Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• E.Kaufmann

veterán

Azért vannak még ipari cuccok, ahová kell FTP elérés, de az ilyen böngészős támogatás hiányát nem sajnálom, nekem csak a nyűg volt velük, nehéz vagy nem is lehet paraméterezni és gyakran nem működtek. Érdemesebb valami külön eszközt használni, akár parancssorost ütemezett feladatokhoz, VPN-en vagy helyi zárt hálón meg kit érdekel, hogy milyen biztonsági dolgokat támogat az FTP, a TLS is plusz nyűg ilyen helyen, inkább legyen az egész hálózat jól szeparálva.
    Én csináltam már olyan rendszert, ahol ipari vezérlőkről jöttek adatok VPN-be burkolt FTP-n, az adatokat megrágattam egy programommal, majd fel a DB-be. A kliensek már csak a DB-vel összekötött webes felületet látták, az mindegy volt, hogy a háttérben a PLC-k hogy kommunikálnak, hisz úgy sem lehetett őket direktbe elérni. Tudom, ilyen eszközökre is vannak már mindenféle biztonságosabb protokollok, akár webes adatátvitel, de amikor a nyüves FTP fájllistázás is megterhelte az adott eszközt, ha nem takarítom időközönként a naplókat és idő sincs ismerkedni támogatott technikákkal, akkor bizony nagyon jól jött az FTP.

Irodai és otthoni alkalmazásra viszont tényleg legyen webes kliens, rendes tanúsítványkezelés, fancy feutúrák ésatöbbi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés