Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Ja hát most nekem az tűnik lehetséges apróka esélynek, hogy Uk. Ott csak a kanadai kiutazás költségéből el lehet evickélni 1-2 hónapot. De azért ezt még át kell gondolni rendesen. Mondjuk idő van rá. Még jó fél év mire asszony visszamegy dolgozni és majd csak utána tudunk elkezdeni gyűjteni újra.
Nálam pont az a gond, hogy az a "szakma" amiben dolgozok amiből van sok sok év gyakorlatom (és nem amiről papírom van) eléggé ritka. Ez egyszerre jó is és rossz is. Rossz azért, mert városonként max 1-2 cég foglalkozik ilyennel (Londonban mondjuk jóval több) ezért ha célzottan keresek alig ad ki pár hirdetést. Jónak azért jó mert ehhez leginkább gyakorlat kell, amit nem lehet megtanulni csak megtapasztalni. Nekem meg van belőle 7 évem. Az talán jelent valami pluszt.@Coccolino_O: (ezt az új nevet nem fogom tudni megszokni.
)
Hát nézd ha már ott tartanánk hogy a megszokástól kellene félni akkor örülnék... : ) De szerintem ha már ott tartanánk akkor a sokkal könnyebb váltás miatt nem ragadnánk le. Elvégre akkor már - remélhetőleg - tökéletesen menne a nyelv. Ahogy korábban is írta valaki lenne konkrét gyakorlat külföldi munkában, tehát nem közép eu-s magyarként jelentkezhetnék. Plusz jóval közelebb lenne, nem kéne 2-3x átszállni stb...
A másikra... nekem nem annyira az itthoni boldogulással van gondom. Az olyan elmegy kategória. Nem élünk valami túl jól, de elvagyunk. Ha meg a párom visszamegy dolgozni akkor összességében - a plusz munkáimmal együtt - egész jól elleszünk. Engem még mindig a közhangulat meg a negatív jövőkép zavar. Illetve az is, hogy a cégnél ahol dolgozom nem lehet előrelépni sehova. Így 7 év után úgy érzem egy kisebb részleget is eltudnék vezetni... hiszen most is mindent én csinálok ezzel kapcsolatban, amit máshol eleve több ember végez, nagyobb cégnél meg ugye még többen... De mivel elég speciális ez a terület, így elég kevés a lehetőség. Pesten lenne persze, de oda semmiképpen nem költöznék.
-
kraftxld
félisten
Az első váltás után már sokkal könnyebben mennek a dolgok. Meg hála az égnek a szakmámban rengeteg állás / lehetőség van, és mindenhol tárt karokkal várják a tapasztalt, angolul tudó megfelelő papírokkal rendelkező szakembereket. Az elmult 12 hónapban kaptam 2 állásajánlatot az USA-ból, (egyet Seattle-ből, egyet meg New Hampshire-ből), de visszautasítottam őket, mert jó jelenleg itt
Amúgy ha pl UK a cél akkor meg kell venni előre a repjegyet mondjuk 10 hónap mulvára, hogy legyen fix időpont különben mindig csak tolódni fog. És ha már megvan ez a fix időpont akkor keményen csinálni a dolgokat, hogy minden meglegyen az induláshoz. Családdal pedig tényleg az a legjobb, ha te előre mész és a többiek akkor jönnek ha már megvan a meló és elkezd beérkezni a pénz. Saját tapasztalat, hogy akár csak két fő esetén is rettentően tud pörögni a pénz az elején....
-
eddie17
addikt
Ha nem kapok állást februárig, akkor marad a "lentről" indulás.
De az sem baj, lényeg, hogy dolgozhassak, utána már könnyebb ha van "múltad" az országban.
2-en megyünk egyelőre, de utána jön egy harmadik, de csak ketten leszünk egy lakásba.
Szóval nekem minden megoldás jó, csak kint lehessek.
Lesz időm karriert építeni, hosszú időre tervezek! -
Coccolino_O
őstag
Ami meghatározó lehet számotokra, hogy Anglia után lehet, hogy majd nem akartok váltani, ahogy Bubi is leírja az ő esetükben. Megszokjátok és így nem éred el a kanadai kisvárost, mint igazi célodat.
Amúgy én ugyanezt fogom csinálni, amit felvázolt Bubi, csak én biztos továbbállok, mihelyst meglesz az a pár millió, ami kellhet Kanadához.
-
Dany007
veterán
jaja.. én se paráznék ennyire és nem akarnék túlbiztosítást ennyire ha nem vállaltunk volna gyereket.
Hiszen akkor megmaradt volna a félretett pénzünk, sőt ennyi idő alatt megduplázhattuk volna.
És akkor Angliába akár kimehettünk volna úgy, ahogy anno Tildy-ék is tették. Millió fölötti tartalékkal a hátuk mögött, több hónapra bebiztosítva.
És mivel gyerek híján a párom is tudott volna állást keresni, ezért legrosszabb esetben még 1-1 "takarítói" állással is elevickéltünk volna (az otthon hagyott lakáshitel fizetése mellett) ha éppen nem akad szakmai meló az első pár hónapban. De ugye ezen nekem már kár agyalni... De ha ti is többen mentek, egy lakást béreltek stb... akkor szerintem nem kell aggódni. Mert ha necces is a helyzet valamilyen takarítói állást biztos találtok, abból meg már többedmagaddal megtudtok élni... De ne ez legyen a cél! Mindenképp normális melót kell szerezni, ez csak amolyan vészforgatókönyv... -
eddie17
addikt
Persze, azért írtam, hogy megértem, főleg a kisfiú miatt.
Csupán 14 évnyi életet tudok veszíteni.De azért ez erős túlzás.
Annyit veszíteni valóm van, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint mehetek a híd alá... de erre nem is gondolok, ennyire nem vagyok elveszett. Remélem. -
Dany007
veterán
válasz
Coccolino_O #57 üzenetére
Egyetértek. A hogyanok voltak az első kör. És jópár hsz-szel ezelőtt le is írtam hogyan lehetséges. Bár Lauda szerint van még ezeken kívül is. Nem tudom mire gondol.
Amin ma elgondolkodtam az Bubee82 írása. Miszerint lehetne Angliával kezdeni. Na ezt kéne részleteiben kidolgozni. Hirtelen felindulásból néztem pár állást Uk-ban ami szakmába vág. Van.Egyébként azért tartom jónak a "miért nem" részekkel foglalkozni, mert ha ezeket sikerül kiiktatni akkor már nincs akadály.
@eddie17:
Persze, az csak egy túlzó példa volt. Amolyan érzékeltetésképpen. Nem tudom neked mi a vesztenivalód annyira nem ismerlek.
Nekünk ebben a lakásban bent van kb 4 millió, plusz amennyit ezidáig a törlesztőben kifizettünk (az olyan plusz 1,5 millió). Plusz van egy 17 hónapos fiúnk. Talán érthető miért nem akarok kockáztatni.
-
Dany007
veterán
Az a gond, hogy sokan úgy gondolkodnak, hogy az embert eltartja anyuci apuci, dolgozni is csak azért jár hogy legyen miből bulizni... az ilyeneknek nincs vesztenivalója, naná, hogy megpróbálják még ha kevés is az esély. Hiszen legrosszabb esetben hazamennek és amíg új munkát keres, addig eltartják a szülők. Gyakorlatilag nulla felelősség.
Nálam ez már sajnos nem játszik. A nagyszülők örülnek ha megélnek így is. Nálunk pedig ha egyetlen hónapra is kiesik a fizetés, akkor már nincs miből kifizetni a hitelt vagy a kaját. Ugyanis köszönhetően a "horribilis" gyesnek az elmúlt 1,6 évben szépen feléltük a tartalékainkat, aminek még ki kell tartani szeptemberig. Ugyanis csak szeptembertől tudjuk beíratni a gyereket bölcsődébe. Akkor tud majd csak visszamenni a párom dolgozni. Na akkor majd talán helyrerázódunk és megint képesek leszünk félretenni is. De még akkor sem lehet megengedni, hogy egyikőnk fizetése teljesen kiessen.
-
Dany007
veterán
De szólhatsz nyugodtan... Inkább arra térj ki, hogy oldjam meg a kimenetelt úgy, hogy ha tényleg kiesne a fizetésem, itthon ne kerüljön a család az utcára...
Ha te is a cic-ről beszélsz akkor nem értem én mit hagytam ki? Pár hsz-szel ezelőtt felsoroltam a lehetőségeket. Azokon kívül mi van még amit kihagytam? -
Dany007
veterán
Szerintem meg te veszed túl könnyelműen az egészet.
A cic oldal tartalmazza a hivatalos utakat. Ettől való eltérést még sehol se ajánlottak. Véletlenül se.
Ennél még az is reálisabban hangzik, amit Bubee82 írt pár hsz-szel korábban. Hogy első körben Anglia. Oda egyszerűbb kijutni lévén Eu-s ország. Onnan már könnyebb lenne mozdulni.És igen a 99% körüli biztosság fontos. Ugyanis ha az én fizetésem kiesik akkor az asszony 60 ezer forintos gyeséből (vagy gyed?) meg a 12 ezer forintos családi pótlékból nem tudnának megélni. Történetesen ez még a hitel + rezsire se lenne elég (igazából ha a rendes fizetését kapná, az se lenne mindenre elég). Ezért az a megoldás, hogy előre kimegyek egyedül, csak akkor működhet ha szintén már lenne fix munkahely olyan fizetéssel amiből legalább havi 120-140k-t tudnék hazaküldeni az ottani megélhetés mellett. No de ha ez meglenne akkor már eleve nem lenne semmi gond, hiszen a cic szerint ha nekem ez megvan akkor a legszűkebb családot vihetem magammal.
Komolyan azt hiszed, hogy nem néztem utána eléggé?
Hogy nem kérdeztem meg egy rakás olyan embert a témával kapcsolatban akik már kint élnek? Ennyire ne nézz le.
Az rendben van, hogy túlontúl biztosra akarok menni. De mint írtam nem véletlenül. Hiszen ha kimegyek és mégse jön össze, akkor otthon a család könnyen az utcára kerülhet.
-
Olyan nem letezik, hogy valahova 99%-os esellyel be lehet vandorolni, ilyet ne is keress, de eleg nagy hulyeseget irtal, azt hittem komolyabban gondolod ezt a dolgot. A cic oldalat olvasgathatod nyugodtan, van meg ezer lehetoseg, ahogy ki lehet menni. Mondjuk egyedul, aztan ha ok johet a csalad is. De ez idobe es penzbe kerul, meg el kell magad szanni es kell tokosseg is hozza, hogy igen, en ezt akarom.
Egyaltalan akarsz menni barhova is, vagy eleg a google maps?
-
Bubee82
őstag
válasz
Coccolino_O #48 üzenetére
Food Quality Manager a diplomám szerinti szakmám. Amúgy tejipari kutató-fejlesztő mérnöknek tekintem magam, legalábbis ebben van tapasztalatom és ebben dolgozom.
-
Bubee82
őstag
Mindent lehet, csak akarni kell és hosszú távon gondolkodni.
Én durván 2 éve dolgozom itthon újra. Kb. 1 éve keresek másik állást itthon. Az 1 év alatt 1 db interjún voltam, a helyek többségéről sem visszajelzést sem meghívást nem kaptam. Jelentkeztem Ausztriába is, mivel akkor nem kell költözni, de a német nyelv hiánya kizár. Mivel én is úgy gondolkodom, hogy sem az egyetemi éveimet, sem az eddigi tapasztalataimat nem fogok kukázni gipszkartonozásra vagy kőművessegédkezésre és stb. ezért nem volt más lehetőség, mint az angol nyelvterület felé orientálódni.
A tervezésben először Kanada jött szóba, amit végül elvetettünk. Ezután Új-Zéland jött szóba, ami nagyon esélyes lehetne, mivel a szakmám hosszútávú hiányszakma. A klíma pontosan olyan, ami nekünk ideális, a szakmám pedig dübörög az országban. Végül Angliára esett a választás, többek között anyagi és családi okok miatt is.
Azonban ez nem zárja ki azt, hogy később akár Új-Zéland felé vegyük az irányt, igaz, már egyikünk sem hiszem, hogy benne lenne még egy ekkora költözésben. Nekem eddig is vándoréletem volt, amit már eléggé meguntam. Most a szükség az, ami feltehetőleg a végső lépésre sarkall, mert szégyen ami ebben az országban van. Ragozni nem akarom, csak egy példa: fentebb írtam, hogy 1 év aktív álláskeresésből 1 db interjúm volt, még csak telefonos interjúra se méltattak. Max. 1x a Coca-Cola-tól. Decemberben 2 olyan angliai állásra is jelentkeztem, ami után 2-3 nappal már hívtak is telefonos interjúra. Az egyik jó 1 órás volt, míg a másik kb. 30 perces. A legtöbb helyről kapok visszajelzést a sikertelenségemről is. Új-Zélandon is próbálkoztam, legutóbb találtam egy olyan munkaközvetítő bandát, akik overseas jöttmenteket nem kukázzák le azonnal. Egy bizonyos állásnál találtam egy referenciaszemélyt, akinek írtam egy bemutatkozó / érdeklődő levelet az önéletrajzommal mellékelten és 2 napra rá kaptam választ és 9 kérdést, amire válaszolnom kell (interjú jellegű kérdések). Január 7-e után fogok tőle választ kapni. Hogy milyet, azt nem tudom, de itt is: a világ végéről is méltó voltam arra, hogy felvegye velem a kapcsolatot. Itthon még erre sem... Ez az igazi szégyen.
Tanácsom a számodra a következő:
Első lépés Anglia, mivel ahogy te is jól tudod, sokkal kisebb lemondásokkal jár és ha valami gond van, könnyen visszajöhetsz. Ha ezek után továbbra is Kanada a cél, akkor néhány év alatt olyan anyagi stabilitást tudtok elérni, amivel már sokkal könnyebben lehet nekivágni. És a következő váltást addig célszerű megtenni, amíg iskolakötelesség nem válik a babátok. Szerintem mindenképpen ott kellene megkezdeni a tanulmányokat, ahol végérvényesen letelepedtetek.
A munkakeresés esetén CSAK közvetlenül a cégek álláshirdetéseire jelentkezz, a munkaközvetítőket felejtsd el. Ha kellesz, akkor kelleni fogsz Magyarországról is, csak mindenképpen tisztázni kell velük, hogy neked nem kell vízum, se más, mert EU állampolgár vagy. Sikerülhet itthonról is, de ahhoz pöpec CV és cover letter kell, mindig az adott cégre szabva. Továbbá ha tovább jutsz a telefonos interjún, akkor valszeg felajánlják a videó interjút (via Skype) (esetemben ugyanis most ez van), amit te tetőzz meg azzal, hogy felajánlasz egy személyeset, mármint hogy helybe mész. Nem akkora anyagi megterhelést, viszont eldöntheti a sikered. Továbbá neked is jó, ha látod hova és kihez mész!
Nagyvonalakban ennyi. Fejben már eldőlt a kérdés, most már csak tenned kell érte és türelmesnek lenni.
-
Dany007
veterán
Áhhá! Mostmár tudjuk honnan vagy ilyen informált minden területen!
@kraftxld:
Ez mondjuk igaz. És csak így ilyen lazán váltanál országot / munkát stb... ? Mondjuk lehet csak én vagyok ennyire nehézkes ilyen téren... Persze ez biztos abból adódik, hogy itthon aztán semmi sem biztos, főleg a munkahely.
@eddie17:
Valami csak összejön. Bár nem tudom milyenek a viszonyok ott kint. Az autót mindenesetre jól készítsétek fel.
Nehogy külföldi szervizbe kelljen vinni. Egyébként igazad van, amíg nincs meló addig fölösleges lakást intézni.
-
eddie17
addikt
Ja, igen, akkor én is remélem, de minden energiámat arra használom, hogy valósággá váljon a remény.
Önéletrajz szétküldve, lakást majd csak az indulás előtt pár nappal (nem tudnak előre gondolkozni).
Január végéig kiderül. Ha nem kapok pozitív visszajelzést (előfordulhat...) akkor meg helyben munkakeresés lesz. 2 hónapig kibírom munka nélkül pénzzel.
Meg ugye addig felesleges lakást foglalni vagy keresni, amíg nem tudom pontosan merre kapok munkát.
-
kraftxld
félisten
Ausztrália innen kb 3000km, tehát az bőven közelebb van mint Kanada. Ha már az embernek van nemzetközi tapasztalata angol nyelvterületen, és a szakma is keresett akkor nagyjából bárhová lehet menni.
A cuccunkat már úgyis konténerezni kell akkor is ha országon belől pölö a másik szigetre költöznénk, és ha világot szeretnénk még látni akkor nem sokkal több szervezést igényel pl Kanada. -
Dany007
veterán
Oh én a "reményt" úgy értettem, hogy hosszútávra is sikerüljön.
És a melóval mi a helyzet? Azt hogy intéztétek? Vagy az majd csak lesz valahogy ha már kint lesztek? És szállás? Azt is sikerült előre leügyezni?@kraftxld: Hoppá az emlegetett kecske!
Csak így ugráltok? Azért ti konkrétan mindentől mocskosul messze vagytok... Ha most elképzelem a helyzetet csalás és google maps nélkül, akkor olyan érzésem van, mintha hozzátok Ausztrália is közelebb lenne... De lehet tévedek...
-
kraftxld
félisten
Nem rossz hely Kanada, majd lehet mi is átnézünk valamikor pár évre tolni egy kis juharfaszirupot meg rénszarvaskolbászt
-
eddie17
addikt
Tanulom!
Szörnyű ugyan, de már kezdek megérteni belőle apróságokat.
Nézem a Still Game című sorozatot is, angol felirat nélkül... egy rémálom.
Köszönöm, de a reményen már túl vagyok, 100% a kimenetel!Ha esik, ha fúj!
Amúgy úgy volt, hogy repülővel megyünk, de összejött az autós téma, és kb. 10 ezer forintnyi felárat jelent a 2 repjegy helyett. Ennyit bőven megér, hogy azt viszünk amit akarunk.
Ja és persze onnan egyszerűbb lesz kijutni az álomhelyre pár év után! -
Crystalheart
őstag
Ez nekem már túl hideg volna. Kanadába soha.
Egy-kétszer megnézném, hiszen szép, hatalmas, országnyi erdők vannak, de élni...
Igazából a hazai időjárással sem volna semmi bajom, ha télen nem kellene kidugni az orromat a fűtött házból.
(Mázlisták ezek a mediterrán emberek.)
-
Dany007
veterán
No ez jólhangzik. Az autós utazás pedig jó ötlet! Remélem összejön! Bár kíváncsi leszek a skót akcentusra mit szólsz majd...
@truba:
Látom akkor már komolyan benne vagytok a témában!
Remélem nektek is bejönnek a számítások. A svéd nyelvet én biztos nem bírnám. Mondjuk én az angolon kívül semmit se...
Erről a segítséges dologról már sokat hallottam. Hasonlóan rosszakat. Van is egy ilyen "mondás", hogy az első ember aki külföldön át fog verni az magyar lesz... Bár lehet ez csak rosszmájú megjegyzés, nincs tapasztalatom. -
Dany007
veterán
Hehe, nem működik a fordított pszichológia.
Ezt az oldalt néztem át töviről hegyire.
Elég egyértelműen le vannak írva a lehetőségek. Sőt, még egy kis tesztkérdőív is van, amit kitöltve megtudhatja az ember, hogy mennyi esélye van kijutni és miként.
Úgyhogy hidd el, nem ezzel van a gond.Azzal van a gond, hogy a gyerek miatt nem nagyon merek kockáztatni. Plusz mint mondtam kimenni úgy tudnánk ha itthon eladnánk "mindent". Ezáltal ha valami balul üt ki akkor nincs hova visszajönni és nem lenne kereset sem. Meg ugye Kanada nem olyan, mint mondjuk Anglia. Ahová nekivághatsz 3-500 ezer forintnyi fonttal és ha nem találsz melóhelyet 1-2 hónapig akkor max hazajössz a következő géppel... -> hiszen ezt még megtudnánk csinálni lakáseladás nélkül is. Lenne hova hazajönni ha gáz van. Kanada esetében csak a repülőjegy ennek majdnem duplájába kerülne.
De ha tényleg tudod módját, hogy lehet közel 99%-os biztossággal kimenni, letelepedni és munkát találni... akkor várom a részletes leírást.
-
Mindig csak a negativumok, ezert nem, azert nem. Igazibol nem is akarsz menni sehova, ahogy latom. De azt biztosan mondhatom, hogy igen hianyosak az ismereteid a kanadai munkavallalassal es bevandorlassal kapcsolatban. Utana sem neztel es mar lebeszeled magad. Ha komolyan erdekel, majd szolj, tudok errol par dolgot. Addig is minden jot!
-
Dany007
veterán
Lényegében igazad van. Magamat beszélem le róla. Azért, hogy ne sóvárogjak annyira.
A másik ok pedig a minimális esély vs. hatalmas kockázat.
De egyvalamit biztosan tudok. Ha lenne valaki, aki azt mondaná ha ezt meg ezt meg azt meg amazt végigcsinálom akkor tuti összejön, gondolkodás nélkül belevágnék.De ugye ilyen nem létezik.
A konkrét helyzet viszont az, hogy letelepedést igényelni csak úgy lehet ha egy kinti cég előzetesen(!) még bárminemű ügyintézést megelőzően határozatlan idejű munkaszerződést kínál neked. És mivel az én szakmám (szakmáim?) nem tartoznak a kinti un. hiányszakmák közé, ezért kinti munkavállaló csak akkor alkalmazhat engem, mint bevándorlót ha ott helyben nem talált rá szakembert. És ezt mind nem csak nekem, hanem a jövendőbeli munkaadómnak kell intéznie a kinti hivatalokkal. Tehát az egész itt bukik. Én a saját pesszimista - akarom mondani realista!
- fejemmel nem tudom elképzelni, hogy valaki 5.200km-ről munkát ajánlana nekem és várna rám még vagy 1,5 2 évet, mire elintézem a szükséges papírokat.
Van egy hivatalos kanadai bevándorlással foglalkozó oldal, ott minden le van írva részletesen.
Ezen kívül még 3 módon lehet kijutni, illetve letelepedni.A másik az, hogy a szakmám a hiányszakmák közé tartozik az adott tartományban. Pl.: festő, gipszkatronozó, ápoló... Ezesetben valamivel jobbak az esélyek. De közöm sincs ezekhez a munkákhoz. (bár már az is megfordult a fejemben, hogy beállok gipszkatronozni pár évre itthon... de nem szivesen dobnám el a szakmámat és 6 év tapasztalatomat a gipszkartonozásért)
A következő lehetőség a menekült státusz. Ezt azt hiszem nem kell magyarázni miért van nálam alapból kizárva.
Van még egy lehetőség az pedig a tőkés befektetői szándék. Ehhez rendelkezni kell - ha jól emlékszem - kb 60-70millió forintnyi összeggel és vállalkozást kell alapítani Kanadában. Vagy mezőgazdasággal foglalkozni - szintén saját tőkéből gazdálkodva.
A pénz is gond lenne, de igazából az megoldható. Elvégre eladhatjuk a lakást és a hitel visszafizetése után még bőven maradna annyi, hogy pár hónapot ellavírozzunk ha szűkösen is kint Kanadában. De itt jön az, hogy go to egyes pont. Előbb munkaajánlat kell. Addig csak ideiglenesen 6 hónapra tudnék kimenni. Az meg lutri. Mert ha mégse találnék munkát akkor a lakás eladásával már nem lesz hova hazajönnünk. Ergo az ideiglenes munkavállalási is csak akkor lenne lehetőség ha még előre, itthonról lenne biztos munkám. És ugye 6 hónap után úgy emlékszem el kell hagyni az országot majd újra kérvényezni valamilyen vízumot az ideiglenes munkavállalásra... stb...
No, így talán már érthető miért mondom azt, hogy lehetőség az gyakorlatilag nulla. Mert ugye mindezt a felsoroltakat egy 1,5 éves babával kéne megoldani. Lehetőleg még mielőtt iskolába indulna, hogy kint már az angolt tanulja meg.
Amúgy épp most beszélgettünk erről párommal. Hogy anno lakásvásárlás helyett, inkább ki kellett volna mennünk és megpróbálni. Kettesben. Elvégre akkor még mindketten szüleinknél laktunk. Nem volt gyerek, nem volt kötelezettség sokat nem veszthettünk volna.
-
válasz
Coccolino_O #28 üzenetére
En meg azt gondolom errol, hogy mindketto kifogas. De mondom, engem nem is erdekel, hogy ki mit csinal es nem is szandekozom meggyozni senkit sem. Nem elerhetetlen dolog, amirol almodik, csak annak allitja be, mert akkor nem kell tenni semmit, nem fog csalodni biztosan es almodozhat tovabb.
-
truba
tag
Nyelvet már tanuljuk egy ideje, én kb. valahol alap és középfok között lehetek, feleségem pedig talán közelebb a középhez.
Sok segítséget kaptaminnen Ezer köszönet érte.
De azon kívül, hogy a fórumtársak megmondták mit hol keressek, senki nem segít, és őszintén megmondom, nem is kérek segítséget. Munkatapasztalatomból kifolyólag, elégé negatívan állok a kint élő honfitársakhoz, sok olyanban volt részem, hogy emberek mindenféle ígéreteknek (sokszor rokonok állításának) alapot adva, mindenüket beáldozták. Aztán nálam kötöttek ki, szomorú volt hallgatni őket.
Egyenlőre ideiglenesen megyünk, aztán meglátjuk. Én nem zárkózom el a véglegestől sem, de az még messze van.
-
Ehhez csak egy valamit fuznek hozza. Ha menni szeretnel, akkor menj! Csak egy akadaly van, mit le kell kuzdened: Te magad.
Lehetőség az nincs rá.
Mert miert is nincs? Sajat magadat beszeled le rola! Kesobb banni fogod!
-
eddie17
addikt
Összeszedegettem minden számomra hasznos infót, szóval nem csak úgy megyek ki.
Kezdő valuta is van, már csak magamat kell össze szedni.
A többi folyamatban van.
Autóval megyünk, hogy minél több dolgot tudjunk magunkkal vinni, plusz előnyösebb odakint is a mászkálás.
(Mondjuk azt még nem néztem meg, hogy van-e valami megkötés az autóval kapcsolatban.) -
Иван
őstag
Velük nem sok interakcióm volt eddig. Osztrákokkal annál inkább, de szokták mondani, hogy a németekhez képest a sógorék nagyon linkek.
Számomra egyébként az ex-jugók is nagyon jó benyomást tettek. Attól eltekintve persze, hogy néha kezelhetetlen népek. Ahányszor voltam arrafelé, Szlovéniától Boszniáig többnyire kedvesek és segítőkészek voltak. (Bár mások mást mondanak). Boszniából is jó emlékeim vannak.
-
Dany007
veterán
Köszönöm!
Svédországban is vannak ismerősök meg Finnországban is. Mindkét helyről csak jókat hallottam. Hát, többé kevésbé. : )
És ti csak ideiglenesen mentek ki vagy véglegesen terveztek? Ha véglegesen akkor hogy jött az ötlet? Ismerős által vagy minden teljesen önerőből? És a nyelvvel hogy álltok? Érdekelnek a részletek ha nem gond.Remélem összejön, sok sikert nektek is!
-
Иван
őstag
válasz
Coccolino_O #20 üzenetére
Lvl 90-es pala vagyok. Elég xp-t farmoltam már össze.
-
truba
tag
Ha mégis egyszer elhatározod magad, akkor sok sikert hozzá.
Más: én és kis családom( asszony+egy gyerkőc jelenleg 9 hó, utazáskor 1 éves) áprilisban Svédországba megyünk.
-
Иван
őstag
Tudom. De nekünk a kultúrkörünkből és mentalitásunkból kifolyólag furák a német(szerű)ek. Egy ex-jugóval vagy lengyellel hamarabb közös nevezőre jutunk, könnyebben szór értünk, mint egy osztrákkal vagy svájcival.
Ugye én itt lakom közel, és sok ismerősöm jár ki döglőzni/tanulni. Sokan nem szeretik (főleg az iskolások), mert az osztrákok szerintük nagyon gátlásos, visszahúzódó(bb) emberek, nehezen barátkoznak velük és persze nem olyan random, hűbelebalázsok, mint mink.
-
Иван
őstag
Már az osztrákok és sokszor elég furák. Na de akiknek olyan országa van, azért sejted, hogy ott nem minden százas.
Lenry: észak? Mármint Korea?
Picike8: Hollandia? Zsúfoltabb mint London szvsz és a bevándorlás is nagyobb gond. Akkor már tényleg inkább London.
Dany007: Quebecre gondolsz, de ott csak Montréal az, ahol farncia nyelv a domináns. Viszont minden frnacia beszéli az angol, vica versa ez már nem jellemző.
-
Eastman
addikt
Ugyan ezt csinálom dél-Szicíliával.
Kell a D-vitamin...
-
Dany007
veterán
Annyira nem is!
(max ha É-Amerika) Meglepő, de kb egy szélességi körön helyezkedik el városka, mint Magyarország. 47°-47°.
@eddie17: Hát akkor hajrá!
Skóciáról nincs túl sok infóm. Egy távolabbi ismerős él ott már éve óta. Róla is csak annyit tudok, hogy mikor betört a válság elbocsájtották és elég szarul élt, de azt mondta, hogy akkor se jön haza!
Azóta se jött.
@Coccolino_O:
Noway!
Maradok az angolnál. Amúgy Kanadának is van egy olyan tartománya - a neve most nem jut eszembe - ahol a francia is a hivatalos nyelvek között van, sőt.
@lapa:
" - bár romantikus a földgömbre bökés - szerintem jó lenne valami célabb cél. tehát hogy ne "itt ne legyek" legyen a motiváció, hanem az "ott szeretnék legjobban lenni"."
Ez meg is van. A földgömbre bökés csak véletlen volt. Utána a több hetes informálódás volt az, ami miatt úgy gondolom ahogy. Motiváció az van bőven. Ez az a rész amit ugye nem kell részletezni itthon. Lehetőség, na az az ami már nem nagyon van. Amúgy hol van Nagy-Britannián kívül a legközelebbi angol nyelvterület? Csak mert ez a városka légvonalban ~ 5.200 km. Új-Zéland és Ausztrália is jóval messzebb van. Bár való igaz, megfordult a fejemben, hogy küldök egy ottani cégnek önéletrajzot és motivációs levelet de a siker esélye ilyen távolságból és a már korábban ismertetett részletek miatt annyira kevés, hogy pesszimista mivoltomnak köszönhetően (bár én mindig realistának mondom magamat) bele se kezdtem. Pedig találtam egy céget a városban, akik pontosan azzal foglalkoznak ott kint, mint amivel én itthon immár lassan 7. éve. A különbség annyi, hogy ez a kinti cég egy több országban is jelen levő világcég egyik helyi lánca. Nem pedig egy olyan kis-közepes cég, mint ahol most dolgozom. Ez amúgy pozitívum lenne. Plusz mint írtam a sok kockázat. Családdal a nyakamban már nem lehet játszadozni... 20-25 évesen gond nélkül belevágtam volna, legrosszabb esetben is hazajövök és élek tovább.
-
Viszlát
addikt
A bevándorlókkal szembeni ellenérzés téged nem érintene, bizonyos népcsoportok betelepülését és a segélyturizmust nem nézik szívesen. A magyaroknak kifejezetten jó híre van vidéken, legalábbis akikkel kapcsolatba kerültem, azok mind pozitívan nyilatkoztak munkamorál, higiénia és modor tekintetében rólunk. Persze ez azért is van így, mert a csürhe kategória inkább Londonba megy (ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki Londonban él, az mind csürhe).
A fizetésben nincs különbség, de az tény, hogy bizonyos munkákat nagyobb eséllyel találsz a fővárosban (project management és társai). Viszont az ingatlanok jóval olcsóbbak, akár bérlésről, akár vásárlásról van szó. Eső az mindenhol van bőven, bírni kell a magas páratartalmat. Ja meg eléggé unalmas az építkezési stílusuk, úgyhogy alapvetően a városok többnyire randák, de nem kell sokat menni, hogy csuda helyeket lásson az ember.
-
lapa
veterán
azért a svájciak elég furák, na. hollandia amúgy is színvonalasabb. szerintem az álláspontom ismert, annyit mondanék csak, hogy - bár romantikus a földgömbre bökés - szerintem jó lenne valami célabb cél. tehát hogy ne "itt ne legyek" legyen a motiváció, hanem az "ott szeretnék legjobban lenni".
-
áh... észak...
-
Dany007
veterán
Úgy hallottam Anglia, főleg London igen esős hely.
Persze a nyarak kellemesebbek, mint itthon, de amúgy meg mocskosul sok az eső. Vagy ez is csak urban legend?
Svájc amúgy szép hely. Ott se voltam még csak a közelben Ausztriában. Mennék én Svájcba is ha angolul beszélnének. A német nem szimpatikus. Amúgy ha van ott ilyen ismerős / rokon akkor hajrá. Szereztess magadnak valami állást aztán Go. Ha nem gond a nyelv én nem hagynám ki.
-
Huma
addikt
Angliába jobb lenne kimenni az időjárás és a közelség miatt. Viszont én is azt hallom, hogy már nincs annyi lehetőség ott mint régen.
Svájcba kéne kijutni. Az egyik ismerősöm ott dolgozik mérnökként. Meséli, hogy az autógyárba, éjszakai műszakba nem lehet embert találni mert senkit sem érdekel az a +300-400e Ft ami ezzel jár. Millió felett keresnek így is.
És ez csak egy sormeló. Olyan amivel itthon kb 90e-t keresnek az emberek. Persze nem heti 40 órában mint Svájcban hanem kb heti 60-ban. -
Picike8
aktív tag
Szép hely, bár nekem egy picit hideg. Én Hollandiába mennék, de egyedül nem mehetek, Anyukámmal kimennék, de Apu úgysem engedné. :-((
-
Dany007
veterán
Hova?
Angliát néztem még. A 2004-es kirohanásom is Anglia irányába történt. Ami nem is lenne rossz. Csak Londont hagynám ki szívesen. Az a város nekem már túl nagy, túl zsúfolt, túl káoszos. Plusz közbiztonságilag sem a legjobb. Illetve területtől függ. De ahogy informálódtam ott még elvannak az emberek a bevándorlókkal. Ellenben úgy hallottam, hogy Londonon kívül a kisebb városokban már egyre nagyobb a bevándorlóellenesség. Kanada ennél jóval befogadóbb ország. A történelméből adódóan eleve igen kevert világ...Legutóbb pl azt olvastam, hogy az 1970-es évekig előnyben részesítették a bevándorlókat a helyiekkel szemben! Nem tudom ez mennyire igaz, de nagyon meglepő...
Így egyelőre Anglia már kilőve nálam.Új-Zéland is jó. Van itt a fórumon egy "kecske", aki ott él már évek óta... Talán tudna adni 1-2 ötletet.
@Huma:
No igen. Az egész évben 22 fokot én is eltudnám viselni. De nem vagyok telhetetlen.
Így legalább van tél és kellemes nyár. Kilehet jutni ide Kanadába. Főleg ha még nincs családod, lakásod stb... ~ 300k a repülőjegy csak oda. A lakásbérlés plusz megélhetés az olvasottak alapján megegyezik az Angliaival. Plusz ideiglenes munkavállalásit jóval könnyebb szerezni, mint letelepedésit. Azzal el lehet lavírozni pár évig.
Ha mindez mondjuk 20 évesen jut eszembe, akkor biztos összehozom valahogyan. -
eddie17
addikt
Január végén én meg is teszem, indulok kifele, ugyancsak angol nyelvterületre (vagy is majdnem).
Szép ez a hely, nekem nagy álmom Új-Zéland, de oda kb. lehetetlen bekerülni.
Így marad a "kisebb" álom. -
Huma
addikt
Nem tűnik rossz helynek. Én is gondolkodok a kimenetelen. Ez jó hely lenne a számomra is, bár az időjáráson még lenne mit javítani. Egész évben 22 fok és meg is lennék elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Azt hiszem nem megszokott dolog tőlem az érzelmekkel átitatott ömlengés. Legalábbis remélem, hogy nem.Most viszont...
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Assetto Corsa EVO
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest