Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gainka

őstag

válasz gbors #80 üzenetére

Jó hogy annyival indította útnak mivel alatta-felette konkurencia van.
    És továbbra sem értem miről beszélsz, 2GB-os 460at böven 40 alatt kapsz, addig a szintén 2GB-os 1050-et kb 42-től, de azoknak a hűtése szóra sem érdemes. 4Gb-os 460 már 40-töl, míg 1050ti 55-től, és egy tízessel drágábban már ott a 470.
    Továbbra sem értem miért is kéne :C -ni a két 1050-nek.
    A többi hablaty usd meg ilyenek senkit nem érdekelnek, az a lényeg hogy itt a mennyibe kerül.
    Sajnos ez van, pedig szívesen kipróbáltam volna egy 1050 ti-t, de ott már tényleg nem kell sokat pótolni a 470-hez.

Az alapmodelleknél ezt egyetlen eltéréssel igazolja a gyakorlat is - a 4GB-os 460-at több gyártó 119 USD-ért adja. Ebből következően az 1050-esek határozottan jobb vételek a két cég szándékolt árazása alapján. Ami a 460 mellett szólhat, az a valamivel olcsóbb fogyasztói ár (ha nagyon szűk a keret), a jövőállósági potenciál (ha valaki erre vevő - és akkor a 2GB-os modellt lehet is elfelejteni), valamint az általad is említett Freesync (megintcsak ha erre vevő valaki). Az a jellemzően jobb ár/teljesítmény, amivel az AMD eddig is operált, és a Polaris 10-es kártyák esetében hozta is, ezen a szinten elveszett.

Ezzel a bekezdéseddel többnyire egyet is értek.

Meg néztem még egy pár rx 460-1050 tesztet sok féle fajta játékkal de sehol nem találok plusz 20-30 fps különbségeket. :N

• Kansas

addikt

válasz gbors #80 üzenetére

Ugyan nem néztem meg több boltot csak az iPont meg az Aquát, de a legolcsóbb 4GB-os 460 40e környékén van, a legdrágább pedig 58e körül(bár a második legdrágább már "csak" 50e).
    Ugyanez a 1050Ti esetében 53e-70e(66e).

Tehát a legolcsóbb példányoknál az ár majdnem arányban van a teljesítménnyel, ez az extrább példányok esetében romlik...
    A 1050-ek ára ugyanitt kb megegyezik a 460-akéval, de annál valamivel gyorsabbak.
    Nem végeztem pontos kalkulációt, de a 1050-ek át/teljesítmény aránya mintha pontosan megegyezne a 1050Ti-ével, a 460 ennél úgy 10-15%-kal rosszabb, viszont ha foglalkozol Freesync/Gsync-kel, a monitor árkülönbözete kb. kiegyenlíti. Ha nem, akkor az NV-k ennyivel jobban megérik.

Ilyenkor lenne jó, ha az AMD nem állna ilyen vacakul anyagilag és bele tudna menni egy agresszívebb árversenybe, de úgy tűnik, egyelőre nem ez a helyzet.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés