- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Régebbi cikkekben olvastam, hogy be lehet(ett) állítani a paypalba, hogy amikor a számládról befizetsz pénzt, azt a bankod váltsa át, vagy a paypal.
Ezt használta valaki, tényleg létezik? -
rainmen
aktív tag
Én benéztem múltkor alkatrészt, nekem 4WD kellett, az meg RWD volt. Leütés és fizetés után vettem észre. Írtam az eladónak, hogy mivel több ilyen cucca van (azonos árban), cserélje ki a nekem megfelelőre. Ha nem megy legyen szíves törölni a megrendelést.
Visszaírt, hogy sajnos nem tud nekem megfelelőt adni és törölte a megrendelést az ebay-en.
Pár nap múlva megint kerestem, hogy visszaigényeltem a pénzt PayPal-en, legyen szíves jóváhagyni. Azt is megtette, úgyhogy teljesen korrekt volt az illető.
Apróság a nyelvről: az illető Angliában élő kínai volt én meg angolul nem tudó magyar.Apropó: ugyanúgy kell adni értékelést törölt megrendelés esetén is?
-
gabo9201
senior tag
Na mindegy akkor inkább megveszem, mert angolul nem nagyon tudok.
Így sincs rossz árban, mert 7.500-be jön ki. Itthon meg a legolcsóbb helyen is 10.000+ posta körül van.
Csak megtévesztő volt, mert csak a dollár jelet figyeltem és azt, hogy előtte ott van, hogy AU azt nem. Legközelebb figyelmesebb leszekMod.: Ki is fizettem.
(#94) Melack
Annyira nem gáz, mert 50Ft-al kerül többe, mint gondoltam. Csak már a 7.000-et is nyögvenyelősen fizettem volna ki érte. Egy ilyet vettem volna inkább.
Ez 6.000-ből kijött volna, viszont nem tetszik annyira és valószínűleg jóval lassabb is. -
gabo9201
senior tag
Azt tudja valaki, hogy hogyan lehet egy megrendelést visszamondani?
Konkrétan az történt, hogy nem US $-ban volt megadva az összeg, hanem AU $-ban. És ezt már csak akkor vettem észre mikor a pay-pal-on kiírta a rendelés összegét forintban (így nem érné meg igazán az üzlet). Az összeget még nem fizettem be, de a termék a profilomban ott van a "Purchase History"-ban.
Hogyan lehet ezt törölni onnan? Vagy most már köteles vagyok megvenni?
-
Melack
veterán
Válasz ment! De ide is bemásolom, hátha:
"Első körben írj rá az eladóra, hogy mi a helyzet. Mikor beszéltetek, mit mondott, és most mi a helyzet. Ő utána tud nézni a saját rendszerében. Ha azt mondta, elutalta, akkor kérj vmi utalási azonosítót, és írj rá a PayPalre. Ezzel indulj neki. Aztán a többit megoldjuk."
-
roli0322
csendes tag
Sziasztok!
Mit tegyek, ha paypalon elutasították a pénzemet?Azt történt,hogy vásároltam volna (egy kütyüt)és az illető elutasította az összeget, mondva,hogy nincs neki raktáron.
Az illető azt mondta 5-7 napon belül automatikusan vissza kell hogy kapjam az összeget, de ez nem történt meg.
a paypal accountomban is ott volt ,hogy cancelled,és hogy a pénzt visszaküldték a számlámra,de semmi.
Most mit tegyek?Előre is köszönöm!
-
amper78
csendes tag
Koszi a valaszt. de.... Nekem nincs olyan menupontom(Top up), csak olyan, hogy add funds. Ahol is ezt irja:
"PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account."
Ebbol azt veszem ki, hogy ha vasarolok valamit akkor egybol leveszi a kartyamrol az osszeget. Javitsatok ki ha tevedek. -
amper78
csendes tag
Hali! Nagyon jo a leiras.Sokat tanulhat belole mindenki.Gratula!
Volna 1 kis problemam a P.P.-lal. Bejelentkezes utan a P.P. balance azt mutatja hogy van rajta 3.64 Usd. De a bankszamlan legalabb 50 dolcsi van. Ket kartya van hozzarendelve: 1.visa electron(sima), 2. Mastercard(dombornyomott). Hogy tudom feltolteni a P.P szamlamat? Koszi a segitseget elore is.
-
Primary92
senior tag
Ebayen akartam venni néhány terméket, az egyikből 4-et. Viszont nem free shipping, így gondoltam a kosábra teszem, majd ott összeszámolódik. Hát nem a szokásos lett, a continue-ra kattintottam, így bekerült a purchase elemek közé. Nem is foglalkoztam vele, mert gondoltam ez csak egy ajánlat. Aztán most kaptam egy mailt, miszerint ha 4 napon belül nem fizetek, akkor felfüggesztik a fiókomat.
Mit lehet ilyen esetben tenni? -
napocska2
senior tag
Nekem csak 3 rendelésem volt eddig onnan, de az első kettő két hét alatt itt volt, pedig Free shipping volt mindkettő. Ráadásul a második boríték úgy meg volt cincálva, hogy első ránézésre azt hittem, hogy nincs benne a cucc, de nem így volt.
A harmadik meg 6 nap alatt ért ide, de azt az EMS szállította és nem volt free (sajnos). -
raziel01
veterán
Jó cikk lett.
-
-
MarQs
senior tag
Alap esetben ugye dombornyomott kártyákat fogad be a PayPal rendszere (MasterCard, Visa, AmericanExpress, Discover) de már jó ideje alternatívaként megfelel a netes vásárlásra szánt jóval olcsóbban fenntartható és biztonságosabb internetkártyák is. Harmadik variáció lehet - szigorúan feltételes módban, mert 100%-osan nem tudom megerősíteni - a Maestro típusú kártyák használata, ugyanis tavaly óta ezek is bírnak CVC2 kóddal.
Ha ezek közül egyik sem áll rendelkezésedre, akkor (valószínű) nem tudsz tranzakciókat indítani a folyószámládról PayPal segítségével, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnád használni a rendszert. Ugyanis nem muszáj bankkártyát rendelned a P.P. fiókodhoz.
Pénzt küldeni, fizetni elméletileg úgy is lehet, hogy személyesen fizeted be a felhasználni kívánt összeget arra a számlára, amit megkapsz a "Top Up" aloldalon a folyamat lebonyolításához.
Ha pedig mégis hozzárendelnéd a banki adataidat a regisztrációdhoz, akkor azt - ahogy írtad - értelemszerűen az említett menüpontban kell... de ha jól emlékszem, akkor elegendő megadnod a bankkártyaszámod. A számlaszám talán nélkülözhető.
Egyedül arra kell figyelni, hogy miden adatot pontosan úgy gépelj be, ahogy az a bankoddal kötött szerződésedben szerepel. -
MarQs
senior tag
válasz
WhiteWalker #64 üzenetére
Ahogy érzed - csak nyugodtan...
-
hammered
csendes tag
Most kezdeném az e-bay oldalt használni és a paypal beállításokkal lenne pár kérdésem.K&H banknál van számlám "sima" nem dombornyomott kártyával, a kérdésem az lenne hogy ebben az esetben tudok e fizetni a folyószámláról?Ha igen akkor a paypal fiókom profile/add or edit bank account menüben kell megadnom a bankom nevét és a folyószámlám számát értelemszerűen?
Elnézést az esetleges buta kérdésért de jelenleg itt megakadtam és nem szeretnék valamit rosszul beállítani amitől a későbbiekben gondom származna.
Köszönöm előre is -
MarQs
senior tag
Akkor az franya! Így már legalább tiszta, hogy nem mászt-hev a domborkártya... köszi az infót!
Eddig nem nagyon találtam nyomát annak, hogy ez az út is járható, na meg az íBéjes Help Center is jól bevitt a sűrűjébe... miért is várná el az ember, hogy képben legyenek?!??
Az automatikus fizetési "rendszer" nálam is a türelem miatt maradt annyiban... de egyszer csak tisztázódik majd ez is?! -
MarQs
senior tag
válasz
WhiteWalker #58 üzenetére
A lényeg akkor annyi, hogy a US $4.90 már le lett emelve a számládról - ez biztos, mert látod a látható nyomát az aktuális hazai lakossági bankszámlád egyenlegén, ugye?
Kicsit zavar van a tekervényeim közterősítsd meg, kérlek!
Mert ha igen, akkor nem az "automatic PayPal payments" megoldást használtad fizetésképp, ahogy én hittem, hanem a nem-dombornyomott kártyád hitelkeretéből lett finanszírozva a dolog.
Ha ezt így történt, akkor nálad tiszta sor, nullázva vannak a dolgok és akkor az általad beollózott szövegrész is korrekt...Amúgy biztos, hogy nem dombornyomott az a kártya? Ha még fizikailag nem is...
Gondolom Start Okoskártyád lehet, ami a kibocsátást követően, valamikor Sokoldalú Okoskártyává lett konvertálva - lévén van hozzá hitelkeret. Így ez a kártya is (dombornyomott) hitelkártya! A dombornyomott kártyáknak csak annyi a lényege, hogy egy bankintézet pénze, egy - a kártyatulaj által felhasználható - hitelkeret áll mögötte...Az az 5 dolláros plusz meg az eBay használatáért felszámolt jutalék. Ennyibe került, hogy rendelkezésedre állt a rendszer, hirdetési felületet kaptál az oldalon, stb...Amúgy szívesen diskurálok a témáról - nyugodtan írj, ha esetleg valami még nem kerek! No para...
-
MarQs
senior tag
Tehát akkor a "direct pay with credit card" opcióval tudtad rendezni a fizetendő jutalékokat netkártyán keresztül? Merőben új fordulat...
de végül is logikus, ha onnan nézzük, hogy elméletileg ezek a kártyák a dombornyomott társaikat virtualizálják.
P.P-n keresztül nekem se jött még össze a dolog. Én is ugyan azokkal a manőverekkel próbálkoztam mint Te - elsődleges deviza, meg feltöltött pénz átváltása - és ugyan azt a választ kaptam... a "one-time payment" opciónál.
Egyedül az "automatic PayPal payments" variáns az, amit még nem jártam körbe teljesen.
Azt próbáltad már esetleg? -
khron78
őstag
Szóval én voltam a hunyó, mert CIB-es internetkártyával működik a dolog direct pay with credit card opcióval, véletlenül a sima kártyával próbáltam meg fizetni.
De paypal-el nem sikerült összehoznom még soha, pedig állítgattam az elsődleges devizanemet, hiába. Ugyanis mindig erre hivatkozik, hogy USD/EUR összeget képes fogadni... -
WhiteWalker
nagyúr
De nem értem,hogy az az 5 dolláros plussz az mi ? Meg honnan jött? Ez elég zavaros...
Az én paypal számlám nem webkártya,mert ahol van az adott szmlám annál a banknál nincs ilyen lehetőség...Aztán jött az isteni szikra : az adott bankártyához (okoskártya-ezzel el is mondtam melyik bank
) 2 számla tartozik,van a normál és van a hitelkeret...na már most ha a bankkártyával fizetek (a paypal annak számít) akkor a hitelkeretből vonja le az összeget. A banknál nincs webkártya , de így meg működik a dolog
,jah és nem dombornyomott a kártya
-
MarQs
senior tag
válasz
WhiteWalker #55 üzenetére
Ergo, van legalább 5 $ a P.P. egyenlegeden...
Hát, ha működne az Automatic Payment, az zsír volna...lehet, hogy most Te segítettél nekem?
Nagyon remélem!khron78
Ez akkor neked is jól jöhet!
Tapasztalatokat majd osszátok meg lécci a témában... egy valakinek már biztosan jól jön!
Előre is THX!Szerk.:
Automatikus fizetésnél van valamennyi átfutási idő, míg leemelik a hátralékod összegét... így szerintem még nincs kiegyenlítve a számlád. Várnod kell.
Megnéztem a sajátomat és nálam 0₤ áll minden, a kérdéshez tartozó helyen... -
MarQs
senior tag
Wow! Neked elfogadja a rendszer az internetkártyádat? Milyet használsz?
Csak azért kérdezem, mert nekem a Help Center azt az infót adta - ill. ahogy később utána túrtam, az oldalon is fel van tüntetve - hogy szimpla bankkártyákkal a co.uk-on csak a belföldi, UK bankszámlával rendelkező tagok fizethetnek...
Legjobb tudomásom szerint itthonról csak a dombornyomizott kártya játszik azon az oldalon. Se a PayPal-on keresztül - hiába állítottam át a fiókomat font alapúra, meg váltottam át a feltolt lóvét - se a hazai bankkártyákkal, se postai pénzutalvánnyal nem nyerő a dolog.Esetleg próbáld ki az "Automatic Payment" (automatic PayPal payments) opciót. Állítsd be, majd töltsd fel az összeget. Elméletileg valahogy hó közepe fele szokták leemelni az összegeket - erről biztos lesz valami pontosabb infó - de nincs sok garancia rá, hogy működőképes a dolog. Ahogy feljebb is írtam, az egyszeri PayPal-os fizetés ("one-time PayPal payment") nem működik sajna... elég nagy hülyeség!
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszi,elég sokat segítettél!
Szóval volt 5$ tartozásom,elvileg sikerült hozzárendelni automatikusan a paypal használatát a tartozás kifizetéséhez.Szóval azzal is lehet fizetni,nem kell dombornyomott kártya (ami van,csak az egy teljesen más számláé)De a tartozás kifizetése után így néz ki a helyzet,jó ez így?
"Latest invoice amount (Feb-14-12): US $4.90
New Activity applied to the latest invoice noted above: -US $4.90" -
MarQs
senior tag
válasz
WhiteWalker #51 üzenetére
Ha eddig nem kellett, akkor majd kell...
ebben biztos lehetsz. Szokták mondani, hogy ez olyan biztos, mint a halál, meg az adó.
Bővebben amúgy a "My eBay" aloldalon tájékozódhatsz: ha ott ráállsz az "Account" fülre, felugrik egy újabb menü, amin a "Seller Account"-ra kell klikkelned. Oda navigál az oldal, majd láthatod, hogy mennyi a restanciád...Nem tom, hogy a .com és egyéb más házon belüli oldalakon mi a helyzet egyenleg rendezése terén - hogy egyáltalán különböznek-e a feltételek - de a biztonság kedvéért, ha neked nem lenne, akkor jól jöhet, ha már most szétnézel dombornyomott kártya ügyben a környezetedben... jól jöhet végső megoldásképp (nem feltétel, hogy a Te nevedre szóljon).
Bár, időd mondjuk van - tapasztalataim szerint legalább 2-3 hónap.
-
rainmen
aktív tag
-
MarQs
senior tag
Választ találsz az előző kommentemben...
De "manuális fizetés" alatt amúgy mit értessz? Érdekelne... -
MarQs
senior tag
válasz
WhiteWalker #27 üzenetére
Ez az apró betűs rész csak annyit takar, hogy az első sikeresen eladott áru ellenértékét, a vételárat csak a vevő általi fizetést követő 21. nap után kapod meg az említett oldalakon (eBay.com, eBay.ca, eBay.fr). De, ha a folyamatot gyorsítani szeretnéd - erre is van mód - akkor add meg a küldemény azonosítóját ("tracking references") az eBay-nek.
Ergo, csak akkor kapod meg zöldfülű eladóként a pénzedet, ha az eladás sikerrel zárult: a vevő is pozitívval nyugtázta az adás-vételedet. Ez egyfajta biztonsági szűrő a lámák és csalók ellen, de csak a .com, a .ca és az .fr domain végződésű oldalakra érvényes... a szöveg szerint.
Személy szerint a co.uk oldalát szoktam használni az eBay-nek és ott ilyen kikötés nem lépett életbe az első eladásom alkalmával - egyből jött a zsé.Viszont! Az oldal használatáért fizetendő jutalék rendezése nem kis parámmal járt.
Ugyanis, ha a nagy-britanniai oldalra regisztrál az ember - amúgy nem tudom, hogy már domainekkel ez nincs-e ugyan így - úgymond külföldiként a, ha jól emléxem négy(!) fizetési mód közül csak egy használható, ami a dombornyotott kártyával történő fizetés.
PayPal-lal, bankkártyával, postai utalvánnyal csak a belföldiek fizethetnek és egyedül csak a dombornyomott verzió univerzális... és mivel én nem használok ilyet... kicsit elhúzódott a történet. Majdhogy nem egy követelés behajtó ügynökséghez került a 3 fontos, kb. 1.100 Ft-os hátralékom.
(A "követelés behajtó ügynökség" esete szó szerint értendő!)Pusztán ezért kérdeztelek, de ha jól vettem ki, akkor Te még nem vagy abban a stádiumban, hogy csengetned kéne...
-
khron78
őstag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy eladás esetén az ebay részére a jutalék fizetés hogy működik eby.co.uk oldal, mert én állandóan csak a manuális fizetéssel tudom kiegyenlíteni a számlát, amivel mostanában szintén gondjaim adódtak. Sima paypal számlával nem lehet ezt beállítani?
-
MarQs
senior tag
válasz
utánvétel #31 üzenetére
Pénzmozgáshoz nem kritérium a dombornyomott kártya!
A dologhoz elég egy kifejezetten netes vásárlásra szánt kártya, un. (VISA) virtuális bankkártya.
Ezt ugyan úgy - akár egyedüliként is - hozzá lehet rendelni a PayPal fiókhoz és azonnal lehet vele fizetni. Egyben ez a legbiztonságosabb formája is a fizetésnek, mivel:1. A kártya napi vásárlási limite mindig, automatikusan 1 Ft-on áll. Ezt a limitet a kártyatulajnak kell módosítania minden fizetési processz előtt. Nagyon egyszerű, a kártyát kibocsátó bank webes netbank felületén kell elvégezni a beállításokat.
2. A valódi folyószámlád adatai - gondolok itt a kártyaszámra, bankszámla számra - még a PayPal-hoz sem jutnak el, mivel az csak a virtuális kártya számát látja. Lévén csak ezt adod meg a kártya és a P.P. számla összefűzésekor.
3. A kártya, annak kiállításakor ugyan úgy megkapja a CVC/CVV kódot, mint bármelyik más dombornyomott kártyán is van. Tehát ami más esetekben "a kártya végén található", az itt is megvan!További előny a gyorsaságán túl, hogy az a hétvégéken is ugyan úgy fenn áll, ergo a hét bármelyik órájában percek leforgása alatt be tudod fejezni a tranzakciót.
A dolog lényege pusztán annyi, hogy ez a "plasztik" egy dombornyomott kártya tulajdonságait virtualizálja - ebből származtatták a nevét is - ami egyben egy köztes kapuként is áll a fizető-, valamint a fogadó fél között és csak annyit ereszt át ez a kapu, amennyit a tulajdonosa engedélyez. Ezen felül: se ki, se be.
Évekkel ez előtt, mióta regisztráltam a szóban forgó oldalakon ezt a megoldást használom...
-
zotyesz66
őstag
Húgomnak lenne PayPal-lel gondja. Kint él Angliában a párjával, neki van angol bankszámlája a párjának csak magyar. Szeretett volna PayPal-on átküldeni a srác számlájára egy összeget, hogy a kezelési költség egy részét megspórolja. A pénz meg is érkezett a srác PayPal accountjára, de valamiért mégsem férnek hozzá, és nagyon nem értjük hogy miért?
-
-
XtremLor
őstag
Jok az ilyen cikkek, aki most kezd el ebay-t használni, sokat tanulhat belőle, nem a saját kárán.
Nekem dec. óta kering valamerre a postán egy csomagom, felvettem a kapcsolatot eladóval küld egy másikat! Üzletelés előtt érdemes megnézni kitől is veszed, ha probléma van az a pár dollár megtérül, nem mindig a legolcsóbb a jobb -
Szeretem az ilyen hasznos írásokat,sok bajtól és kellemetlenségtöl megkíméli az embert.Köszönet érte.
-
F_Gergely
őstag
válasz
utánvétel #34 üzenetére
Nekem sima, nem dombornyomott, nem chippel ellátott bankkártyám van (Raiffeisen), és a 2005-ben nyitott OTP Junior kártyám tökéletesen megyezzik ezzel a kártyával, annyi a különbség hogy míg az OTPs az Visa kártya volt addig a mostani meg Mastercard, de nem dombornyomott.
-
F_Gergely
őstag
Nem kell dombornyomott kártya a Paypal-hoz sima egyszerű mezei, visa vagy bármilyen más kártya is hozzárendelhető a számlához.
-
utánvétel
aktív tag
Ezt én is megerősítem. Vettem Németországból terméket (ráadásul licittel nyertem meg) úgy, hogy a küldés csak Német o és Ausztriára volt korlátozva. Licitálás előtt írtam az eladónak, hogy szeretnék én is vásárolni tőle miért nem küldi Magyarországra?
Válaszolta, hogy küldi, lebeszéltük a küldés díját még licitálás előtt (azt hiszem 69 EUR volt a postaköltség, egy 480 EUR terméket vettem tőle) és végül szerencsésen robot (automata) licittel én nyertem meg az eladásra kínált termékét. -
utánvétel
aktív tag
Szerencséd volt akkor. A postaköltséget is vámolják és áfázzák, de ebben az esetben te szerencsésen megúsztad.
Tudok konkrét rendelésről, ahol az áru értéke 1.800 USD volt, Taiwanból jött, de a vámon elfogadták az eladó által (előre lebeszélt) 690 USD-s összeget és ennek alapján került kiszámításra az akkor még 25% áfa és 4,7 % vám.
Volt olyan is amikor a közel 1.900 USD értékű áru (usából rendelve) valami oknál fogva nem ment vámra, hanem csak jött a postai értesítés, hogy át lehet venni,és letétbe rakták lakhely szerinti postahivatalnál.
A legutolsó gondolatodhoz, én is ráutalom a pay-pal számlámra a forintot, és utána vásárolok, sőt most már egyre több eladónál tapasztalom, hogy a vásárlás leütése után azonnali fizetést kér, így ha nem lenne a pay-pal accountom feltöltve, meg sem tudnám venni, tekintettel, hogy nincs hozzárendelve dombor (hitel)-kártya.
A minap eladni szerettem volna (eddig még csak vásárlásaim voltak) és nagy csodálkozásomra hiába volt fedezet a pay-pal egyenlegen, nem volt hajlandó az ebay az adott 0,89? (azt hiszem) USD-s termékfeltöltési-aukció indítási díjat (vagy minek nevezik) a pay pal számlámról leinkasszózni, hanem kérte, hogy rendeljek hozzá az általa megadott (visa, mastercard, stb) fajtákból, és azzal szerette volna, ha teljesítem a fizetést. Így sajna az eladásom meghiúsult, dombor kártya hiányában. -
Louies
aktív tag
jó írás, köszi.
-
Köszönöm.Ez is hasznos volt mint az első.
-
Predator2
addikt
Köszönöm
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszi...ez jó kérdés
és Neked hogy sikerült? Azt hittem ez automatikusan levonódik...
amúgy van egy ilyen apróbetűs rész ,ezt nem igazán tudom értelmezni...
"For items listed and sold on eBay.com, eBay.ca and eBay.cafr, until you've established a successful sales history on eBay, funds from your sales will only be available to you, in most cases, 21 days after the buyer pays you. To get your funds sooner, quickly ship the order and provide us with required tracking references"
-
Vadmeggy
aktív tag
Volt valakinek negatív élménye a vámmal kapcsolatban?
Tippek, hogy lehet átcsúszni a vámon?
Nagyobb értékű dolgokat nem mertem eddig rendelni, mert ha elvámolják már nem feltétlenül jövök ki olcsóbban, mintha itt Magyarországon rendelném meg. -
Tikakukac
titán
Jó írás!
Nekem is az USA--> EU postai gondok szoktak előjönni leginkább. Vagy megoldom valahogy, vagy találok valakit aki postáz ide is. De mindent le lehet bizniszelni
-
olbaidhun
őstag
és köszönet! Várom a harmadik részt!
-
rainmen
aktív tag
Egy ideje használom az e-bay-t. Eddig minden rendben ment. Volt egy téves vásárlásom, nem olvastam el rendesen a leírást, de kérésre az eladó törölte a tranzakciót és a PayPal-en keresztül vissza tudtam kérni/kapni a vételárat.
Egy észrevétel/jótanács a vámáfával kapcsolatban: alkatrész ára 44$ free shippel, másik 23$ és 22$ a shipping. A drágább (1$
) terméket vettem, mert a számlára nem írták rá a shipping díját, így az ÁFA értékhatár alatt maradtam. Más amerikai oldalról is szoktam rendelni, eddig egyszer ment vámáfára, mondjuk az 206$ értékű volt.
Nagyobb értékű dolgokat nem szoktam rendelni.
Ja és én a PayPal számlámra utalom a vételárat +1-2000 Ft-ot és utána vásárolok. -
Arena87
aktív tag
"Honnan tudhatjuk, hogy visszaélnek a kártyával? Egyszerű! Olyan tranzakciók jelennek meg a kivonatban, a netbank számlatörténetben vagy az SMS értesítőben amiről nem tudunk, nem mi használtuk a kártyát, illetve nem a gyerek és nem a feleség. Nem mondom, hogy mindig gyanakodjunk de jobb félni, mint megijedni. Itt megragadom a lehetőséget azt mondom: ez itt a reklám helye, legyen mindenkinek SMS értesítés a kártyán. Sok-sok pénzt spórolhatunk magunknak egy esetleges kártyaadat-lopás (hivatalos nevén fraud-cselekmény) esetén."
Ennél már csak az a jobb megoldás, ha internet kartyát/számlát kérünk bankunktól és azt használjuk. Még ha el is lopják max csak annyit tudnak levenni róla, ami éppen van rajta, ha van.
Amúgy nagyon jó cikk, grat! -
Melack
veterán
Érdemes ajánlatot kérned a futárcégektől, pontos adatok mellett (szélesség*magasság*hossz; tömeg; ország) elég gyorsan tudnak válaszolni. Aztán ezt velünk is megoszthatnád
A Posta honlapján lévő telefonszámot hívd fel, ott meg tudják neked mondani, hogy mennyibe is kerülne a csomagod. Itt nézd meg. -
Én már több mint 550 sikeres vásárláson vagyok tul 100% pozitiv feedback-l,de most eladni szeretnék,és meg is van a módja hogy kell,de azzal van gondom,hogy megbizható,és lehetöleg olcsó posta,vagy egyéb csomagszállitó cég kellene,amivel el tudom juttatni külföldre a csomagot.
A gond ott kezdödik,hogy 20kg a csomag,és a posta honlapján 10kg-ig van a díjszabás,ha valaki tud jo csomagszállitó céget,annak megköszönöm -
MarQs
senior tag
válasz
MasterDeeJay #14 üzenetére
Ha a postán veszett el az áru és a feladónak van papírja róla, hogy valamikor elindított egy csomagot - ergo nyilvántartásba van véve (lásd itthon: ajánlott küldemény) - akkor annak elvesztése esetén a posta anyagi felelősséget vállal minden ilyen esetben.
A hazai szolgáltatónknál ennek a mértéke meg van határozva az épp aktuális üzletszabályzatban és ez a kézbesítés közben bekövetkező sérülésekre is vonatkozik. Azt már csak magam gondolom, hogy valószínű más országokban is kitérnek ezekre a helyzetekre.
A PayPal a vevőt vétlensége esetén minden eseteben kártalanítja, annak terhét pedig - megeshet, hogy nem 100%-osan - az eladóra terheli, lévén az eladó felelőssége, hogy megfelelő postai szolgáltatást válasszon a kézbesítéshez, a küldemény elvesztése esetén pedig saját magát is megóvja a kártól, vagyis bebiztosítsa magát egy úgymond biztosítással.
Itthon ezt hívják értéknyilvánításnak, aminek különböző értékhatárai vannak - sávonként növekszik a szolgáltatás ára. A legolcsóbb biztosítás, a 10.000 Ft-os értékhatár opciója 365 Ft. -
Apika
addikt
Köszi a folytatást!
-
faber24
őstag
Jó kis cikk, többnyire egyet tudok vele érteni (én is jó pár cuccot vettem már e-bay-en és vaterán is). De...nem vagyok benne biztos, hogy aki sem angolul, sem németül (mert van német nyelvű verziója is e-öbölnek) bodogul, annak ajánlatos ezeken vásárolni.Szépen leírtál sok mindent, de ha nem érti az illető, hogy mi van ott, nagy bukta lehet a vége...aki nem beszél semmilyen nyelvet (bár aki számítógépes körökben mozog, Internetet látott..akkor ez nem túl esélyes...), annak ott a Vatera meg a Teszvesz, ott is megkap mindent az e-beyről, igaz, jó kis magyar kereskdő hasznával, de hát ez a tudás - nem tudás ára....
-
-
LÁZ
addikt
Hiánypótló irás, kezdőknek musthave. Annyi kiegészitést tennék, lehet benne volt, csak elsiklottam felette, ha igen, bocs, tehát:
Ha az eladónak az aukción belül nem tudsz irni, mert nem szállit ide, és jön a kék felirat
, még mindig van egy opció, a Community/Profiles részen regnév alapján rákeresel, és Send Message.
Persze van esély, hogy válaszra sem méltat, de a személyes tapasztalatom az, hogy 10ből 7szer jön válasz, illetve képes és hajlandó postázni is az adott terméket, annak ellenére, hogy a hirdetésben ezt kizárta.
-
MarQs
senior tag
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
Ha a fizetés lebonyolítására PayPal-t használtál, akkor szinte minden esetben vissza kapod a pénzed, ha az eladó, vagy akár a posta a hunyó.
Évekkel ez előtt volt, hogy egy több tízezres tétel vételárát térítették vissza - azóta üldözi őket kitartóan hálám. -
MarQs
senior tag
válasz
WhiteWalker #3 üzenetére
Grat az első eladáshoz!
Nekem egy pár hónappal ez előtt volt szerencsém befejezni az első ilyen processzt... aztán jöttek a kellemetlen pillanatok, mikor rendezni kellett volna az oldal használatáért a jutalékokat.
Persze, nem az összeg mértékével volt a gond, hanem "hogyan?" kérdéskörrel. Azóta a helyzet szerencsére megoldódott, de kíváncsian olvasnám a Te tapasztalataidat a témában! Vagy akár bárkiét...Üdv!
-
Melack
veterán
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
Én belföldön a futárok díját sokallom, ha fel kell adnom egy kisebb csomagot, az is minimum egy ezres :/ Királyi posta idáig jól bírta, nem tört el semmimet.
A vámosok már csak ilyenek - sose tudhatják, hogy mi lehet a csomagban.
A törölt felhasználó kapcsán eBay/PayPal help, aukciós adatokkal jelentkezz. A többi már az ő dolguk.
-
Remek írás. Már sokmindent rendeltem e-bayről és eddig még csak kettő dologal buktam.
Az egyik egy picoPSU volt ami a helyi postán veszett el. Tacking number alapján sikerült kinyomozni hogy eljutott a helyi postára és ott vége. A postán persze semmit nem tudnak, lehetséges hogy a postás kiszállításkor hagyta el valahol a csomagot. (legtöbbször részeg a postás, nem feltételezem azt hogy akár ki is ellopta volna)
A másik egy pendrive amit még nem kaptam meg, de az eladót és a terméket is törölték az ebayről. Így ha nem kapom meg akkor nem tudhatom kinek szóljak mivel nem tudok az eladóval kapcsolatba lépni. Hétvégén ha nem érkezik meg akkor megpróbálom az ebayes help-et.Ezeken kívül a csomagokat sokszor felbontogatja a vám, ezzel talán nincs is baj.
A magyar posta szokta elcseszni a dolgokat (kb 50eFtnyi cucc veszett el), de inkább országon belül vesznek el a csomagok nem az ebay-esek. Országon belül ha tehetem csak futárral küldetek mindent.
Ebay eddig nekem totál megbízható, Paypalt meg rendszeresen használom más netes vásárlásra is. -
tomtrial
tag
Nagyon jó cikk, mint kezdő ebay-es nagyon sokat tanultam belőle. Köszönöm szépen!!!
-
F_Gergely
őstag
Egy kis információ, remélem pár embernek segít:
"A harmadik országból az interneten megrendelt és az ajándékba kapott postai úton érkező árukat vámeljárás alá kell vonni. Nem kereskedelmi forgalom esetén, vámmentességet biztosít a 1186/2009/EGK tanácsi rendelet 23. cikke, melynek határa 150 EUR. Nem lehet vámmentesen vámkezelni az alkoholtartalmú termékeket, parfümöket, kölnivizeket és dohány vagy dohánytermékeket sem. A 2007. évi CXXVII. törvény (áfa) azonban nem biztosít áfa tekintetében ilyen magas mentességi értékhatárt. Áfa terhet már 22 EUR összeghatár felett kell fizetni. Tehát egy termék maximum 22 EUR határig vám- és áfa mentes, 22 EUR – 150 EUR értékig vámmentes, de áfa köteles, 150 EUR felett vám és áfa köteles. Az áfa mértéke jelenleg 27 %. Vámot és áfát ajándék küldemények esetén is fizetni kell! Az Európai Unióba való belépésig felmerülő szállítási, biztosítási költség vámérték növelő tényező abban az esetben, ha azt a vevő fizeti. Tehát vámot és áfát nem csak az ár, hanem a postai költségek után is fizetni kell. Amennyiben a beérkező küldemény tekintetében a vámmentesség nem áll fenn, úgy a vámeljárás vám – és nemzeti adófizetés mellett folytatható le. Amennyiben a küldemény nem magánszemélytől érkezik (pl.: internetes rendelés) és vámfizetési kötelezettség merül fel (az áruk értéke a 150 EUR-t meghaladja), úgy az adott árura vonatkozó vámtételt a Kombinált Nomenklatúra határozza meg. A dohány és dohánytermékeknél (értéktől függetlenül), a szerződéses vámtételt kell alkalmazni. Magánszemélyek esetében további könnyítés, hogy 1000 EUR összeghatárig a vám elé állítást a Magyar Posta végzi el. Önnek ezért a vámhatóság felé nincs teendője, csak a postával van kapcsolatban. "
Ha valaki valamit nem ért privátban nyugodtan keressen meg
-
Gyula84
veterán
hali köszi a leírást
lenne egy kérdésem paypallal kapcsolatban hozzá adtam a bankkártyám és jött valami email, hogy -400huf ezt mire vette le?
-
WhiteWalker
nagyúr
Már jeleztem az előző cikkben is,ha írnátok az eladásról egy cikket azt is szívesen vennénk,mert erről szinte semmi információ sincs...Most sikerült eladnom az első terméket,csak sokat szenvedtem vele , mire mindent beállítottam...de így is sok kérdés maradt még
, de a cikkhez emelem kalapom
-
Melack
veterán
Köszönöm HA5BRG kolléga nevében is. Ötletgyűjtést ide várjuk, ha összejön elég, akkor lesz belőle 3. rész is.
-
Lenry
félisten
ahogy az első rész, ez is hasznos volt, köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
lo Tapasztalatokon alapuló cikkünk az eBayen történő vásárlások kapcsán íródott. Nem szentírás, de hasznos!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- ÚJ 2K CORE I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Eladó makulátlan oem KFA2 3060 1-click OC 12Gb
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ SM-X610N 5G 12GB RAM 256GB
- Új csak tesztelésre kibontva XIAOMI Electric Scooter 5 GL, Alza vásárlás 23.5 hónap garanciával!
- Eladó 16GB (4x4 GB) DDR3-1600 Patriot G2 Series Kit memória dobozával együtt. Ár: 7.990 Ft
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest