Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz Dany007 #2 üzenetére

huhh, nem emlékszem már... csak arra, hogy májusban történt a "balhé" programozás szigorlat előtt pár nappal :B a gépem általában olyankor szívatott, amikor tényleg hasznosra akartam használni: pl. 2006 ősszel (október 23-án) amikor a szakdogámat kezdtem volna írni, akkor füstölt el a tápom... (persze semmi nem volt nyitva, ahonnan cseretápot vehettem volna)

én megpróbálnám, hogy felrakok egy valami linuxot, aztán azon keresztül próbálnám elérni a vinyót... amikor szórakozni kezdett, azonnal kikaptam a gépből és pihentettem, amíg nem lett másik vinyó, amire menthettem... nem akartam kockáztatni a működtetésével, hogy több adat vesszen el... ha az sem látja, akkor viszont nem nagyon tudok érdemben segíteni :( (igazából azt sem értem, hogy miben más az xp/linux ntfs-kezelése és miért sikerült nekem anno? :F ...de sikerült, ez a lényeg)

#3: na, akár ez is működhet még... lehet, hogy nem kell "komolyabb eszközökhöz" folyamodni? :D
    ui: én is küzdöttem formázással/particionálással, de kidöglött a szerencsétlen :(

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

• mephi666

nagyúr

először is: felismeri a bios, bebútolsz, aztán mondjuk xp alatt látod a partíciókat, de nem tudsz rajtuk böngészni? a partíciók pedig ntfs-ben vannak?

nekem volt valami 40-es maxtorom, ami szintén egyik napról a másikra kihalt... (egyik percről a másikra szintén) 2-3 partícióba volt szétvágva és az egyik fat32 volt... dos módban ezen láttam az adatokat, de az ntfs-t sehogy sem win alatt... volt egy ötletem, hogy feldobok egy linux-ot, ami kezeli az ntfs-t, hátha az máshogy kezeli és látni fogom az adatokat, amiknek egy részét esetleg le is menthetem... így is lett és uhu alól az adatok nagy részét meg tudtam menteni :K ...a vinyóval küzdöttem utána még keveset, de gyorsan bedobta a törülközőt...

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Új hozzászólás Aktív témák