Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrotESC
aktív tag
Kint a következő rész: E!
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
barajanos
csendes tag
válasz Gradilaci #160 üzenetére
Szia Laci!
Én Hatvanba dolgozom a Bosch autó elektronika gyárában.
A gyárban új gépsorokat raknak össze,és múlt hét óta folyamatosan jönnek a Wabis autók.
Mivel én is a raktárban dolgozom,folyamatosan figyelem a kamionokat,hátha az egyik a tiéd lesz.Mivel írtad te is,h.a tanulójárat lassan befejeződik,és hazafelé veszitek az irányt,az jutott eszembe,h.ha esetleg te is a gyárba kapnál fuvart,kérlek azt jelezd nekem,mert Nagyon örülnék egy személyes találkozónak!Valamint,bármit amire szükségetek van meg tudok oldani!!!Értem ez alatt:kaja,pia fürdés,mosás! -
Gradilaci
tag
válasz egybarát #159 üzenetére
De igen, meglepődök a mai napig, de bevallom,jól esik. A ház előtt is rendszeresen dudálnak az elhaladó kamionok, nejem szerint azok, akik tudják, hogy ott lakom. Miután a 61-es mellett lakom, elég sokan teszik ezt. Tehát a lényeg: én, illetve mi már nem szándékozunk ilyen találkozót szervezni, de a barátainkkal bármikor szívesen összeröffenünk egy jó evésre-ivásra, ahogy tettük ezt a múlt hétvégén is. Csak idő kérdése, és aki bejelentkezik, és eljön, azt szívesen látjuk bármikor, ha otthon vagyunk.
A világon a legszebb nyelv a magyar. Pl. ha az "anya" szó négy betűjéből egyet elveszünk, hármat pedig megváltoztatunk, a SÖR-t kapjuk eredményül...
-
egybarát
csendes tag
válasz Gradilaci #158 üzenetére
Hu tényleg emlékszek amikkor irtad.. és igazad is van
akkor marad, az ismerős mondás: a hegy megy Mohamedhez, csak ....... bár gondolom nem lepődöl meg ha valaki ismerősként köszön rád, bárhol és bármikkor.......Egyébképpen egy kamionos barátom ajánlotta a naplódat ő is olvassa, bár elég régi butor darab ő is , további minden jót nektek -
Gradilaci
tag
válasz egybarát #157 üzenetére
Én már egyszer szerveztem egy "kerti partit", tavaly tavasszal. Én akkor hazabumliztam Angliából, egy Spanyol utat mondtam le a fiammal a "rajongók" miatt. Akkor is egy csomóan tutira jöttek, ment a szervezés ezerrel, megosztottuk, ki mit hoz, aztán voltunk is... 4-en ha jól emlékszem. Hirtelen mindenkinek halaszthatatlan dolga lett, aki előtte heteken át bizonygatta, hogy ő biza ott lesz. Tudod, Budán is egyszer volt kutyavásár...
A világon a legszebb nyelv a magyar. Pl. ha az "anya" szó négy betűjéből egyet elveszünk, hármat pedig megváltoztatunk, a SÖR-t kapjuk eredményül...
-
egybarát
csendes tag
Jut eszembe kedves Laci nem akarsz egy kamionos találkozot szervezni? csupán az itteni rajongói körödből lenne egy becsületes létszám és ezt nem viccnek szántam
-
egybarát
csendes tag
válasz gradilacine #153 üzenetére
Huha ilyen sok lessz? akkor szabit kell kérnem hogy eltudjam olvasni vagy idő beosztást csinálni Mindenkinek jó gurulást ill további szép hetet!!!
-
Gradilaci
tag
Szia. Mondjuk az első 27-ben. Most komolyan, nem kéred ezt tőlem ugye? Most is itt ülök a gép mögött, írom az újabb részt, közben vagy négy felé beszélgetek a Skype-on, de megígérem, legközelebb szakítok rá időt, és visszakeresem neked. De ha regelnél a TIR- Portál-ra, akkor ott minden kérdésedre választ találnál. Ott külön topikja van a témának, keresd a "Legjobbak a legjobb helyen" topikot.
-
Pityu999
csendes tag
válasz gradilacine #153 üzenetére
Ha minden igaz én már készen vagyok ja és nem gonoszkodom többet ígérem
-
gradilacine
csendes tag
-
Pityu999
csendes tag
válasz gradilacine #151 üzenetére
Ha egyet tőlem és kettőt a Tanár Úrtól akkor az nem 3 napló?
Na jó, nem gonoszkodok
-
Gradilaci
tag
Üdv mindenkinek Ansfeldenből újra!
Látom, pezseg a topik rendesen, győzöm olvasni az új hsz-okat. Nos röviden, tartunk Nickelsdorf fele, holnap reggel 8 a lerakónk. Hogy onnan merre, hova, még csak nem is sejtem. Szerintem még egy hetet megyünk Pistivel, aztán szabadon engedem. Jól megy neki, igaz, eddig a rámpára tolatás kimaradt, mindenhol oldalról pakoltak minket, de szerintem ezzel sem lesz gondja. Aztán még egy "zöldfülű", és utána Krisztián. Be vagyok táblázva. Most kalapáljuk mindketten a klaviatúrákat behúzódva a hűvösbe, elvileg naplót is írunk....A felvetésre, hogy belinkelhette volna a fiam, ahol a felvételiről esett szó: kismilliószor megtettük már, ha mindig újra és újra megtennénk, naponta többször itt lenne. Kértem már sokszor, most is ezt teszem: aki kéri, előbb vegye a fáradtságot, és nézzen utána. TIR-portál, itt, és ha nem találja, akkor kérjen ilyesmit. Nem lustaság a részünkről, csak nagyon unalmas, ezerszer leírni ugyan azt. Kösz a család nevében is a megértést.Itt ülök melletted...
[ Szerkesztve ]
-
Pityu999
csendes tag
válasz gamek!ller #140 üzenetére
Hogy én mennyire sajnállak titeket
Na de azért minket sem kell félteni. Betáraztunk a fagyóba és estére szerintem lesz egy kis fogyasztás
Laci, te itt vagy?
-
barajanos
csendes tag
válasz gradilacine #144 üzenetére
Igen tőled kérdeztem,csak rossz fülre kattintottam!
Az egyik barátom is most van kint Németországban,ő április 20-án utazott ki először.Ő is csak pozitívan tudott nyilatkozni a németekről.
Egyébként valamelyest át tudom érezni a helyzeteteket,mert nekem is faterom 12 évig volt távol a családtól,a külföldi munka miatt,és mi is csak hosszú hetek után tudtunk találkozni pár napra.Bár ennek igazi nehézségeit,anyukám,meg faterom tudja csak igazán,de nekem meg öcsémnek sem volt könnyű.De talán a távolságnak is köszönhető,h.mindent meg tennénk egymásért,s,hogy ennyire család centrikusak vagyunk.
Szép napot mindenkinek! -
gamek!ller
őstag
Ja és hozzá kell tennünk, hogy a mercis németek végtelenül korrektek mint munkaadó, pozitívan csalódtam a Mercedes hozzáállásán.
-
sylard94
csendes tag
Mi is reméljük hogy mihamarabb lesz napló
-
gradilacine
csendes tag
válasz barajanos #143 üzenetére
Ezt tőlem kérdezed ugye?
Igen Rastattban vagyok, és Kecskeméten dolgozom a Mercinél.
És meg kell hogy mondjam,nem csalódtam, nagyon jó csapatban vagyok,sokat segítenek, és halad a munka rendesen.A fényezett karosszériákat ellenőrzöm.
Nagyon féltem, mi lesz velem, de féltávon vagyok, és jól érzem magam.Ígéretet kaptam, hogy ma megírják a fiuk a naplót,remélem be is tartják a szavukat.
[ Szerkesztve ]
-
barajanos
csendes tag
Sziasztok!
Remélem nem tolakodó a kérdésem.
Kecskeméten fogsz dolgozni a Mercedes gyárba?Ugye azért vagy Randstadba?
Ha igen akkor sok sikert kívánok neked,meg kitartást a németekhez !!!
A naplót már nagyon várom,hetek óta naponta többször is feljövök megnézni,hogy hátha elkészült az újabb rész!
Szép Napot -
radamsky
senior tag
A PAV-al sporoltál
Mindenáron rá akartak beszélni egy ilyen előképzésre vagy felkészitésre anno, még a kresznél aki oktatta, hogy meg fogok bukni, mindenképpen menjek elAztán ugye ott volt a blogod és mondtam hogy sporolunk, lesz ami lesz, max elhuznak
rendesen elolvastam hogy mi merre hány méter mikor mit kell csinálni
igy megsporoltam azt a felkészitést valami 30 körüli összeget, illetve mivel PAV1-es szintett teljesitettem ezért ugye a bukást is megsporoltam, pedig ugy jöttem ki a gépes szobábol hogy ezt elszurtam
igy jár a sör neked, ha egyszer összefutunk
-
gradilacine
csendes tag
válasz gamek!ller #140 üzenetére
Június közepére úgy is rend lesz, a csajok majd kitakarítanak főznek, mosnak, kertet kapálnak.
Arany életetek van .
Mire hazaérek kaja legyen -
gamek!ller
őstag
válasz gradilacine #138 üzenetére
El sem hiszed milyen jól megvagyunk ebben a szééééép nagy házban.. (Az ágyneműtartótok a piás raktár, amúgy mi nem használjuk a szobát, csak a lányok.. )
-
gradilacine
csendes tag
válasz egybarát #137 üzenetére
Köszönjük szépen ezeket a sorokat.
Igazatok van nem egyszerű a családot összetartani,de mindig megoldjuk.Jelenleg én is Németországban töltöm a napjaimat,havonta egyszer megyek Magyarországra,akkor is csak hétvégére.De Laci is úgy próbálja rendezni a dolgokat, hogy találkozhassunk.Remélem a hétvégén már naplót is írnak mind a ketten,bár elég mozgalmas lesz ez a hónap, mert lesznek még tanítványai,vannak már élmények, zajlik az élet. -
egybarát
csendes tag
Sziasztok !Nem mondom hogy minden betűjét olvastam a naplónak, de igyekeztem.Nagyon sokat itt kapcsolódok ki,még egyszer köszönjük az egész családnak.Sok ember csak remélhetne ilyen családot... főleg igy hogy a családfő úton van.További minden jót nektek!!
-
barajanos
csendes tag
Sziasztok!
Sepi először is neked szeretnék Köszönetet mondani a Blogodért,melyben pontosan leírtad a Páv II vizsga rejtelmeit,értem ez alatt a jelentkezési módot,valamint a vizsgafeladatokat.Tudom erre a vizsgára nem lehet előre tanulni,de az,hogy tudtam mégis milyen feladatok várnak rám,valahogy kölcsönzött egyfajta magabiztosságot!
Nekem nem a kamionozáshoz kellett, 3,5t furgonra szeretnék elhelyezkedni,ha lesz rá lehetőségem,de ha úgy hozza az élet,hogy mégse jönne össze valószínű én is a40tonnás szerelvények terelgetése mellett fogok dönteni .Persze addig még sok víz lefolyik majd a Dunán,meg persze sok pénz a különböző kategóriákra!
Laciéknak pedig minden elismerésem a Naplóval kapcsolatban!!!
Bár én csak elképzelni tudom,de biztosan nem egyszerű a kimerítő vezetés mellett a családot összetartani,s olykor a gondokat félretéve naplót írni a mi szórakozásunkra!Meg persze nem csak szórakozunk,hanem tanulunk is nem is keveset.
Köszönet érte! -
Sepi84
csendes tag
válasz radamsky #133 üzenetére
Üdv Mindenkinek Pforzheimből!
Éppen gumiztatni voltam, de mostantól piknik van. Szakszervezeti gyűlést is tudunk tartani, mert 5 en vagyunk itt a cégtől.
Radamsky: mivel spóroltam meg Neked 30 ezret? Ha tényleg így van akkor a sört behajtom!!!
Szép hétvégét mindenkinek!
500 Le V8 dupla turbó, két személyes, full spoiler.... Imádom... (MB Actros 1850 :))
-
radamsky
senior tag
közbe nem tudtam szerkeszteni, de Sepinek logok igy ismeretlenül egy sörrel
kb 30 ezret megsporolt nekem -
radamsky
senior tag
Nem akartam okoskodni de a legrövidebb menet azt hiszem az enyém volt az ilyen képzésbe
Leirtam az egész menetett, de senki se hitte el aki olvasta, nem is teszem ki mert
1. senki nem hinné el
2. Van még egy GKI és nem szeretném ha valaki magára ismerne, én meg buknéka C kresz Pav-al együtt volt 1,5 hét (csont nélkül hibapont se volt)
A gyakorlat volt 1 hét, csont nélkül ugyanugy, feszitett tempoval, 22 éve vezetek és ismerem a környéket akár becsukott szemmel végigmentem volna. Mondjuk tény hogy az oktató DAF az nem éppen személyauto, már méretbeAz E és GKI elmélet egyszerre 2 hét alatt , kipipálva majd a E gyakorlat kész, az maga volt a poén. Kerestem valakit akinek van pot és gyakoroltam sokat.
GKI gyakorlatra várnom kell (megelölegeztem magamnak hogy sikerülni fog, ua mint a C gyakorlat, innentől sok értelme nincs) , mert sajnos nem a magyar munkáltatoktol kell félni hogy nem fizetnek ki hanem a munkanélküli rosszabb ezeknél (3 honap alatt nem tudták még kiutalni az életem első munkanélküli segélyét ), és ugye az se kevés mani csak ha a 3 honapot nézem. Föleg hogy humorizáltam a munkanélkülis csajjal hogy nehogymár hamarabb kapjak fizit mint munkanélkülit és van benne rácio
És ez megspékelve hogy esti suliba járok azaz pl matekbol ugy vizsgáztam hogy üres papirt adtam be, mert max azt tudtam volna leirni hogy a pihenőidők hogy vannak, az meg ugye nem jo teljes blokk volt. picit sok volt, volt idő mikor az orán szembesültem arrol hogy jéé akkor ebből kell beszámolt irnom
elnézést hogy idepofátlankodom ezzel, de ha a terveim szerint ment volna minden akkor kb 2-2,5 honap megvan minden kényelmesen
arrol nem beszélve a C jogsival mekkorát kellett kavarnom hogy felpörgessem a kiadástPicit logikátlannak érzem az egészet, volt pár olyan dolog ami feleslegesnek érzek és föleg pénzlehuzás, meg az idő ugye. Mikor szová tettem megsértödtek
Ha sértő az irásom akkor megkérek egy modit hogy törölje
Az oktatás amugy katasztrofa, lehet inkább autossulit kellene csinálnom, igy én is tudnák oktatni. Szerencsére van egy nyugdijas sofőr rokon és elméletbe sokat segitett. Meg amit kaptam Lacitol doksikat az is sokat segitettFilozom hogy felteszem az egészett bloggra az egész menetett, doksiba már leirtam, de ...
Majd ha minden papir a kezembe.Mégegyszer bocsi a sok dumáért, ritkán van de most szofosásom lett
kiváncsian várom Laci uj naploját, Mondjuk kiváncsi vagyok arra is hogy a tanitványok hogy állják meg a helyüket, egyedül.
[ Szerkesztve ]
-
sylard94
csendes tag
Nincs amiért itt veszekedni!
Maradjon ez egy családias társaságÍgy jó ahogy van! -
gamek!ller
őstag
válasz egybarát #129 üzenetére
Lehet, csak tudod annyi privátot és kérdést kapunk, hogy elég idegesítő tud lenni amikor aznap már mondjuk válaszoltunk ugyan arra háromszor.. Egyszer nem véletlenül ért véget majdnem a napló, akkor betelt mindenkinél a pohár.. Nem egyszer utaltam már rá, hogy elég az ilyen jellegű kérdésekből..
-
egybarát
csendes tag
Oh nem akartam ezzel nagyon foglalkozni, csak felvetettem, mások irányába gondoltam hogy néha elég arogáns vagy, az igaz sok a vissza térő és bugyuta kérdés .
-
egybarát
csendes tag
válasz gamek!ller #122 üzenetére
Akkor ezt megbeszéltük igazán példás család vagytok csak legyetek mindig ilyennek
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz gamek!ller #84 üzenetére
Esetleg a könnyebb megértés érdekében belinkelhetted volna a tesónak a szöveget ahol leírtátok ,hogy is megy ez az egész! Vagy legalább ,hogy hányas naplóban keresse a tesó!
Köszönöm én is megértésedet!
Takze vidím ze aj vy nerozumiete co tu trepe kámo! Tak co chces vlastne od zivota?[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pityu999
csendes tag
Sziasztok! Én is itt vagyok Lacival szemben Holnap irány Anglia. Várom már, bár egyben tartok is egy picit tőle, de Laci megnyugtatott, hogy nem lesz gond, mert rendesek nagyon, meg könnyen megszokható a dolog. Majd jelentkezünk, ha visszaértünk.
-
Gradilaci
tag
Üdv mindenkinek újra Calaisból. Lassan már úgy jövök ide, mint ha hazamennék. Pisti velem szemben nyüstöli a billentyűket, már túl vagyunk egy adag hamburgeren és sült krumplin. Nagyot futottunk, tegnap a németországi Jura hofig, ma pedig idáig, összességében 1600 km. Stauland ezúttal is rászolgált a nevére, ehhez ma beszállt Belgium is, kétszer is hatalmas stauba keveredtünk. Minden rendben ment, Pistivel sem lesz gond, előre már megy minden szépen, hátra még nem nagyon volt alkalma gyakorolni, de ami késik, nem múlik. Most szusszanunk egy kicsit, és reggel korán áthajózunk Angliába. A napló készülget, a nyomtatott verzióval nagyon sok a tennivaló, de egyszer talán lesz belőle valami. Most legfőképpen időhiány miatt szünetelnek a munkálatok, hisz szét vagyunk szórva. Majd, ha eljön az ideje, úgy is jelezni fogjuk. További szép napot mindenkinek!
-
egybarát
csendes tag
Nagyon jó ez az oldal, már tiszta családias.Egy valamire felhivnám valakinek a figyelmét........azért ha nem muszály ne legyen arogáns, úgy tünik néha okosabbnak tarja magát Lacinál.....légyszi vedd észre magad..amúgy nagyon jó minden jó feljönni ide
-
MrAti86
csendes tag
válasz gamek!ller #118 üzenetére
Én felismertem , csak a helyel nem voltam tisztába
-
MrAti86
csendes tag
válasz gradilacine #115 üzenetére
Köszönöm szépen, csak mert nem volt ismerős a hely, de láttam hogy be, vagy kipakolás történik, gondoltam nem lehet mesze az otthontól Pistinek sok sikert kívánok, Lacinak pedig ujra kítartást
-
tomixf105
csendes tag
válasz gradilacine #115 üzenetére
Na az jó lesz várjuk már nagyon. A könyvesített verzióról valami hír???
-
gradilacine
csendes tag
Dunaföldváron a Shell kúton állt meg hétvégére Laci, ide jöttek a fiuk a csomagokat hazavinni.Most beszéltem a párommal elindult egy újabb tanulójárat .
Angolba tartanak a fiúk. Pisti a tanuló beleegyezett, a naplóban majd ö is leírja a gondolatait.
A napló következő részét is átbeszéltük, remélem meg is írja minél hamarabb az úr -
SzalaiG
addikt
Melyik a jobb a tandem vagy a nyerges?
-
MrAti86
csendes tag
válasz gamek!ller #111 üzenetére
Szép képek!Hol sikerült lencsevégre kapnod?
-
feczny
újonc
Nem is érhetne nagyobb meglepetés, mint az, hogy pénteken, a kecskeméti Izsáki úton a pirosnál észreveszem, hogy Gradilaci személyesen jön velem szemben a Volvoval (remélem jól láttam). Olyan, mintha Dr. House-szal találkoznék a Tescoban. Feldobtad a napomat.
-
Sqbi
csendes tag
Most értünk haza, és mondhatom, nagyon finom volt a pörkölt! Tényleg sikerült meglepni Lacit, meghatódtunk mind a ketten. Ha másért nem is, ezért érdemes volt megismernem, nagyon jól éreztük magunkat. Ment a sztorizgatás, meg az ima is fogyott, bár én szokásomhoz híven csaltam, de ez van..
Üdv! -
Gradilaci
tag
lezajlott az "ünnepi ebéd". nagy meglepetésben volt részem: beállított családjával Tomi is. Mint kiderült, a feleségeink szövetkeztek, és sikerült meglepniük rendesen. Tamás a kapunkból hívott telefonon, hogy engedjem be. nagyon örültem nekik, gyakorlatilag sikerült könnyekig meghatniuk. Jót beszélgettünk, ettünk-ittunk. Köszönöm nekik.
-
sylard94
csendes tag
válasz Gradilaci #94 üzenetére
Jó étvágyat
Hozzánk is vendégek érkeznek,itt is nagy a sürgés-forgás,az udvaron és bent is
Itt valahogy nincs olyan meleg,hogy az a híres árpaszörp itassa magátA tegnap olvastam a 27. részt,ezzel sajnos befejeztem a naplót,már nálam is kezdenek jelentkezni az elvonási tünetek,remélem hogy a közelben van már a következő rész is
Egészségetekre és minden jót!
-
Gradilaci
tag
-
Gradilaci
tag
Sajnálom, hogy nem lehettek itt barátaim. Kint az "ezer fok" melegben rotyog a bográcsban szarvaspörkölt, mi bent a házban a hűvösben hideg árpaszörpöt kortyolgatunk, és emlékeket idézünk fel az elmúlt 25 évből, mióta együtt vagyunk Ildivel. Bizony, hamarosan ezüst-lakodalom, csak előrehoztuk egy hónappal. Dávid fiunk meg 28.-án 23 éves lesz. Múlik az idő, öregszünk. Egészségünkre-egészségetekre!
-
Gradilaci
tag
Szia Tomi! A Laci bá' két sör bünti, tudod! Örülök, hogy végre van saját autód, ideje volt, épp tegnap mondta Cöpi, hogy kapsz. Meg azt is, hogy maximálisan meg vannak veled elégedve, és ez nekem is öröm. Jó tanuló voltál, és jó kolléga lettél. Örülök, hogy a csapatban vagy, remélem egyszer összefutunk valahol. Én hétfőn indulok újra egy "zöldfülűvel" Angolba, komppal. Sajna ez neked kimaradt ha jól emlékszem. Hatóság és balesetmentes sok-sok kilométert neked!
-
Sqbi
csendes tag
Én is jelentkezem, végre itthon! Múlt héten Csehországban, egy ÖMV kúton kellett kocsit cserélni, nem volt kellemes! Főleg, hogy hazafelé jöttem. Hirtelen összepakolni mindent, és egy másik autóba átrakni.. Végre megkaptam a saját gépem, így megint pakolás.. Hát az előző tulaj nem volt egy tisztaságmániás pali, egy hatalmas fekete zsákot pakoltam tele üres flakonokkal, üvegekkel, fölemeltem a gumiszőnyeget, és átható húgyszag lett az eredménye. Sok-sok domestost használtunk, így most elvileg tisztább mint volt.. Sok-sok hiba van az autóval, ennek se jó a qualcom,-ja, a fék is szokatlan, kicsit gyengébbnek tűnik mint az eddigiek, stb.. Ez van, már bérletem van a szervizben. Minden autóm amit vezettem ott kötött ki.. (Nem miattam Sajna az 1000000 Km az nem kevés)
Most vasárnap éjfélkor indulok Porciába, hétfő 3 órás lerakóval.. Megint éjszaka..
Laci, megint csak köszönni tudom, bár én se voltam egyszerű, de legalább odafigyeltem, és minden kezdőnek tudom javasolni, hogy KÉRDEZZEN! Ha hülyeség is a kérdés, de lehet, hogy később nem lesz az! Egyébként Laci Bá mindenre készségesen válaszol, és ne féljetek, ha dolgoztat titeket, mert a ti érdeketek!
Üdv! -
Gradilaci
tag
A fiamnál a válasz. Hadd ne írjam le sokadszorra kérlek. A TIR-portálon egy egész topik foglalkozik a témával, plusz itt is ezerszer kitárgyaltuk már. Én is azt kérem, olvass vissza kérlek pár oldalt. Köszönöm.
-
MrAti86
csendes tag
válasz gradilacine #88 üzenetére
Nah ezek remek hirek!
-
atee
őstag
Most kezdtem elolvasgatni a naplókat.
Nagyon szórakoztató. Várom a többit is. Persze van még mit vissza olvasnom isD-day 2002-01-04 01:54
-
Pityu999
csendes tag
Laci, ha hazaértél, akkor a skype elérhetőséged küldd már majd el privátban. Eszembe jutott egy pár kérdés, amit át kellene beszélni indulás előtt
-
MrAti86
csendes tag
válasz gamek!ller #80 üzenetére
Hát ha majd Én is kamionozok, az Én hütömet is megnézheted! Az enyémben, nem lesz árpaszörp, hanem csak sima málnaszörp
-
Stirbi
addikt
válasz Gradilaci #78 üzenetére
Üdv Gradilaci, néha- néha bele- bele lesegetek a naplóidba, nagyon tetszenek.
Érdeklődésképpen azt szeretném megkérdezni tőled,hogy hogyan megy egy felvételi a Waberer's-hez ? Miből áll? minek kell megfelelni vagy egyéb? Egyébként elég stabil munkahelynek mutatkozik ez a cég, persze idegekkel birni kell, az állandó odafigyelés s egyéb hozzátartozó dolgok.Egy 0km-es pilótának jó kezdés lehet?!Mert ha jól látom jóformán egyetlen cég, aki nem kér szakmai tapasztalatot, és nem csontig hatoló seggnyalással lehet bekerülni hanem tényleg avval ami valójában vagy/amilyen a ,,pilóta,, .
-
SzalaiG
addikt
válasz gamek!ller #65 üzenetére
A vontató rekeszeibe mi fér be? Egy összecsukható bicikli befér?
-
gamek!ller
őstag
válasz Gradilaci #78 üzenetére
Ja akkor valahogy most így néz ki a hűtő megen? Istenem de jó nyár volt <3
Pityu999: Múlt nyáron ott ahol Apu most áll, ~12 óra alatt megittunk vagy 60 üveggel.. Yeeeeee. Jól aludtunk Mentségünkre szóljon, hogy volt vagy 35°C és a sörök meg hidegek voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Gradilaci
tag
Ja. Csirkéből, lófejből, mindenből lehet...csigát még én sem, minden mást igen. Majd te is fogsz, nyugavér!
Ja és csak kis aranyos kétdekás ampullák ezek, intravénás bevitelhez.
[ Szerkesztve ]
-
MrAti86
csendes tag
válasz gamek!ller #63 üzenetére
Értettem
-
Sepi84
csendes tag
Remény hal meg utoljára.... A sörp meg jól csúszik....
500 Le V8 dupla turbó, két személyes, full spoiler.... Imádom... (MB Actros 1850 :))
-
Sepi84
csendes tag
Neked? Persze... És a Zizi?
-
gradilacine
csendes tag
válasz gamek!ller #69 üzenetére
Én a folyékony kenyérre gyúrok,remélem marad belole
-
Sepi84
csendes tag
Hello Mindenki!
Hosszú kihagyás után jelentkezem. Kicsi a világ mi Főnök úr? Otthon nem tudunk tartani egy Garden partyt, de Európában már másodszor futunk össze.
Jelenleg angbolba tartok, hogy onnan hova azt csak a Górék tudják, bár ahogy észre vettem még talán ők se.
Szóval. A vacsit köszönöm NAGYON FINOM volt. St. Omer... Mmmmm...
Ámen...
-
Gradilaci
tag
A kiképzés része. Minden, nálam kezdő kollégának az alaphoz tartozik, egyfajta "erőnléti edzés" a hosszú hétvégi parkolások túléléséhez, és ugye, a dehidratálódás elkerülése miatt...
-
Gradilaci
tag
Nekem most is van megközelítően 40 üveg jóféle a fülkében...sok elfér ott, csak tudni kell pakolni...Egyébként Sepi is itt van, velem szemben ül, most ebédeltünk, halászlét főztem tenger gyümölcseiből, hozzá egy ima St.Omerhez. Jó volt állítólag!
[ Szerkesztve ]
-
Pityu999
csendes tag
válasz gamek!ller #63 üzenetére
Nem jó, mert annyi nem fér el a fülkében. De egy láda végülis közelít egy hordó sörhöz.
-
Gradilaci
tag
Szia! Persze meg, de erősen likvidítás-gondokkal küzd a telefonom, ezért nem válaszoltam. Én most Calaisban héderezek, innen megyek Hollandba, onnan elvileg haza, épp ma hívott a főnököm ezzel kapcsolatban. Ha nem veszlek fel, akkor még nem vagyok Magyarban, de keress azért bátran. Lebeszéljük a részleteket, aztán szerintem együtt indulunk visszafele...
A 'bá-ért már indulásnak jössz két sörrel!
[ Szerkesztve ]
-
Pityu999
csendes tag
Üdv Laci Bá'!
Megkaptad az sms-em? Majd csütörtökön szerintem felhívlak és elmondom, hogy mi volt, illetve a továbbiakat is megtudjuk beszélni.
-
Gradilaci
tag
Röviden: az aljának. Az okát ne kérdezd, én anno egy Turbo Start-t hajtottam, a TIR-ben is ilyen volt, az jó volt. De mai szemmel az kb. IFA szint volt. A mostaniakat nem ismerem.
-
gradilacine
csendes tag
válasz gamek!ller #54 üzenetére
Van még idő ne siess.Én indulok nemsokára
-
gamek!ller
őstag
Nem sokára indulok..
-
Peti111
csendes tag
A legrövidebb időről SzalaiG-nek:
A legrövidebb idő, amit eddig láttam, az Sepi84-é volt.
Tavaly nyáron együtt jártuk a tanfolyamot. Ő a C kategóriát kezdte, én E-t. Végül, Sepinek hamarabb megvolt az E, mint nekem! A blogjában megnézheted a dátumokat. Ügyesen menetelt előre. -
SzalaiG
addikt
Iveco
Az Iveco milyennek számít a kamionos ranglistán? Nekem bejön. Főleg a TIR miatt. -
Gradilaci
tag
Üdv mindenkinek. Azért Kamelot ez a bejegyzés egy kicsit szerintem légből kapott. Szinte minden autón van biztosítás, ahol nincs, az felelőtlenség. Bárki hibázhat, idegen helyen, főleg éjjel, sötétben bármikor elnézhető egy alacsony átjáró, vagy egy belógó fa, vagy bármi akadály, és kész a baj. Nálunk is van Casco a kocsikon, így "csak" az önrészt bukta a kolléga, bár elég nagy baj ez is. Azért 4 milla az nagyon sok pénz, kíváncsi lennék, hogy dolgozta le, vagy fizette ki az illető.
[ Szerkesztve ]
-
MrAti86
csendes tag
Igen forgózsámolyos! Mindegy ez van! Tandem az jó, az menne nekem is, könyebben mint a forgós! Nekem is csak a kintlévőség a bajom! Mert oké, hogy mondjuk ha ugy alakul, hogy svéd, vagy dánia, norvégia, finn, nem tudsz hazaérni hétvégére, vagy spanyol, portugál, de hogy én kint legyek 4-5-6-7 heteket, ááá!!!
-
Asifan
tag
Komolyan forgózsámolyos a tanulóautód? Az szívás, nekem olyan tandem, mint mondjuk most gradilacié.
Érdekes ez a kintlevősdi egyébként. Egy rokonom nemzetközizik, és majdnem minden hétvégén itthon van. A legrosszabb eset eddig, hogy 3 hetet volt kint. Valami hasonló céghez jó lenne elszegődni. Ha mást nem, akkor valami olasz gabonamunkát csak talál az ember. -
MrAti86
csendes tag
Hát az E-s elméleti vizsga nekem leves volt! 36 kötelező órából 3 óra alatt megvolt! A többit már tanultuk C-nél Ezt mondta az oktató! 2 x25 kérdésből 2 hibám lett, meg vagy 6 perc alatt megcsináltam szal nem gáz! De ez a forgozsámolyos pótkocsi, ez az agyamra megy! Ezzel tolatni vmi félelmetes!
-
MrAti86
csendes tag
válasz Gradilaci #45 üzenetére
Értem! És érthető is a dolog, hogy kikell adni a szabikat, meg mennek is el emberkék! És a nyarat is megértem,a család az eslő! Én amugy is csak az őssz közelettével szeretnék kamionozni, addig elleszek itthol! Engem csak egy vmi zavar! 5-6-7 hétig kint, ez neces! Bár azt mondják a ki kurvának áll benne van, hogy megb...k! Ha válalsz akkor is betanitást, lehet megkeresnélek majd!
-
Gradilaci
tag
Természetes szelekció.... Mint írtam már, sokan ezt egy nagy-nagy kalandnak hiszik, aztán az első egyedül töltött hét-hónap után teleszalad a naci, és már állnak is tovább. Főnököm szerint a stabil létszám már megvan, de jön a nyár, a szabadságolások, szóval mindenképpen kell még kolléga, és a "saját nevelés" biztos kifizetődőbb. De a nyárból két hónap foglalt, az Krisztiáné, junius végéig vagyok szabad.
-
Asifan
tag
Üdv! Én épp az E-nél járok, és nálam úgy volt elméleti oktatás, hogy nem volt! Egyedül a Bü-nél volt oktatás. Kezembe nyomtak egy könyvet, meg egy CD-t, hogy tanuljam meg, és szóljak, ha felkészültem a vizsgára. Őszintén szólva nem bánom a dolgot, nem hiszem, hogy túl sokat vesztettem vele. (illetve majd hétfőn megmondom, hogy bánom-e, amikor az E-s elméleti vizsgám lesz És valószínűleg így kaptam ezt a viszonylag kedvezményes (C+E vizsgákkal összesen 260E Ft) árat.
Ha sürgeted a dolgot, akkor meglesz augusztus végére szerintem. Főleg, ha jól megy a vezetés, akkor az oktatók nem szokták levezettetni az összes órát. -
Gradilaci
tag
Üdv mindenkinek Calaisból. Itt piknikezek, hétfőn megyek át a szigetországba. Nos akit érint: szólt a főnököm, hogy van néhány üres hely nálunk, váltósnak is, meg állandó kocsira is, vihetek, ha van még a "tarsolyomban" kollégát, újat is, mert akiket eddig én engedtem ki a kezeim közül, azokkal maximálisan meg vannak elégedve. Tehát lányok, húzzatok bele, egy emberke már van, ő 20.-a után már jelentkezik is. A nyár a fiaimé, de utána szabad vagyok!
-
gamek!ller
őstag
-
tomixf105
csendes tag
-
SzalaiG
addikt
Mennyi lehet a legrövidebb idő, ami alatt le lehet tenni a C+E-t?
-
Gradilaci
tag
Senkinek a senkije sem volt. Elmondasa szerint erdeklödni ment be a Szallito utra, es a liftben egyutt utazott az egyik fonokunkkel, aki megkerdezte, mi jaratban van. Elmondta, a többi ismert...
-
Gradilaci
tag
Szia. Szerintem ezerszer le lett mär irva. Bemesz, vagy felhivod a kivalasztott ceget, es megerdeklodod. Ennyi. A Wabinal meg van felveteli procedura, a tobbinel cege valogatja.
Udv.Ui: bocs az ekezetnelkulisegert, de Nemetbol, egy terminalrol netezek.
[ Szerkesztve ]
-
MrAti86
csendes tag
Sziasztok! Hát ez a napló igen tanulságos volt számomra, de gondolom Lacinak is egy "élmény" volt!
Azt szeretném kérdezni Lacitól, hogy mostanába hogyan müködim a felvétel a sok "kis" wabi miatt?? Mert lassan nekem is kell hogy agyaljak rajta hogy hova is menjek el, már ha felvesznek vhova!
Köszönöm!
-
bul07
nagyúr
válasz Napfénysüti #20 üzenetére
Talán az segített volna ha a kerekeit leengeditek mert ugye az egyből min 10cm süllyedés, bár nem voltam ott lehet az se segített volna
Nekem is van a környezetembe olyan sofőr aki nem nézte a magasságkorlátozást szépen meg is zúzta a fülkét ő a Galassini-nál dolgozott (azt nem tudom hogy kelet e fizetnie)
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
gaborbol
őstag
De gonoszak vagytok
Carlo otthon van jelentem:eszik, tevet nez, es alszik,de nem is okoz kart a szerelvenybe.
Faterom unokatesoja kamionsofor nemetorszagban. Kint el mar vagy 30 eve,de nem is ez a lenyeg, hanem a lanyanak a ferje is kezdo kamionos volt, munkanelkuli.
Addig addig kerlelte apost ,hogy ajanlja be a ceghez amig az megtette.
Elso utja Berlinbe volt a sracnak a pottal es mit ad isten, egy egy hetes porsche-t sikeresen lecsora is vagott, mert megfeletkezett a potrol, annyi volt a makja, hogy legalabb nem ult benne senki.
Volt am orom a cegnel...Azert nagyon esznel kell minden egyes pillanatban miutan az ember elforditotta a kulcsot.
Felesegem nagypapaja mondogatta mindig, fel labbal a temetobe, fel labbal a bortonbe.Persze buszken mutatta a 1.5(?) millio kilometer balesetmentesen jelvenyt, meg hogy vezetett o meg ezutan, csak megszuntettek az ermet.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Nem Carlo volt az útitárs?
-
L.T.
aktív tag
Hát nem semmi fickó a volt tanulód. Ő valakinek a valakije? Vagy ennyire nincs sofőr a cégnél és "mindenkit" felvesznek? Valamilyen értékelési rendszer azért nálatok is van és ha nem válik be esetleg a kolléga, akkor elválnak útjai a cégtől.
A napló egyébként jól sikeredett megint. Minden jót Neked és családodnak (a kutyákat is beleértve persze[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
Kemény az a cabrio pót. Múltkor egy teherautónál láttam hasonló manővert egy ilyen 4m-es Tescós sorompónál. Próbáltunk segíteni neki úgy hogy vagy tizen rácsimpaszkodtunk de nem igazán sikerült...
Més que un club!
-
HARDVERAPRÓD
Nem semmi mókus lehet... Már vártam a beszámolót mindig nagy élvezettel olvasom őket.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
KAMELOT
titán
Lengyelben vigyázni kell! Esetleg ha lassan ment volna alatta át és pumpálta volna a légpárnákat talán átfért volna. Aztán kitudja!
De minden esetre durva!
Volt ilye sofőr a szomszéd vállalatában is ahol a kedves sofőr nemlátta ,hogy mekkora a híd és behajtott! Telibe ledarálta a pótkocsit de ugy hogy a ponyva tartópilléreit kiszaggatta!
Kárt neki kellett állnia 4 millió FT!!!!Kaminozásra születni kell!! Te vagy a kamion és a kamion meg te!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pistiboy88
aktív tag
Hát Laci, most megszívtad, de reméljük többet nem lesz ilyen.
Apropó tolatás, miután apum is kamionos (DAF XF95 480) , már sok sok éve megtanított tolatni, összeakasztani. Nekem semmi bonyolult nem volt benne, bár összeakasztásán, mikor tolatni,meg szintezni szintezni kellett elsőnek, hát nem volt valami könnyű. Aki még nem próbálta, az nem is tudja, hogy milyen a királycsapot beilleszteni a nyereg be, fő a magasság, s pontosság. Ja és csak érzéssel, mint ha.... -
tomixf105
csendes tag
Szegény ember............pályát tévesztett,beleölte a sok pénzt........hiába.De hát ami nem megy azt nem kell erőltetni.Még azon csodálkozom hogy amikor egyedül ment nem pocsékolt össze senkit az autópályán.Mázlista
-
sagvary
aktív tag
Csoda ha sokan inkább egyedül szeretnek vezetni?
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
jerry311
nagyúr
Nem lehetett volna csak úgy kilökni az autóból?
Hát nem kötötte be magát és kivitte a huzat véletlen... -
JanFe
aktív tag
koszi a beszamolot Eros idegzeted volt, hogy kibirtad a kollegaval....
"There is nothing permanent except change"
-
Vakegérke
félisten
Ha én ilyen tanulót kapnék, legkésőbb fél nap után megszabadulnék tőle.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
sagvary
aktív tag
válasz gamek!ller #10 üzenetére
Csak költői kérdésnek szántam.
-
sagvary
aktív tag
A munkáltató mit szólt ehhez, mert a pót egy darabig kiesett a munkából. Nagy cégnél persze ez nem olyan égető probléma.
[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
válasz gradilacine #7 üzenetére
Okok. Nagyon jó így.
Ehhez a részhez jobb is ha nincsenek képek. -
gradilacine
csendes tag
Sziasztok! Néhány privát levélre itt válaszolnék.Nem tűntem el semmi gond nincs, de Rastattban töltöm napjaimat lassan már egy hónapja.Május 20-án megyek haza pár napra,de figyelemmel kísérem a naplót itt is,a szállodában szerencsénkre van internet.
A szerkesztést így a fiam vette át, hogy minél hamarabb el tudjátok olvasni.A fényképezőgép nálam van, terveink szerint lesz majd még egy gép, addig nézzétek el Lacinak ha nem lesz kép a napló következő részeiben.Üdv mindenkinek! -
gabe_
őstag
Én ugyan más területen dolgozok, de nekem is van hasonló kolegám, így meg tudom érteni... Mindenesetre jó volt újra hallani "Lacinkról".
Sovány szakácsban sose bízz!
-
SzalaiG
addikt
Kitartás!
-
carr
őstag
válasz JossZombie #2 üzenetére
Ilyen könnyű bekerülni hozzátok? Megyek én is baszki.
Jó lett a cikk.
viszont, ha ennyi önbizalomhiánnyal küszködik, és a tipikusan csak a másik szemében látja meg a szálkát, a magáéban a gerenda is elfér, akkor hogy kaphatott engedély C+E-re?
OMFG.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
JossZombie
tag
Szépen leamorizálta ! ! !
Az élet egy szar játék, de a grafika nagyon ott van...
-
nagyúr
Hú de durván néz ki a pót!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest