- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Mivel fotózz és videózz 2025-ben? Elég egy mobil vagy kell egy kamera?
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VOid
tag
válasz
Depression #42 üzenetére
Film/Sorozat nézésből igenis lehet elég sokat fejlődni. Én pl elég sok sorozatot nézek, azt viszont el kell ismerjem ahhoz hogy ezektől fejlődni lehessen el kell érni egy fajta szintet
és nem magyar felirattal kell nézni hanem angol felirattal(magyar feliratot csak akkor kell elővenni ha 1-2 részt tényleg nem értesz sehogy sem.. és akkor letudod csekkolni hogy fordították)(amerikai kiejtéshez tudom javasolni a How I Met Your Mother-t... meglepően tiszta szinte minden lehet tökéletesen érteni...., britt kiejtéshez tudom javasolni a Skins-t.. maga a sorozat elég "depis" , de ebben viszont van szép Britt kiejtés az biztostuti h megeddzi a fület) . Ahhoz hozzászólva hogy vki megáll e eközben szótárazni, én megszoktam állni
igaz most már nem nagyon mer nagyjából minden értek már, de régebben többször is megálltam.
Bárkinek aki nyelvet tanul, határozottan javaslom, sőt kötelező az egynyelvű szótár használata, mivel szerintem ez egy jó módszer arra h megtudd hogy kell és milyen szituban kell adott szavakat használni, pl: vannak hasonló jelentésű kifejezések... amik között csak árnyalatnyi az eltérés, sokszor magyarban ugyanúgy fordítjuk őket, na de mégis angolban más más környezetben használják őket, egynyelvűben nem csak hogy el van magyarázva h pontosan mit jelent, de még példamondatok és vannak. Ajánlani tudom egynyelvűből: Cambridge Advanced Learner's dictionary -t (neten meglehet találni ha nagyon keresed),
meg van amit tanárom ajánlott Longman dictionary.
Ja igen a másik, tanárhoz mindenképp kell járni még ha otthon szorgalmas is vagy(mivel neten rengeteg oktatóanyagot összelehet szedni... videók youtubeon, vagy sima nyelvoktató oldalak.. elég nagy segítségek), de fontos hogy legyen aki kijavítja a beszédet , ösztönöz rá hogy megszólalj
-
tildy
nagyúr
válasz
Depression #34 üzenetére
haha. Hahaha...
Tévedsz.
Esmein filmekből, és wowból, és rengeteg olvasásból és netes beszélgetésből tanult meg olyan szinten angolul (tehát nem tanártól, iskolában) , hogy ma egy amerikai angol tanárnő azt mondta neki, gratulál az írásaihoz, szép teljesítmény, főleg egy nem natívtól, egy másik ember meg azt mondta, ha csak a postjait olvsná, nem mondaná meg, hogy nem natív.Alaphoz amúgy nem kell 3-7000 szó.Kb 1-1500ból megvan.
Amúgy van akinek egy középfok még vészes. Nekem nehezen áll rá a nyelvem, megértegetem azért amit írnak , de beszélni..... Pre intermediate szinten vagyok, de még anyanyelvi környezetben is legalább még fél év, ha nem egy, hogy középfokon legyek.
-
vans?
őstag
válasz
Depression #34 üzenetére
azért szerintem hasznos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Féláron eladó vadonatúj razer blade 14 rtx 3080ti
- 500 ezerrel ár alatt! Vadonatúj garanciás razer blade 16 oled kijelző rtx 4070
- Hardverapró árérték bajnoka! Razer blade rtx 3080 ti i9 32gb ddr5 4k kijelző 144hz!
- Eladó kiskergaris 18TB-os Seagate EXOS X18 Enterprise HDD
- Félkonfig // I7 7700, GTX 1070, 16 GB DDR4
- Focusrite Scarlett 2i2 2. gen. // Számla+Garancia //
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2736 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest