Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Antonio

senior tag

válasz TA68 #152 üzenetére

Köszönöm a tejberizs receptet, pár napja vettem instapot ot és próbáltam neten YouTube on valami épkézláb tejberizs receptet találni de mindenhol csak amerikai túlkomplikált több tucat hozzátevős rizspuding ahol a fele művelet soute módban kevergetés,
    de ez így nagyon jó ( tejberizs kipipálva) volt bár a folyadék mennyiséget fel csészével megemeltem kicsit meg lehetett volna meg szutykosabb legközelebb szerintem 1/1,5 csésze folyadékot (víz, tej) meg hozzáadok. Én rizottót (arboriot) használtam ez meg szívja a vizet …
    Rendeltem hozzá receptkönyvet. Abban van egy zabkása recept

Aminél soute módban a Zabot felolvsztott vajjal össze kell keverni 2 perc => ez mennyire ad hozzá plusz ízt? amúgy az eredmény nagyon jó lett.

A recept
    4fő nekem ez inkabb csak 2 😌 (kb 25 perc + kihüles)
    3ek/ vaj,
    1cs zab
    2,5 cs víz
    Nagy hamozott szeletelt alma ( vagy körte stb)
    1ek barna cukor ( sztem többet is elbír ez függ az utólgos ízesítéstől is)
    1ek fahej (en kihagytam)
    1/4 ek só

előmelegítés soute modban, tegyük bele vajat, ha már felolvadt mehet hozzá zab 2 percig keverni, aztán mehet bele az összes további hozzávaló. Magas nyomáson 7 perc és Normál gőz elvezetés ~10 perc es le lehet venni a fedőt. Amíg hűl meg be fog sűrüsödni.

Legközelebb kihagyom az almát es utólag adok hozza vörös áfonya szószt. Svédországban a legtöbb szállodában így adtak es nagyon finom.

Kérdés: ha nyomás alatti főzés előtt adok hozza fagyasztott gyümölcsöt (szamóca, áfonya stb) annak mi lessz az eredménye? Vagy jobb ha inkább utólag adom hozzá kiolvasztva?

Azért is vettem a készüléket (minimális konyhai tapasztalat nélkül) hogy lerövidítsük az időt es egészségesebb ételeket együnk. A feleségem nehezen barátkozik meg új technikai eszközökkel pláne 2 kisgyerek mellett szóval nekem kell elmerülni a dolgokban.

Minimalista előkészítést és könnyen beszerezhető alapanyagos receptek jöhetnek.

Elsősorban hüvelyes etelek érdekelnek mert szeretnek ebbe az irányba fejlődni (keveset eszünk). Húsmentes napokat tartani ezért a fehérje komplettálast figyelembe véve hüvelyes/gabona combo (pl. Bab/rizs)recept lenne jó.

• Essejó

veterán

válasz TA68 #152 üzenetére

Ez köszi jól fog jönni. Kérdés, hogy hány deka az a pohár rizs, mert legutóbb 35 dkg rizsből főztem a 1,5 liter tejjel, úgy hogy előtte 2 dl vizet szívott fel.
    Bár minden pohár más méretű.
    Szóval ha a rizst esetleg duplázóm, akkor a folyadékokat is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés