Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
Igen, így értettem - plusz a nagy márkák befeketetnek egymásban is (mivel tőzsdei cégek, szponzorok, befeketetők). A reklámokban megjelenő nagy márkák a haszonélvezői a torrentoldalakon megjelenő reklámoknak (feltételezve persze, hogy a reklám többet hoz, mint amennyibe kerül).
-
Bozek
nagyúr
válasz
Crystalheart #104 üzenetére
Nyilván nem is arról van szó, hogy közvetlenül a PB-n reklámoznak. Viszont ha van egy Google reklám, akkor az általában megjelenik ott is. Tehát közvetve még akár az Universal Pictures is lehet a reklámozó fél.
-
sztanozs
veterán
A végén van a lényeg:
Melyeket továbbra is a nagy márkák, a tőkeerős cégek finanszíroznak, akik a fejlesztéseket és a tartalmakat is.Tehát valójában nem is a torrentoldalak, hanem a nagy márkák a haszonélvezői a dolognak...Tehát végülis ki az aki rosszul jár? A vásárló, aki kifizeti a plusz "költséget", ami azt a veszteséget fedezi, amit a nagy cégek saját maguktól ellopnak.
-
MaUser
addikt
válasz
Zitus1989 #96 üzenetére
Ákos bejátszotta magát a Szörényi-féle maffiába és már ő nyúlja le az Artusjus-tól a kis zenekarok után beszedett pénz jó részét. Azóta nincs balhé. Cserébe mutyi szerződések alapján ír tingli-tangli szignálokat milliókért a közrádiónak és cserébe szerepel fidesz rendezvényeken. Igazi egyenes ember na...
-
d.j
csendes tag
Én kérek elnézést, de ez a cikk és a tanulmány arról szól, hogy a kalózoldalak - csak így egyszerűen, ne bonyolítsuk túl - mennyi pénzt keresnek REKLÁM bevételből. Hahó, tetszenek érteni? Reklám bevételből. Nem pedig arról, hogy mennyi kárt okoznak a kiadóknak. Értitek, nem a készítőknek, hanem a kiadóknak. Ugyanis a készítők, színészek, eltekintve az üdítő kivételeknek, mindig fix összegért dolgoznak, azaz fizetést kapnak, előre. Nem is keveset. Nem véletlen, hogy a hallivúdi színészeket nem nagyon lehet hallani hőbörögni a torrentezés miatt. Valószínűleg ők is a torrentről töltik le a filmjeiket.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Avicularia #85 üzenetére
Ja ezek tényleg jók.
Avicularia: Szerintem akkor nem érted annyira angolul, csomó poént olyan szarul fordítanak le az Archerben, hogy sírok. A szinkron hangok jók, de a fordítás sokszor borzalmas. A szinkron meg miért lenne jobb? Olyan maximum a Family Guynál van (filmeknél még a Blöff és a Harcosok klubja ami jobb magyarul)
-
MaUser
addikt
válasz
gyáliSanyi #89 üzenetére
Szerintem ő német.
Egyébként pedig:video.
-
Geller72
veterán
válasz
Avicularia #85 üzenetére
A holland tv is ilyen. Többnyire..
-
Avicularia
veterán
válasz
konigjanos #86 üzenetére
Hozzátenném az archer-t,sokkal poénosabb magyarul mint angolul.
-
Avicularia
veterán
Szerintem meg a szinkron a probléma. Itt svédben nem létezik olyan hogy szinkron, leszámítva a kisgyerekeknek készült meséket. Ha nem tanulsz meg angolul, akkor marad az egész életen át tartó olvasás, ha meg akarsz nézni egy filmet. Netflixen is csak feliratos filmek vannak.
Előbb-utóbb az ember akkor is megtanul az ember angolul, ha nem akar. -
GeryFlash
veterán
Hát szerintem meg pont a sorozatok ahol a szinkron a béka segge alatt van. Egy big bang theory magyar hanggal engem a világból ki lehet üldözni. (Más kérdés, hogy az 5. évadtól már magával a sorozattal is).
De a magyar film szinkronokkal nincs nagyobb baj, mondjuk a Rushnak nagyon el lett szúrva Niki Lauda hangja, de ezt leszámítva nem jut eszembe gázosabb szinkron, inkább csak a magyar filmcímek.
A baj, hogy bizonyos színészeknek nagyon jó magyar hangja van (pl.: Ryan Ghosling - Zámbori Soma), de gyakran váltogatják, ami nagy hülyeség.Geller_1972: Telejsen igazad van, ha valaki angolul akar tanulni, az vagy tejel egy angol tanárnak, vagy mint én, állati sok filmet néz meg, angol oldalakat böngészget stb.
-
Geller72
veterán
Nem az a baj, hogy ramaty e a szinkron, avagy sem, hanem hogy van, aki - bármilyen furcsa is - nem beszél azon a szinten idegen nyelvet, hogy egy filmet megértsen.
. Köszönhető ez a remek oktatási rendszerünknek, ahol általános iskola hetedikes szinten a gyermek nem tud kérni egy kiló kenyeret angolul. És ez nem a gyerek hibája - országosan, úgy gondolom. Sajnos nem minden helyen érhető el többtannyelvű iskola. A nyelvoktatás területén legalább a Holland mintát át kellene venni. Ott az alap a 3 nyelv, erre jön rá még az, ha valaki akar tanulni egyéb nyelveket. Egyik munkahelyemen együtt dolgoztam egy festő sráccal, aki 5 nyelven beszélt.
-
Avicularia
veterán
-
viharhozo
addikt
válasz
panderson #33 üzenetére
A filehosterek reklamjait ugyanugy kiszurik az adblockerek. A filehosterek nyilvan problemasak, hiszen a megvasarolt premium accokbol elnek, amiknek a 99%-at azert veszik, h warezt toltsenek le veluk. Ha oket megszorongatnak, az komoly csapas lenne a kalozpiacra (nyugaton ezek sokkal nepszerubbek a torrentnel).
-
viharhozo
addikt
válasz
Avicularia #68 üzenetére
Csinalj magadnak amerikai ip-t, es lesz harmadik evad is. Negyedik meg nem, az AMC szeretne nagyon megfejni a Netflixet.
Arrol meg nem a Netflix tehet, h egy adott szellemi termeknek a vilag kulonbozo reszein mas-mas a jogtulajdonosa, es mindegyikkel kulon-kulon meg kell egyezni. Es sajnos ezert gyakorlatilag szinte lehetetlen, h egy ceg kepes legyen a paletta teljes lefedesere.
-
GeryFlash
veterán
Majd megsajnálom őket, ha nem fognak csak a mozival 50%-os nyereséget termelni, és ha majd a 150Ft előállítási költségű blurayt majd nem 8 ezerért adják. Én nagyon szívesen megvennék 200 filmet most helyben, ha a bluray filmek 1-2ezer Ft-ba kerülnének. Addig meg enkór.
-
-
Corleone33
senior tag
szerintem elsősorban azt nézték, hogy x meg y oldalt mennyire használják ilyen tartalmak hosztolására ÉS hogy az adott oldal adminjai mennyire próbálják kiszűrni ezen tartalmakat
Nem egy uploader weboldal (mint pl a régi Megaupload) bukott le ezen, hogy több terányi kalóztartalmat fedeztek fel a szervereiken -
tomazin
veterán
jajj de szívemből szóltál.
csak hát ezek kb olyanok, mint harpagon meg dagobert bácsi közös zombigyereke:
péééénz, péééénzés igen vannak megrögzött emberek, akik akkor sem fizetnek semmiért, ha 50ft lenne. de szerintem az emberek egy jelentős része odaadna érte ÉRTELMES mennyiségű pénzt, ha lenne ÉRTELMES alternatíva.
a másik meg,h szívesen fizet annak az ember, aki a szellemi terméket előállítja, de naggyon nem szeret annak, aki 5x áron odatolja eléd.és akkor még ilyen fincsiségekről nem beszéltünk, amit az e-könyveknél letolt amazon vagy nem tudom ki, hogy fogta és törölte emberünk összes könyvét, amiért ő fizetett.
btw az ilyen cikkek előtt a tv-ben nem szokott ott lenni, hogy "fizetett bulls..öö.. politikai hirdetés"?
mod: csak mert ott építenek az irigységre -
Crystalheart
őstag
Szerintem az a fő probléma, hogy reklámbevételből csak elenyésző összeget szednének be a több százmillió dollár per filmhez képest, amit amúgy elbuknak. És itt most nem K-Európa a tét, ahol mindenki csóró, még az is, aki nem, és nincsenek is sokan; hanem a nyugat és az USA, ahol a piac magja van és szinte mindenki megengedhetné magának, hogy fizessen azért, amit megnéz, mégis létezik ott is a warez.
(Banyek, és belegondolok, hogy a fanatikus japánok meg képesek 60 ezernyi pénzt kiadni egy-egy sorozat lemezéért...)
Kriza: Ideális esetben erre az volna a jó válasz, hogy azért, mert úgy még több és jobb tartalmat fogyaszthatsz a későbbiekben. A "több" a hazai filmek esetén mindenképp így van, a jobb már nem garancia; Hollywood meg úgyis sorozatgyárt, akármit csinálsz. De még mindig vannak, sőt egyre több van független filmből, amelyeknek kiemelten fontos a mozibevétel, mert nem áll mögötte stúdiómonstrum, ami elkönyvelhet néhány tízmilla deficitet.
-
Kriza
őstag
Az az érzésem a kalózkodással foglalkozó cikkek alapján, hogy jobb híján az emberek lelkiismeretére hatva próbálnak meg a torrent ellen érvelni: ne töltsetek le, mert tönkremennek a filmgyárak, elszegényednek a színészek/zenészek, nem lesz több új játék.
Ezzel szemben a kiadók profitorientáltak. Én is anyagias vagyok, így felteszem a kérdést: miért fizessek valamiért, ha megkaphatom ingyen is? (és hagyjuk már az előugró oldalakat, a kéretlen reklámokat, meg a csúnya vírusokat). -
MageRG
addikt
Nem értem. Most az a baj, hogy a kiadó-terjesztő nem részesül a reklámbevételekből?
Miért nem indítanak ők is torrentoldalt?
Vagy reklámos streaming oldalt?
Nem kell a top minőség, de a warezzal nagyjából legyen egálban. Ha az ár is elég alacsony (reklámosnál ingyenes), akkor a problémát nagyjából letudták.
Ki a rosseb fog mindenféle warez-siteokon keresgélni, ha hivatalos forrásból hozzájuthat, garantált minőségben? -
-
floatr
veterán
Ez a zene/film terjesztésével foglalkozó ipar már lassan 20 éve kómában van, vagy agyhalott. Az a döbbenetes, hogy egy kiadó sincsen, aki ezt látná.
-
gti16v
őstag
Ákos,hogy érte érte el,hogy állitólag "letölthetetlen" a magyar torrent oldalakról?
-
Mr X
veterán
válasz
VaniliásRönk #58 üzenetére
Wannabe filmrendező, művészlélek.
-
Geller72
veterán
válasz
Crystalheart #56 üzenetére
Ó, így már értem. Azt hittem, olyan modern géped van..
.
"kötelességből meg úgyis régi Jancsó filmeket kell néznem." -
Crystalheart
őstag
Én meg annyira csóringer vagyok, hogy warezolni sem volna értelme, mert már a 720p filmek sem mennek ezen az ócskavason, a játékokról nem is szólva.
De sebaj, a Zola-maraton közepén vagyok úgyis, bár szerintem most a változatosság kedvéért jön egy Victor Hugo, kötelességből meg úgyis régi Jancsó filmeket kell néznem.
-
Geller72
veterán
válasz
Crystalheart #54 üzenetére
Nekem sok játékom van. Pl a Myst, de akármelyiket mondhatnám. Nem fogom azért kidobni őket, csak mert W7-re váltottam most már majd minden gépen, amin nem Debian van. A legtöbbet szerintem be lehetne izzítani. De ha nem, akkor is bármikor össze tudnék dobni egy plusz gépet, amire felraknám az XP-m, ha arról van szó. Sajna időm, ami már nincs erre. És ez nem csak 5-6 évre vezethető vissza. Vannak sokkal nagyobb priorítású dolgok az ember életében.
Egy komolyabb könyvtárra való könyvem van..de ehhez sincs időm.
.
-
Geller72
veterán
válasz
panderson #51 üzenetére
Nézzük máshogy: Mi lenne ha minden fronton egy időben lehetne "fogyasztani" a "terméket". Így real? Jártam "tékába", és ugyanannyit kifizettem a lemezért, mintha moziba néztem volna meg. Csupán ott volt a bibi, hogy egyrészt minimum 3-6 hónappal később jött oda a premier, másrészt nekem a mozi nem igazán lett volna akkor rentábilis, miután nagyjából 50km-es körzetben nincs egy normális mozi, ahova be lehetne ülni. Azokat a MŰV-házakat már nem igazán nevezném annak, ahol egy komód nagyságú mélynyomó be van tolva a színpad közepére a film alatt - képviselve a "hangtechnikát". Fekete-fehér televízión nőttem fel, de nagyságrendekkel nagyobb élményt ad egy tisztességes mozi. Ha már lehet választani, akkor választanék.
..és még mindig nem a kérdésre válaszoltam..
De hogy valamilyen szinten ez is sorra kerüljön..
. Ha a te nézőpontodat vesszük alapul, (Ezt is meg lehet érteni. Más dolog, hogy nem mindenkinek szimpi) akkor ha én nagy gémer lennék, igazából egy csomó pénzt meg tudnék spórolni azzal magamnak, ha kihagyok 5-6 évet és csak ezután veszem meg az 5-6 évvel ezelőtti játékokat, mert ugye nekem azok is újak lesznek. De nem kerülnek töredékébe sem, valamint egy 5 forintos PC konfiggal is játszhatóak lesznek. Ezt mennyire érzed reálisnak? Ismét megjegyzem, hogy nem látom megoldhatatlan problémának, mindenesetre furcsa lenne..
.
-
panderson
tag
Egy reklámoldal, még ha akarná is, hogyan tudná blokkolni, hogy a warez oldalon ne jelenjen meg a hirdetése?
Retro11: De most egy ilyen beleböfögéssel mit lehet kezdeni? Jóhiszeműen dialógust reméltem, hiába.
Geller_1972: Félig off: rendjén van-e az, hogy minden azonnal a megjelenés pillanatában kell? Nem megsérteni akarlak!
-
MaUser
addikt
Ezek szerint a data.hu "kaszál" kábé évi 12.000x250 = 3.000.000Ft-ot a vélt illegális tartalmakból, még ugyanekkor az artusjus saját működésére elkölt ezerszer ennyit, azaz 3.000.000.000-ot. Biztos hogy itt a data.hu a gond és nem az, hogy hogy a rákra megy el a beszedett adóból 3.000.000.000 a takarító nénire? Illetve másik 12mrd Ft-ot utalnak valakinek, de kinek? Vagy van 12.000 zenekar itthon aki kap évi egy milliót?
-
Bozek
nagyúr
"Persze kellemetlenségek a linkoldalak tulajdonosait is súlytják"
Engem meg ez sújt. Egy ilyen cikket komolyan lehet venni? És erre még csak azt se lehet mondani, hogy elgépelte...
-
Geller72
veterán
Egy P2P oldal működését napjainkban úgy gondolom, két dolog határoz meg. Az egyik a látogatottság, a másik az ebből adódó reklámbevételek. Abban szerintem egyetértünk, hogy ha a cikkben is szereplő reklámcégeket büntetnék meg elsősorban, (nem lenne nehéz, ugye mi alapján) akkor a bevételük nagyságrendekkel esne kapásból. És ha nem éri meg üzemeltetni egy ilyen oldalt, - főleg, ha nem kevés költségvonzata is van - akkor előbb utóbb pont a köldökzsinórt vágnák el. Biztos, hogy a legutolsó "stádiumban" lennének fizetős oldalak, de ismerve a célközönséget, ezt valószínűleg a teljes reggelt közönség töredéke fizetné meg. Ennek ellenére én akkor is azt vallom, hogy a probléma fő gyökere (több statot is láttam ezzel kapcsolatban, hogy miért torrentezik valaki) az, hogy a premier "termékek" nem elérhetőek a széles közönség számára otthoni fogyasztásra. Gondolok itt arra, hogy amennyiben nem csak moziban lenne elérhető azonnal, a premier napján a holmi, sokkal kevesebben fordulnának (nem azt írtam, hogy senki) az illegális oldal fele. Én nem nézek TV-t, de simán kifizetnék havi több ezer forintot egy olyan csatornára, ami ilyen filmeket tesz elérhetővé. Ha belegondolunk, szerintem jobban járna mindenki. Lehet, hogy nem jól gondolom, mindenesetre én így látom.
-
kpal
nagyúr
Ez a digitális kor velejárója .
-
panderson
tag
válasz
horvathkrisz #44 üzenetére
Próbálsz bekapcsolódni a beszélgetésbe vagy mi a terved?
-
horvathkrisz
addikt
Bazz, mennyi ember osszegyult itt, akik meg eletukben nem toltottek le illegalis tartalmakat. Eszem-faszom megall. Mintha valami peldamutato (kepmutato?) topikba tevedtem volna...
-
Crystalheart
őstag
Itthon az Artisjus nem blokkolja a YT-tartalmakat, hanem méri őket, és azok látogatottsága alapján is osztja a jogdíjakat. Nekünk pl. két Pokolgép album után a rádió-adások és a YouTube-nézettség után jön még némi pénz, havi párezerre jön ki elosztva, egyre kevesebb. De a lényeg, hogy tudtommal az Artisjus blokkolás helyett inkább kiveszi a részét a YT reklámbevételeiből is, egy különszerződés keretében. Mondjuk nem vagyok bennfentes, akár rosszul is tudhatom.
-
Gilberto
aktív tag
Nem feltétlenül az artisjus nevü rabló, görényekre gondoltam, hanem úgy általánosságban. Annyit még hozzárakok a sztorihoz, hogy én Németországból írok. Itt azért röpködnek a büntik. Meg a GEMA (Artisjus-féle állatkert), simán blokkolják a youtubeos zenéket. Egyébként egy EU-n belüli cégre gondoltam, ami beszedné ezt a pénzt majd kiosztaná ahová való. És így lehetne egy egységes EU-s szabályozás. Nem szivatnák az angol, francia, svéd stb. netezöket. Etc. etc.
-
panderson
tag
A NAV-nál nincs olyan, hogy ha kedves user önszántából havi pénzösszeget szeretni befizetni nekik hát szíve joga?
nakos1212: Komolyra fordítva: a kalóz adó úgy venné ki magát, hogy az állam vállalja, hogy X összegért rád nem vonatkoznak a licencek, tehát szabad a garázdálkodás. Meg a szellemi tulajdon termelők elől az állam zsebeli be az adót. Hogy gondoltad ezt??
-
panderson
tag
válasz
Crystalheart #35 üzenetére
A hologramos matrica jobb, mert kisebb összeget von el a pénztárcámból, mint egy ált. adó. Ugyanakkor józan ésszel belátható, hogy ha csökkenne a végfelhasználói ár vs. fizetés differenciája sokkal többen választanák a jogtiszta tartalmakat. Azért a túloldalon sem ülnek csak léhűtő ................. , hanem nagyon is tisztában vannak, hogy a warez egyben reklám, bőven tűrhető kiadásokkal (bevétel kieséssel). Akárki akármit szónokol, mozit/könyvet/festményt/koncertet nem lehet lewarezolni, tehát a fan-okból kell megélni és nem az egyszeri látogatót lehúzni, hogy "háhá megnézted a filmet, nem jár vissza pénz mert nem tudod kitörölni a fejedből az emlékét".
-
Crystalheart
őstag
A magyar akkor is inkább lewarezolja, amíg nem ingyen van.
Ha te személy szerint sohasem értesz egyet a kritikusokkal, az már egyéni szocproblem, erről nem a filmesek vagy a kritikusok tehetnek. Mindazonáltal gyakran megesik, hogy a kritika és a nézői fogadtatás nem esik egybe. (Lásd Alkonyat-filmek, aminek megvan a kellő pszichológiai magyarázata.)
-
alevan
őstag
válasz
Crystalheart #22 üzenetére
1. A film és játékkritikusoknak nem vagyok célközönsége. Mondjuk kicsit fura vagyok (imádom az animéket pl.) ízlés tekintetében, személy szerint az Alkonyatot is elolvastam és megnéztem filmben (23 éves férfi vagyok és nem vagyok homokos). És igen, a kritikusok ellenére az Ace Ventura 1-2 a legjobb vígjátékok eggyike!!!
2. A felvetésedre találták ki a Netflix-et. havi 8 dolcsiért korlátlan mennyiségű film és sorozat, reklámok nélkül. És a legnézettebb sorozatok nagy része megtalálható náluk. Igaz sajna a régiónkban vagy proxy vagy unblock-us.com (havidíjas VPN, viszont állati (csak az a fránya havidíj)). És szinte minden okos ezközre elérhető.
-
panderson
tag
Ez már létezik, hahó, az artjus pont ezt érte el. Mert az alapgondolat, hogy "a férgese úgyis egyszer rá fog tenni jogsértő tartalmat" úgyhogy csírájában megsarcolnak. Problem?
Egyébiránt a nagy kalóztartalom fogyasztók mind adblock-al felszerelve.. de konkrétan, hamár a TPB a közutálat tárgya: 3 reklám van ott 20x100px nagyságban és 1 felugró ablak. Ehelyett próbálj meg letölteni vmit a depositfiles / 4shared / letitbit / turbobit és társaitól. 5-20 reklám előtt hozzá sem jutsz letöltéshez. Lassan 20 éves internetes tapasztalattal inkább lemondok a célfájlokról, mintsem beszívjak vmi vírust (10 éve nem volt már).
-
bambano
titán
válasz
#22145024 #28 üzenetére
ezzel szemben ez egy olyan írás, amiben még milliárdokat se dobálnak, a kalózkodásról minimális vagy semmilyen adat sincs benne.
a problémád az, hogy te kevered azon cikkek adattartalmát, amelyek arról szólnak, hogy mennyi kárt okoznak a fájlcserélők ezzel a cikkel, ami arról szól, hogy mennyi bevételt lehet elérni kalózoldalra mutató linkeléssel (hogy közérthető legyen: torrent.startlap.hu).
ezen cikkeknek nagyvonalakban sincs semmi köze egymáshoz.
-
Gilberto
aktív tag
Én bevezetnék egy külön adót a kalózkodásra. Legyen 5-10 euró havonta, sztem egy kibírható összeg, cserébe pedig elvárom, hogy hagyjanak békén a baromságaikkal. És aki ezt sem hajlandó kifizetni, azt rendesen meg kell büntetni. Természetesen választható formában, gondolok itt arra, hogy sokan nem használják ilyen formában a netet, viszont akik igen, azok fizessenek. Szerintem így a kecske is jól lakik meg a káposzta is megmarad. De persze ez perpill. utópisztikusnak tünik, holott én vigyorogva kifizetném, és szvsz még sokan mások is.
-
solaris17
aktív tag
Azt gondoltam, manapság éppen, hogy kevésbé jó üzlet a túltelítettség miatt.
-
törölt tag
válasz
zzoltan2014 #27 üzenetére
eddig jellemzően olyan írásokat olvastam csak a témában, ahol sem a vizsgálati módszereket nem közölték, sem az abban részvevő cégek nevét, stb. Nálam ez a cikk egy pozitív előrelépés!
-
bambano
titán
válasz
konigjanos #12 üzenetére
a szerzők, színészek problémáját megértem.
a producerek, terjesztők, filmgyárak problémáját nem, hisz ők a legnagyobb támogatói a kalózkodásnak.
ha hajlandók lennének végre elfogadni a tényt, hogy a piacot a vevők igényei irányítják, nem a terjesztők elvárásai, és csináltak volna megfelelő terjesztést, a kalózkodás csökkenne.de nem. hát akkor ne sírjanak.
-
bambano
titán
"Végre nem hatásvadás semmitmondás, meg szép kerek milliárdokkal való parasztvakítás, hanem nevek, dátumok, összegek.": végre nem hatásvadász semmitmondás, hanem helyette jóféle hatásvadász semmitmondás meg fotonok földművelő szemébe juttatása.
csak riogassák a jónépet azzal, hogy adóbevétel kiesés lesz, nemcsak röhögni fognak, még pártolni is fogják a kalózokat.
-
horush
addikt
"A fogyasztó a legtöbb esetben nem is érti, hogy miért lassul be a számítógépe, mitől ugrálnak elő a legváratlanabb helyekről teljesablakos hirdetések MLM-rendszerekről vagy éppen online kaszinókról. Sőt, bizonyos esetekben még fel is háborodnak az illegálisan beszerzett film vagy program minőségén, hiányosságain. "
Ja, nyilván a felhasználó hülyesége is a torrent hibája.
-
törölt tag
Azt hát, de ez mindenhol így van. És ez teljesen független attól, hogy a magyarok mentalitása mennyire leherkent.
2013 akciófilmjei közül talán a pesten forgatott brúszvilliszt néztem meg, de arra is kár volt időt pazarolni. A török-zúzok részeket már kivesézték anno a terminátor 3-ban, majd továbbfejlesztve a bourne trilógiában. És ez az amiről azt gondoltam, hogy egyáltalán érdemes megnézni. Láttam élőben a páncélkocsit, és rá kellett jönnöm, ott jobb volt, mint a filmben.A sorozatokkal meg nem tudom, miért nem fogják ki a szelet a kalózok vitorlájából. Simán tudnák ők is netes tartalomként szolgáltatni, a feliratgyártás sem egy ökör ára és akkor még az egyes régiókban működő gittegyletekkel sem kellene bajlódni. De így nyilván a sorozatfüggők inkább elmennek a megfelelő letöltőközpontokba és beszerzik onnét ingyé', mégha lenne is hajlandóság bennük a fizetésre.
Egyébként meg régebben a műholdvevők tört kódjaival warezoltak, most meg ezzel.
Nekem meg elég a YT... -
Crystalheart
őstag
Erre vannak a filmkritikusok, akik spoilermentesen leírják a szakmai véleményüket, nem kell egészen zsákbamacskát venni.
Számos esetben bukott már meg újabban jó film azért, mert a célközönsége a fiatalok társadalma volt, akik meg jól letorrentezték...
A magam részéről egyébként a filmforgalmazók helyében én magam osztanám meg a torrenten elérhető minőséget egy saját videomegosztó oldalon, vagy különszerződést kötnék a YouTube-bal, mert akinek az elég, úgyis lekalózkodja vagy "lekalózkodtatja" ismerősével; akkor már inkább a forgalmazó kapjon pénzt az online megtekintésekért is.
-
ViZion
félisten
Nah most vagyok én, mert magamból indulok ki. Nem vagyok filmb**zi, de néha néznék valamit. Mozi a közelben nincs, 60 km a normálisabb multi, oda-vissza 120 km, meg egy délutám.
Téka... elvileg van valami, mondjuk Blu-ray lejátszóm nincs, DVD-t is hamarosan külsőként fogom használni a PC-ből is mennie kell.Akkor legyen a TV! Este későn kezdik, elvileg felvevős bigyóm van, de még soha nem éreztem úgy, h bármit felvegyek. Ott a karika, beugrik a valóvillab*zimacsó, alul kiírják, hogy süt a nap, meg leöltek ennyi embert valahol, etc... Szerencsére egy 90 perces filmet leadnak 200 percen belül, némi tampon-pelu-krém és telefon reklámmal, meg az öntömjénezésükkel, hogy milyen jó is a csatorna, hurrrá.
Vagy felmegyek kedvenc oldalamra, megkeresem, megnézem online, amikor nekem tetszik, reklám nélkül, nyűg nélkül? Ezt szoktam tenni. Nem torrentezek vagy ilyesmi, sorozatokat nézek online, a legtöbb amúgy legális is, kivéve talán azt a párat, amit itthon nem is adnak, azok a felirat miatt kerülnek fel ilyen-olyan oldalakra. ŰHa lenne normális online téka, akkor ezekkel sem foglalkoznék, FIZETNÉK. Mert dolgozom, a munkámért pénzt kapok. Mások az online tékával dolgoznak, fizetnék a szolgáltatásért. Hiszem, hogy ez a jövő, a szerkesztett adók meg megmaradnak hírek-aktuális-valóvilla stb. vonalon. Nézze aki akarja.
Fentiek alapján nem hiszem, h csodálkozni kell a hatalmas kalóz bevételeken.
-
pdev1811
tag
válasz
#22145024 #18 üzenetére
Ha belegondolsz, valamilyen szinten zsákbamacskát veszel a mozi jegypénztáránál. Igaz, h adva vannak a színészek, a rendező, a sztorit is nagyvonalakban ismerheted előtte, trailer-t is tudsz nézni vagy kritikát, de az h az egész egyben milyen lesz, h tetszeni fog-e neked személyesen és h azt kapod-e a pénzedért ami vártál az csak utána derül ki.
-
törölt tag
Eleddig nyugaton sem láttam kígyózó sorokat a jegypénztáraknál, hogy azonnal adják vissza a pénztet, mer' gagyi volt a "termék". De ugyanez a helyzet a színházi előadásokkal, koncertekkel, sőt a könyvekkel/újságokkal is. Ha nem tetszik a szerző, rendező, színész, eleve be sem mész/nem veszed meg. Pont.
-
alevan
őstag
válasz
Crystalheart #14 üzenetére
Figyelj, ha lenne olyan, hogy megnézek a moziban egy ígéretes filmet, amiről kiderül, hogy egy jó kupac SZAR és visszakapnám a pénzem, nem lenne szavam. De így....
-
alevan
őstag
Az viszont valóban érdekes, hogy ott van a The Pirate Bay, össze vissza költözködik, szervereket foglalnak, ürbe küldik ballonokkal, stb, viszont a felhasználók észre sem veszik, de sok-sok weboldal (legyen az online játékoldal, magáncég, állami cég, stb) erre jóval nagyobb profi ITgárdával nem képes...
-
Crystalheart
őstag
válasz
konigjanos #12 üzenetére
Netalán ingyenélő bugrisok, úgy kell nekik, hadd bukjon meg a filmjük a torrent miatt?
-
kaliber
aktív tag
A neve elhallgatását kérő, a fenti szervezetek munkájába belelátó forrásom szerint két fontos összetevő miatt nem tűnnek aktívnak a hazai jogvédők. Egyrészt tényleg nem foglalkoznak túl komolyan az internet monitorozásával, illetve a jogsértő tartalmak eltávolításával, másrészt ha mégis, akkor a legtöbb esetben nem invesztálnak "felesleges energiát" ezekbe az ügyekbe,
Na meg azért mert az artisjus mennyit is szedett be az üres hordozók jogdíjából 2012-ben 3.6 milliárd forintot erre valahogy nem tér ki ez az alapos(?) cikk. [link]
-
konigjanos
senior tag
Sok szegény, csóró színész és producer, most sírok....
Erről az a south park jut eszembe, mikor sztrájkoltak a mopsz zenekarral... -
musculus
tag
Én csomószor azt érzem, hogy "basszus ez milyen jó film/játék/zene, annyira szeretnék fizetni érte!!"
Ha a torrentekhez lenne anonim paypal link, ami a jogtulajdonoshoz vezet, már joparszor használtam volna.Az viszont bizonyos, h ha lesz netflix Magyarországon, és itt is 8 usd/hó áron tudnának szolgáltatni, adieu lenne az enkornak - részemről. (fene egye meg, hogy ennyire más a magyar adorendszer, egyszerűen nem tudom elkepzelni, h 4500 ft alatt kijonne. Ennyit meg frankon nem ér meg havi 2 film)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Amig pl. szandekosan tiltjak az osszes Linuxot Netflixen addig maradjanak csendben a szellemi tulajdont eloallitok. Ha nem kell nekik a penzem az nem az en bajom.
-
joysefke
veterán
Hiánypótló írás
Én eddig ezek közül: Piratebay, Bitsnoop, ufox
csak az elsőt ismertem, de most majd megnézem a másik kettőt is, egy csomó mindenben elég gyenge a TPB. (vacak kereső és nagyon gyenge audiobook kínálat a német nyelvű fronton)üdv
J. -
törölt tag
a felhasználó meg ingyen megkaphatja, a szar filmeket, mostanság olyan a film, játék, zenegyártás, hogy nem hogy nem fizetnék értük, ha tehetném még a hddmen sem lenne. Ráadásul nem csak a film szar de nem az alkotók kapják a pnzt, hanem pl az artisjus.
-
zzoltan2014
tag
"
Hazánkban is egyre gyakrabban igyekszenek azonban együttesen fellépni a szervezetek jogos tulajdonuk védelmében. Néhány éve még elképzelhetetlen volt, hogy piaci versenytársak közös asztalnál tárgyaljanak a kalózkodás elleni stratégia kidolgozásáról (tisztán civil kezdeményezés alapján)."
Üzleti vállalkozások összejátszása mióta "civil kezdeményezés"?
Ha jókat akartok röhögni, látogassatok el erre a kamuszervezet honlapjára:
-
Real_Gabe
tag
A data.hu mióta kalóz oldal?
Az csak egy tárhelyszolgáltató!Ezek szerint nem csak a torrent és warez oldalakat vették figyelembe, hanem azokat a tárhelyszolgáltatókat is, amiket gyakran használnak illegális tartalmak feltöltésére?
Mert, akkor már nem állja meg a kijelentés, hogy a kalózoldalak bevétele annyi amennyi, hiszen bekerültek olyan oldalak, cégek, akik nem kalózkodással foglalkoznak.
-
anulu
félisten
válasz
zzoltan2014 #3 üzenetére
aki public trackerről tölt minden "kiscicavagyoknyissmeg.exe"-t, az meg is érdemli.
-
zzoltan2014
tag
"A fogyasztó a legtöbb esetben nem is érti, hogy miért lassul be a számítógépe, mitől ugrálnak elő a legváratlanabb helyekről teljesablakos hirdetések MLM-rendszerekről vagy éppen online kaszinókról. "
Ja, a popupablakokért is ugye kizárólag a torrent a felelős.
"komoly összegeket (az 596 vizsgált oldal együttesen 227 millió dollárt) zsebelnek be a torrent-, P2P, videó- és fájlmegosztó oldalak,"
Hú de óriási összeg. 83 év alatt összejön annyi, amennyit a facse adott egyetlen üzenetküldő programért.
Mekkora bullshit az egész cikk.
-
törölt tag
De jó lett ez az írás! Végre nem hatásvadás semmitmondás, meg szép kerek milliárdokkal való parasztvakítás, hanem nevek, dátumok, összegek. És mégse egy statisztikai kimutatás a végeredmény, hanem infóközlés.
Hajrá!!! -
Szóval blabla.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A színész eljátszotta, a gyártás legyártotta, a marketing meghirdette, a kalózoldal meg 80 százalék feletti nyereséget ér el a hirdetődobozokon keresztül.
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest