- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kempingezés és sátrazás
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
twollah1976 #3 üzenetére
Ismerős a dolog és veszélyes. Kb. mint a kábszer, nem lehet lejönni róla. Néha azon kapom magam, hogy ebay-en nézegetem a cuccokat. De elég szilárd vagyok már és a limitem is elég alacsony, hogy ne tudjak meginogni
Mondom ezt úgy, hogy egy Commodore-os Sporttáska szerűségben ma is hurcoltam 3600-nyi gépet. (2x1200+2x600) Ebből egész jó PC-t össze lehetne rakni, mert volt még három turbo és egy sima RAM bővítő is a gépekben. Mondjuk úgy, hogy ez még legális "anyag".
Bár az alkohol is az. Most akkor gyógyult vagyok, vagy sem
-
válasz
twollah1976 #1 üzenetére
Azta nem apróztad el. Elborult egy config lehetett. Én már a furia hűtésével is kicsit gondban vagyok, ez oda csaphatott a házban mindennek rendesen. A Furia nem fagy, de féltem bent a cuccost, hogy valami megsül előbb, mint utóbb. Azok a PPC-k bezsúfolva igen szép kazánná alakíthatták a gépet.
20 évvel ezelőtt még talán volt is értelme. Ma nem értem, hogy miért hajkurássza mindenki az atomnál atomabb bővítőket. Mármint racionálisan nem értem. Csak egy gyors saccolás:
- Mondjuk 1000 emberből 1-et érdekelnek a retró gépek (nem, a P3-P4 még nem az, csak young timer) Ennél is szűkebb azoknak a köre, akik a homecomputerekre buknak.
- Az a pár 1000 ember is elsősorban játszik. Nekik elég egy kártya amin van egy 30-50MHz körüli 68030 8-16MB memóriával. De én boldogan használom a WHDLoadot egy 68EC020 28MHz, 8MB RAM gyorsítóval, ami kimondottan olcsónak számít.
- Talán 1-2 tucat olyan ember van, aki ténylegesen ki tud használni egy ezeknél erősebb kártyát, mert mondjuk demoscene/zeneszerző vagy valami hasonlóan atom hardcore tag. De szerintem közöttük is a többség valami alternatív megoldást (pl. PPC-s Mac Mini...) használ és csak a végeredmény kerül át "igazi" vasra.Vágy szinten már megértem az embereket, mert egy 68060-ra nekem is beindul a nyálelválasztásom igen erősen. Aztán ha kigyönyörködtem magam, lefutott a 6 kör benchmark és mindenkinek eldicsekedtem szépen beraknám a vákumozott vitrinbe a rotwellereken túl, ahol a BKV ellenőr az úr.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest