez a barna hang éppen csak bele hallgattam és már kocoghattam a Tron-ra.
-
Zoleee19
csendes tag
Ezeknek a hangoknak nem valami jó a minősége. Szerintem ez is számít a bejáratásnál.
Itt találtok "jó minőségű noiseokat":
[link] -
EczkE
veterán
Érdekes eljárás, még sosem hallottam ilyenről, ha beszerzek majd egy új fülest lehet, hogy kipróbálom. Köszi a cikket.
-
^Clown
addikt
Pont kapóra jött a cikk, ugyanis tesóm kap tőlem egy fehér CX500-at Karácsonyra az iPodjához. Utána is akartam nézni a bejáratásnak, erre tessék
-
JanFe
aktív tag
Érdekes cikk, köszönöm
-
A fehér zajnak csak annyi köze van a magas hangokhoz, hogy van benne az is. Amúgy egyenletes eloszlású a spektruma.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Fejhallgatóhoz ez használható? Mellesleg, ha már használtam, akkor ez már mindegy, vagy akkor is még érdemes megcsinálni?
-
patex1983
őstag
Nekem egy CX300-am van, igaz már használom vagy 3 hónapja, bár elég ritkán, szóval lehet én is bepróbálom majd ezt az eljárást.
Köszönöjük a cikket -
sto1911
veterán
Erdekes cikk, koszi
Gondolom nem csak IEM, hanem fejhallgatok eseteben is hasznalhato ez a konkret eljaras.
Új hozzászólás Aktív témák
lo A fülhallgató bejáratásáról lesz szó az alábbi cikkben. Kérdések és válaszok a témában, érthetően.
- Nők, nőügyek (18+)
- Tudományos Pandémia Klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 16BIT ISA Kártya 286 proci + Cirrus Logic Chip
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest