Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz Thome #117 üzenetére

Közben sikerült megint jól elkövetnem azt a hibát, hogy először írtam, aztán olvastam. Cray Tyler már leírta, hogy ő cipeli is a gépét, szóval az egész okfejtésem súlytalan lett. Utólagosan is elnézést kérek a Write Only mode miatt. :)

Nem vitatom el a laptop előnyeit, csak én folyton azt látom sok helyen, hogy a mobilitás valójában kimerül abban, hogy az asztalon vagy az ágyon van a laptop :)
    Aki egyébként a fogyasztásra akar rágyúrni, az is tud(na) asztali gépben gondolkodni, csak az alkatrészek kiválasztása terén kell körültekintőnek lennie.

• Partvonalról messziről belevaúúú, csak senki ne értse félre... :)

Szigorúan saját vélemény, de a cikkből nekem az jött le, hogy te teljesen az asztali gép kiváltására akartad a laptopot. Amit nem láttam, az indok, hogy miért? Ha azért, mert mobilnak kell lenned, és mászkálsz ide-oda az országban (vagy határon túl), OK, teljesen jogos az igény.

Ha viszont csak otthon kell a laptop, akkor (már elnézést), de tipikus hibába ütközik az ember. Sajnos sok olyannal találkozok, hogy akár a szülő a gyereknek, akár valaki saját magának laptopot vesz - játékra. Mikor megkérdezem tőlük, hogy miért nem asztali gépben gondolkodik akkor, a válasz általában zanzásítva annyi "csak".

Mert a laptop az menő. Mert lehet ágyban, fekve is használni. Mert az asztali gép sok helyet foglal. Csak mert.

Utána jönnek az olyan problémák, amiket most te is felvázoltál. Meg előjön az, hogy játék közben elkezd a hűtés visítani. Előjön, hogy azért még a 15,6" laptop képernyője sem olyan túl nagy.

200e Ft-ből egy viszonylag elfogadható i3 és Radeon 7850 alapú gépet tudsz összehozni egy 22" monitorral. Ok, SSD már aligha férne bele a keretbe.

De még egyszer kihangsúlyoznám, csak akkor él ez vélemény, ha te amúgy a laptopot nem hurcolászod. Amennyiben igen, a fentiek persze nem igazak...

Új hozzászólás Aktív témák