Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz S-Attila #30 üzenetére

Bocs, hogy csak most válaszolok... Kiment a fejemből. :)

"Igen, neked volt. "

Nos, ez sem reprezentatív. Se az, hogy nekem volt, de az, hogy neked nem. Én konkrétan 94'-ben voltam negyedikes. De aztán mikor középiskolába mentem, ott már jóval régebb óta is volt. Pedig egyik se volt egy elit suli... sőőt... Sőt idősebbekkel beszélgetve kiderült, hogy egyetemeken meg még korábban elérhető volt a számítógépes oktatás és az internet is.

Tehát ez sem reprezentatív, általánosságban véve elfogadható, hogy a legtöbbek számára azért elérhető volt az oktatás.

""Szerintem még itthon is alig van olyan fiatal akinek ne lenne otthon egy PC-je vagy laptopja, akár mindkettő."
    Megint csak kérdezem: reprezentatív felmérés, saját tapasztalat, vagy...?"

Cáfolj meg! :) Nem, persze hogy nem reprezentatív, de Te sem állíthatod az ellenkezőjét ha csaknem a tiéd az az lenne. De a tiéd sem az. Így ezen a ponton elakadtunk. Nekem is kb annyi bizonyítékom van rá, mint neked az ellenkezőjére. :)

"Lehet, hogy össze tud, és itt ügyesen el is siklottál az időtényező felett."

Szerintem itt te siklottál el a téma fölött mégpedig nagyon csúnyán. :) Én fiatalokról beszélek és beszéltem mindvégig. Többször is kiemeltem, hogy ha idősebb korosztályról lenne szó, akkor hagyjám a dolog...
    Úgyhogy a 40 éves nő aki este 7 kor ér haza a melóból plusz két gyereket nevel, teljesen irreleváns a téma szempontjából, ugyanis én nem erről a csoportról beszéltem, ahogy a bejegyzésben szereplő nő is alig 30 éves.
    De ha már itt tartunk ebben a részben igazad van - illetve lenne ha erről beszélnénk -. Én csak épphogy megemlítettem apámat a témával kapcsolatban, de a bejegyzés kifejezetten a fiatalokról szól.

És, hogy visszatérjek akkor az eredeti mondandómhoz, igen, egy fiatal aki csak tanul és úgymond más dolga nincsen mert eltartják stb... biztos, hogy egy évben össze tud spórolni egy 10-est egy alap használt PC-re. Elég ha megnézed a szórakozóhelyeket és kocsmákat. :) A többség az ott elköltött pénz feléből is kapna már egy ilyen gépet. De aki nem jár kocsmázni / szórakozni az is képes lehet egy nyári melóból egy 10-est PC-re költeni.

"Motiváció. Illetve annak hiánya. Meg amit a "fiatal" a környezetében tapasztal. Ez a probléma jóval túlmutat az oktatáson, meg annak minőségén. Szerintem."

Ebben azt hiszem egyetérthetünk. Egy bizonyos korig. Azért 25 fölött már a többségben kialakul egy normális értékrend ami alapján képes értékelni a saját jövőjét a világ helyzetét stb... Az, hogy 20-25 éves korig ez nincs meg, hát igen... ez tényleg probléma. De azért e fölött már megszokott jönni a többség esze... Ja és ez sem reprezentatív. Kivételek mindig vannak, de a többség számít.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés