- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonio
senior tag
Köszönöm a tejberizs receptet, pár napja vettem instapot ot és próbáltam neten YouTube on valami épkézláb tejberizs receptet találni de mindenhol csak amerikai túlkomplikált több tucat hozzátevős rizspuding ahol a fele művelet soute módban kevergetés,
de ez így nagyon jó ( tejberizs kipipálva) volt bár a folyadék mennyiséget fel csészével megemeltem kicsit meg lehetett volna meg szutykosabb legközelebb szerintem 1/1,5 csésze folyadékot (víz, tej) meg hozzáadok. Én rizottót (arboriot) használtam ez meg szívja a vizet …
Rendeltem hozzá receptkönyvet. Abban van egy zabkása receptAminél soute módban a Zabot felolvsztott vajjal össze kell keverni 2 perc => ez mennyire ad hozzá plusz ízt? amúgy az eredmény nagyon jó lett.
A recept
4fő nekem ez inkabb csak 2 😌 (kb 25 perc + kihüles)
3ek/ vaj,
1cs zab
2,5 cs víz
Nagy hamozott szeletelt alma ( vagy körte stb)
1ek barna cukor ( sztem többet is elbír ez függ az utólgos ízesítéstől is)
1ek fahej (en kihagytam)
1/4 ek sóelőmelegítés soute modban, tegyük bele vajat, ha már felolvadt mehet hozzá zab 2 percig keverni, aztán mehet bele az összes további hozzávaló. Magas nyomáson 7 perc és Normál gőz elvezetés ~10 perc es le lehet venni a fedőt. Amíg hűl meg be fog sűrüsödni.
Legközelebb kihagyom az almát es utólag adok hozza vörös áfonya szószt. Svédországban a legtöbb szállodában így adtak es nagyon finom.
Kérdés: ha nyomás alatti főzés előtt adok hozza fagyasztott gyümölcsöt (szamóca, áfonya stb) annak mi lessz az eredménye? Vagy jobb ha inkább utólag adom hozzá kiolvasztva?
Azért is vettem a készüléket (minimális konyhai tapasztalat nélkül) hogy lerövidítsük az időt es egészségesebb ételeket együnk. A feleségem nehezen barátkozik meg új technikai eszközökkel pláne 2 kisgyerek mellett szóval nekem kell elmerülni a dolgokban.Minimalista előkészítést és könnyen beszerezhető alapanyagos receptek jöhetnek.
Elsősorban hüvelyes etelek érdekelnek mert szeretnek ebbe az irányba fejlődni (keveset eszünk). Húsmentes napokat tartani ezért a fehérje komplettálast figyelembe véve hüvelyes/gabona combo (pl. Bab/rizs)recept lenne jó. -
Essejó
veterán
Jajj nagyon az lett!
Már túl is vagyok a káposzta áldásos hatásán.Igen a csontlevesnek elég a fél óra nagy nyomáson és esik szét.
Ha esetleg csinálsz egy Pulled Chicken-t mondjuk lilahagymás babsalátával, akkor annak a csontjából is igen kitűnő csontlevest lehet főzni a kuktában. Bár én múltkor egy egyben sült csirkét csontoztam ki a leves miatt.
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
Bab főzeléket még nem készítettem benne. De indításnak egy Szoky féle lábasban főtt Yt videó.
Mindjuk pár megjegyzés hozzá.
Én rég rászoktam az őrölt babér használatára főzéshez. A szalonna bőrt én nem pirítanám az elején, csak a babbal tenném bele, viszont a fokhagymát a vöröshagymával együtt tenném, és azt kb lassan karamel színűre pirítanám, és akkor menne bele a bab. Akkor öntenlm fel vízzel, és kapná a fűszereket. A víz éppen csak lepje el, és meleg vízzel önteném fel. Főzés nagy nyomáson minimum 1 óra. Szerintem a nyúlja (füstölt porcos oldalas szél) jobb lenne mint 1 szál kolbász, persze eldarabolva.
Vagy ott a szintén Szoky féle hagymás csülkösbab Yt videó a csülköt kivéve, az 1 óra letelte után berántod, és mehet bele a pici ecet, és kész is a tökéletes babfőzelék. Amit ha csülökkel készítesz akkor azt a berántás előtt kiveszed. -
Essejó
veterán
Ez tény és rendszeresen le is veszem megmosni. Viszont amikor még nem volt meg, akkor valahol olvatam, de már nem találom, hogy hogyan lehet kiszedni magát a szelep szárat egy esetleges étel felfutás miatti tisztításhoz.
Hozzá tenném, hogy én minden papírt leszedtem a tetőről, még a figyelmeztetéseket is.
-
Keef_Lee
senior tag
Az lehet. Viszont az inox "örökélet", a kerámia bevonat meg volt olyan amiről lejött. Karcállóság is szempont, ha mégis vakarni kell valamit róla
, mert elkalkuláljuk a perc,funkció, vízmennyiség kombót.
De a lényeg, hogy teflonszerű alusat nem akarok. Az olcsóbbakban pedig úgy látom, hoyg az van. -
Essejó
veterán
Hagyd el, 1x szülinapi malac sütés volt betervezve. Piacon végig kérdeztem a henteseket, az egyik vállalta a 10-15 kilós malac beszerzését zsigerelve lábak és fej nélkül. Lett kölcsön egy motoros forgó nyárs, és egy szomszédtól kaptam 2 db kb 3,5-4 méteres banán levelet, becsomagolni a cocát. Mentem adott napon reggel 6-ra a piacra a húsért. A főnök aznap nem volt, de az egyik emberének szólt, hogy jönnek majd az egybe malacért. Viszont a másiknak nem, és az szétbontotta. Mi több a javát el is adta. Hát köpni nyelni nem tudtam a pipától. Ráadásul nem is maradt akkora darab egyben húsuk amit érdemes lett vona nyársra húzni.
Átmentem a baromfisokhoz, és vettem egy 8 és egy 6 kg-os bébi pulykát, füstölt szalonnával és fokhagymával spékelve azok mentek a nyársra. -
-
-
Essejó
veterán
Én viszonylag sok hagymát használok. Viszont a csomagolt (hálós) hagyma vásárlásáról régen leszoktam. Szinte minden esetben találtam nem 1 db-ot ami belül rohadt. Egyenként kézbeveszem és kicsit megnyomom, ha rugalmas na pláne puha, az nem kell, csak ami kemény az a jó.
A SAUTE kell gondolom akkor is ha a végén habarni vagy rántást hozzáadni akarunk.
A KEEP WARM az bármikor, akár a főzés közben is ki-be kapcsolható.
-
Essejó
veterán
Nálam pont most készül ugyanez 2 kg krumpliból. Csak a pirítást kulmináltam el. A harmadik opciót választottam ahol a pirítás hőfoka állítható, és nem az idő. Így szemre kb 5 perc után ment a hagymára a kolbász. Aztán egy 3-4 perc múlva a fűszerek és a paprika és paradicsom püré + kis víz kb 1 dl. Egy rottyanás után raktam rá a krumplit, és még kb 2 dl vizet. Lezártam és beállítottam 5 perc magasnyomásra. link
-
Essejó
veterán
A hagyományos kuktából meg a teljes főzési idő alatt jön a gőz.
De végül is nem fontos kiengedni a végén, kivárhatod azt a kb 20 percet míg magától elfogy (visszahül) a túlnyomás. Csak akkor azt is bele kell kalkulálni a főzési időbe, mert amíg van a túlnyomás, addig forr a víz az edényben. -
Essejó
veterán
Megfőztem a fenti szerint. Két dolog jöhet a jövőben.
1, Többet nem főzök benne tésztát.
2, Csökkentem a vizet és a főzési időt.A fedő levétele után látszott, hogy jó 2 ujjnyi víz van a tésztán, illetve a 3 színű fusili tészta férfi hüvejkujj vastagra dagadt. A gőz leeresztése közben bőven jött víz is. A hátsó levehető kondenzvíz tartály is félig lett vízzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged