Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz tonyrulez #177896 üzenetére
Csak akkor ingyenes a vámkezelés, ha te önmagadnak kezeled a NAV webes felületén, Ügyfélkapus bejelentkezéssel, ha jól tudom és akkor csak ÁFÁ-t fizetünk.
Csak ez normál postai úton nem tiszta számomra, ugyanis elvileg nekem meg kellene előznöm a Postát, hogy ő ne akarja automatikusan kezelni 400 forintért, hanem mondjuk inkább én bejelentem a NAV-nál.
Ha elkések, a Posta "segít" 400 forintért.
Az ne tévesszen meg, hogy a táblázatban 400 Ft az IOSS árucikk postai munkadíja, hiszen az csak kezelési díj, nincs köze az ÁFÁ-hoz. Azt is ugyanúgy el lehetne talán kerülni, ha el tudod kerülni az automatikus vámolást.
Megint más a helyzet egyéb szállítókkal, futárcégekkel, ahol velük lehet felvenni a kapcsolatot, ha én magamnak akarom vámkezelni. De most ez a postai téma lenne érdekes, hogyan lehetne elkerülni a 400 Ft-ot (lehet-e egyáltalán), hogy a Posta ne segítsen nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz tonyrulez #177896 üzenetére
Itt van egyébként egy PDF Gyik a saját vámkezeléssel kapcsolatban is:
https://nav.gov.hu/nav/internetes_vasarlas
Előbbit kicsit átfogalmazva logikusabban: az IOSS kezelési díja azért csak 400 Ft, mert ott nem kell vámot számítani a Postának, ennyivel kevesebb munkájuk van vele.
Ezt a bizonyos IOSS azonosító számot viszont elvileg én magam is felhasználhatom a NAV oldalán történő önálló vámkezeléshez és akkor a Posta nem kap 400 Ft-ot. Sem.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz st6969 #177940 üzenetére
Alapvető tudnivaló szerintem az is (miután több más felületen is úgy vettem észre, hogy nem gondolnak bele sokan, akik elcsábulnak), hogy a kínaiak gyakorlatilag csak apróságokat tudnak küldeni ingyen postával.
Már egy mondhatni "közepes" méretű tárgynál is (hajszárító nagyságrend?) kezdenek megugrani a szállítási költségek, nyomkövetéssel küldik, alá kell írni az átvételt stb.
Egy ilyen hegesztőgép (valami oknál fogva a szélhámosok egyik kedvence is manapság) szállítási költsége lehet talán 10 ezer Ft önmagában, vagy több is. De egyáltalán nem mondom biztosra, csak a nagyságrendek érzékeltetésére.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Jahno #177953 üzenetére
Az önmagában nem lenne annyira vészes, mint sokan hiszik. Szépen kiegyenlítődnek és még a kiegyenlítőáram is csak korlátozott mértékű, általában. Utána meg már együtt futnak.
Itt más gond van, a feszültségszintek nem egyeznek, múltkor utána is számoltam pontosabban, de a kérdés feltevőjét mintha nem nagyon érdekelné, másik topikban is ugyanott tart. Ezért nem láttam érdemesnek offolni, ebben a témában.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz BB9000 #177956 üzenetére
Vannak hazai vállalkozások is (keresővel található), ahol akkupakkok felújításával foglalkoznak, fúrógéptől kezdve laptopig stb. Komolyabb cég igyekszik kitapasztalt, bevált minőségű cellákat használni, hiszen a reklamáció nekik sem jó. Elképzelhető, hogy jobban járnál ilyennel, ami bizonyára drágább, de jobb a garancia, könnyebben vissza tudod vinni, ha gond lenne.
-
Dr. Szilikát
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz KisApám #178091 üzenetére
Automatikus vámkezelés, amikor te nem csinálsz semmit, csak jön a csomag, Posta megfogja, automatikusan lekezeli, vámot és ÁFÁ-t kiszabja, ennek lenne alapesetben 399 Ft kezelési díja. Többi tételt most nem sorolva.
Ehhez a csomagon leolvasható telefonszám vagy email cím legyen, hogy tudjanak értesíteni, illetve az érték is feltüntetve. Ezen felül persze át is világíthatják, hogy hazudott-e valaki az értékről esetleg.
Elvileg másik lehetőség lenne, hogy a Posta automatikus segítségét nem kérem, helyette a NAV eVÁM akármi kezelést választom. Ekkor a Postát megfosztom 399 Ft-tól, ha jól sejtem.
Csak a NAV eVÁM webes felülete még nem indult el, vagy fogalmam sincs, vagy annak is lesz valami hátulütője (díja, komplikáltsága?), ezt én sem látom át egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Degeczi #178158 üzenetére
Ebből még simán kihozhatják, hogy mivel az automatikus kezelés csak egyszerűsített (csökkentett adattartalmú) vámkezelésnek minősül, ezért a kedvezményes alapdíj (399 Ft).
De akinek ez nem tetszik, választhat eVÁM-kezelést, amire viszont nem vonatkozik a "kedvezmény", tehát megsarcolják 799 Ft-ra. Nem tudom, csak találgatok én is, de nem csodálkoznék.
#178159 Jahno
És ki az aki utánvéttel fizet?Ha nem sikerül leolvasni a telefonszámot vagy email-címet, vagy csak úgy véletlenül bármi hiba folytán elmarad az értesítés, vagy a címzett elfelejt online fizetni, akkor gondolom, már csak átvételkor szembesül, hogy rávertek 799 Ft-ot a kis dolláros csomagjára, meg az ÁFA-t is természetesen. Ez lesz az utánvétes büntetés.
Kérdés, hány címzettnél pattan el valami ezen a ponton és azt mondja, hogy inkább nem veszi át.
-
Dr. Szilikát
őstag
Aliexpressen rengeteg különféle alkatrész található, elektronikus, mechanikus, barkács, több szakmát is lefedő bármi, ami legjobb áron és legszélesebb választékban ott van. Sok esetben épp az 1-2 dolláros kategória, amivel most kiszúrtak. Meg amellett rengeteg más dolog, inkább azt nehéz megmondani, hogy mi nincs.
Jó, hogy utóbbi időben már keveset rendeltem, de legalább ott volt a tudat, ha kell valami, akkor van honnan. Nem egy kellemes gondolat, hogyha szükségem lesz valamire, szívás lesz vagy lehet belőle.
Eleve nem értem a topikba betett számlákat (vagy mi ez), szinte hasra ütött összegek, aminek nincs megadva a forrása (ÁFA-alapja / részletezése), hanem csak valami kisütött végösszeget látni. Ha visszaszámolom, akkor meg hülyeség jön ki. Milyen munka ez?
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz tlala #178787 üzenetére
Ez abszurd már csak azért is, mert előre nem látott, sehol nem közölt "meglepetés" van elrejtve. Ez milyen etikus kereskedelem, hogy fizetéskor nem tudom pontosan előre, mi sül ki majd belőle?
Ráadásul normálisan a vevő a vételár alapján fizeti az ÁFA-t. De ez hogyan lehet így törvényes és szabályos, hogy még a semmi után is kell egy kis ÁFA pluszban?
Vagy vannak olyan esetek is, amikor nem Free shipping, hanem csökkentett értékű szállítás. Ilyenkor, ha jól tudom, a szállítási költség egy része van feltüntetve, másik része ilyen rejtett trükközés. De akkor már soha nem lehet biztos az ember, mi fog kiderülni utólag.
-
Dr. Szilikát
őstag
Abszurd módon hivatkoznak folyton erre a "nem könyvelt" dologra, mintha szakmai becsület, szolgáltatói kötelezettség nem is létezne. Bevittem egyszer nekik irodára a kinyomtatott nyomkövetést, ami egész jó tempósan átvezet a fél világon, majd varázslatos módon az ő épületükben áll meg és vége... nincs. A hivatal és a lakásom közötti pár méter probléma. De legalább néhány nap után csak előkerült valami táska mélyéről, érdemes volt reklamálni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Ukrajnai háború
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Politika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Leáll több iCloud funkció a régebbi iOS verziókon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Dobozos Xiaomi Pad 5 6GB RAM, 128GB + toll, tokkal, fóliával, közel 1 év garanciával (emag), eladó!
- Eladó egy szép, dobozos, zöld, 8/128 Samsung S23! 2027.02.25-ig garanciás! QuadLock MAG tok!
- BlitzWolf BW-V2 1080P Android projektor eladó!
- Eladó a címben szereplő Xiaomi 14T Pro Titan Gray (szürke) 12GB/512GB telefon! Bontatlan, új!
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest