- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raucher
tag
válasz
Vakegérke #50 üzenetére
A sütés hossza függ a pizza és a sütő hőmérsékletétől.
Légkeverős sütőben 180°-on, 10-12 perc a fagyasztott pizza sütési ideje. Légkeverés nélkül, 200-210 fokon is ennyi szokott lenni.
Akkor jó, amikor a szószos - sajtos része már bugyog. De érezni is lehet a sülő pizza illatán mikor van kész.Hű, annyit beszéltünk a pizzáról, hogy teljesen megkívántam.
mod:
..Lehet, hogy páncélgyomrom van..
Nem. Csak egészséges a gyomrod. Sőt baktérium fertőzéses gyomorbetegség esetén kifejezettet orvosság egy méregerős pizza.
-
Raucher
tag
válasz
Vakegérke #47 üzenetére
..nagynak nagy, de vékony, mint egy kartondoboz lapja..
A "rendes" pizzák ilyen vékonyak, az aljuk egy kicsit ropogós is. (Elméletileg lávakövön sütik elő, ettől finomabb ízűre sül a tészta alja.)
Ha nem elég ízletes, akkor olívaolajjal érdemes meglocsolni sütés közben vagy a végén. Jelentősen javul az íze és illata.
Az Inferno nekem sem elég erős, ezért olyan olívaolajat szoktam használni hozzá, amibe szárított csípős paprikát törtem előtte. (Ha sok paprika van összetörve, akkor pálinka ízjavítására is használható a maradék.)Őszintén szólva, ízletesebb és (talán) olcsóbb, saját készítésű pizza.
Itt van egy leírás a készítéséről.
Nagyjából jó a recept. Bár az olaszok nem kelesztik hosszan a tésztát, viszont elősütik, a feltét felhelyezése előtt. (Az elősütés előtt érdemes villával megszurkálni a tészta közepét, akkor nem púposodik fel, a sütőben.) -
Raucher
tag
..beturtam és még a tej sem enyhít. sört meg nem ihatok..
Ha nagyon csípős az étel, nem segít a sör. A víz sem, a tej is csak kevéssé.
A folyadékok olyan hatásúak, mintha olajjal akarnál tüzet oltani.Magas zsírtartalmú, falatnyi étel segít legjobban a csípősséget csökkenteni. (Legalább is az első körben. Amikor távozik...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Konteó topic
- Battlefield 6
- Tudományos Pandémia Klub
- Spórolós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest