- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meridian
senior tag
Időközben meglett a hiba oka, végül nem az alaplap lett a hibás, hanem kiderült, hogy a CPU okozta a fagyásokat... az FPU teszteken megbukott. Igaz ezt végül én teszteltem ki, de jobb is így, mert gyorsabban meglett a hiba forrása.
Amúgy a Hardverker-nél - mert onnan vannak a cuccaim - nagyon rendesek voltak, és mikor már a 3. hét is eltelt, már felajánlották, hogy ingyen cserélik az alaplapot és/vagy CPU-t ha kell, mert tényleg szerencsétlenül elhúzódott a bevizsgálás, de közben én már lebeszéltem a szervízes sráccal, és megegyeztünk előbb letesztelem a tápot, ehhez ők adtak egy zsír új chieftec 550-es tápot kölcsön, mivel nekem több időm volt arra hogy teszteljek (hisz a hiba nem biztos hogy azonnal előjött volna, ők meg a hosszas tesztelést nehezen oldották volna meg - viszont segíteni mindenben tudtak), de aztán kiderült nem a tápegység volt a problémás (egyébként azért kezdtük a végén tápra is gyanakodni, mert a 12V -ot a tápteszterem szerint 11.8V-nak tolja és azt gondoltuk emiatt fagy meg amikor terhelés változás történik).
Úgy derült ki, hoyg a win7-em már eleve összeomlófélben volt, a korábbi fagyások miatt ezért partíciómentésből visszaállítottam. Igen ám de amíg tömörítette ki a mentésből az adatokat és másolta fel az eredeti helyére (~20GB) simán ment a gép, nem fagyott meg. Viszont amikor bebootolt a rendszer szinte bármire megfagyott... de ott volt az gépemen feltelepítve az AIDA kíváncsiságból, és úgy emlékeztem abban van mindenféle "érzékelő" , meg akartam nézni a tápfeszültségeket az új tápnál is, hogy itt ebben az esetben mit ír ki, mégha a BIOS nem annyira pontos, mint egy tápteszter. Itt akadt meg a szemen a stabilitás teszteken, meyleknél külön külön ki/be lehetett kapcsolni a következő tezsteket: CPU, FPU, Cache, memória, HDD. Nosza próbáljunk tezstet futtatni úgy hoyg nem mindegyik van bekapcsolva hanem csak az egyik... CPU teszt ment 5 percig, semmi, következik az FPU. 2:30 perc után mikor már léptem volna tovább, mikor megállítottam a tesztet, durr megfagyott a gép... annyira hogy rövid időre áramtalanítanom is kellett - mert bootolás közben megállt. Kezdtem sejteni itt lesz a probléma. Köv tezst Cache. Azon is elfagyot, ujraindítás. Memóra rendesen men t 5 perc, HDD szintén.
Na akkor előlről de jóval hosszabb ideig nyúzva. CPU 20 perc stabil, Memória, HDD szintén. Akkor jöjjön ismét az FPU (amit direkt utoljára hagytam) 2 perc után meghalt ismét, csúnyán... a cache tovább bírta 5 perc körül halt meg de itt is meghalt.. ujraindit, CPU 1:30 perc után is stabilan ment, sőt ekkor már fogalmaztam a levelet a szervizes srácnak, csinálgattam a screenshotokat a levélbe, stb, szép stabilan ment. De amint hozzányúltam az FP teszthez, halál...Másnap visszavittem a tápot megköszöntem, ők is, és kicserélték a procimat. Éltem a lehetőséggel, a cserénél, hogy nagyobbat kértem ráfizetéssel, így most hatmagos a CPU, 1100T hasít most a gépemben, és most már lassan 2 hete, a Crysis 2-őt is végtoltam, hogy közben x264-el videót tömörített a gép... stabil. Nem volt fagyás, minden flottul műkszik.
Úgyhogy végre megoldódott a rejtélyes problémám, a CPU-n belül az FPU halálozott el a procimban - ami nagyon érdekes hibákat generált, mert már tavaly november elkején október végén jelentkezett először a probléma, időről-időre, végül egyre sűrűbben.
A végére külön megemlítem ismét a Hardverker Kft, ahol nagyon rendesek voltak, és segítőkészek. Igaz a szervízes srácnak talán első nekifutásra picit mindig morc a hangulata, de ez nem csoda, hisz nap mint nap mindenki csak problémával megy hozzá, hosszabb távon én sem lennék különb (meg szvsz más sem).
De ha emberi hangot ütsz meg vele, akkor nagyon is lehet vele beszélni, és nagyon rendes. Meg úgy a Hardverker Kft-nél mindenki, akivel összefutottam mostanában. -
Fr3eWar
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Köszi a bemutatót!
re:
Úgy érzem, hogy az én i7-es konfigom is csak netezésre jó, mert nem SB, pedig annyira jó lenne, úgy vágyok rá hogy SB-m legyen, kiváltképpen az első generációból. Meg a VGA-m olyan öreg, hogy lassan a flash animok is szaggatnak rajta. Azthiszem előkeresem a GTA2-öt azzal még talán lehet játszani rajta. -
rolkaDb
aktív tag
Részletes írás lett, köszönöm!

-
Meridian
senior tag
Nem, ez sajnos tapasztalat... az uccsó 2,5 hétben rengeteg külföldi weboldalt végigtúrtam, és az is ezt erősíti meg bennem...
Intel 4 magos cpu szivások sok esteben gigabyte (persze akad asus-al is), AMD szivások szinte kivétel nélkül ASUS-al láttam... az utolsó 2 évben.
Nekem EPU engine-es alaplapom volt intel core 2 duo E8400-el, irgalmatlan jól ment.
Tesóm most dobta el az ASUS alaplapját kicserélve ugyanazon árkategóriájú Gigabyte-ra, és megszünt minden problémája... neki az EPU engine azt csinálta egy nagyobb (nem gyári hűtővel - ő is Grand Kama Cross-ra váltott mert ultracsendes) hogy ugráltatta az órajelet 3200-ról 800-ra majd vissza, holott pirme95 számolt.Ugyanaz a Prime 95 ami nálam rezzenéstelen arccal tolta a folyamatos 3400Mhz-et 100% terhelés mellett...
Miután kicserélte az alaplapot, érdekes módon megszűnt ez a probléma.... Prime néla is folyamatosan tudta terhelni 100%-ra és 3200Mhzre (neki BE955-e van).
-
Meridian
senior tag
Nincs tuningolva, és az egyik legerősebb hűtő van a CPU-n. Grand Kama Cross, (Scythe-től).
A CPU alaphelyzetben 34 °C, innen kúszik szépen fel ~55-60 fokig... eközben szeret leginkább megfagyni. De ha már elérte a 60 fokot, akkor akár ugrálhatok is a gépen nem fagy meg.
De van olyan helyzet is elindul, lehet kapásból terhelni, majd amikor véget ér egy több órás terhelés, akkor fagy meg amikor az hirtelen visszaveszi az órajelet 3400-ról 800-ra...
De a legidegesítőbb az, hogy éjszaka melózok, utána hazamegyek és bekapcsolom a gépet és 2 órán át sűrű fagyásokkal tarkítva tudom csak elindítani - pedig előtte éjszaka még szépen lemörörített egy videót majd utána szépen leállítja magát, kikapcsol, ahoygan azt kell.
Vagyis elindulni még elindul ilyenkor, letölti a windows frissitéseket, virusupdate-et, mailek, weboldalak, youtube videók, stbstb, ez akár 2 óra is eltelhet, ekkor lefeküdnék aludni, de azért előtte beállítok egy videó enkódolást (hadd dolgozzona a gép), ez vagy megfagy 8-10 másodperc alatt (amikor melegszik be a cpu, vagy ha nem, akkor az első pass végén fagy meg amikor hirtelen véget ér az első menet, és kezdené a második menetet, de egy pár másodpercre amíg a file-okat rendezi az enkódoló rendszer, addig visszaesik a teljesitmény 800Mhz-re és ekkor baaaaaam! kékhalál, megfagyás, leállás, sokszor újból nem is tölti be a windows teljesen).Ekkor próbálkozok gyors újrainditás, majd prime max heat és stressz tesztel, és ha fagyogat akkor utána 4-5 másodperces terhelésekkel lépésről lépésre beizzítom a gépet és utána inditom a videotömörítést ami szépen végig is megy - mire felébredek - ott a gép kihűlve és nem megfagyva... ezután viszont már többesélyes vagy fagy egy újabb terhelésnél vagy vidáman megy addig amíg hosszabb időre ki nem kapcsolom)
Amúgy az alaplapon már legújabb BIOS van (nyár óta amúgy), win7 - re már felment sp1 is, legújabb alaplapi driverekkel, talán csak a ATI Catalyst az decemberi vagy januári.
A winyók Hard Disk Sentinellel ellenőrizve, egyetlen egy hibás szektor van a 1TB-os winyón ami tartalék területre átmozgatva, de nem file másolgatás közben szokott fagyni amúgy.
Diskdefragot is kibírja, akkor sem fagy, amikor minden lehetséges filet újrarendezek akkor sem.Tesóm ép nemrég vett RAM-okat, azokra kicserélve próbaképpen egy fagyási hullám közben, azokkal is ugyanúgy fagy, az Kingston 1600-os, az enyém G.Skill 1600 (CL9-es mind a kettő), tápegységet is teszteltem (van PSU teszterem, semmi hiba) - bár a 12V az nálam 11.82, a 5V az 4.9V, a 3.3V az 3.3V az alaplapi driver és BIOS is ugyanezt írta ki, elviekben ez belefér.
Videokártya nem fagyott még meg játék közben, egy elsőszériás MSI ATI HD4850, 512MB RAM, és alapból 79 fokon megy a gyári hűtővel (ilyenkor a ventije 26%on pörög)... terhelve 89-90fok (ilyenkor a ventije kb50-70%-on pörög - nem is maxon - de terhelésre nagyon gyorsan regaál, hallani a venti süvítő hangját - ami egyébként csendes alaphelyzetben...).
A vicc az hogy mérgemben már többször is szétszedtem a gépet ilyenkor pár napig általában problémamentesen megy, pedig ilyenkor rendesen kihűl minden.
A CPU pasztázását már olyan rutinnal csinálom, ihaj, gyakorlatilag gyári minőség egyenletes réteget kenek fel a bankkártyámmal - mert először erre gyanakodtam. FX2-es pasztát használok (asszem ez a neve), de előtt más régebbiekkel is próbáltam, nem ez a probléma, bár először gyanakodtam erre is. De a CPU nem ment 66 fok főlé sehogyan sem, a régi házamban sem, a mostanival viszont igazi szopás, mivel 55 fok fölé nem megy, mert az új ház ugye a CM HAF912Plus... gyakorlatilag 12 fokkal hidegebb a CPU, mint korábban - tehát melegedési probléma is kizárva.Amúgy ha fagy a gép ezt az üzenetet dobálja ki legtöbbször a kékhalálnál - miközben kiírja a memory dumpot a winyóra:
"A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.
A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval.
If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:
Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.
Technical Information:
*** STOP: 0x00000101 (0x0000000000000031, 0x0000000000000000, 0xFFFFF880009B180, 0x0000000000000001)
Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.Contact your system administrator or technical support group for further
assistance."Egyszer, amikor nagyon csúnyán összedőlt a gép, többszöri fagyást követően, amikor csak teljes kikapcsolással tudtam újból elinditani (mert még a bios képernyő sem jött be) azt vettem észre hoyg az egyik mag kikapcsolódott. Mivel ez Black Editionos verzió, a magokat külö-külön lehet állítgatni kibekapcsolni stb... ez gyanús volt ezért máskor már eleve én kapcsoltam ki a hibásnak vélt magot de sajnos ez sem segített fagyott ez olyankor is.
Ugyhogy teljes tanácstalanságban vagyok, mondjuk a CPU-t és alaplapot visszavittem a kiskerbe, de szerencsétlenségre a CPU és a alaplap két különböző forrásból való.
Ami viszont szánalmas, hogy a nagykernél nem volt négymagos CPU csak valami kisebb kétmagos, azzal nem jött kia hiba eddig, és most várunk hogy legyen egy nagyobb CPU hogy azzal is teszteljék.
Én inkább arra hajlok hogy az alaplappal van a gond, nem jól szabályozza a feszültségeket és áram erősségeket, ezért hal el a CPU amikor változik vagy melegszik - hisz amikor fűt a CPU minden melegszik ami a házon belül van -, ami ténylegesen nagyfogyasztású, mivel ez még C2-es steppinges 965-ös - bár 105-108W főlé a legdurvább teszteléssel (Prime95-el sem ment - más esetén 95-98W-ot vesz fel az EPU engine szerint).
De remélem holnap már okosabb leszek, és végre letesztelik az alaplapot. Remélem. Már hamarosan 3 hete odavan, kezdek türelmetlen lenni.
-
dave666
aktív tag
Köszi az írást és a képeket

Nagyon jó konfiguráció, Cooler master megbízható márka
-
ló úr
őstag
válasz
Meridian
üzenetére
Akkor nem a catalysttal lesz ott a bajod,ha a CPU-t terheled és attól fagy ki minden. Prime 95 a CPU-t meg a ramokat terheli maximum,semmi mást.Nem leeht h a hűtésed nincs jól felfogatva a procidra,vagy gyenge a hűtésed ? Tuningolva van a procio?? Mert az lehet esetleg,h túlmelegszik a proci és lekapcsol a cucc.
-
Meridian
senior tag
Catalyst csere? De létezik az hogy win7 alatt a catalyst úgy omlasztja össze a rendszert hogy utána van olyan eset hogy a bios képernyőnél megáll? Ilyenkor totál ki kell áramtalanítanom a gépet, és csak utána hajlandó elindulni. És ezután is csak elindul a win7 és amíg nem adok rá a CPU-ra terhelést (pl prime 95) addig remekül meg yminden, de ahoyg rákapcsolok valamivel ami fűti a cpu-t egy idő után ismét befagy.
-
LackoMester
addikt
Jó írás, jó kis gép, leld benne örömöd.

Nálunk mind a két pc és Tv (+ monitorok, beltérik, mediaplayer, konzol ) mind- mind túlfeszültségvédelmes hosszabbítóban vannak, nagyon sokat bukhatunk egy ilyen villámláson.
-
Zso2
őstag
Nekem te ne csillagozzál, mikor te nézed félre a teszteket....
Olvass és nézz.[Brazos játék teszt]Bocsánat a topik-nyitótól a szemetelésér , befejeztem.
-
Zso2
őstag
TE nem látod át mit linkeltem.. ha megnézed jól kedves Ló úr ,akkor láthatod,hogy a 2500k gpu-val (igp)csinálta amit mutat felül. Alatta volt egy külön teszt ott is éppen a Starcraft 2 -vel csinálták Brazos-al kisebb felbontáson nem ért el annyit.Csak ezt nem tudtam képpel linkelni, mert táblázatba volt rakva.Szóval nézz meg mit írtam jó alaposan...

Nem tehetek róla,hogy nem olvasol Ph-t. Én innen értesülök. Mutass egy tesztet ahol jobb a Brazos a Sandynál..akárhogy is nézem 17 fps-t tudott hozni 1027x768-ban sc2-ben pl. a sandy meg saját gpu-va 29-et 1280 medium beállitáson, ez nem kics különbség a sandy javára. -
ló úr
őstag
Nem a CPU-ról beszélek te ****** hanem IGP-ről.
Nem ugyanaz
A Brazosba a E350-ben 6310-es radeon van benne,ami mindenféle teszt szerint jobb mint a Sandy-ben az IGP.Ebben a kis tesztecskédben a brazos benne sincs,na mind1.És mégeccer kihangsúlyozom gyengébb értelmi szinttel rendelkezők kedvéért,h IGP-ról beszélek,nem a proci erejéről
Proci erőben erősebb a Sandy,de az IGP-je az egy rakás kaka. -
tonyalmeida
csendes tag
Remek írás! Grat a masinához.

-
Varoz
addikt
és itt azt írtad ,hogy körbehugyozza a Brazos a Sandyt, ez nem kicsi ferdítés,mert a sandy megeszi...
Először ezt írtad. Ez szimplán a procira értehető.Persze utána leírtad ezt is.
mert még igp szinten is gyengébb nála jóvalÉrtem én amúgy, csak több helyen is úgy fest, hogy leragadtál a CPU-nál.

-
KAMELOT
titán
nekem is fura volt mikor ezt írta a gyerek.
Majd személyes tapasztalat után meglátjuk mit is tud. Lövök ide képeket és teszteket.
Én néztem videókat. Simán megy rajta minden igaz 1280-as felbontásban csak és lox beállításokkal.
De mint írtam! Majd ha leteszteltem akkor tudok többet mondani.
Ha valaki nem tesztelte le és csak leírásokat látott róla annak nincs mit beszélnie.
Ezért jó lenne itt valaki ha bemutatná mit is tud a SB iGPU-ja.
Szívesen látnék valami ilyesmi tesztet.

-
Zso2
őstag
Mi az hogy sehol sincs? Ennyire ne légy elfogult hogy egy Brazost össze akarsz vetni egy kajak erő desktop cpu-val..
Akkor olvass tesztet, ennek talán hiszel....
Ez is PH-s teszt, láthatod hogy itt csak 1024-ben A fenti teszt meg nagyobb felbonáson volt:
Programok / játékok AMD (E350M1)
WinRAR bench (kB/s) 473
MediaEspresso konvertálás (p:mp) 33:55
Starcraft 2 1024x768 low (fps) 17
Team Fortress 2 1024x768 med/low (fps) 27
Dragon Age 1024x768 low (fps) 21Azért látszik,hogy a Brazos nem olyan nagy király,mint ahogy leírtad....
-
Pickle Rick
senior tag
Jó kis cikk. Ilyen házat akarok én is, csak nekem kicsit drága.

-
Zso2
őstag
Én nem olvastam félre semmit ezt írtad:
A Sandykben a GPU egy vicc,kb. semmit nem támogat,.meg semmire nem jó,azok 2d lassítók inkább
inkább egy Brazos AMD amiben lehet a proci erő nem a leg acélosabb,de a VGA 10x körbehugyozza a Sandyt+negyed annyit se fogyaszt
Nem mind1 azért,és ha nem játszol akkor elég az az AMD is és még a villanyszámládon is spórolsz és 42K ból megvan a lap a procival+rammal,+táp+ház
A proci meg bőven sok azokhoz a játékokhoz amiket leírtál
Én így gondolkodnék.
és itt azt írtad ,hogy körbehugyozza a Brazos a Sandyt, ez nem kicsi ferdítés,mert a sandy megeszi... azt a hülyeséget meg honnan vetted,hogy nem támogat semmit?
Ne akard már 10x jobbnak beállítani egy kb Atommal egyszintű kis cpu-cskát egy Sandynál, mert még igp szinten is gyengébb nála jóval ,ha meg a cpu számítási telj is nézzük akkor 2 nagyság-rendel van csak lemaradva.... -
ló úr
őstag
Az IGPje egy rakás szar a Sandyknek
És jelenleg csak a Brazos van AMD szinten amiben van IGP szintén,mivel Llano még nem jött ki
És a Brazosbvan az IGP kb. 10x jobb mint a Sandyjében,én ennyit állítottam,sose mondtam,h proci erőben nem erősebb a Sandy,csak tudod meg kéne tanulni olvasni kedves Intel fan úr 
-
KAMELOT
titán
Mért ilyet veszek?
1. ilyenem még nem volt. ATI párti voltam mindig.
2. ha veszek akkor rendeset mert nem 1 évre veszem
3. mivel van kedvenc gamem GTA 4 amit néha jáccok szeretném már egyszer full grafikával élvezni.
4. ár / teljesítmény arány megnyert engem.
5. teljesítményéhez képest nagyon szépen visszaveszi az órajeleket meg a feszt is IDLE üzemben. Persze ha kell akkor teljesít keményen! -
Bunken
tag
Látom vannak egy páran akik vagy nem olvasták el rendesen a cikket vagy nem tudták a lényegét értelmezni. Gondolok itt olyanra akik a helyesírásban találtak hibát (van benne aláírom de hát senki sem tökéletes na meg némelyik csak elgépelési hiba), akik az "új" fogalmát ebben az esetben nem úgy értelmezték ahogy kellett volna (a hardverek tényleg nem a legújabbak de itt nem is a hardverek "frissességén" van a hangsúly hanem, hogy számomra ez a konfig új, gondolok itt arra a hozzászólóra aki ebbe kötött bele és a számára csak annyit mondanék, hogy: nem mindenki teheti meg, hogy a legújabb komponensekből válogasson).
Na meg még egy két dolog amik most hirtelen nem jutnak eszembe és lusta vagyok visszakeresni

Amúgy köszön szépen még egyszer mindenkinek aki elolvasta a cikkemet és építő jellegű hozzászólásokat tett nem csak kritizált, de hát ilyenek is vannak és én ezt el is fogadom.
-
Zso2
őstag
Miről beszélsz ember , inkább nézz körbe először Mr. ló..
Sandy-ban gpu vicc?, akkor a többiben mi egy fos... olyan hülyeségeket raktál össze 2 mondatban,hogy nem igaz. Ne keverd már egylapra az Atommal és aBrazossal a Sandyt.
A 2 együttes erejével kicsavarja és lenyeli..
kb 2x gyorsabb a Brazosnál játékokban.
Nem értem mit hadoválsz. -
Osynho
addikt
válasz
üzenetére
Nekem nem Athlonom van, én B45-höz hasonlítottam.

"i5-2300 teljes gép konnektorból mérve 35 wattot evett" Mi volt ebben a konfigban?
"Egyik kolléga 30 FPS javulást észlelt a 2300-ról 2500K-ra történő upgrade esetén, tuning nélkül, Dirt2 alatt, Full HD-ben."
Milyen vga-ja volt a kollégának? Mekkora fps-ről javult ennyit? Milyen beállítások mellett? Pusztán 500mhz különbség jelentett neki ilyen mértékű gyorsulást?
A Dirt2 szereti az izmos processzort, de azért ott elég nagy cpu limit lehetett.1,680 x 1,050, no AA, no AF, DX10, 64-bit, High settings.
Ilyen beállítások mellett egy 5870-el persze, hogy gyorsul a rendszer, ha erősebb cpu-t teszel alá.

-
törölt tag
i5-2300 teljes gép konnektorból mérve 35 wattot evett, mértem. Egyébként NEM Athlon-hoz hasonlítottunk, hanem Phenom 955-höz. Ehhez mérve az i3-2100 fogyaszt fele annyit.
Egyik kolléga 30 FPS javulást észlelt a 2300-ról 2500K-ra történő upgrade esetén, tuning nélkül, Dirt2 alatt, Full HD-ben.Esetleg ezt is érdemes megnézni: felbontás 1680x1050:
Az i5-2400 alapfrekin veri a 4,2Ghz-re húzott Thuban-t és megközelíti a 4Ghz-re húzott i5-760-at. 4Ghz-re húzva pedig tudja az i7-980X sebességét játékban. -
Osynho
addikt
válasz
üzenetére
Az én gépem üresjáratban 80W alatt eszik. SB-vel 30 alatt enne?
Terhelve biztos, hogy jelentős különbség lenne, de mivel nem terhelem napi 24 órát, annyira nem érdekel.
Idle 4x-es szorzóval megy a proci, 1V alatti feszültségen, tehát nem zabálja le a fejemet.
A játékokban tapasztalt -40-50 fps-ben sem hiszek. Illetve 800x600-on, illetve pl Quake 3 alatt lehetséges, de az megintcsak nem érdekel
Nagy felbontáson, AA-val, stb nincs szignifikáns különbség, szvsz. Érdemes megnézni a középkategóriás cpu + vga tesztet itt a PH-n. 
Ettől függetlenül jó vétel, és ha teljesen új gépet épít az ember, érdemes elgondolkodni egy i3-on is, de akinek van egy AM2+, AM3-as lapja, az biztos, hogy jobban jár egy Phenommal. Főleg, hogy 20-on pár ezerért lehet venni 4 magosítható B55-ösöket.
Az Athlon II X4-et se írnám le ennyire, az L3 cache hiánya nem feltétlenül bénítja meg ezt a procit, arról nem is beszélve, hogy sok példánynál 2 kattintással be lehet kapcsolni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Én nem mondom azt, hogy nem veszem észre.
Csak ha ténylegesen akarnánk haladni a korral, akkor kb. félévente fejleszteni kellene, és kb. évente válthatnánk platformot, aminek kb. nem túl sok értelme van, mivel ha azt nézzük, pl. elég sok s775-ös gép van ma is, és megfelelő CPU-val, VGA-val máig kielégítik a felhasználók igényeit. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
So hozza.

Igen, tehát akkor a 775ös quad-ok is már csak netezésre jók. Értem Én..
Meg akkor a 8800 GTX/Ultra is, ja és a 4850/70 (X2) is csak netezésre jó, mert 1600*1200-ban / 1680*1050-ben 2/4*AA-val máig minden játszható velük. Jó kis netezős gép..
Nem szaggat rajta a pasziánsz. 
Rendben, azt hiszem megbeszéltük.

-
laci503
tag
király gép lett
gratula
és a cikk is jó -
törölt tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Például azért, mert egy ideig még kis veszteséggel szállhatsz ki egy AM3-as konfigurációból. Viszont ahogy telnek a hetek és egyre többet rájönnek arra, hogy egy i3-2100 erősebb a Phenom-nál, a kereslet az AM3-ra egyre jobban apadni fog. Kvázi egy idő után már szinte eladni sem tudod. Ha meg megvárod az AM3+ -t, akkor egyáltalán nem. Történetesen fél év múlva a Giga AM3 deszkádat az X4 630-al odaadhatod a rokonnak netezni.
Az 5850 is igen, egy régebbi kártya, a HD6850 hozza a tudását, miközben kevesebbet fogyaszt és csak 1 db PCie csatival üzemel.
Az új fogalmával tisztában vagyok, lehet írok is egy "Új Trabantot vettem" cikket, nekem új lesz

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Mivel nem mindig jön ki 1:1-ből, így nincs "kedvem"... ha meg megvagyok elégedve a jelenlegivel, akkor minek váltsak, ezt magyarázd meg nekem.

A másik, mint írtam, neki azért új, mert új.. Az új nem feltétlen jelenti mindig az új architektúrát. Ennyi erővel a vga-ja is elvault, mint a procija?

-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Athlon 2 X4 630.
Lehet erősebb, de akkor miért nem veszítettem semmit teljesítményben? Tehát fps-ben sehol sem volt kevesebb.

Erősebb nem vitatkozom erről, de nekem nincs kedvem 1-2 évente platformot váltani, és akár mit mondasz, ez lesz az SB-vel is, meg az összes AMD-vel is.. De erről még elbeszélgethetünk napokig..

-
törölt tag
Igazából azt is kérdezhetném: 2011 március elején ebben mi az ÚJ?
Phenom + 5850 + AM3??? -
törölt tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nem tudom most melyik CPU-ról beszélsz. 8400, 630, Thuban vagy mi?
A 8400 játékokban erősebb mint a 4 magos Athlon. Enkódolásban az X4 az szerintem. Én a helyedben eladnám ezt:
Gigabyte MA785GT-UD3H Rev. 1.0 | AMD Athlon II X4 630
és H67 + i3-2100 -ra cserélnék. Gazdaságosabb, erősebb, később is jobban eladhatóbb.
AMD-t egyre kevesebben vesznek és keresnek, amióta megérkezett a Sandy, ha ezt nem veszed észre, az a Te bajod
Nem utolsósorban pl. egy 20k-s H67-es ASRock lapon van USB3, SATA3, eSATA, alaplapi HDMI, DVI, DSub csatlakozó. MI kell más? Egy AM3-as Extreme ASRock-on sincs más...
A grafikus AXTU BIOS-ról még nem is beszéltem, az összes 3 és 4 pines alaplapi ventit 10 szinten lehet szabályozni, akár win7 alól is szoftverből.
Félreértesz ha azt gondolod, hogy én az Intelt- favorizálom, ez nem igaz. Volt AMD-m is és Intel-em is. Ennek ellenére igyekszem gondolkodni, nézegetni a teszteket és az aktuális JÓT venni.
Megszokás és rátukmálás alapján konfigot venni, a lehető legrosszabb amit tehetünk. A tukmálásról már írtam is cikket: országos hw körkép. Jövő héten valszeg megjelenik majd a tavaszi verziója. Az ajánlatok már beérkeztek

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Lehet erősebb volt, de, pl. játékokban nem veszítettem semmit.. Tehát, akkor miben volt erősebb? Pl. gyorsabban kódol videót?
Arra nem használom...Mint mondtam, Én sem győzködök senkit, aki ért hozzá, utánajár, nézelődik, vagy ténylegesen megszokás alapján vesz konfigot.. A másik fél meg azt veszi meg, amit rátukmálnak...
Plusz alaplap szinten számomra sokkal szimpatikusabbak a 880/890-es AMD-s lapok, mint Intelék lapjai, és még jön a 900-as széria.

-
Móci
addikt
Gratula a géphez, szerintem is jó vétel volt!
Nekem a ház tetszik a legjobban, nagyon fáj a fogam egy ilyenre, csak sajnálom rá a pénzt... -
törölt tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
A Thuban már akkor is rossz vétel volt játékra, amikor megjelent. A Phenom 955 verte több játéktesztben, az i5-760-ról nem is beszélve. Nézegesd a Thuban vs Sandy Bridge összehasonlítását: Anandtech CPU Bench. Üresjáratban 50 wattal fogyaszt többet, terhelve meg 70-el. Több játékban pedig 40-50 FPS veszteséggel kell számolnod, ha Thuban-t veszel, Sandy helyett. Kvázi hiába van izmos VGA-d, a Thuban miatt jóval alacsonyabb FPS-eken fogsz játszani, mint azt tennéd egy i5-2500K -val pl.
Egyáltalán nem mind1, főleg egy játékos gépnél mennyit fogyaszt a cucc. Egyrészt nem játszol nonstop, hanem üresjáratban is megy a gép. Másodsorban ha játszol, akkor is kevesebbett eszik a Sandy Bridge-es gamer gép. SOKKAL kevesebbet, miközben SOKKAL ERŐSEBB.
Az Athlon X4 fogyasztása és ereje nem összehasonlítható a Phenom-mal és a Thuban-al. Ezek többet esznek, jobban melegednek és erősebbek is. Az X4 Athlon és a Brazos pedig édeskevés egy Full HD képes izmos VGA üzemeltetéséhez. Ma egy Full HD-s konfighoz min. Phenom 955, i5-2300, vagy i5-760 kell, de egy fizikai 4 magos i5-2400/2500K még jobb.
Nézőpont kérdése minden, ha valakit nem érdekel a fogyasztás, persze vegyen 140 wattos 1090T-t meg tojástsütő GTX480-at, nekem végül is édeskömény, én csak a saját elképzelésemet vázolom, nem muszáj meghallgatni.
A 8400 szerintem erősebb mint az X4 630

Én senkit sem akarok meggyőzni, csak a véleményem írtam le arról, hogy ma egy Phenom 955 rossz vétel.
-
ló úr
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Én is most váltok ZsIntelről AMD-re. Szimpibb a cég,ennyi,kész
Volt már nekem ez is,az is,igazából volt mikor az ár teljesítmény dolgokat néztem.Annó ezért vettem meg az E4500-amat,akkoriban 20 rongyért egyszerűen nem volt jobb AMD a piacon.Manapság már más a helyzet teljesen.Most váltok egy x4 620-ra. Mi a tapasztalatod am. a 630-al kapcsolatban?Jó kis proci,elég erős mindenhez? -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Én hallottam az SB-ről, de lehet inkább Phenom-ot vennék, akár 6 maggal is, ha van rá szükség ha nincs...Bejön meg jó, meg minden, de nálam pl. győz a "megszokás".. Plusz, rosszabbat nem kapok a pénzemért...Kevesebbet fogyaszt, oké, namármost, ha már játékos gépet pakolunk össze, akkor kb ez tökmindegy.
Ki mire használja a konfigját, ahhoz mérve vásároljon.
Adatlapomon lévő konfig idle fogyasztása ~70-80W,most SB-vel ez mennyi lenne, ~65W? Nah bumm..
Ha spórolni akarok a fogyasztással, akkor a már visszább említett Brazos-t veszem meg, és mellé rakok egy VGA-t. Szóval nah.. Ha már bika gépet teszek össze, ott már csak másodlagos a fogyasztás, elsődleges szempont a teljesítmény, szerintem.. 
Én E8400-ról váltottam az X4 630-ra, nem bántam meg, idle-ben jóval kevesebb a fogyasztásom, mint azzal volt. Oké, i széria még jobb, de annyira meg már nem vonz, hogy megérje platformot váltani. Kipróbálnám, de annyit nem ér, nekem leglábbis..
Nem kell ragaszkodni, akkor mutatnék Neked itt jó pár embert, eleve csak itt a fórumon is, akiket garantálom, hogy nem bírnál meggyőzni erről. És Én is ismerek jó pár embert...
-
törölt tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Véleményem szerint nem kell ragaszkodni, sem egyik, sem másik oldalhoz. Azt kell venni, ami épp abban a pillanatban a legjobb ár/teljesítményt hozza. Most amikor a Phenom 955-öt az i3-2100 is 4 szálasan kenterbe veri, nem látom értelmét Phenom-ot vásárolni. Ezenkívül dupla annyit fogyaszt egy Phenom 955, mint az i3-2100, hűteni sem árt jobban, szóval további 5-7eFT-os cpu cooler költséggel is kell számolni.
Balhé volt valóban a lapokkal, de sokan márt eddig is használták a hibás lapokat és nem csak a SATA3-as portokat, legalábbis én nem hallatom volna olyan esetről, hogy már most hibázott volna a SATA2. 2-3 év alatt jósolták a deszkák 1015%-ánél a hiba előjövetelét.
Most már vannak B3-as lapok, minden gyártótól, megvehetőek.
Én azt veszem észre, hogy azok vesznek még Phenom-ot, akik nem hallottak a Sandy-ről. Akik viszont hallanak, azoknak eszük ágában sincs. A Sandy lebombázta a Phenom barikádjait. Én azt gondolom az AMD jelenleg csak a 2-3 magos Athlon-okkal rúghat jelenleg labdába, hacsak nem csökkenti 20-22eFT alá a Phenom-ok árát. Június 20-ig, a Bulldozerig aratni fog a Sandy Bridge, ezért is, meg azárt is, mert több az Intel hívő. Azt pedig még most sem tudjuk, mennyire lesz jó vétel a Bulldozer, szóval várni addig felesleges.
A Sandy-t váltó architektúra ha jól tudom 2 év múlva jön. Ami ebben az évben még várható, az az 1366-ot váltja le, annak meg nem lesz köze a Sandy kategóriához.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Kinek mi...
Ez kb. olyan, hogy aki meg van elégedve az ATI-val, annak magyarázhatod, hogy nVIDIA-t vegyen, ugyanez fordítva...Na meg a másik, amennyi "balhé" van/volt az SB lapjaival...
Meg, jelenleg is alig lehet kapni lapot, vagyis vanni vannak már, hébe-hóba. Haver is azért vár már bő 2 hónapja a konfig vásárlásával, mert nincs értelmes lap a piacon még mindig... Vagyis volt, rá pár napra el is tűnt a listáról..Időt állóság, most ez olyan, hogy az újabb, oké, de attól függetlenül ugyanúgy kitart ez a Phenom is, mint az SB.. Nameg, ha az Intel marketingeseit nézem, fél, max 1 év, és jön az új foglalat megint.

-
Nem lett rossz cikk
Grat a géphez.Félelmetes, hogy amennyire régen odavoltam a kék LED-es ventikért, annyira nem tetszenek mostanság. Amióta megvettem a HAF912Plus-t, azóta "csakapiros"

ShellKretor:
Első szériás i5-ömről nem váltanék, de ha új konfigot vásárolnék, akkor tuti azt venném amit mondtál
-
törölt tag
Sandy Bridge-en nem gondolkodtál? A Phenom 955 teljesítményét játékokban már az i3-2100 is eléri és most 27eFt kb. Fele annyit fogyaszt, játékokban meg néhol még gyorsabb is. Azt gondolom időt állóbb konfig.
-
EczkE
veterán
Gratulálok a cikkhez és a géphez is.

Nem sokára én is konfogit fogok váltani.

-
agemate
addikt
Tetszett az írás!
Elég hasonló számítógépem van egyébként.
Azt ugye tudod, hogy nem a 480W-al volt a probléma a régi tápodnál, hanem a nevével, a minőségével.
Egy jó minőségű 400W-os tápegység (FSP, Chieftec, Corsair, CM, stb) röhögve vinné a gépedet, még akár tuningolva is. Persze a jövőre nézve jó választás volt a moduláris 620-as CM.
-
sith7
félisten
Jó cikk, jó gép

-
leonejoci2
tag
Jól összeszedett írás,jól összeszedett gép!
Használd egészséggel! -
martonx
veterán
Ez az írás (ritkán mondok ilyet) szar lett. Sehol egy műszaki adat, sehol egy link, hogy legalább meg tudjam nézni, az egyes komponensek adatait.
A többi rizsa meg kit érdekel? Kb. bárki össze tud dugdosni egy gépet, ezen marhára nincs mit részletezni.
Vagy te tényleg így vettél gépet, hogy őszintén fingod sincs melyik komponens mit is tud? A végén nézed meg, hogy jé elfutnak rajta a játékok? LOL
-
Én is találkoztam ilyen gonddal. Tudod mi lett a megoldás? AMD Catalyst csere és megszűntek a gondok. 11.01-ig jelentkezett a probléma, a februárival pedig volt-nincs random restart terhelésváltásnál.

Hetekig kerestem a megoldást, kipróbáltam minden hardvert más gépekben (ahol természetesen semmi gond nem volt) és végül egy ilyen apróság oldotta meg a dolgot. Kellett nekünk, hogy az amd már a procit is buzerálja catalystból...
-
olbaidhun
őstag
jó kis cucc lett, de még hiányzik mellőle egy konzol!

-
hackeeeee
Jómunkásember
-
KAMELOT
titán
válasz
hackeeeee
üzenetére
GTX560: ha már veszek akkor valami jót és erőset , de olcsót!
Írtam ,hogy munka. Igaz nem fejtettem ki bővebben ,de mostmár tudod.
Brazost szívessen vennék ,ha nem ilyen dolgokkal foglalkoznék. Erős és alacsony fogyasztású gép a célom. Ezért ilyen most csak a SB.
Őszintén megmondva sokszor gondolkoztam AMD platformon az olcsósága végett.
-
haly
őstag
Jó cikk, és remek konfig! Használd egészséggel!
-
BioNiCMaN
addikt
Látom moncsit szeretnél. Nézz utána a Dell U2311H-nak, nem fogsz csalódni.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Van itt is ehhez megfelelő topic. Ha tényleg úgymond kínai a bios, akkor van tuning kezdőknek szájbarágósan topic. Itt, ha kérdezel, szerintem leírnak Neked szinte mindent, hogy mi mit csinál a bios-od adott menüjében, mit állítgass.
Vagy akár maga a szoftver is.De ez mellett esetlegesen javaslom Oliverda fórumtárs AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutatóját. Ez szinte Biblia.

Ha úgymond vigyázol, akkor nincs gáz. Nem kell szétfeszelni semmit, hőfokokra ügyelni kell, ezek a fő szempontok. Tehát, nem ész nélkül kell csinálni.

Na most Kingston, vagy Kingmax? Adatlapodon Kingmax van.

-
Bunken
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
A RAM-nál az árak annyira nem zavarnak, na meg ezek a Kingstone RAM-ok mindig jó árban vannak, nekem mindig ezek voltak és soha nem volt bajom egyikkel sem.
Hát a Bios-ban nem mozgok otthonosan de az alaplapnak van egy tuningprogramja ami elég egyszerű (én bolondbiztos tuningprogramnak nevezem), név szerint a TurboV. Erről még nem tudok sokat mert nem próbáltam ki mivel még garisak az alkatrészek csak feltettem a programot és nézelődtem benne. De majd még utánnajárok, hogy érdemes-e használni vagy sem ha odajutok, hogy már tuningolni szeretnék.
-
hackeeeee
Jómunkásember
24"-hoz bőven elég lesz 1 kártya egy ideig még biztos, főként úgy, hogyha hajlandó vagy kicsit foglalkozni a graf. beállításokkal.

Ram árakat most hirtelen nem nagyon tudom, de asszem most sem olyan eget verően drága, és később fene tudja, hogy alakulnak az árak, ezért említettem, nem másért.

Ha tudsz "bánni" a bios-sal, akkor tuningolhatsz nyugodtan. Csak legyél tisztában azzal, hogy mit állítgatsz.

-
Bunken
tag
Pffúúú. Rengeted mindent gyűlt össze itt a hozzászólásokban amire most megpróbálok mindre egyszerre válaszolni, ha esetleg kihagynék valamit nyugodtam írjátok le megint és megválaszolom.
Szóval elég erősen gondolkozom a CFX kiépítésén de még nem szeretnék belefogni mert a procit 3,2 GHz-en járatom mert még garis és így nem akarom túlhajtani pedig két ilyen videókarinek ez kevés tudom. A CFX kiépítésén nem a Crysis miatt gondolkozom az egyáltalán nem érdekel engem, én inkább az autóverseny és egyéb motorsport játékok híve vagyok egy pár FPS-t leszámítva (pl F.E.A.R. ezt a játéksorozatot nagyon imádom) meg egy pár stratágia. Igazából a CFX-et a méghosszabb időtállóság miatt szeretném. A grafikál szemben pedig simán képes vagyok kompromisszumokat kötni. RAM-ból azért nem rktam bele 8 Gigát mert azt később is könnyű lesz megoldani. A monitorról még csak annyi elképzelésem, hogy 22-24" és LED háttérvilágításút szeretnék majd.
De ezeket majd csak a motorozási szezon végén mert a kettőt egyszerre nem engedi az én tárcám, ezeket majd csak akkor ha jön rossz bentülős idő.
Ezt a plexis házat a kedvenc infóboltban rendeltem meg, annyi volt csak a teende, hogy a boltba a ház kódjával mentem ami ez: RC-692-KWN2. Remélem ezzel tudtam segíteni.Remélem minden benne van de ha nincs írjátok le nyugodtan amint tudok válaszolok.
-
bognar110
őstag
SZép kis konfig gratuálok hozzá házikó is nagyon jó

-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát nézd, nem azt mondom, hogy nagyon gyenge az igp az SB-ben, de az tényleg inkább netezésre való csak. Asszem tán DXVA-t is tud, de ebben nem vagyok biztos. Dehát na nagy felbontásban akarod használni, akkor Én azt mondom, inkább kell mellé valami.

De a kérdés, hogy ez alapján szükséged lenne-e az 560-ra pl.
Az igaz, Java-hoz kell a vas, ez tény. De Te csak annyit írtál, hogy netezésre kell, ezért ajánlottam a Brazos-t.
-
KAMELOT
titán
Osynho---hackeeee---ló úr
Gépet csak egyszer veszek. Esetemben csak konfigváltás lesz. RAM+CPU+ALAPLAP.
Ha tényleg annyira szar a iGPU akkor összegyűjtök pénzt és veszek egy MSI NGTX560-at. Majd megnézem milyen is ez az iGPU. Sokan lemondják. Személyes tapasztalat fényt derít mindenre
Igen tudom a fogyasztás AMD brazosnál nagyon brutális...azaz jó. De maradok az SB-nél.
Eros proci meg mindig jól jön.
Hosszútávra gondolkodom. Ha veszek akkor minimum 2 évre.
Ha esetleg még húzni is akarom majd akkor egyszeruen csak veszek másik lapot és a régit meg eladom. Így nem vesztek semmit sem.
Munka: JAVA aplikációk futnak a gépemen amik zabálják a procit 50-80% és a RAM-ot 80%.
konfig ilyen lesz: i5-2400, ASUS P8H67-M PRO, 2x 4GB Kingston 1333MHz DDR3
-
barack1997
senior tag
A cm690 plexiset hol vetted ?
-
Klemice
senior tag
Remélem az új gépbe már nem Codegen tápot vettél...
-
hackeeeee
Jómunkásember

De amúgy, Én egy jóideig elvoltam az integrált HD4200-al, mert nem volt más. Igaz, játszani nem nagyon játszottam. Előtte 1GB-s HD4870-em volt. Bőven elég volt mindenre 1680*1050-ben. AA/AF-et is elviselte, bár nem nagyon pakoltam külön, max játékon belül 2*AA-t, aztán kész..
De mindentől függetlenül, sztem időt álló kis vas lett, Én mondjuk lehet bele hajítottam volna 8GB ramot, aztán biztos, hogy kitart egy jó ideig...

-
Tomy Yayo
senior tag
Ez most eszembe juttatta, amikor 3-4 éve én is átestem ezen az egészen, alkatrészről alkatrészre jártam utána az egész gépnek, és szereztem be mindent szinte egyesével, aztán összerelni, életre kelteni a nulláról...
Jó is volt az, az elégedettség és büszkeség a végén bőven megért minden fáradságot 
Jó cikk, gratulálok hozzá, és használd egészséggel jó sokáig, ahogy én is tettem!
-
ProEvoFan
nagyúr
nagyon jó gép

akkor várjuk a játék teszteket
persze ha van rá energiád 
ha gondolod tudok linkelni kb 5-6 bechmarktot, nem kell keresgélned
-
person
senior tag
Régi konfigban "AMD AthlonII X2 6400+ BE" procit említesz. Ilyen szerintem nem létezik. AMD Athlon X2 6400+ BE viszont igen.
-
Meridian
senior tag
Nekem is egy ilyen alaplapom van, csak ép 14 hónap használat után szervízbe kellett mennie.
Az én konfigom hasonló, a cikkben említett ASUS alaplap, Phenom II 4x 965BE (3,4Ghz), ATI 4850, 2x2GB G.Skill 1600 DDR3 (csak CL9-es), Cooler MAster 912Plus ház, Gigabyte 720W 80+ táp, Grand Kama Kross (14cm venti) CPU cooler.
3 hónappal ezelőtt elkezdett random fagyni a gépem, és jelenleg sem a szervízes srác, sem én nem tudom mi baja lehet, mivel winyókat néztem SMART infok alapján önteszt stb alapján jók, másik 1600-os RAMokkal ugyanúgy fagy (Kinston CL9-es), videókártya másik gépben rendben megy (egyébként sem játék közben fagy meg, hanem olyankor amikor a CPU terhelése vagy felfele (ekkor el kell telnie 8-10 másodpercnek) vagy lefele (ekkor azonnal fagy) változik, azaz amikor 3400MHz-ről visszaveszi magát 800Mhz-re vagy 800Mhz-ről felkapcsol 3400-ra...
Személy szerint és a szervízes srác szrint is az az alaplap tápfeszültség szabályzásával, azaz az EPU engine chippel lehet a gond, de a vicc az hogy az alaplap már ott van a forgalmazónál, ahol nem volt ilyen CPU és még nem tudták tesztelni, azaz produkálni a hibát, mert egyébként napokig is elmegy a gép ha nincs terhelés változás... (ha sikerül egyszer-egyszer felkapcsolnia 3400-ra és nem fagy meg, akkor 5 napig is stabilan számolt x264 codecel filmeket, 100% CPU terheléssel), aztán amikor befejezi és kicsit visszább hűl a C PU megfagy... vagy ha kikapcsolom a gépet és másnap bekapcsolom akkro a mizéria előlről kezdődik 20x is újra kel inditanom mire elkapja a "ritmust" és nem fagy meg.
Ebből elegem lett és visszavittem mivel 36 hónap gari van rá, csak győzzem kivárni mire ebből érvényesül is konkrétan valami...
A véleményem és megítélésem kezd romlani az ASUS termékek hazai forgalmazójával szemben, de egyenlőre megvárom már a szerdát, hátha lesz addigra már valami konkrétum mi a helyzet az alaplapommal... (a szánalmas vicc az, hogy nem volt a forgalmazónak 965-ös BE procija, csak kétmagos, ami feleannyira sem hajtotta ki az alaplapot... nekem meg C2-es steppinges AMD-m van, 140W terheléssel, bár annyit sose fogyasztott, max 105W-ig ment el.)
Nem mellesleg tesómnak is AM3-as ASUS alaplapja volt ott is volt probléma az EPU engine-nel, de nem fagyott, eladta és vett egy Gigabyte alaplapot, na az kifogástalanul hasít (neki 955BE CPU-ja van)
Szóval, az az igazság, hogy ASUS-t Intel CPU-khoz kell venni, AMD-hez meg Gigabyte-ot - mert az meg az intel CPU-kat nem komálja annyira...
(volt ASUS EPU engine alaplapom, első szériából egy intel E8400-al, na azzal semmi kifogás nem volt, sőt több funkciója is volt, a ventiket is jobban lehetett beszabályozni, stb. éppen ezért maradtam az ASUSnál mikor 4 magos AMDre álltam át - már bánom, de akkoriban ez tűnt a legoptimálisabb választásnak), tesómnál meg látom mit tud a gigabyte az AMD vonalon, jobb mint mint az ASUS EPU-s verziója...
-
Gude
senior tag
Korrekt gépet hoztál össze.A cikk is tetszett,igaz eltartott egy darabig mire végigolvastam
Gratula -
Vazzee
csendes tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
"Hát aki csak úgy játszik, hogy eszetlenül mindent felk*r maxra, az meg is érdemli, hogy még annyit költsön, amennyit..."
Ok: MAX mínusz használhatatlan fícsörök. Pl: blur
De a DA2ben is van 2 ami totál hazavágja az fpst és az egyiktől még ronda is lesz - nálam pl 30ról lett 5-10-.Amúgy miért baromság az, hogy ha vkinek van rá lehetősége, akkor az kiaknázza az adott engine-t?
A MAX - def. lásd feljebb- sokat dob a játékélményen. Hazudik, aki azt mondja hogy nem. Crysis esetében még az sem tudta megmenti a dögunalomtól. Ott nem játékélmény volt, hanem vizuális élmény :--)Az megint más, ha vki komolyan veszi a multit, már-már versenyszerűen nyomja, és hogy meglegyen a plussz FPS visszavesz a grafból, de ott azért vmilyen szinten kárpótol a játékélmény, de nem teljesen.
De asszem ez is uolyan örök téma mint a konzol vs pc.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Havernál egy HD4850 X2 van 24" monitoron. Szerintem az teljesítményben közel nincs a HD5850 CF-hez, és bőven elrohangál nála minden FullHD-ben..
Saját érdekében, miért? Mond már el nekem, hogy mégis minek? Ha nem SLI-s lapod van pl. akkor vegyek azért még új alaplapot is, hogy legyen SLI-m? Ha valaki eszetlen b@lfasz, és alapból mindent feldob max-ra, és nem képes csak pl 2* élsímítást használni, akkor az igen, vegyen 2, sőt 3 vga-t, biztos ami biztos...

Meg akkor, Nekem is kéne vennem mégegy HD5750-et, biztos ami biztos?

-
Vazzee
csendes tag
Neked is ajánlom figyelmedbe ezt a mondatot:
"Ezeket abban az esetben kell figyelembe venni, ha:
1980*1020/1200ben MAX beállítások mellett szeretnéd kiélvezni a Full-HD adta örömöket."Az uccsó játék ami stabil 30+ FPSt produkált max grafon minden szituban az a Two Worlds 2, de ha jól emlékszem a dead space 2 is egész jól volt optimalizálva volt.
Valóban el lehet lenni 1db gtx460 1gb kategóriájú kártyával 1080p-ben, de aki teheti, az a saját érdekében amint tud, fejlesszen.
-
ló úr
őstag
A Sandykben a GPU egy vicc,kb. semmit nem támogat,.meg semmire nem jó,azok 2d lassítók inkább
inkább egy Brazos AMD amiben lehet a proci erő nem a leg acélosabb,de a VGA 10x körbehugyozza a Sandyt+negyed annyit se fogyaszt
Nem mind1 azért,és ha nem játszol akkor elég az az AMD is és még a villanyszámládon is spórolsz és 42K ból megvan a lap a procival+rammal,+táp+ház
A proci meg bőven sok azokhoz a játékokhoz amiket leírtál
Én így gondolkodnék. -
hackeeeee
Jómunkásember
Hát aki csak úgy játszik, hogy eszetlenül mindent felk*r maxra, az meg is érdemli, hogy még annyit költsön, amennyit...

Én inkább lehet, hogy eljátszadozom a beállításokkal egy kicsit. Mellesleg azért is, amikor már manapság olyan beállítás van pár játékban, hogy állítasz valamit, szemmel nem is veszel észre semmi "romlást" közben 10-20%-al gyorsabb a játék...

-
Vazzee
csendes tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
"Ezeket abban az esetben kell figyelembe venni, ha:
1980*1020/1200ben MAX beállítások mellett szeretnéd kiélvezni a Full-HD adta örömöket."
Asszem ezt nem vetted észre."1GB Vram kevés fullHD-ban? Hát ha 8*AA/16*AF-t használsz, akkor biztos... Értelmes szűrő használat mellett még elég az 1GB-s vga is, sőt még a 768MB is. "
Azt is leírtam, hogy kompromisszumok kötése mellett megoldható.Igen, a fejlesztést MAX grafhoz írtam, kompromisszumok nélküli megjelenítésre.
"Miért adja el a procit, ha 4 magosítva van?" Ez ok, ezzel nem vitatkozom.:--)
A sz@rul optimalizált progik miatt meg nem árt a tarcsi.
Így márt ok? :--)
-
Osynho
addikt
42 ezer nem drága?
4 magosítható Phenomot kapok 25e körül, ami húzva bőven elég egy GTX460/6850, sőt még egy gyorsabb vga mellé is. Szerintem. Vagy te a benne lévő vga-val használnád a szandit? Mondjuk akkor is jobb választás egy integrált vga-s AMD lap."hát mivel már nem jáccom ezért a mindennapi munkára netezésre filmezésre elég lesz.
meg egy két game. HOMM3, tiberian sun"Ezekre meg feleslegesen erős. Mondjuk a munka nem tudom mit takar

-
Vasinger!
nagyúr
Hasonló gépem van nekem is, csak talán a VGA-m a gyengébb
Jó vétel volt 
-
hackeeeee
Jómunkásember
Helyes.
Én egyszer vettem HKC-t, bírt ~1 hónapot.. Utána jött a Corsair.. 
(#40) Varoz: A táp mizéria az megint más tészta, haveri körömben is volt hozzá szerencsénk, a végé negy 1,5KW-s InWin Commander megoldotta a problémát.
Azóta sincs gond a srácnál.. Bár azóta meg jelentkezett más probléma. 
-
Varoz
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hát, de most komolyan. Már a könyökömön jön ki, hogy FullHD-ra ez meg ez kell. Érdekes, lehet felénk más a föld mágneses mezeje és ezáltal jobban megy minden.

Ennél már csak a KW-os tápok hitvallása a jobb.
Apró megjegyzés: Plusz kis kötözködés akkor már, ha már FullHD.. Ekkora szintű gép nem kell, ha FullHD-ban szeretnénk filmet nézni.

Igen-igen, ez nagyon igaz.
-
RROD360
tag
Szuper cikk lett

-
hackeeeee
Jómunkásember
(Főként) Komolyabb gép mögé ezért érdemes szünetmentest tenni. Sajnos...
Manapság nem is kell áramszünet, elég sűrűn vannak áramingadozások, gyengébb tápnak az is elég lehet. :\
(#35) Varoz: +1.... Ezért írtam Én is amit írtam...
Apró megjegyzés: Plusz kis kötözködés akkor már, ha már FullHD.. Ekkora szintű gép nem kell, ha FullHD-ban szeretnénk filmet nézni.

-
fondorlatos
aktív tag
Szép kis PC t raktál össze.

Szerencséd volt azzal a villámmal, ha az új gép költségeit a biztosítód állta. -
Varoz
addikt
Csak a VGA-s részhez: Ne beszélj már ökörségeget. Tekintsd meg az adatlapomat, én ezen a konfigon nyomom FullHD-ban. (955 3,2Ghz ,5770 1GB) Mindezt 24 hüvelyken. Szóval nem értelek.
Elnézést előre is: azokra meg ne hallgass, akik azt mondják hogy fölösleges a gépfejlesztés a Full-HD-hoz, mert azok nem tudják mit beszélnek.
Nem azt mondom, hogy felesleges. De eget verő baromságokat ne írjunk le.
Bunken
Jó lett a cikk.
Gratulálok, hogy sikerült jól kijönni egy ilyen rossz helyzetből.
Jó kis konfiguráció. Használd egészséggel.

-
Silentfrog
veterán
Korrekt kis irás,végülis az elejétől leirtál mindent.
Előtte nem voltak események? /megszülettél ilyenek,/
Viccet félretéve tetszett az irás! -
kpal
nagyúr
Nekem az áramszünet vágta tacsra a gépet igaz ott nem volt semmi tülfesz védő . De mivel gagyi tápom volt anno az nem bírta ki és szinte elpusztult minden a gépben .

-
hackeeeee
Jómunkásember
Miért adja el a procit, ha 4 magosítva van?

1GB Vram kevés fullHD-ban? Hát ha 8*AA/16*AF-t használsz, akkor biztos... Értelmes szűrő használat mellett még elég az 1GB-s vga is, sőt még a 768MB is. Ha mindig mindent max-ra pakolsz, akkor persze, hogy kevés...Dehát akkor még lehet, hogy a 2GB is elfogy... Szal ilyenekkel ne vagdalózzunk, hogy 1 VGA-val/1GB vrammal nem használunk ki egy fullHD-s monitort...
Sőt, ha ügyesen tud bánni az ember a beállításokkal, 1GB-s 5870/70-nel is ellehet lenni még Eyefinity-vel is.. Ami kicsivel nagyobb felbontást jelent, mint a fullHD...
A magok kihasználtsága az meg alkalmazásfüggő, hiába van újabb játék, azok se teljes mértékben használják ki.
Elég ritka az, ami használja ~100%-on mind a 4 szálat. -
- = Zk = -
félisten
olyan kuckóm van, mitr neked volt a Delux MG760

-
Vazzee
csendes tag
First: Grat az új vashoz!
Óvatosan a motoron, és motorozz helyettem is! :--)
Bár remélem hamarosan én is ki tudok majd menni motorozni!Tanács a következőhöz:
"Szeretnék majd idővel egy Full HD-s monitort"Gratula hozzá, ha motorozás mellett meg tudod venni.
Remélem a következőkre felkészültél:
- Min. Crossfire kiépítése - feltéve ha ki is akarod használni a Full-Hd monitort, vagy azzal egyenértékű vagy picivel lassabb 1 GPU-s kari beszerzése.
- Min. 1db 4 magos Black Ed. AMD proci, szigorúan túlhajtva. A 2 magos meg lehet próbálni eladni, csökkenti majd a ktsgeket.
2 vs 4 mag: az újabb játékok megjelenésével, szemtanúi lehetünk annak, hogy ha lassan is, de elkezdték megdolgoztatni a 3dik 4dik magot is. Ahol ez megvan, ott hiába rendelkezik magasabb órajellel a 2 magos, de nem tud mit kezdeni a 4 mag számítási teljesítményével.
Erre saját példa: gtx460SLI, 8400@3800, 4 gig ddr2 vs 5970, q6600@3400, 4 gig ddr2 - ez az SLI pariban van az 5970nel -
Játék BFBC2: uot, ua player: SLI: 40 FPS - 5970: 60+ FPS, mutiban meglehetősen sok, mert ez a különbség a 20 vs 40 szituban már sokat jelent. 40 mennyivel jácchatóbb mint 20? proci kihasználtság: e8400: 1. 95% 2. 75%, q6600: mind a négy mag 90%+5850: 1db felejtős Full-HD mellett. Min 2 giga VRAM az optimális.
Ezeket abban az esetben kell figyelembe venni, ha:
1980*1020/1200ben MAX beállítások mellett szeretnéd kiélvezni a Full-HD adta örömöket.Amennyiben visszaveszel a felbontásból, graf részletességből, és főleg filmeket akarsz nézni, már lehet hogy nem kell a fentiekre beruháznod.
Ha főként gémelni akarsz, és úgy veszel vissza a beállításokon, akkor egy nagy pacára készülj fel, mert amit nem nativ felbontáson jáccol, az bizony ocsmány lesz, és ezt még az esetlegesen megtartható max beállítások sem képesek kompenzálni.Sztem jól gondold meg. Ha gondolod, tudok neked különböző játékokról különböző beállításokkal screenshotot küldeni.
Elnézést előre is: azokra meg ne hallgass, akik azt mondják hogy fölösleges a gépfejlesztés a Full-HD-hoz, mert azok nem tudják mit beszélnek.
Remélem hogy segítségnek és nem támadásnak veszed a kommentem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jó kis gép lett, grat hozzá.

Én a kodagány táppal el sem indítottam volna eleve...

-
Grat a cikkhez

Nekem sem ártana már valami ilyen újítás. Nekem az ég egy ASUS Rampage Gene 3-at küldött villám helyett, de mivel sem processzor sem RAM nem esett vele, így eladom, és inkább laptopba újítok.
-
KAMELOT
titán
Szép leírás!

Részletes. Habár én INTEL-es vagyok ,de olcsó pénzből összeraktál egy jó gépet.
Főleg a phenom procit négymagosítottad ez is olcsó eljárás.
Összes komponens minőségi és nagyon jó.
Képek is jók lettek! Csak gratulálni tudok!!!!!

-
L@no
tag
Jó cikk jó gép

-
tálusz
tag
Jó kis gépet raktál össze!
Használd egészséggel! -
safi74
csendes tag
Kellemes konfig lett. "legkisebb mértékben (ami itt 0,2V) így 1,52V-ot kaptak a RAM-ok" ezzel a résszel van csak gond ,mert ha te az 1,5V-os ramodnak plusz 0,2V-ot adsz ,akkor 1,7V-on mennek.
-
Hawk1979
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mondatot nagybetűvel kezdünk.
"Nö" betű nincs, ahogy "bö" betű sem.
Helyesen talán így hangzik a mondat:"Utánajárás", egy "n" betűvel írandó.
Mód:
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Recon666
Közösségépítő
Jó cikk! Grat a géphez.

-
Bunken
tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Igen az 555BE procit nem csak próbáltam hanem 4 magosítottam is.
Köszi a dícsérő szavakat.
-
Ace Ventura
addikt
Az 555BE procit próbáltad 4 magosítani?Az 5850 alá nem árt a 4 mag

Egyébként jó kis cikk!!
-
ruzsabazsa
aktív tag
Szuper gép,szuper írás!

-
Fancy-boy
addikt
Nem lehetett egy olcsó mulatság. De azért gratulálok.
-
Bunken
tag
Köszönöm szépen mindenkinek aki elolvasta és kommentálta/kommentálja.
Warpig:
A képek telefonnal készültek mert sajnos még nincs digi fénykepzőm.bmwk1200s:
Szeretnék majd idővel egy Full HD-s monitort is de mivel itt a jó idő inkább most már a motorommal foglalkozom és majd csak ősszel fogok megint gépre költeni.huskydog17:
Hát igen elég nagy különbség van a két kártya között.
Lehet most kiröhög de idővel lesz nagyobb monitor is, szépen lassan fejlődni fog az egész.Vegadog:
Nem kellett túl sokat ráfizetnem kb 30.000 Ft-ot, szóval mondhatjuk így is, hogy az "ég" küldte.
Köszönöm mindenkinek az eddigi jókívánságait.
-
Legyen benne sok örömöd!

-
Vegadog
tag
Ha nem kellett sokat ráfizetned,
akkor az "Ég" küldte Neked azt a villámot.
-
huskydog17
addikt
Tök jó volt olvasni ezt a cikket, grat hozzá és az új géphez is!
Na igen, egy Radeon 2600XT és egy HD 5850 között van egy kis különbség.

Azért egy Cypress-t 1280-as felbontásban hajtani...gyakorlatilag kiröhög téged az a kártya.
-
bmwk1200s
őstag
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Tetszik a cikk, sok örömöt az új géphez!

Ugyanakkor nekem ez a konfig egy Full-HD-s, legalább 22"-os monitor után kiállt!

-
Warpig
aktív tag
Jó írás! Egyedül a képek minősége csorbít a színvonalon.
Használd egészséggel a gépet! -
HartgeH3-2.8
addikt
Igényes kis konfig született a végére, nem is gondoltam volna elsőre.
Grat hozzá!
-
Jarod1
veterán
remek cikk gratula!!!!!
-
DanielXXXV
nagyúr
Történt egy kis előrelépés a régi konfigodhoz képest.

-
Winner_hun
félisten
Gyors, utánnajárás nélküli konfig születése.
utánajárás, egy növel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Futás, futópályák
- Ubuntu Linux
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Várd meg a tesztelést a nagyker véleményét.De am. mi az,h egy nagykerben nincs 4 magos proci?? Ez vmi vicc?? milyen nagy ker ez? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagy felbontáson, AA-val, stb nincs szignifikáns különbség, szvsz. Érdemes megnézni a középkategóriás cpu + vga tesztet itt a PH-n. 
Csak ha ténylegesen akarnánk haladni a korral, akkor kb. félévente fejleszteni kellene, és kb. évente válthatnánk platformot, aminek kb. nem túl sok értelme van, mivel ha azt nézzük, pl. elég sok s775-ös gép van ma is, és megfelelő CPU-val, VGA-val máig kielégítik a felhasználók igényeit.
Akkor most a szegénykém már önkívületi állapotba került,h még fut rajta az IE9