Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
Új hozzászólás Aktív témák
-
VOid
tag
Ja igen meg a másik még amit tudok javasolni az a könyvolvasás, na igen ehhez kell a legtöbb türelem
de kifizetődik, én HP-t olvasgatom most pl, annyira nem érdekel..de könnyen lehet találni hozzá hangoskönyvet, és így viszont már nagyon is hasznos
a nyelvezete viszonylag nem is nehéz, bár lehet h érdemesebb előtte még kezdőbb szintű olvasmányokkal kezdeni
1év alatt középszintű érettségire angolul határozottan meg lehet tanulni, DE csak is úgy ha legalább mindennap 2 órá-t célzottan foglalkozol az angollal , tehát ez alatt nem a filmnézést értem meg ilyeneket.. hanem nyelvtanozást.. stb. Ha ez meglesz, akkor a középszintű érettségin biztosan nem lesz gondod , ahogy azt feljebb is írták nem nehéz azJa és még annyit hozzátennék , ha tényleg kiakarsz menni Angliába érdemes nemzetközi nyelvvizsgát tenni amit ott is elfogadnak pl tudom javasolni az IELTS-t, ebből kétféle modul van van az Academic module(ha oda akarsz menni tanulni), meg van a General Module(ha csak bemész az országba és dolgozni akarsz ilyesmi..) ,értelemszerűen az első a nehezebb
. Viszont itt nem lehet megbukni 1-9ig terjedő skálán kapsz pontot ez fogja mutatni hogy állsz nyelvtudásilag
én most júniusban akarok Academic module-t tenni 6.5 ponttól felsőfokú c1-nek felel meg
-
VOid
tag
válasz
Depression #42 üzenetére
Film/Sorozat nézésből igenis lehet elég sokat fejlődni. Én pl elég sok sorozatot nézek, azt viszont el kell ismerjem ahhoz hogy ezektől fejlődni lehessen el kell érni egy fajta szintet
és nem magyar felirattal kell nézni hanem angol felirattal(magyar feliratot csak akkor kell elővenni ha 1-2 részt tényleg nem értesz sehogy sem.. és akkor letudod csekkolni hogy fordították)(amerikai kiejtéshez tudom javasolni a How I Met Your Mother-t... meglepően tiszta szinte minden lehet tökéletesen érteni...., britt kiejtéshez tudom javasolni a Skins-t.. maga a sorozat elég "depis" , de ebben viszont van szép Britt kiejtés az biztostuti h megeddzi a fület) . Ahhoz hozzászólva hogy vki megáll e eközben szótárazni, én megszoktam állni
igaz most már nem nagyon mer nagyjából minden értek már, de régebben többször is megálltam.
Bárkinek aki nyelvet tanul, határozottan javaslom, sőt kötelező az egynyelvű szótár használata, mivel szerintem ez egy jó módszer arra h megtudd hogy kell és milyen szituban kell adott szavakat használni, pl: vannak hasonló jelentésű kifejezések... amik között csak árnyalatnyi az eltérés, sokszor magyarban ugyanúgy fordítjuk őket, na de mégis angolban más más környezetben használják őket, egynyelvűben nem csak hogy el van magyarázva h pontosan mit jelent, de még példamondatok és vannak. Ajánlani tudom egynyelvűből: Cambridge Advanced Learner's dictionary -t (neten meglehet találni ha nagyon keresed),
meg van amit tanárom ajánlott Longman dictionary.
Ja igen a másik, tanárhoz mindenképp kell járni még ha otthon szorgalmas is vagy(mivel neten rengeteg oktatóanyagot összelehet szedni... videók youtubeon, vagy sima nyelvoktató oldalak.. elég nagy segítségek), de fontos hogy legyen aki kijavítja a beszédet , ösztönöz rá hogy megszólalj
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest