- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
get data back al próbálkoztál már? Nagyon jó adatmentő progi!
-
Dany007
veterán
válasz Victoryus #14 üzenetére
Ezzel a gond az, hogy a windows még csak fel sem ismeri magát a vinyót. Ergo semmilyen wines program sem ismeri / látja a vinyót.
Most az a terv, hogy egy másik rendszergazda kolléga kicseréli az elektronikát egy hasonló jól működő példánnyal. Szerinte is az elektronika tárolja a frimware-t és nem a lemezek. Így az elektronika csere szerinte működhet...
-
Nekem a pendriveom fat szektora ment tönkre. Azon vittem képeket nyomtatni, és a fotós masina hazavágta. A problémát a back data for ntfs nevű program megoldotta, kb 8-10 óra alatt szinte minden adatot hibátlanul helyreállított vinyóra. Exe fájlokat nem igazán, de az nem is nagyon volt rajta. A lényeges office dokumentumokat, képeket viszont igen. Pedig szegény pendriveot semmi nem tudta kezelni gyakorlatilag.
Utána formáztam, és egy másik programmal meg kinulláztam. Mai napig gond nélkül megy, Corsair flash voyager, 4GB.
Szóval én azt mondom, hogy ha egy ilyen adatmentő programot kipróbálsz, nem vesztesz semmit, mivel ez csak olvas róla, nem írja felül. Elvileg.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
Dany007
veterán
Na, még erre is gondoltam. Hátha van itt egy szaki : )
Amúgy az illető elvileg rendszergazda, mellett számtech boltot üzemeltet + szoft. fejlesztéssel is foglalkozik. Csak nem kurja el mégjobban@Vakegérke:
Volt már amikor ez bevált. Most végülis felismeri a bios, csak hibás adatokkal, de lényegtelen, mert nincs lehetőség átállítani =/
-
Vakegérke
félisten
Mi lenne, ha a BIOS-ban manuálisan adnád meg a winyó paramétereit? Sáv, szektor, kutyafüle... Lehet, hogy úgy kezelné, ahogy kell.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Dany007
veterán
Uh, elég kemény Majd átrágom délután otthon.
Lehet, hogy tudnék még valahol szerezni ilyen vinyót, mint az enyém. És akkor csak fognám, kicserélném az elektronikát azt kész. Elvileg.
Na mind1, most elvitte a rendszergizda, tesz egy próbát, bár én nem fűzök hozzá sok reményt. -
Zolaash
senior tag
Lehet hogy hülyeség, de ez jutott eszembe:
Szerezni egy másik ilyen, működő vinyót, és annak az elektronikáját erre rátákolni. Hm?Rip and tear
-
Dany007
veterán
Az USB lehet segítene, már hallottam róla, hogy sokan ilyen adatmentést eleve USB-IDE átalakítóval végeznek.
Most egyenlőre beszéltem a céges rendszergazdával - van vagy 55 éves - és azt mondta tesz egy próbát. :s
Nem fűzök hozzá sok reményt, de hátha több tapasztalata van ebben.Ha nem megy akkor meg még kipróbálhatok egy CD-s linuxot esetleg
Amúgy az igazi gond az egésszel az, hogy ez ismerten frimware hiba. Azt hogy ezzel mit lehet kezdeni... =/
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
huhh, nem emlékszem már... csak arra, hogy májusban történt a "balhé" programozás szigorlat előtt pár nappal a gépem általában olyankor szívatott, amikor tényleg hasznosra akartam használni: pl. 2006 ősszel (október 23-án) amikor a szakdogámat kezdtem volna írni, akkor füstölt el a tápom... (persze semmi nem volt nyitva, ahonnan cseretápot vehettem volna)
én megpróbálnám, hogy felrakok egy valami linuxot, aztán azon keresztül próbálnám elérni a vinyót... amikor szórakozni kezdett, azonnal kikaptam a gépből és pihentettem, amíg nem lett másik vinyó, amire menthettem... nem akartam kockáztatni a működtetésével, hogy több adat vesszen el... ha az sem látja, akkor viszont nem nagyon tudok érdemben segíteni (igazából azt sem értem, hogy miben más az xp/linux ntfs-kezelése és miért sikerült nekem anno? ...de sikerült, ez a lényeg)
#3: na, akár ez is működhet még... lehet, hogy nem kell "komolyabb eszközökhöz" folyamodni?
ui: én is küzdöttem formázással/particionálással, de kidöglött a szerencsétlen[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Tim82
félisten
Röhögni fogsz, volt egy zsír ugyanilyen vinyóm és pont ugyanígy egyik pillanatról a másikra nem látta a Windows. (Az akkori gépemen Win ME volt, nálam töredezettségmentesítés + restart után tűnt el az éterben a vinyó.)
Évekkel később elővettem, akkorra volt már egy USB-s külső házam, abba téve XP simán felismerte, le is mentettem róla mindent.
# 4: sőt, aztán újraformázva egy haver netezős gépébe került, tudtommal máig működik a HDD.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
mephi666
nagyúr
először is: felismeri a bios, bebútolsz, aztán mondjuk xp alatt látod a partíciókat, de nem tudsz rajtuk böngészni? a partíciók pedig ntfs-ben vannak?
nekem volt valami 40-es maxtorom, ami szintén egyik napról a másikra kihalt... (egyik percről a másikra szintén) 2-3 partícióba volt szétvágva és az egyik fat32 volt... dos módban ezen láttam az adatokat, de az ntfs-t sehogy sem win alatt... volt egy ötletem, hogy feldobok egy linux-ot, ami kezeli az ntfs-t, hátha az máshogy kezeli és látni fogom az adatokat, amiknek egy részét esetleg le is menthetem... így is lett és uhu alól az adatok nagy részét meg tudtam menteni ...a vinyóval küzdöttem utána még keveset, de gyorsan bedobta a törülközőt...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest