- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
Vakegérke #62 üzenetére
hidegen persze, koviubi csak hidegen. legalábbis az én hitem szerint.
annyira ráizgultam erre a témára, hogy sütöttem ma jutalomfalat pizzát magamnak, életemben először. ideje volt már. egész jól össze is jött. ehune. a korábban linkelt kitűnő összefoglaló segített az elkészítésben.
iszogatásról annyit, hogy múltkor megettem a kis üveges ecetes jalapeno paprikát, aztán utána a levét szürcsölgettem mindenhez cseppnyi pici kortyokkal. de elfogyott azért.
-
Raucher
tag
válasz
Vakegérke #50 üzenetére
A sütés hossza függ a pizza és a sütő hőmérsékletétől.
Légkeverős sütőben 180°-on, 10-12 perc a fagyasztott pizza sütési ideje. Légkeverés nélkül, 200-210 fokon is ennyi szokott lenni.
Akkor jó, amikor a szószos - sajtos része már bugyog. De érezni is lehet a sülő pizza illatán mikor van kész.Hű, annyit beszéltünk a pizzáról, hogy teljesen megkívántam.
mod:
..Lehet, hogy páncélgyomrom van..
Nem. Csak egészséges a gyomrod. Sőt baktérium fertőzéses gyomorbetegség esetén kifejezettet orvosság egy méregerős pizza.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Vakegérke #47 üzenetére
ha egyszer véletlenül kecskeméten jársz és brutális pizzát szeretnél enni, akkor ajánlom a központban a labirintus-t... az "ördög pizza"-juk kegyetlen: maga az alap olyan, mintha erős pistát összekevernének őrölt chilivel... már a színe is sokat sejtet, olyan narancssárga... rajta meg legalább fél tucat pepperoni a keményebb fajtából, de ez az alaphoz képest már csak csemege
...mire felét megettem, taknyom-nyálam folyt kegyetlenül és az állkapcsom is teljesen lezsibbadt (mondjuk ki lehet fogni olyankor is, amikor épp gyengét készítenek és meg sem érzi az ember, de általában el szokták találni)
-
Raucher
tag
válasz
Vakegérke #47 üzenetére
..nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja..
A "rendes" pizzák ilyen vékonyak, az aljuk egy kicsit ropogós is. (Elméletileg lávakövön sütik elő, ettől finomabb ízűre sül a tészta alja.)
Ha nem elég ízletes, akkor olívaolajjal érdemes meglocsolni sütés közben vagy a végén. Jelentősen javul az íze és illata.
Az Inferno nekem sem elég erős, ezért olyan olívaolajat szoktam használni hozzá, amibe szárított csípős paprikát törtem előtte. (Ha sok paprika van összetörve, akkor pálinka ízjavítására is használható a maradék.)Őszintén szólva, ízletesebb és (talán) olcsóbb, saját készítésű pizza.
Itt van egy leírás a készítéséről.
Nagyjából jó a recept. Bár az olaszok nem kelesztik hosszan a tésztát, viszont elősütik, a feltét felhelyezése előtt. (Az elősütés előtt érdemes villával megszurkálni a tészta közepét, akkor nem púposodik fel, a sütőben.) -
Vakegérke
félisten
válasz
Vakegérke #46 üzenetére
Na, tegnap debütált a kaja.
A tepsibe alufóliát tettem, arra meg a pizzát. Benyomtam a maximumon előmelegített sütőbe, adtam neki közel húsz percet. Majdnem sok. A széle odakapott, de amúgy rendben, és nem ragadt le.Nos, némi csalódást érzek.
Először is nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja.
Másodszor (bár tettem rá karikára vágott debrecenit,) szegényes.
Harmadszor nem értem, hogy ezt miért tartjátok erősnek. "Haragos" ketchupot nyomtam rá, mégsem volt fickós.Van még egy a jégen. Ha rá kerül a sor, fel fogom turbózni pörkölt maradékkal, vagy bélszínroló karikákkal, vagy bármivel, hogy legyen is rajta valami.
Adódik a kérdés.
Tényleg ilyen vékony, vagy én hibáztam? Talán meg kellett volna várnom, míg felenged? -
lapa
veterán
válasz
Vakegérke #19 üzenetére
"Vajat nem tartok itthon, nem szeretem."
ááá.
én egyszer "ettem" a manna pizzéria gyártásában "pokol tornácát". az "ettem" kb 4 falat volt a széléből, gyakorlatilag ehetetlen volt. pedig vem vetem meg az erőset, éhes is voltam.
idén vetettem egy marék jalapenot is, majd kiderül mire megy. azért az ecetesnek brutál ára van bótba'.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Vakegérke #16 üzenetére
A férfiak mindig percre, grammra és deciliterre főznek
5 percenként nézz rá, ha a széle kicsit barnul, akkor kész.
Gázsütőben lehet gond, hogy az alja szenesre ég (mint minden másnak) ha nem légkeveréses. A megoldás egy jóképű tetőcserép sütő aljába helyezése, azzal már jól oszlik el a hő, addig pedig nem kell max fokozat neki.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Így használod a ChatGPT-t
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- The Crew sorozat
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse RX 6600 XT - eladó!
- ÚJ DELL XPS 14 9440 PROFI Laptop, -70% 14,5" Ultra 7 155H 12Mag 16/512 FHD+ 120Hz /Millió! Ft/
- Vadonat új garanciás laptopok hihetetlen áron! Szeptember Októberi lista! Razer blade zephyrus
- ÚJ HP ENVY x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab -30% 15,6" AMD RYZEN 7 7730U 8Mag 16/1TB FHD
- 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Apple iPhone 13 Pro Max 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest