Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesboy
tag
válasz
Predator2 #248 üzenetére
Igazából ezekre a kérdésekre megtalálod a válaszok egy részét, itt a fórumban és van még több fórum is, ahol ez a téma. Ha van egy kis időd ezeket kellene végig olvasnod és ott nagyon sok esettel találkozhatsz, amire mindjárt válaszolnak is a fórumozók.
Ebben a témában már nem nagyon van értelme írni. Utánam írtak még egy cikket az eBay, PayPal regisztrációról azt is érdemes végigolvasni.
-
roKas
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a választ.
Egyébként nem Ebay-os vásárlás volt. Azzal csak jó tapasztalataim voltak eddig.
Mindenkinek csak azt javaslom, inkább az Ebay, mint noname webáruház.
Most már csak a Paypal-ban bízok, hogy visszafizet -
Predator2
addikt
salesboy
köszönöm a cikkedet
(ne értsd félre nem parancsolgatás akar lenni) de szívesen olvasnék pár
ebay/Paypal részletről kapcsolatban is cikket (kezdő halandóknak hasznos lehet)
Mondjuk ebay/paypal kezdőknek II. címmelpl: Mit lehet csinálni ha nem jön meg a csomag? Hova kell írni?/Mit? (úgy h azok is értsék aki nem tudnak angolul)
Hogy tudom vissza szerezni a pénzem?
Mit kell csinálni ha sérült a csomag?
Hogy lehet nyomon követni a csomagot?
Mely országokból vásárolhatsz műszaki cikket h nehogy meglepetés érjen!
(nem működik/nem megfelelő az itthoni elektromos rendszer hozzá stb...)
"Rengeteg félreértés van a Paypal témában alkalmazható pénzügyi tranzakciókról, meg a bankkártyák működéséről is általában"üdv
-
salesboy
tag
válasz
csokislecso #246 üzenetére
Fényképezőben valóban nem olcsóbb az eBay, viszont memória kártyában és egérben találhatsz olcsóbbat. Persze ha egy konkrét típust keresel, akkor abban nem biztos, hogy nyerő lesz.
Az is fontos, hogy a az eBay.com-on keresgélj, mert ott a legolcsóbb minden.
Köszi az észrevételt.
-
csokislecso
csendes tag
Jó cikk! Én még nem használtam az ebay-t, de szerintem nem is fogom, legalábbis mostanában nem. Sokan írták itt előttem, hogy milyen olcsó... viszont én is szétnéztem az ebay-on a cikk hatására és egyáltalán nem találtam olcsónak. Lehet, hogy a rossz árfolyam miatt. Mostanában szeretnék új fényképezőt venni és összehasonlítottam az ebay-es árakat a magyar árakkal. A legolcsóbb fényképező is drágább ebay-en vám és áfa nélkül, mint itthon. Nézegettem memóriakártyát is, full ugyan az a kártya ebay-en 1000-2000Ft-al drágább mint mondjuk itthon a 220volt-on.
Egy hete vettem egy egeret egy magyar webshopból szállítási költséggel volt 7000 HUF (és kevesebb mint 24 óra alatt itt volt a kezembe) kíváncsiságból megnéztem, hogy ebay-en mennyi lett volna és igen... szállítási költség nélkül 8500 HUF. Ugyanezeket megnéztem az angol ebayen és a magyaron is.. Nos ott is drágább.
Arra viszont biztos jobb az ebay, hogy kis apróbb dolgokat vegyünk pl. kábeleket vagy olyat amit nem lehet kapni Mo-on.
-
LÁZ
addikt
a formátum megfelelő, de itt is azt irja, hogy nem ismerős ez a csomagszám. A kérdés, hogy mikor lett feladva...de látom, hogy nem mostanában.
Ha ebay-es volt a vásárlás, akkor irány a customer support - resolution center, és visszakapod a pénzt.
szerk. de hogy a kérdésre is válaszoljak, onnan még nem jött nekem semmi, legutóbb portugáliából jött cucc - 4nap alatt!! -
-
roKas
tag
Sziasztok!
szeretnék egy gyors körkérdést intézni a tisztelt topiclakókhoz.
a singpost.com szolgáltatón keresztül kaptatok már küldeményt, és ha igen, a tracking szám követhető volt? Időben megérkezett?
Az én csomagomhoz ezt a számot adták 50 napja : RF073556491SG
Másnak is hasonló formátumban van? így néz ki? Ez soha nem működött
A feladó erre hivatkozik azt írja ezzel a számmal menjek a postára reklamálni.
Mondanom sem kell ott kiröhögtek, szerintük nyilvánvaló, hogy csak a feladó felől lehet ellenőrizni egy küldeményt. ( lehet igazuk van, amit meg is írtam a feladónak.. még nem válaszolt erre)
Várom a választ, köszönöm -
Predator2
addikt
üdv
ha a "magyar" ebay-re regelek be az ottani regisztrációmat fogom tudni használni a .com és .de oldalon is?
THX a választ
-
Emi1986
tag
Köszi a válaszod!
Írtam az eladónak aki a távolkeleten lakik. rákérdeztem, hogy nála mit takar ez az "Economy Int'l Shipping"
A válasza csak ennyi volt : "we have free shipping by Singapore Post registered parcel"
Ezek szerint ajánlva adja fel a csomagot, de nem lesz rajta követés. Nekem az mondjuk nem is fonros, a lényeg, hogy ne ragadják magukhoz a szarkák.
Regisztrálva lesz , szóval tuti, hogy ideér nem?
-
Peter789
senior tag
mondhatni vicc...
katt vs. katt - 8500-9000 HUF vs. 3500 HUF...
és ez a vatera hirdetés még a jobbak közül való, mert a hirdetés szövege alapján legalább itthoni készletből dolgozik és azonnal küldi, de sok hirdető hasonló vagy akár még durvább haszonkulcs mellett ráadásul pofátlanul hongkong-ból egyenesen a vevő nevére rendeli a cuccot, így a vevő szívja meg ha még ráhúzzák a vámot, áfát, meg heteket várhat rá... a korrektebbek legalább leírják mindezt a hirdetésükben, de sok suttyó elhallgatja...
-
LÁZ
addikt
válasz
Peter789 #228 üzenetére
nálam a kinai-japó mindig megjön 10nap alatt, és általában tracking van, szeretem látni, hogy merre jár éppen, de pl legutóbb az volt, hogy az eladó nem adta meg egyből, és mikor rákérdeztem, hogy mi van, kiderült, hogy full másik országba lett küldve...
ps. mondjuk a japóknál ntom , hogy melyik mi, mert eddig minden rendelésemhez kaptam számot, igy láttam merre van, és nem késett egyik sem.
-
Peter789
senior tag
usps link - amcsiban lehet így kezelik, de a kínaiaknál az eco mindig a tracking nélkülit jelenti, a standard elvileg az ajánlott, de jobb rákérdezni mert sokan elsumákolják különben...
egyébként nem feltétlenül előny a tracking number - az ilyen küldeményekről feltételezik a vámosok hogy értékesebb, ezért szeretik megfogni, nézegetni őket. az eco csomagok általában gyorsabban átcsúsznak - 2-3 hét alatt ideérnek kínából, míg a tracking-esek a magyar vámosok miatt sokszor 4-5 hétig is keringenek - még ha végül tovább is engedik lehúzás nélkül... ha pedig vámeljárás alá is vonják, akkor az újabb 1-2 hét + lóvé...
-
Peter789
senior tag
normál esetben az eco a sima küldés, a standard a követőszámos - de ha nem írja le egyértelműen az eladó hogy hogyan küldi, akkor inkább kérdezz rá
gödi ismerős panaszolta pl, hogy cirka semmi nem érkezik meg hozzá ha nem ajánlott - valószínűleg lehet(ett) arrafelé egy szarka a rendszerben. nekem érdre minden megjött eddig... (több tucat csomagom jött már eco-val kínából)
-
LÁZ
addikt
itt vannak az MO-ra vonatkozó postaktsg-ek, és változatok, az economy - standard között csak a kézbesitési napok számában van különbség, a priority az elsőbbési ugye, de a lényeg, hogy az eladónak irni kell, hogy adjon csomagkövetést hozzá - tracking - , igy nyomon tudod követni itt , bárhonnan is küldjék.
szerk. de ami nemzetközi küldemény, ahhoz jár a nyomkövetés, legalábbis én igy tudom, az árak meg mérettől függenek, szal a legolcsóbb a Priority Mail® International Small Flat Rate Box - 17 usd - . Tehát minél kisebb dobozban küldik el, annál kevesebb a ktsg.
-
Emi1986
tag
Sziasztok!
Meg tudja mondani valaki, hogy mi a különbésg a két szállítás között?
Economy Int'l Shipping vs Standard Int'l Shipping??
Melyiken van követés, melyiken nincs?
Nekem csak az lenne a lényeg, hogy ajánlottan jöjjön és tuti, hogy ideérjen. Melyiket válaszam?
Van más szállítási mód amit ajánlotok, ami biztos ideér magyarországra és nem utolsó sorban olcsó?
Előre is köszi.
-
dave666
aktív tag
Köszi a hasznos írást
-
Klinyo
csendes tag
Köszönöm a válaszokat! Asszem majd megpróbálkozom vele. Kalandra fel!
-
válasz
Crystalheart #216 üzenetére
ha fenn vagy az ebay-n,akkor a magyar ebay-töl tudsz kérni segítséget,nekem is küldtek,és leirták mit hogy kell csinálni,[itt]
-
LÁZ
addikt
sztem a posta okés, a határig úgy is a saját postájával küldeti az eladó, meg biztos ad csomagszámot, amivel nyomon tudsz követni itt bármilyen postacsomagot. A nemzetközi csomagoknak van némi prioritása a magyar postánál, igy azokat biztos, hogy időben megkapod, ha már a nyomkövetés azt irja, hogy mo-n belül van. Igaz a rizikó igy is ugy is benne van, mert nekem pl a hires királyi angol posta vitt el egy csomagomat mo helyett litvániába
Sztem a futár drágább lenne, de úgy is ott az aukcióban, hogy mivel mennyi lenne, illetve nyugodtan irhatsz neki angolul, sztem fog tudni válaszolni
-
Klinyo
csendes tag
Helló
Először is köszi a cikket, tényleg hasznos és gondolom sokan kedvet kapnak az eBay-hez.
Egy kis tanácsot szeretnék kérni. Egy 130.000 Forintos fényképezőgépet szeretnék megrendelni, van eBay profilom, meg a Paypal-on is rajta vagyok. De parázok a rendelés miatt! Egy kis német cég hirdeti (első gond német az nekem kínai), kb. 17.000 sikeres üzlet, 100% visszajelzés, tehát ezzel nincs gond. Amitől tartok az a postai küldés, vagyis hogy mennyire megbízható? (Itt leginkább a magyar postára gondolok.) Ezzel kapcsolatban mik a tapasztalatok, illetve érdemes-e inkább nemzetközi futárral hozatni? -
Crystalheart
őstag
Jó útmutató ez a vásárlásra
Ám eladásban tudna valaki segíteni? Mire kell figyelni? Egy nagy értékű faliszőnyeget adnánk el ráadásul, néhány millió Ft. Friss a regisztrációnk is még. Azt bogoztam eddig ki, hogy célszerű licitre bocsátani a fix ár helyett, mert akkor kevesebbet kell fizetni az eladáskor; valamint hogy így havi 50 db-ig ingyenes az áruba bocsájtás. Mivelhogy friss reg, nincs egy értékelésem sem, illő bepipálni az áru-visszatérítést is.
Kérdés, hogy van-e valami teendőm áfa, vám, ilyenek tekintetében... És mi van, ha EU-n belül ill. kívül adom el? És ami még ködös, az a szállítási mód, melyiket válasszam?
-
LÁZ
addikt
ha fontos neked a cucc - ergo sürgős - úgyis ráfizetsz, legalábbis én igy szoktam, de sajna van másik oldal is, ha fizeted és qrvakésőn jön meg.
Volt olyan, tavaly dec-ben, hogy rendeltem ruhákat, 2gatyát asszem, és nézem a trackinget, hogy mér' késik ez, kiderült, hogy kb 1 hetet ültek rajta a vámon, és persze nekem kellett irnom nekik, mert a posta azt se tudta, hogy mi van
. Mondtam is magamban, ilyen is csak nálunk van....
-
taktib
csendes tag
Szerintem a Free shipping nagyon lassan jön meg , ha van díj akkor jóval gyorsabb !! Nekem 70-80 vásárlásom volt és csak egy holmi nem jött meg de az az eladó be is dőlt valami miatt ez benne van a pakliban !!!
-
LÁZ
addikt
mindenképp kérdezzél rá az eladónál, mert az esetek többségében felajánlja a kedvezményes postát - combine shipping - tehát 1 ktsg-el elküld több darabot, ilyenkor célszerű kérni, hogy küldjön egy shipping invite-ot - fizetési kérelmet - és csak leokézod/fizeted.
Több eladótól való vásárlásra meg üdvözitően bevezették a bevásárló kosarat - buying cart - ahova csak bepakolod a cuccokat, és egyszerre tudod kifizetni.
-
Peter789
senior tag
a rendszer csak arra ad alapból lehetőséget, hogy ugyanabból a termékből többet rendelve olcsóbb lehessen a szállítás. a shipping fülön ott van hogy mennyiért szállítja az első terméket, illetve lehet egy Each additional item oszlop (nem mindig van), hogy ha többet rendelsz akkor azoknak mennyi lesz még a plusszköltsége. ezt azonban nem terjeszti ki a rendszer automatikusan az egyéb termékekre, csak ugyanarra...
meg kell nézni, hogy a leírásban emlegeti e az eladó ezt az esetet. általában combined shipping néven fut - ruhás témában elég valószínű, hogy rákészül az ilyen lehetőségre is, hiszen a legtöbb vevő nyilván nem csak 1-1 darabot választ akkor már
akár részletezi, akár nem ezt az esetet, célszerű írni egy privát üzenetet az eladónak, hogy téged ez, ez és ez a termék együtt érdekelne, Mo-ra szállítva mennyi lenne összesen. ha írásban ajánlatot tett, és azt te elfogadod, akkor vagy nyit egy egyedi privát aukciót a megbeszéltek alapján amit leütsz, vagy azt mondja hogy üsd le mindet külön külön, de a kifizetéssel várd meg amíg ő kézzel átállítgatja a szállítási költségeket a megbeszéltek alapján. ilyenkor általában az egyik terméken rajta hagyja a shipping and handling fee-t, a többinél 0-ra állítja...
-
Zolexx
aktív tag
Hello
(Még semmit nem rendeltem, ezért kérdezek)
1. Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy eladótól akarok venni több féle cuccot (pl.: több féle ruhát)
akkor ha külön-külön rendelgetem meg tőle a cuccokat, akkor a kiszállítás is külön-külön lesz, tehát adott a kiszállítás: 10euró és 3 külön terméket rendelek akkor 30 euró lesz? Vagy össze lehet ezt vonni valahogy, vagy a rendszer automatikusan elvégzi ezt, tehát ha egy eladótól rendelek, egybe küldje ki, és csak 1x-es szállítási költséget fizessek.?(súllyal változik a kiszállítási költség, ezt tudom)2. Ha akarok venni 10 pólót, az eladó több színben kínálja de kiválasztani ugye csak 1 színt lehet, de én pl mindegyik színből akarok 2db pólót ami ugye 5 szín. Ezt hogy tudnám megoldani egy rendelés alatt, tehát hogy ne kelljen létrehozni 5 külön rendelést színenként...?
Válaszokat előre is köszönöm
-
salesboy
tag
Köszi.
Az akksiknál lehetnek problémák sajnos, ezt írtam a cikkben is, de mivel ilyen olcsó ezért az ember, hajlamos elnéző lenni.
Egy biztos, ha megjött először teszteld a kapacitását és, ha nem megfelelő azonnal reklamálj, hogy még a 700 Ft-ot se bukd el. Erre van lehetőséged és ez a szép ebben az egészben.
Üdv a Csapatban!
-
-
taktib
csendes tag
Ja és olyan is volt ,hogy kínai volt az eladó ,a csomag meg Mexikóból jött !!
-
taktib
csendes tag
Már volt több vásárlásom és egy párszor észrevettem,főleg olcsó holmiknál,hogy több eladótól rendeltem és mégis ugyan olyan borítékban és ugyan onnan jött az árú!!! Főleg amikor nagy számú értékeléssel rendelkező volt az eladó !!
-
C0d3r
addikt
Szuper cikk, ma én is csatlakoztam az eBay-esek népes táborához.
Telefon akkura vadásztam, szerencsére valaki említette itt a hozzászólásoknál, hogy rendelt ~700 Ft-ért és teljesen rendben van. Nos, én is ennyiből fogom megúszni (már majdnem meg lett rendelve egy magyar aukciós oldalról kb. 4.000 Ft-ért, én meg hirtelen felindulásból némi gyorstalpaló tanfolyam után rászabadultam eBay-re), még most se sikerült igazán felfogni, hogy lehet ilyen olcsó.
Eladónak laza fél millió értékelése van, 99,6% pozitív, adott akkuból már 56-an vásároltak (ma én voltam a 4.), így bizakodva várom a csomagot a következő napokban.
Osztom laceeeboy véleményét, már most az első napon rákattantam, csak ámulok és bámulok. -
azbest
félisten
még annyi, hogy vaterás eladókkal több negatív tapasztalatom volt. Ha valamiről azt állítják ismeretlen az állapota az azt jelenti, hogy tudják hogy működésképtelen, csak balekot keresnek. Köveket, nem elektronikus kütyüket viszont érdemes lehet. Persze itt refund sincs.
Néhány ötlet, amikkel lehet jó vásárt csinálni a kínaiakkal:
- usb dvb-t tuner (8usd körül ebay hongkongból)
- usb microsd kártya olvasó 1 usd körül (dealextreme)
- usb nano wifi n (9 usd dealextreme)
- broadcom crystal hd kártya régi notiba (régi változat 20 usd körül, új változat 45 usd körül dél koreából)
- usb smartkártya olvasó (13 usd körül taiwanról, jól jön a dvb-t tuner mellé).
- régebbi business szériás laptop alkatrészek, ventillátor, winyó keret, bővítőkártyák (usb3, esata)
- hordozható médialejátszók (houseofdap)
- mobil védőfóliák 1-2 usd körül ...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hogyan csináljuk hatékonyan, egyszerűen? Tanácsok, tapasztalatok, intelmek!
- AsRock P4i65G Alaplap (DOBOZOS)
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest